WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Czekaj czekaj ale od początku chłop miał być czy była mowa o dziewczynie ? 😅

Kochana to Ty drobna mróweczka byłaś jak Ci zostanie z 5 to też będziesz nadal modelka 😄💪

Na początku miał być chłop, w 16tc ginekolog była przekonana na dziewczynkę, nawet pokazywała mi wargi sromowe 🤣 i łechtaczkę palcem na monitorze 🤣 śmiejemy się że może jest tam dwoje i się na zmianę pokazują🤣 co by nie było, najważniejsze że jest wszystko ok ❤️😍

paatka, Gosia9 lubią tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paatka wrote:
    O kurcze, co do wagi to u mnie już 7,4kg na plusie - też w ciągu ostatnich dwóch dni skoczyła o 1kg, więc zakładam, że to sprawka tych upałów. Lekarz sprawdza moją wagę na każdej wizycie, ale nic jeszcze nie komentował, a wg tego kalkulatora widzę, że nawet z tym dodatkowym 1kg mieszczę się dokładnie w połowie widełek, więc jeszcze się nie przejmuję :P

Ja jestem świeżo po krzywej cukrowej, mega się stresowałam, bo w pierwszym trymestrze wyniki miałam totalnie na granicy i byłam przekonana, że teraz to już dieta, a nawet insulina, ale okazało się, że jest ok - wyszło mi 77, 87 i 93mg/dl.

Ostatnie upały dają mi mocno w kość, do tego doszły mi skurcze łydek - już dwa razy budziłam się nad ranem wyjąc z bólu, po ostatnim (który był przedwczoraj nad ranem) nadal ledwo mogę chodzić :/ we wtorek mam wizytę u lekarza i podpytam o te skurcze i magnez - ile brać i w jakich porach (bo mi też godzinowo rozplanował leki, tak żeby się wchłaniały jak najlepiej). No i na przyszły piątek zapisałam się na pierwszą wizytę do fizjoterapeutki uroginekologicznej, muszę się w końcu zmobilizować do jakichś ćwiczeń 😅

Ale piękne cukry 😀 wzorowo ☺️

Daj znać co było na wizycie jak to wyglądało w ogóle i jakie zalecenia ☺️

paatka lubi tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Na początku miał być chłop, w 16tc ginekolog była przekonana na dziewczynkę, nawet pokazywała mi wargi sromowe 🤣 i łechtaczkę palcem na monitorze 🤣 śmiejemy się że może jest tam dwoje i się na zmianę pokazują🤣 co by nie było, najważniejsze że jest wszystko ok ❤️😍

Haha ale jaja !-dosłownie haha

Ja też zawsze lekko cykam czy mi nagle lekarz nie powie że jednak syn :D
    Wcale bym nie płakała bo chłopcy są uważam cudowni 💙 , ale wypadałoby mu kupić choć jedne body bez kwiatuszków i motyli 🤭😅

Ale już 3 razy widzieli córke w tym raz inny lekarz mnie badał i też widział córkę 😅
    Nawet i wpisali mi w dokumentację płeć dziecka żeńska , więc może już bez niespodzianek będzie 🙈
    Ale i tak zapytam na wizycie dla pewności 😄

Patka95, Mag91 lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też się cykam czy mi nagle nie powie, że chłopak bo nie chciała się za bardzo pokazać, ale mówili że córka no i na połówkowych od razu jak przyłożyła głowice to powiedziała że dziewczyna. Teraz mam wizytę we wtorek u swojej doktor to też spytam dla pewności 😅😃

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były 3 zmiany 😂 dziewczynka, chłopak, dziewczynka 🤦 oby tak zostało bo ubranka różowe 😂😂😂

paatka lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszystkie ubranka typowo dziewczęce 😅😅

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam Wam znać dziewczyny jak po wizycie u fizjo, sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało :) I tak planowałam się wybrać w końcu, bo jestem po złamaniu kręgosłupa - co prawda to było 15 lat temu, ale pewnie jakieś ćwiczenia wzmacniające się przydadzą... tak się od początku ciąży zbieram 😅
    Poza tym ostatnio dwa razy zdarzyło mi się popuścić w czasie kichnięcia 😳 więc jestem przekonana, że coś tam trzeba będzie wzmocnić

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paatka wrote:
    O kurcze, co do wagi to u mnie już 7,4kg na plusie - też w ciągu ostatnich dwóch dni skoczyła o 1kg, więc zakładam, że to sprawka tych upałów. Lekarz sprawdza moją wagę na każdej wizycie, ale nic jeszcze nie komentował, a wg tego kalkulatora widzę, że nawet z tym dodatkowym 1kg mieszczę się dokładnie w połowie widełek, więc jeszcze się nie przejmuję :P

Ja jestem świeżo po krzywej cukrowej, mega się stresowałam, bo w pierwszym trymestrze wyniki miałam totalnie na granicy i byłam przekonana, że teraz to już dieta, a nawet insulina, ale okazało się, że jest ok - wyszło mi 77, 87 i 93mg/dl.

Ostatnie upały dają mi mocno w kość, do tego doszły mi skurcze łydek - już dwa razy budziłam się nad ranem wyjąc z bólu, po ostatnim (który był przedwczoraj nad ranem) nadal ledwo mogę chodzić :/ we wtorek mam wizytę u lekarza i podpytam o te skurcze i magnez - ile brać i w jakich porach (bo mi też godzinowo rozplanował leki, tak żeby się wchłaniały jak najlepiej). No i na przyszły piątek zapisałam się na pierwszą wizytę do fizjoterapeutki uroginekologicznej, muszę się w końcu zmobilizować do jakichś ćwiczeń 😅

Na skurcze polecam Asmag Forte - mi lekarz ze szpitala zlecił na początku ciąży 3x2 i odkąd biorę to nie mam żadnych problemów. Na początku ciąży (8-9 tc) miałam bóle brzucha takie ciągnące/skurcze i pomogło. Myślę też że teraz przez to że dalej go biorę to nie odczuwam właśnie tych skurczy łydek czy drżenia mięśni :)

paatka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    A to na obrzęki i zatrzymanie wody wam przepisali czy ogólnie macie jakieś problemy zylaczki pajączki ?
    Może i ja na wizycie poproszę o coś bo czasami czuję się jak bańka szczególnie tak w drugiej połowie dnia

Ja dostałam kiedyś do brania od chirurga naczyniowego - mam lekki refluks w żyle odpiszczelowej no i jak tylko robi się ciepło to puchną mi nogi dość mocno. Cyklo3fort można brać w ciąży o ile nie ma innych przeciwskazań (i jest bez recepty) także kupię pewnie kolejne opakowanie i zacznę brać znowu, bo temperatury takie że po całym dniu już średnio wyrabiam.

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Haha ale jaja !-dosłownie haha

Ja też zawsze lekko cykam czy mi nagle lekarz nie powie że jednak syn :D
    Wcale bym nie płakała bo chłopcy są uważam cudowni 💙 , ale wypadałoby mu kupić choć jedne body bez kwiatuszków i motyli 🤭😅

Ale już 3 razy widzieli córke w tym raz inny lekarz mnie badał i też widział córkę 😅
    Nawet i wpisali mi w dokumentację płeć dziecka żeńska , więc może już bez niespodzianek będzie 🙈
    Ale i tak zapytam na wizycie dla pewności 😄

Mi jak powiedzieli że dziewczyna to pytałam na dwóch kolejnych wizytach czy aby na pewno :D na szczęście nie zmienili zdania bo też mam już sporo rzeczy z kwiatkami itp 😅

preg.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali cyklo 3 fort, magnez biorę i Lipton 1000.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po 2 połówkowych zdrowa dziewczynka, normalnie nie wierzę. 😊

Patka95, Mag91, Angelka93, zozo, Kalina32, paatka, Filcek, Juliet, Gosia9 lubią tę wiadomość

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula 9022 a czy Ty wiesz że my byłyśmy razem na "czerwcowych szczęściach 2018"?? Pewnie nie bo wtedy miałam nick "joaszo"
    No i gratuluję pomyślnych połówkowych 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 20:18

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Aneczka waży 707g, a łozysko się trochę przesunelo!! :) nadal dochodzi do szyjki ale tylko kawałkiem, a reszta poszła na bok! :)

To najlepsze informacje na Dzień Taty :)

Patka95, Kalina32, zozo, Moni*, jane789, paatka, Angelka93, Mag91, Filcek, Juliet, Gosia9 lubią tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika gratulacje oby tak dalej i będzie dobrze 😘

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Madziula 9022 a czy Ty wiesz że my byłyśmy razem na "czerwcowych szczęściach 2018"?? Pewnie nie bo wtedy miałam nick "joaszo"
    No i gratuluję pomyślnych połówkowych 😊
    Nie wiedziałam, ale fajnie się znowu "spotkać"

Kalina32 lubi tę wiadomość

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Mi kazali cyklo 3 fort, magnez biorę i Lipton 1000.

Uuu Monia to mocny napar herbaciany jak aż 1000 Liptonów 😅

Sorrki musiałam 🙈 wiem że pewnie Lioton 😄

I co pomaga ten cyclo ? To zapytam swojego doktorka czy mogę i ja łykać

July lubi tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i mój doktorek też zauważył że przytyłam już 10 kilo (tak naprawdę 7 bo na początku schudłam 3 kilo, ale w kartę wpisali mi niższa wagę). Ale przypomniałam mu, że przez to łozysko ostatnie tygodnie prawie się nie ruszam (mój maksymalny rekord to 2.100 kroków na dzień 🙁) to stwierdził że jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 22:41

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, miałam przez jakiś czas takie niekontrolowane bączki, jakoś ostatnio mi się to uregulowało. Też powtarzałam sobie dobrze że ciche🤣 a jak raz puściłam glośniejszego, byliśmy na spacerze, mój się na mnie spojrzał, a mu - na dworze dupa może 🤣🤣🤣

zozo lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dzisiaj kolejna wizyta u mojej lekarki, niestety wyniki krwi mi bardzo spadły, pewnie początki anemii, którą miałam też w pierwszej ciąży. Dodatkowo w ciągu 5 tygodni przytyłam tylko kilogram i boję się, że na mnie nakrzyczy. Ale nie mam kompletnie apetytu, tylko pić i owoce bym mogła, może to przez pogorszenie wyników albo upały, na kolację jestem w stanie wcisnąć jedną kanapkę, a każdą normalną porcję przez połowę ;/ BMI miałam w normie przed ciążą, więc chyba powinnam więcej przybierać? Fakt widzę, że schudły mi np. ramiona, wszystko idzie w brzuch, który już jest całkiem spory ;)

age.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ