Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie było ryzyko czy się dobrze zagniezdzi. Na dalszym etapie lekarz nie wiąże ryzyka z ta macica. W 27tc na wizycie była ułożona główka do dołu, a teraz w środę już miednicowo. Liczę że się jeszcze odwroci 🙂
Erica lubi tę wiadomość
Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Narazie rozstępów nie mam. U mnie kobiety w rodzinie w ciąży nie miały rozstępów - moja mama urodziła 4 dzieci a brzuch ma piękny do dzis. Smaruje się regularnie wieczorem Palmersem (piersi i brzuch) czasem też rano ale to już nie jest regularne. Gorzej u mnie z celulitem ale tego mogła się spodziewać bo zatrzymuje wodę plus brak treningu.Na uda i pupę używam tołpy przeciwcelulitowi dla mam i tu nie jestem regularna. Generalnie polecam ten specyfik na cellulit bo u mnie cellulit mniejszy od tego cudenka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2021, 10:32
Martka89 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
No właśnie ja niestety mam predyspozycje do rozstępów, po okresie dojrzewania i wahaniach wagi mam już trochę na udach i biodrach, teraz te nowe na piersiach, aż jestem zdziwiona, że brzuch jeszcze czysty. Chyba zamówię sobie ten bio oil, musi rzeczywiście być dobry skoro zmniejsza też widoczność istniejących blizn. Szczotkowanie na sucho to też dobry pomysł. Lata temu szczotkowałam uda i faktycznie skóra była niesamowita.🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Erica wrote:Napiszcie proszę, co Wasi lekarze mówią o tej wadzie (macicy dwurożnej)? Czy traktują Waszą ciążę jako ciążę podwyższonego ryzyka? Jak Wam się układają Maluchy?
Mi perinatolog zasugerował kwalifikację do cc. Wizytę mam 26.08. To będzie 31 tc. Kwalifikacja w moim szpitalu jest do 32 tc. Wydaje mi się to za wcześnie, żeby określić, czy Mały będzie w niekorzystnym położeniu np. poprzecznym (tak jak w tej chwili) lub np. czy będzie miał już za mało miejsca, by rosnąć. Na razie nie mam innych czynników ryzyka do wykonania cc.
Jak jest u Was? Ze względu na niezwykłą rzadkość tej wady każda informacja będzie na wagę złota. -
Jane u nas się wczoraj wywiązała dyskusja a propo brzuszka 😂
J: Wiesz co? Mi to ten brzuch chyba nie rośnie. Mam wrażenie, że jest taki sam 🤔
M: Co? Chyba zwariowałaś...
J: No, a mam? W ciuchach tego nie widać 🙄
M: Masz duży brzuszek, okrąglutki ❤
J (rozbieram się przed lustrem): Ooo faktycznie! I nawet taki do przodu wysunięty 🙈
Także tego.. 😂😂
I szczerze wam powiem, że rozstępy mi nic, a nic nie przeszkadzają. Smaruję się oczywiście, ale najwyraźniej mam predyspozycje do tego i trudno 🤷🏻♀️ Mojej mamie też zostały po ciąży, a była i jest szczuplutka. Najwyraźniej taka nasza uroda 😛 a na ten rozgardiasz z tyłu nie patrzcie, przeprowadzka się rządzi swoimi prawami 😂
Co do wyprawki, to ja mam poukładane w komódce ciuszki 56-62, do tego kocyki, pieluszki tetrowe, rożek, ręczniczki i prześcieradła do gondoli i na przewijaki. Ale nic totalnie nie jest wyprane, pokoik czeka na wyniesienie łóżka i wstawienie łóżeczka i wózka. Póki co mamy tam taki składzik dziecięcy, ale wszystko jeszcze ostreczowane 😂
Mój M twierdzi, że da radę i chce być ze mną przy porodzie. Ja się zastanawiam, czy wytrzyma, ale nie mam nic przeciwko 😊jane789, Angelka93, zozo, Praskovia lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
zozo wrote:Ja nie mam już tylko butelki, smoczka i termometru bo nie wiem jakie kupić?
zozo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o szlafrok to ja na co dzien nie używam, więc teraz znalazłam zestaw 2koszule do karmienia i cienki szlafrok za 100 zł na allegro i zamierzam to kupić do szpitala. Jeśli mi się wybrudzi, zakrwawi, zniszczy w praniu albo po prostu mnie będzie brzydzić po szpitalu to nie będzie mi żal tego wszystkiego wyrzucić.
-
zozo wrote:Z której ręki j palców mierzycie cukier? Mi kazała mierzyć z 3ech ostatnich. Dziś po obiedzie zmierzyłam z małego ostatniego i ponownie ze środkowego w odstępie minuty i róznica była 20 jednostek. To sporo bo z ostatniego przekraczam normę a ze środkowego nie.
Mierzę zawsze z trzeciego lub czwartego, z boku opuszka. Z lewej ręki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 18:24
zozo lubi tę wiadomość
-
CiepłaKluska wrote:Jeśli chodzi o szlafrok to ja na co dzien nie używam, więc teraz znalazłam zestaw 2koszule do karmienia i cienki szlafrok za 100 zł na allegro i zamierzam to kupić do szpitala. Jeśli mi się wybrudzi, zakrwawi, zniszczy w praniu albo po prostu mnie będzie brzydzić po szpitalu to nie będzie mi żal tego wszystkiego wyrzucić.
-
nick nieaktualny
-
Mam szlafrok dość gruby którego nie będzie mi szkoda wyrzucić. I raczej go wyrzucę po szpitalu. W koszule też nie inwestuje bo jeśli je nawet zostawię to na ewentualny kolejny poród. Kolezanka też mi doradziła żeby małemu nie brać jakiś fajnych ubranek do szpitala. Trzeba je będzie potem wyprac w 90 stopniach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 19:07
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
zozo wrote:Zazwyczaj robię podobnie a dziś nie leciało mi z 4 to pobrałam z 5 i za wysoki, a z 3 ok. Zgłupieć można.
No masz rację, można zgłupieć z tymi pomiarami. Jak wyszło z tego 5 źle, a z tych z których powinno się pobierać - dobrze, to bym chyba trzymała się tego dobrego wyniku🙂