X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę rozstępów na piersiach a na brzuchu puki co nic

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam rozstępów nigdzie. Słyszałam podobno, że to genetyczne czy się będzie miało czy nie. Moja mama nie miała, urodziła 3 dzieci. Moja kuzynka urodziła 4 dzieci i ani jej mama ani ona też nie miały.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było ryzyko czy się dobrze zagniezdzi. Na dalszym etapie lekarz nie wiąże ryzyka z ta macica. W 27tc na wizycie była ułożona główka do dołu, a teraz w środę już miednicowo. Liczę że się jeszcze odwroci 🙂

Erica lubi tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam rozstępów, w pierwszej ciąży nie miałam więc liczę że i teraz tak będzie 🙂 smaruję się balsamem albo olejkiem raz dziennie na brzuchu bo reszty mi się nie chce smarować nawet 🤦

age.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie rozstępów nie mam. U mnie kobiety w rodzinie w ciąży nie miały rozstępów - moja mama urodziła 4 dzieci a brzuch ma piękny do dzis. Smaruje się regularnie wieczorem Palmersem (piersi i brzuch) czasem też rano ale to już nie jest regularne. Gorzej u mnie z celulitem ale tego mogła się spodziewać bo zatrzymuje wodę plus brak treningu.Na uda i pupę używam tołpy przeciwcelulitowi dla mam i tu nie jestem regularna. Generalnie polecam ten specyfik na cellulit bo u mnie cellulit mniejszy od tego cudenka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2021, 10:32

Martka89 lubi tę wiadomość

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja niestety mam predyspozycje do rozstępów, po okresie dojrzewania i wahaniach wagi mam już trochę na udach i biodrach, teraz te nowe na piersiach, aż jestem zdziwiona, że brzuch jeszcze czysty. Chyba zamówię sobie ten bio oil, musi rzeczywiście być dobry skoro zmniejsza też widoczność istniejących blizn. Szczotkowanie na sucho to też dobry pomysł. Lata temu szczotkowałam uda i faktycznie skóra była niesamowita.

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po sesji 3h 😂 tona sukienek ale fajnie , że się udało teraz muszę poczekać

Kalina32, zozo, Filcek lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Maison3 Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erica wrote:
    Napiszcie proszę, co Wasi lekarze mówią o tej wadzie (macicy dwurożnej)? Czy traktują Waszą ciążę jako ciążę podwyższonego ryzyka? Jak Wam się układają Maluchy?

Mi perinatolog zasugerował kwalifikację do cc. Wizytę mam 26.08. To będzie 31 tc. Kwalifikacja w moim szpitalu jest do 32 tc. Wydaje mi się to za wcześnie, żeby określić, czy Mały będzie w niekorzystnym położeniu np. poprzecznym (tak jak w tej chwili) lub np. czy będzie miał już za mało miejsca, by rosnąć. Na razie nie mam innych czynników ryzyka do wykonania cc.

Jak jest u Was? Ze względu na niezwykłą rzadkość tej wady każda informacja będzie na wagę złota.
    Moja szwagierka ma taką macicę, miała cc że względu na ułożenie małego, leżał tylko z jednej strony i pośladków, akcja zaczęła się już w 34 tygodniu, miała już silne skurcze, miała mieć cesarkę w Poznaniu, ale ze względu na akcję pojechała do szpitala w Gnieźnie i tam jej zrobili bo nie było czasu na przejazd. Myślę że gdy jest niebezpieczeństwo to w każdym szpitalu zrobią cc. Jedyny minus, że zabrali jej małego do Poznania i widziała go dopiero jak wyszła ze szpitala.

• Juliet Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane u nas się wczoraj wywiązała dyskusja a propo brzuszka 😂
    J: Wiesz co? Mi to ten brzuch chyba nie rośnie. Mam wrażenie, że jest taki sam 🤔
    M: Co? Chyba zwariowałaś...
    J: No, a mam? W ciuchach tego nie widać 🙄
    M: Masz duży brzuszek, okrąglutki ❤
    J (rozbieram się przed lustrem): Ooo faktycznie! I nawet taki do przodu wysunięty 🙈

Także tego.. 😂😂
    0da603dba107.jpg

I szczerze wam powiem, że rozstępy mi nic, a nic nie przeszkadzają. Smaruję się oczywiście, ale najwyraźniej mam predyspozycje do tego i trudno 🤷🏻‍♀️ Mojej mamie też zostały po ciąży, a była i jest szczuplutka. Najwyraźniej taka nasza uroda 😛 a na ten rozgardiasz z tyłu nie patrzcie, przeprowadzka się rządzi swoimi prawami 😂

Co do wyprawki, to ja mam poukładane w komódce ciuszki 56-62, do tego kocyki, pieluszki tetrowe, rożek, ręczniczki i prześcieradła do gondoli i na przewijaki. Ale nic totalnie nie jest wyprane, pokoik czeka na wyniesienie łóżka i wstawienie łóżeczka i wózka. Póki co mamy tam taki składzik dziecięcy, ale wszystko jeszcze ostreczowane 😂

Mój M twierdzi, że da radę i chce być ze mną przy porodzie. Ja się zastanawiam, czy wytrzyma, ale nie mam nic przeciwko 😊

jane789, Angelka93, zozo, Praskovia lubią tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był 2 razy przy porodzie nie wyobrażam sobie rodzić bez niego. Duże wsparcie a do tego lubimy żartować nawet w trudnych chwilach

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szukam szlafroka. Możecie coś polecić? Zależy mi aby był cienki i nie "babciny"

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Dziewczyny, szukam szlafroka. Możecie coś polecić? Zależy mi aby był cienki i nie "babciny"
    Mam fajny, szary taki dresowy z Pepco za około 40zl. Ekstra jest 🙂

85993e3k946gskpj.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Ja nie mam już tylko butelki, smoczka i termometru bo nie wiem jakie kupić?
    U mnie sprawdziły się smoczki takie anatomiczne z Canpol i butelką Avent natural, która ma kształt zbliżony do piersi i bardzo wolny przepływ mleka 🙂 termometrów nie polecam żadnych bo ja nie lubię tych elektronicznych i szukałam metodą prób i błędów 😉

zozo lubi tę wiadomość

age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam smoczki bibs i suavinex silikonowy. Butelki suavinex z wolnym przepływem. Kierowałam się właśnie tym, że kształtem przypomina kobiecą pierś i ma system antykolkowy. Ale czy się polubimy to się dopiero okaże🙂

zozo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szlafrok to ja na co dzien nie używam, więc teraz znalazłam zestaw 2koszule do karmienia i cienki szlafrok za 100 zł na allegro i zamierzam to kupić do szpitala. Jeśli mi się wybrudzi, zakrwawi, zniszczy w praniu albo po prostu mnie będzie brzydzić po szpitalu to nie będzie mi żal tego wszystkiego wyrzucić.

• jane789 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Z której ręki j palców mierzycie cukier? Mi kazała mierzyć z 3ech ostatnich. Dziś po obiedzie zmierzyłam z małego ostatniego i ponownie ze środkowego w odstępie minuty i róznica była 20 jednostek. To sporo bo z ostatniego przekraczam normę a ze środkowego nie.

Mierzę zawsze z trzeciego lub czwartego, z boku opuszka. Z lewej ręki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 18:24

zozo lubi tę wiadomość

• natnatss Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:
    Jeśli chodzi o szlafrok to ja na co dzien nie używam, więc teraz znalazłam zestaw 2koszule do karmienia i cienki szlafrok za 100 zł na allegro i zamierzam to kupić do szpitala. Jeśli mi się wybrudzi, zakrwawi, zniszczy w praniu albo po prostu mnie będzie brzydzić po szpitalu to nie będzie mi żal tego wszystkiego wyrzucić.
    Wydaje mi się że wiem który to zestaw. Miałam, kupiłam przed pierwszym porodem z takim samym podejściem że wyrzucę i żałuję, jednak szkoda kasy. Po pierwszym praniu koszule się skurczyły, po kilku kolejnych praniach wszystko się zaczęło dziurawić, rozciągać, dziurki guzików nie trzymały i cycki ciągle w tym były na wierzchu 😬

85993e3k946gskpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko że ja mam sporo koszul które są na ramiaczkach, więc nadają się do karmienia i po prostu szkoda mi ich do szpitala. Dlatego chciałabym kupić byle co a potem jeśli faktycznie się rozpadną to będę używać swoich. Zobaczymy jak to wyjdzie.

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam szlafrok dość gruby którego nie będzie mi szkoda wyrzucić. I raczej go wyrzucę po szpitalu. W koszule też nie inwestuje bo jeśli je nawet zostawię to na ewentualny kolejny poród. Kolezanka też mi doradziła żeby małemu nie brać jakiś fajnych ubranek do szpitala. Trzeba je będzie potem wyprac w 90 stopniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 19:07

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• jane789 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Zazwyczaj robię podobnie a dziś nie leciało mi z 4 to pobrałam z 5 i za wysoki, a z 3 ok. Zgłupieć można.

No masz rację, można zgłupieć z tymi pomiarami. Jak wyszło z tego 5 źle, a z tych z których powinno się pobierać - dobrze, to bym chyba trzymała się tego dobrego wyniku🙂

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ