Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo11 wrote:Czekaj czekaj ale od początku chłop miał być czy była mowa o dziewczynie ? 😅
Kochana to Ty drobna mróweczka byłaś jak Ci zostanie z 5 to też będziesz nadal modelka 😄💪
Na początku miał być chłop, w 16tc ginekolog była przekonana na dziewczynkę, nawet pokazywała mi wargi sromowe 🤣 i łechtaczkę palcem na monitorze 🤣 śmiejemy się że może jest tam dwoje i się na zmianę pokazują🤣 co by nie było, najważniejsze że jest wszystko ok ❤️😍paatka, Gosia9 lubią tę wiadomość
-
paatka wrote:O kurcze, co do wagi to u mnie już 7,4kg na plusie - też w ciągu ostatnich dwóch dni skoczyła o 1kg, więc zakładam, że to sprawka tych upałów. Lekarz sprawdza moją wagę na każdej wizycie, ale nic jeszcze nie komentował, a wg tego kalkulatora widzę, że nawet z tym dodatkowym 1kg mieszczę się dokładnie w połowie widełek, więc jeszcze się nie przejmuję
Ja jestem świeżo po krzywej cukrowej, mega się stresowałam, bo w pierwszym trymestrze wyniki miałam totalnie na granicy i byłam przekonana, że teraz to już dieta, a nawet insulina, ale okazało się, że jest ok - wyszło mi 77, 87 i 93mg/dl.
Ostatnie upały dają mi mocno w kość, do tego doszły mi skurcze łydek - już dwa razy budziłam się nad ranem wyjąc z bólu, po ostatnim (który był przedwczoraj nad ranem) nadal ledwo mogę chodzićwe wtorek mam wizytę u lekarza i podpytam o te skurcze i magnez - ile brać i w jakich porach (bo mi też godzinowo rozplanował leki, tak żeby się wchłaniały jak najlepiej). No i na przyszły piątek zapisałam się na pierwszą wizytę do fizjoterapeutki uroginekologicznej, muszę się w końcu zmobilizować do jakichś ćwiczeń 😅
Ale piękne cukry 😀 wzorowo ☺️
Daj znać co było na wizycie jak to wyglądało w ogóle i jakie zalecenia ☺️paatka lubi tę wiadomość
-
Mag91 wrote:Na początku miał być chłop, w 16tc ginekolog była przekonana na dziewczynkę, nawet pokazywała mi wargi sromowe 🤣 i łechtaczkę palcem na monitorze 🤣 śmiejemy się że może jest tam dwoje i się na zmianę pokazują🤣 co by nie było, najważniejsze że jest wszystko ok ❤️😍
Haha ale jaja !-dosłownie haha
Ja też zawsze lekko cykam czy mi nagle lekarz nie powie że jednak syn
Wcale bym nie płakała bo chłopcy są uważam cudowni 💙 , ale wypadałoby mu kupić choć jedne body bez kwiatuszków i motyli 🤭😅
Ale już 3 razy widzieli córke w tym raz inny lekarz mnie badał i też widział córkę 😅
Nawet i wpisali mi w dokumentację płeć dziecka żeńska , więc może już bez niespodzianek będzie 🙈
Ale i tak zapytam na wizycie dla pewności 😄
Patka95, Mag91 lubią tę wiadomość
-
I ja też się cykam czy mi nagle nie powie, że chłopak bo nie chciała się za bardzo pokazać, ale mówili że córka no i na połówkowych od razu jak przyłożyła głowice to powiedziała że dziewczyna. Teraz mam wizytę we wtorek u swojej doktor to też spytam dla pewności 😅😃👶Wikusia 💕 21.10.2021
-
Na pewno dam Wam znać dziewczyny jak po wizycie u fizjo, sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało
I tak planowałam się wybrać w końcu, bo jestem po złamaniu kręgosłupa - co prawda to było 15 lat temu, ale pewnie jakieś ćwiczenia wzmacniające się przydadzą... tak się od początku ciąży zbieram 😅
Poza tym ostatnio dwa razy zdarzyło mi się popuścić w czasie kichnięcia 😳 więc jestem przekonana, że coś tam trzeba będzie wzmocnić -
paatka wrote:O kurcze, co do wagi to u mnie już 7,4kg na plusie - też w ciągu ostatnich dwóch dni skoczyła o 1kg, więc zakładam, że to sprawka tych upałów. Lekarz sprawdza moją wagę na każdej wizycie, ale nic jeszcze nie komentował, a wg tego kalkulatora widzę, że nawet z tym dodatkowym 1kg mieszczę się dokładnie w połowie widełek, więc jeszcze się nie przejmuję
Ja jestem świeżo po krzywej cukrowej, mega się stresowałam, bo w pierwszym trymestrze wyniki miałam totalnie na granicy i byłam przekonana, że teraz to już dieta, a nawet insulina, ale okazało się, że jest ok - wyszło mi 77, 87 i 93mg/dl.
Ostatnie upały dają mi mocno w kość, do tego doszły mi skurcze łydek - już dwa razy budziłam się nad ranem wyjąc z bólu, po ostatnim (który był przedwczoraj nad ranem) nadal ledwo mogę chodzićwe wtorek mam wizytę u lekarza i podpytam o te skurcze i magnez - ile brać i w jakich porach (bo mi też godzinowo rozplanował leki, tak żeby się wchłaniały jak najlepiej). No i na przyszły piątek zapisałam się na pierwszą wizytę do fizjoterapeutki uroginekologicznej, muszę się w końcu zmobilizować do jakichś ćwiczeń 😅
Na skurcze polecam Asmag Forte - mi lekarz ze szpitala zlecił na początku ciąży 3x2 i odkąd biorę to nie mam żadnych problemów. Na początku ciąży (8-9 tc) miałam bóle brzucha takie ciągnące/skurcze i pomogło. Myślę też że teraz przez to że dalej go biorę to nie odczuwam właśnie tych skurczy łydek czy drżenia mięśnipaatka lubi tę wiadomość
-
Karo11 wrote:A to na obrzęki i zatrzymanie wody wam przepisali czy ogólnie macie jakieś problemy zylaczki pajączki ?
Może i ja na wizycie poproszę o coś bo czasami czuję się jak bańka szczególnie tak w drugiej połowie dnia
Ja dostałam kiedyś do brania od chirurga naczyniowego - mam lekki refluks w żyle odpiszczelowej no i jak tylko robi się ciepło to puchną mi nogi dość mocno. Cyklo3fort można brać w ciąży o ile nie ma innych przeciwskazań (i jest bez recepty) także kupię pewnie kolejne opakowanie i zacznę brać znowu, bo temperatury takie że po całym dniu już średnio wyrabiam. -
Karo11 wrote:Haha ale jaja !-dosłownie haha
Ja też zawsze lekko cykam czy mi nagle lekarz nie powie że jednak syn
Wcale bym nie płakała bo chłopcy są uważam cudowni 💙 , ale wypadałoby mu kupić choć jedne body bez kwiatuszków i motyli 🤭😅
Ale już 3 razy widzieli córke w tym raz inny lekarz mnie badał i też widział córkę 😅
Nawet i wpisali mi w dokumentację płeć dziecka żeńska , więc może już bez niespodzianek będzie 🙈
Ale i tak zapytam na wizycie dla pewności 😄
Mi jak powiedzieli że dziewczyna to pytałam na dwóch kolejnych wizytach czy aby na pewnona szczęście nie zmienili zdania bo też mam już sporo rzeczy z kwiatkami itp 😅
-
My po wizycie. Aneczka waży 707g, a łozysko się trochę przesunelo!!
nadal dochodzi do szyjki ale tylko kawałkiem, a reszta poszła na bok!
To najlepsze informacje na Dzień TatyPatka95, Kalina32, zozo, Moni*, jane789, paatka, Angelka93, Mag91, Filcek, Juliet, Gosia9 lubią tę wiadomość
Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Kalina32 wrote:Madziula 9022 a czy Ty wiesz że my byłyśmy razem na "czerwcowych szczęściach 2018"?? Pewnie nie bo wtedy miałam nick "joaszo"
No i gratuluję pomyślnych połówkowych 😊Kalina32 lubi tę wiadomość
-
Moni* wrote:Mi kazali cyklo 3 fort, magnez biorę i Lipton 1000.
Uuu Monia to mocny napar herbaciany jak aż 1000 Liptonów 😅
Sorrki musiałam 🙈 wiem że pewnie Lioton 😄
I co pomaga ten cyclo ? To zapytam swojego doktorka czy mogę i ja łykaćJuly lubi tę wiadomość
-
Aha, i mój doktorek też zauważył że przytyłam już 10 kilo (tak naprawdę 7 bo na początku schudłam 3 kilo, ale w kartę wpisali mi niższa wagę). Ale przypomniałam mu, że przez to łozysko ostatnie tygodnie prawie się nie ruszam (mój maksymalny rekord to 2.100 kroków na dzień 🙁) to stwierdził że jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 22:41
Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Zozo, miałam przez jakiś czas takie niekontrolowane bączki, jakoś ostatnio mi się to uregulowało. Też powtarzałam sobie dobrze że ciche🤣 a jak raz puściłam glośniejszego, byliśmy na spacerze, mój się na mnie spojrzał, a mu - na dworze dupa może 🤣🤣🤣
zozo lubi tę wiadomość
-
Ehh dzisiaj kolejna wizyta u mojej lekarki, niestety wyniki krwi mi bardzo spadły, pewnie początki anemii, którą miałam też w pierwszej ciąży. Dodatkowo w ciągu 5 tygodni przytyłam tylko kilogram i boję się, że na mnie nakrzyczy. Ale nie mam kompletnie apetytu, tylko pić i owoce bym mogła, może to przez pogorszenie wyników albo upały, na kolację jestem w stanie wcisnąć jedną kanapkę, a każdą normalną porcję przez połowę ;/ BMI miałam w normie przed ciążą, więc chyba powinnam więcej przybierać? Fakt widzę, że schudły mi np. ramiona, wszystko idzie w brzuch, który już jest całkiem spory