X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Czy któraś z Was jeszcze nie ma wypranych, wyprasowanych i poukładanych ubranek dla dzidzi?
    Ja też nie mam

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, już myślałam że jestem na szarym końcu 😂 Szczerze to już mnie kusi żeby to zrobić ale chyba za wcześnie 🤔 po drugie, mama ma teraz urlop od poniedziałku więc mogłaby mi trochę pomóc. Szczególnie że dużo rzeczy trzeba znieść z góry a przy takiej pogodzie to nie wyschnie wszystko od razu.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Czy któraś z Was jeszcze nie ma wypranych, wyprasowanych i poukładanych ubranek dla dzidzi?

Jaaa 😉

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja mam taki brzuch ze każdy się dziwi że termin na 7 październik bo wygląda jakbym już miała iść na porodówkę 🙂 może Ci się wydaje że inne mają większy, mi mój też nie wydaje się ogromny mimo komentarzy innych 😃
    Mam to samo 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie ruszyłam prania, bo dopiero złożyliśmy szafę. Na szczęście pranie mnie nie przeraża,bo mam suszarkę bębnową, więc w razie czego mogę uprać wszystko w jeden dzień. Gorzej z prasowaniem🙈 Kupiłam za to na razie zapas Loveli na promce w Biedronce.

Jeśli chodzi o brzuch to ja raczej też mam duży, ludzie się dziwią jak mówię że jeszcze 2 miesiące.

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Ja nie mam wypranych i mysle ze nie mam ani połowy rzeczy dla małej i dla siebie.

• jane789 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyprane i wyprasowane ciuszki, ale zostały jeszcze takie rzeczy jak rożek, wszystkie rzeczy do wózka, które da się wyprać itd. Jak będziecie już mieć wyprane to dajcie znać czy Wam też tak się pylą te ciuszki. Bo mnie szlag trafiał jak to widziałam i składałam i nie wiem czy prać jeszcze raz czy olać temat🙈 ponoć taka czysta bawełna tak ma... 🙄

Jezu pokażcie te brzuchy jak któraś ma ochotę, bo ja już zaczynam świrować i chętnie zobaczę Wasze🙈

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam nic poprane. Myślę że zacznę po 15.08. Najgorsze to prasowanie 😉 no i muszę wyprać co się da z wózka, fotelika itp po synu.
    Brzuch też mam ogromny, nawet lekarkę dziwi jego rozmiar 😉

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam poprane, wyprasowane, poukładane rozmiarami w komodzie. Pokój skończony. Okna w domu umyte. Ja mam też duży brzuch ale przez te intensywne 2 tyg remontu schudłam 2 kg 🤦 mam zielone światło od gin że mogę już żyć normalnie szyjka 5 cm zamknięta twarda łożysko 10 cm od ujścia. Tylko został polip i nadżerka

Filcek, jane789 lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie zniose wszystko z góry (tzn mama mi zniesie) i na razie pochowam do szafy bo muszę pomyśleć gdzie co ma być 😃

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyprane, wyprasowane i nic mi się nie sypie. Pralam w lovelli, pranie delikatne 40 stopni i później prasowanie na najwyższym stopniu plus para żeby się pozbyć ewentualnych niechcianych gości ;) ciuszki również bawełniane. Zostają mi elementy z wózka i moje koszule do szpitala bo też planuje wyprać w lovelli na początku a później zobaczymy.

preg.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Ja mam wyprane, wyprasowane i nic mi się nie sypie. Pralam w lovelli, pranie delikatne 40 stopni i później prasowanie na najwyższym stopniu plus para żeby się pozbyć ewentualnych niechcianych gości ;) ciuszki również bawełniane. Zostają mi elementy z wózka i moje koszule do szpitala bo też planuje wyprać w lovelli na początku a później zobaczymy.

A dawałaś tez płyn do płukania czy tylko lovelę do prania?
    U mnie pranie i płyn do płukania w 60 stopniach, później prasowanie z parą. I leci lekki pyłek z tkanin jak np odwracam na prawą stronę😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 18:58

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy nawet mebli...żeby mieć gdzie to składować. Dziś znowu przesunęli termin realizacji na połowę września. Jestem wściekła.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupione wszystko, ale nic nie prałam, leżą i czekają. Jakoś mi się nie chce 🤷‍♀️

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem daleko w plecy. Nawet nie mamy nic kupione jeszcze 😂 jak to mój mąż mówi-mamy jeszcze czas 🥳

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    My nie mamy nawet mebli...żeby mieć gdzie to składować. Dziś znowu przesunęli termin realizacji na połowę września. Jestem wściekła.

U nas to samo- remont. Sami nie mamy szafy, a co dopiero dla bebika. Też jestem w lesie... Żadnych ubranek, mebelków, akcesoriów, tylko wielka paka pieluszek wielorazowych. :P Nawet lustra nie mam w domu i sama nie wiem jaki ten mój brzuch jest. Jak patrzę z góry, to wygląda jakbym się obżarła kebaba, ale ludzie mówią, że duży. :)

CiepłaKluska, po suszeniu w suszarce bębnowej nie trzeba już prasować, prawda? Kompletnie się nie znam... 🙈

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Maison3 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w polu, dopiero zamówiłam łóżko dla starszej córki i będziemy zabierać się za jej pokój, ona śpi nadal w łóżeczku i ma rzeczy. W komodzie ,która będzie dla małego. Ja mam parę rzeczy kupionych ale to kropla w morzu, jeszcze czas😁

• Moni* Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam kapsułki i płyn. Mam w pralce program dziecko i do tego w suszarce też funkcja dziecko i dla alergików. Tyle pyłu było że szok.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    CiepłaKluska, po suszeniu w suszarce bębnowej nie trzeba już prasować, prawda? Kompletnie się nie znam... 🙈
    Ja swoje ciuchy rzadko prasuje, bo nienawidzę prasowac, a po wyjęciu z suszarki wyglądają względnie. Ale dla bobka to jednak że względow higienicznych wszystko poprasuje.

Ja zamierzam prac bez płynu do płukania, w samej Loveli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 20:07

Praskovia lubi tę wiadomość

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kupować Biały Jeleń ten uniwersalny. Nad Lovela myślałam ale proszek/płyn są osobno do białego i koloru. Jedynie kapsułki ale myślę że to wyjdzie już później bo może faktycznie się przerzucimy na Lovele. Wiem, że na pewno na początek chce Bialy Jelen.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: