X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jakiej firmy sprawdził Wam się smoczek i butelka? Mam jedną butelkę z lovi antykolkową ale w razie czego drugą chce kupić z innej firmy.
    U mnie brzuch z przodu mało widoczny, z boku jak najbardziej tak. Bardzo poszedł do przodu. Dziś mnie nawet Pani wózkiem zawadziła, mamroczac pod nosem, ucichła jak zobaczyła ze jestem w ciąży.
    Ja zamierzam prac w loveli (płyn do prania plus płyn do płukania) 60 stopni. Potem suszarka i prasowanie (nie lubię nieu prasowanych ubrań) Mam ubranka do rozmiaru 74 i kilka na 80. Ogarnę te do rozmiaru 68.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 20:19

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszy używał butelek i smoczków nuk i dla młodej też kupuje tej firmy

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy butelkę z Lovi antykolkowa (smoczek był w gratisie) ale będziemy częściej używać smoczka z Bibs

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/e5f9f2670feb2.jpg.html zdjęcie z 8 lipca

zozo, jane789, Praskovia, Kalina32, Juliet lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Pewnie dużo się nie zmienił od tego czasu, ja mam bardzo podobny. Też mam tak niżej, ale chyba niedługo zacznie się podwyższać.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:
    Pewnie dużo się nie zmienił od tego czasu, ja mam bardzo podobny. Też mam tak niżej, ale chyba niedługo zacznie się podwyższać.
    Wydaje mi się, że dużo nie urósł chociaż mi tak się wydawało cały czas że ciągle jest taki sam a potem jak przeglądam zdjęcia to widzę różnicę 🙂 no i metr też pokazuje że go przybywa 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:

To ja mam mniej więcej taki sam tylko bardziej piłkę i wyżej. To się już nie martwię o wielkość🙈 nie wrzucę Wam zdjęć, bo ja ten tryb leżący ciagle wiec wszystkie zdjęcia jakie mam to głównie w gaciach i jakimś wymymłanym tshircie😅

Ja mam butelki suavinex i SX pro z wolnym przepływem, a smoczki bibs i suavinex.

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale z Was szczuplinki! 🙈 Ślicznie wyglądacie!

Angelka93, zozo lubią tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Dziewczyny z jakiej firmy sprawdził Wam się smoczek i butelka? Mam jedną butelkę z lovi antykolkową ale w razie czego drugą chce kupić z innej firmy.
    U mnie brzuch z przodu mało widoczny, z boku jak najbardziej tak. Bardzo poszedł do przodu. Dziś mnie nawet Pani wózkiem zawadziła, mamroczac pod nosem, ucichła jak zobaczyła ze jestem w ciąży.
    Ja zamierzam prac w loveli (płyn do prania plus płyn do płukania) 60 stopni. Potem suszarka i prasowanie (nie lubię nieu prasowanych ubrań) Mam ubranka do rozmiaru 74 i kilka na 80. Ogarnę te do rozmiaru 68.

Hej to podpowiedzi mi jak na jaki rozmiar się nastawiać już na późną wiosnę / lato ?

🙈 Po prostu przeglądam te ubrania i myślę na jaki wzrost można kupić np już coś letniego jak sukieneczka czy muślinowe body krótkie spodenki itp

Mnie te rozmiary dobijają,a mój brak wyobraźni chyba najbardziej😅
    Na jaki rozmiar szykować się już np na Maj czerwiec 😂 🤷‍♀️

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo Angelika wyglądacie zajebiście co tu dużo gadać...
    piękne brzuszki i szczupłe nóżki ❤️ bardzo wam zazdro i tyle! 🥲

Ja nie śpię bo zgaga ✌️🤭
    mam już 32tc , targają mną nerwy i myśli 😅

jestem za przeproszeniem lekko osrana co to będzie jak to będzie...
    Czy ja poradzę z tym maleństwem itp

Ciągle mam dylemat czy brać swojego na porodówkę jak będzie można ...
    Dziś widziałam filmik, jak facet zemdlał na partych , położna go obudziła a ten
    jeszcze zwymiotował 😌
    tam na łóżku ta kobita nadal prze i jeszcze woła do niego czy wszystko ok ?
    A ten rzyga - no cudownie...

Mój jest pewny że poradzę i ogólnie wszystko wiem i umiem , ja uderzam w płacz, że gówno ja tam wiem i nic nie umiem i się boję jak diabli 😬

także no... Tak dość wesoło u nas 😅

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Hej to podpowiedzi mi jak na jaki rozmiar się nastawiać już na późną wiosnę / lato ?

🙈 Po prostu przeglądam te ubrania i myślę na jaki wzrost można kupić np już coś letniego jak sukieneczka czy muślinowe body krótkie spodenki itp

Mnie te rozmiary dobijają,a mój brak wyobraźni chyba najbardziej😅
    Na jaki rozmiar szykować się już np na Maj czerwiec 😂 🤷‍♀️

Karo, ja mam córkę z końca września, tylko urodziła się duza - prawie 4kg. Na wiosnę nosiła 74, ale krótko, za to 80 praktycznie z 1/2 roku.

Karo11 lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zupełnie nic, nie kupione, nie wyprasowane, od przyszłego tygodnia idziemy na urlop więc pewnie zaczniemy zakupy. Wczoraj siedzieliśmy przy kolacji i rozbeczałam się bo zaczęłam się zastanawiać czy sobie poradzę..
    Brzuch mam spory, przynajmniej tak mi się wydaje🙂 I 14kg na plus https://zapodaj.net/275167b858598.jpg.html

Praskovia lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja byłam z moim mężem tak umówiona że miał być ze mną na sali do partych, tylko w pierwszej fazie porodu. Wiedziałam że mnie to trochę potrwa i normalnie bym tam się sama zanudziła. Przydaje się ktoś kto z Tobą jest, choćby dla zabicia czasu 😉 a jak już się zaczną parte to położna z Tobą będzie 😉
    Poza tym często słyszałam opinie że położne lepiej się obchodzą z pacjentką z którą jest mąż 😉
    A co do rozmiaru to chyba ciężko wybadać bo jednak wiele zależy od tego jak duze dziecko się urodzi, jak szybko przybiera itp.
    Ja póki co nie robię zapasów większych ubranek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 07:09

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    A dawałaś tez płyn do płukania czy tylko lovelę do prania?
    U mnie pranie i płyn do płukania w 60 stopniach, później prasowanie z parą. I leci lekki pyłek z tkanin jak np odwracam na prawą stronę😒

Nie dawałam płynu do płukania, może to ta kwestia ?

jane789 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem jak wyjdzie z tymi rozmiarami, ogólnie mała jest drobna albo poniżej normy albo na granicy. Waży 1370g (30+0) w ciągu 8 dni pojawiło przybyło prawie 300g więc zakładam że ktoś gdzieś lekko się pomylił bo chyba tyle to przybrać nie mogła :D tak czy inaczej mam kilka ubranek na 56 cm pozniej sporo do 62 i od 62 do 68 stanowią większość. W rodzinie dzieciaki ogólnie małe więc liczę że gdzieś na lato będzie to 68 może więcej :) na bieżąco w razie czego uzupełnię.

preg.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę na 50, 56,62 rozmiary ale 3 rozmiar 56 u mnie ryzyko porodu w 35 tygodniu bo tak córkę urodziłam i od początku te cyrki z ciążą. Jutro spakuje torby niech sobie leżą. Córka była mała 2520g syn 3380g urodził się w 38t też już się denerwuję

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś zdenerwowałam dziewczyny. Wstałam o 6 jak zawsze zmierzyć cukier. Poszłam do łazienki, załatwiłam się no i podeszłam do komody mierzyć cukier...i nagle słyszę "kap, kap"... Zanim zorientowałam się że to kapie ze mnie to minęła chwila, wszystko sprawdziłam czy suche 😂 już miałam zawał że wody odchodzą ale jak spojrzałam na podłoge to byla to nie wiem ..wodnista wydzielina? Mleczna? Myślicie że to możliwe że w takiej ilości ale takie wodne? Sama nie wiem co myśleć...

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• jane789 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Ale się dziś zdenerwowałam dziewczyny. Wstałam o 6 jak zawsze zmierzyć cukier. Poszłam do łazienki, załatwiłam się no i podeszłam do komody mierzyć cukier...i nagle słyszę "kap, kap"... Zanim zorientowałam się że to kapie ze mnie to minęła chwila, wszystko sprawdziłam czy suche 😂 już miałam zawał że wody odchodzą ale jak spojrzałam na podłoge to byla to nie wiem ..wodnista wydzielina? Mleczna? Myślicie że to możliwe że w takiej ilości ale takie wodne? Sama nie wiem co myśleć...

Jak nie mam infekcji i jest wszystko w porządku to u mnie zazwyczaj jest susza. A że z infekcją walczę w tej ciąży jak mało kto to takie wydzieliny mam zawsze podczas infekcji. Ale wiem też, że niektórym dziewczynom leje się przezroczysta wydzielina całą ciążę i jest wsyzstko ok. Wiec na dwoje babka wróżyła😅 nie zaszkodzi sprawdzić u lekarza i zrobić wymaz.

• natnatss Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina, jeśli obawiasz się że wody, w aptekach są takie paski albo wkładki kontrolne dla tego celu, zmieniają kolor pod wpływem ph. Sama na szczęście nie miałam okazji używać, ale kupowałam szwagierce i zamiast latać na IP bardzo ją to uspokajało. Wydzielina taka może być, też to przechodzę, noszę majtki i wkładki ze sobą na zmianę bo wielokrotnie mam wrażenie że się posikalam 🤦
    A co do rozmiarów mój młody urodził się też w październiku, ważył 3170, 56 nosił ze 2 miesiące, od kwietnia do sierpnia przerobiliśmy rozmiary od 68 do nawet 80. Dlatego nie kupowałam wiele w jednym rozmiarze, tylko sukcesywnie po kolei to co było potrzebne. Witek zapowiada się że będzie większy, liczę, że z sukcesem przejmie garderobę brata :D

85993e3k946gskpj.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam prawie wszystko dla siebie i maluszka, muszę dokończyć pranie, prasowanie, zebrać wszystko w jedno miejsce i wrzucić do torby. W końcu się do tego zabrałam bo staszak póki zdrowy chodzi do żłobka to mam na to czas, przy nim nie ma opcji. Przerażają mnie tylko ceny wszystkiego jak poszly w górę... Zamówiłam wszystko co było brakiem w domu i wyszło prawie 800zl 🙄 jako ciekawostka - to samo zamówienie z apteki sprzed 2 lat za 200 zł teraz wychodzilo ponad 300. Takie ceny się porobiły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 09:33

85993e3k946gskpj.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ