X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Czekaj czekaj ale od początku chłop miał być czy była mowa o dziewczynie ? 😅

Kochana to Ty drobna mróweczka byłaś jak Ci zostanie z 5 to też będziesz nadal modelka 😄💪

Na początku miał być chłop, w 16tc ginekolog była przekonana na dziewczynkę, nawet pokazywała mi wargi sromowe 🤣 i łechtaczkę palcem na monitorze 🤣 śmiejemy się że może jest tam dwoje i się na zmianę pokazują🤣 co by nie było, najważniejsze że jest wszystko ok ❤️😍

paatka, Gosia9 lubią tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paatka wrote:
    O kurcze, co do wagi to u mnie już 7,4kg na plusie - też w ciągu ostatnich dwóch dni skoczyła o 1kg, więc zakładam, że to sprawka tych upałów. Lekarz sprawdza moją wagę na każdej wizycie, ale nic jeszcze nie komentował, a wg tego kalkulatora widzę, że nawet z tym dodatkowym 1kg mieszczę się dokładnie w połowie widełek, więc jeszcze się nie przejmuję :P

Ja jestem świeżo po krzywej cukrowej, mega się stresowałam, bo w pierwszym trymestrze wyniki miałam totalnie na granicy i byłam przekonana, że teraz to już dieta, a nawet insulina, ale okazało się, że jest ok - wyszło mi 77, 87 i 93mg/dl.

Ostatnie upały dają mi mocno w kość, do tego doszły mi skurcze łydek - już dwa razy budziłam się nad ranem wyjąc z bólu, po ostatnim (który był przedwczoraj nad ranem) nadal ledwo mogę chodzić :/ we wtorek mam wizytę u lekarza i podpytam o te skurcze i magnez - ile brać i w jakich porach (bo mi też godzinowo rozplanował leki, tak żeby się wchłaniały jak najlepiej). No i na przyszły piątek zapisałam się na pierwszą wizytę do fizjoterapeutki uroginekologicznej, muszę się w końcu zmobilizować do jakichś ćwiczeń 😅

Ale piękne cukry 😀 wzorowo ☺️

Daj znać co było na wizycie jak to wyglądało w ogóle i jakie zalecenia ☺️

paatka lubi tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Na początku miał być chłop, w 16tc ginekolog była przekonana na dziewczynkę, nawet pokazywała mi wargi sromowe 🤣 i łechtaczkę palcem na monitorze 🤣 śmiejemy się że może jest tam dwoje i się na zmianę pokazują🤣 co by nie było, najważniejsze że jest wszystko ok ❤️😍

Haha ale jaja !-dosłownie haha

Ja też zawsze lekko cykam czy mi nagle lekarz nie powie że jednak syn :D
    Wcale bym nie płakała bo chłopcy są uważam cudowni 💙 , ale wypadałoby mu kupić choć jedne body bez kwiatuszków i motyli 🤭😅

Ale już 3 razy widzieli córke w tym raz inny lekarz mnie badał i też widział córkę 😅
    Nawet i wpisali mi w dokumentację płeć dziecka żeńska , więc może już bez niespodzianek będzie 🙈
    Ale i tak zapytam na wizycie dla pewności 😄

Patka95, Mag91 lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też się cykam czy mi nagle nie powie, że chłopak bo nie chciała się za bardzo pokazać, ale mówili że córka no i na połówkowych od razu jak przyłożyła głowice to powiedziała że dziewczyna. Teraz mam wizytę we wtorek u swojej doktor to też spytam dla pewności 😅😃

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były 3 zmiany 😂 dziewczynka, chłopak, dziewczynka 🤦 oby tak zostało bo ubranka różowe 😂😂😂

paatka lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszystkie ubranka typowo dziewczęce 😅😅

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam Wam znać dziewczyny jak po wizycie u fizjo, sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało :) I tak planowałam się wybrać w końcu, bo jestem po złamaniu kręgosłupa - co prawda to było 15 lat temu, ale pewnie jakieś ćwiczenia wzmacniające się przydadzą... tak się od początku ciąży zbieram 😅
    Poza tym ostatnio dwa razy zdarzyło mi się popuścić w czasie kichnięcia 😳 więc jestem przekonana, że coś tam trzeba będzie wzmocnić

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paatka wrote:
    O kurcze, co do wagi to u mnie już 7,4kg na plusie - też w ciągu ostatnich dwóch dni skoczyła o 1kg, więc zakładam, że to sprawka tych upałów. Lekarz sprawdza moją wagę na każdej wizycie, ale nic jeszcze nie komentował, a wg tego kalkulatora widzę, że nawet z tym dodatkowym 1kg mieszczę się dokładnie w połowie widełek, więc jeszcze się nie przejmuję :P

Ja jestem świeżo po krzywej cukrowej, mega się stresowałam, bo w pierwszym trymestrze wyniki miałam totalnie na granicy i byłam przekonana, że teraz to już dieta, a nawet insulina, ale okazało się, że jest ok - wyszło mi 77, 87 i 93mg/dl.

Ostatnie upały dają mi mocno w kość, do tego doszły mi skurcze łydek - już dwa razy budziłam się nad ranem wyjąc z bólu, po ostatnim (który był przedwczoraj nad ranem) nadal ledwo mogę chodzić :/ we wtorek mam wizytę u lekarza i podpytam o te skurcze i magnez - ile brać i w jakich porach (bo mi też godzinowo rozplanował leki, tak żeby się wchłaniały jak najlepiej). No i na przyszły piątek zapisałam się na pierwszą wizytę do fizjoterapeutki uroginekologicznej, muszę się w końcu zmobilizować do jakichś ćwiczeń 😅

Na skurcze polecam Asmag Forte - mi lekarz ze szpitala zlecił na początku ciąży 3x2 i odkąd biorę to nie mam żadnych problemów. Na początku ciąży (8-9 tc) miałam bóle brzucha takie ciągnące/skurcze i pomogło. Myślę też że teraz przez to że dalej go biorę to nie odczuwam właśnie tych skurczy łydek czy drżenia mięśni :)

paatka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    A to na obrzęki i zatrzymanie wody wam przepisali czy ogólnie macie jakieś problemy zylaczki pajączki ?
    Może i ja na wizycie poproszę o coś bo czasami czuję się jak bańka szczególnie tak w drugiej połowie dnia

Ja dostałam kiedyś do brania od chirurga naczyniowego - mam lekki refluks w żyle odpiszczelowej no i jak tylko robi się ciepło to puchną mi nogi dość mocno. Cyklo3fort można brać w ciąży o ile nie ma innych przeciwskazań (i jest bez recepty) także kupię pewnie kolejne opakowanie i zacznę brać znowu, bo temperatury takie że po całym dniu już średnio wyrabiam.

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Haha ale jaja !-dosłownie haha

Ja też zawsze lekko cykam czy mi nagle lekarz nie powie że jednak syn :D
    Wcale bym nie płakała bo chłopcy są uważam cudowni 💙 , ale wypadałoby mu kupić choć jedne body bez kwiatuszków i motyli 🤭😅

Ale już 3 razy widzieli córke w tym raz inny lekarz mnie badał i też widział córkę 😅
    Nawet i wpisali mi w dokumentację płeć dziecka żeńska , więc może już bez niespodzianek będzie 🙈
    Ale i tak zapytam na wizycie dla pewności 😄

Mi jak powiedzieli że dziewczyna to pytałam na dwóch kolejnych wizytach czy aby na pewno :D na szczęście nie zmienili zdania bo też mam już sporo rzeczy z kwiatkami itp 😅

preg.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali cyklo 3 fort, magnez biorę i Lipton 1000.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po 2 połówkowych zdrowa dziewczynka, normalnie nie wierzę. 😊

Patka95, Mag91, Angelka93, zozo, Kalina32, paatka, Filcek, Juliet, Gosia9 lubią tę wiadomość

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula 9022 a czy Ty wiesz że my byłyśmy razem na "czerwcowych szczęściach 2018"?? Pewnie nie bo wtedy miałam nick "joaszo"
    No i gratuluję pomyślnych połówkowych 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 20:18

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Aneczka waży 707g, a łozysko się trochę przesunelo!! :) nadal dochodzi do szyjki ale tylko kawałkiem, a reszta poszła na bok! :)

To najlepsze informacje na Dzień Taty :)

Patka95, Kalina32, zozo, Moni*, jane789, paatka, Angelka93, Mag91, Filcek, Juliet, Gosia9 lubią tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika gratulacje oby tak dalej i będzie dobrze 😘

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Madziula 9022 a czy Ty wiesz że my byłyśmy razem na "czerwcowych szczęściach 2018"?? Pewnie nie bo wtedy miałam nick "joaszo"
    No i gratuluję pomyślnych połówkowych 😊
    Nie wiedziałam, ale fajnie się znowu "spotkać"

Kalina32 lubi tę wiadomość

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Mi kazali cyklo 3 fort, magnez biorę i Lipton 1000.

Uuu Monia to mocny napar herbaciany jak aż 1000 Liptonów 😅

Sorrki musiałam 🙈 wiem że pewnie Lioton 😄

I co pomaga ten cyclo ? To zapytam swojego doktorka czy mogę i ja łykać

July lubi tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i mój doktorek też zauważył że przytyłam już 10 kilo (tak naprawdę 7 bo na początku schudłam 3 kilo, ale w kartę wpisali mi niższa wagę). Ale przypomniałam mu, że przez to łozysko ostatnie tygodnie prawie się nie ruszam (mój maksymalny rekord to 2.100 kroków na dzień 🙁) to stwierdził że jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 22:41

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, miałam przez jakiś czas takie niekontrolowane bączki, jakoś ostatnio mi się to uregulowało. Też powtarzałam sobie dobrze że ciche🤣 a jak raz puściłam glośniejszego, byliśmy na spacerze, mój się na mnie spojrzał, a mu - na dworze dupa może 🤣🤣🤣

zozo lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dzisiaj kolejna wizyta u mojej lekarki, niestety wyniki krwi mi bardzo spadły, pewnie początki anemii, którą miałam też w pierwszej ciąży. Dodatkowo w ciągu 5 tygodni przytyłam tylko kilogram i boję się, że na mnie nakrzyczy. Ale nie mam kompletnie apetytu, tylko pić i owoce bym mogła, może to przez pogorszenie wyników albo upały, na kolację jestem w stanie wcisnąć jedną kanapkę, a każdą normalną porcję przez połowę ;/ BMI miałam w normie przed ciążą, więc chyba powinnam więcej przybierać? Fakt widzę, że schudły mi np. ramiona, wszystko idzie w brzuch, który już jest całkiem spory ;)

age.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ