Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Umówiliśmy się na sesje brzuszkowa na 17.08 🙂 trochę się denerwuje, bo nie lubię zdjęć, ale zrobię ta przyjemność mężowi 😉
U nas w mieście - na chwilę obecną - można odwiedzać, ale pojedynczo i w wyznaczonych godzinach. Jest też opcja wykupienia pojedynczej sali, w miarę dostępności. Mam nadzieję że uda nam się z ta jedynka, wtedy napewno będzie łatwiej żeby mąż pomógł 🙂Filcek lubi tę wiadomość
Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
zozo wrote:Miałam tego nie robić ale nie wytrzymałam i poczytałam o tych naczyniach przodujących i jestem przerażona tym jakie to niesie ze sobą ryzyko dla dziecka. Teraz już rozumiem moja lekarkę dlaczego mówiła że w moim przypadku nie ma innej opcji jak cc. Chyba osiwieję do końca tej ciąży.
No właśnie najlepiej nie czytać, ale czasem to jest silniejsze od nas🙈 będzie dobrze. Myśl pozytywnie i pamiętaj, że w internecie są często przerysowane fakty na dany temat. Dotrwasz do cesarki i będzie wszystko ok🍀🙏zozo lubi tę wiadomość
-
Dominika283 wrote:Umówiliśmy się na sesje brzuszkowa na 17.08 🙂 trochę się denerwuje, bo nie lubię zdjęć, ale zrobię ta przyjemność mężowi 😉
U nas w mieście - na chwilę obecną - można odwiedzać, ale pojedynczo i w wyznaczonych godzinach. Jest też opcja wykupienia pojedynczej sali, w miarę dostępności. Mam nadzieję że uda nam się z ta jedynka, wtedy napewno będzie łatwiej żeby mąż pomógł 🙂 -
zozo wrote:Miałam tego nie robić ale nie wytrzymałam i poczytałam o tych naczyniach przodujących i jestem przerażona tym jakie to niesie ze sobą ryzyko dla dziecka. Teraz już rozumiem moja lekarkę dlaczego mówiła że w moim przypadku nie ma innej opcji jak cc. Chyba osiwieję do końca tej ciąży.
Zozo, postaraj się nie stresować! Naczynia przodujące są bardzo niebezpieczne dla dziecka, gdy są niezdiagnozowane. Główne ich niebezpieczeństwo polega na tym, że mogą występować nawet gdy łożysko się podniesie, dlatego warto męczyć swojego lekarza o sprawdzenie tego (niektórzy nawet o czymś takim nie słyszeli i z przyjemnością mówią pacjentce, że wymyśla). Ty masz to szczęście, że Twój lekarz jest konkretny i już wiesz. Już nikt tego nie zaniedba, to najważniejsze!zozo lubi tę wiadomość
🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
A to mój brzusio 😍 na zdjęciach to on większy się wydaje 😂
https://zapodaj.net/c45007512eb34.jpg.html
https://zapodaj.net/c94d52a6d5870.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 20:10
Praskovia, Angelka93, jane789, makatka, zozo, Kalina32 lubią tę wiadomość
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
A jak tam u Was dziewczyny z rozstępami? Pojawiły się Wam na brzuszkach? U mnie jeszcze nie ma, ale za to piersi aż różowe od świeżych rozstępów. Ale nie będę kłamać- wzorem systematyczności nie jestem, smarować się kilka razy dziennie nie umiem, więc tak musiało się stać... 🙈 A u Was?🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Praskovia wrote:A jak tam u Was dziewczyny z rozstępami? Pojawiły się Wam na brzuszkach? U mnie jeszcze nie ma, ale za to piersi aż różowe od świeżych rozstępów. Ale nie będę kłamać- wzorem systematyczności nie jestem, smarować się kilka razy dziennie nie umiem, więc tak musiało się stać... 🙈 A u Was?
Ja mam🙈
Brzuszek i to dość mocno. Zrobił mi się wtedy kiedy byłam bardzo systematyczna...praktycznie od początku ciąży się smarowalam. I nagle zaczęły wyłazić.
Teraz smaruje się tylko na noc palmersem i widzę że jest lepiej, tzn.przestaly mi wychodzić w takich ilościach. Ale czego to zasługa to nie wiem 🤪
Ja się już przyzwyczaiłam...niemaz fundnie mi zabieg na rozstępy po ciąży z okazji urodzin i mam nadzieję że będzie lepiej 😂 -
Napiszcie proszę, co Wasi lekarze mówią o tej wadzie (macicy dwurożnej)? Czy traktują Waszą ciążę jako ciążę podwyższonego ryzyka? Jak Wam się układają Maluchy?
Mi perinatolog zasugerował kwalifikację do cc. Wizytę mam 26.08. To będzie 31 tc. Kwalifikacja w moim szpitalu jest do 32 tc. Wydaje mi się to za wcześnie, żeby określić, czy Mały będzie w niekorzystnym położeniu np. poprzecznym (tak jak w tej chwili) lub np. czy będzie miał już za mało miejsca, by rosnąć. Na razie nie mam innych czynników ryzyka do wykonania cc.
Jak jest u Was? Ze względu na niezwykłą rzadkość tej wady każda informacja będzie na wagę złota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 23:32
-
Praskovia wrote:A jak tam u Was dziewczyny z rozstępami? Pojawiły się Wam na brzuszkach? U mnie jeszcze nie ma, ale za to piersi aż różowe od świeżych rozstępów. Ale nie będę kłamać- wzorem systematyczności nie jestem, smarować się kilka razy dziennie nie umiem, więc tak musiało się stać... 🙈 A u Was?
Do tej pory nic się nigdzie nie pojawiło. Używam codziennie Musteli w kremie i w olejku, raz na jakiś czas olejku Tołpa Mum. Ale nie bez znaczenia może być to, że na 10 msc przed zajściem w ciążę używałam już na co dzień olejku z awokado na całe ciało.
W tej chwili mam +10 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 23:40
-
Ja nie mam rozstępów, mój niemaz się śmieje że przed ciążami zbyt długo trenowałam rozciągnięcie brzucha 🙈😅 ale fakt,poprzednia ciążę zaczynałam z wagą o 10 kg wyższa niż tą, nawet obecnie ważę tyle ile wtedy na starcie. Smarowałam się różnymi balsamami na rozstępy ale w końcu zamówiłam słynny bio oil i jestem zachwycona, przekonałam się że to nie tylko internetowa reklama. Do tego szczotkuje się na sucho prawie codziennie i na prawdę jest różnica w jakości skóry
-
Ja pamiętam jak w poprzedniej ciąży cieszyłam się że nie mam. Mały się urodził dzień przed terminem ( w zasadzie kilkadziesiąt minut przed terminem) a mi rozstęp wyszedł 2 dni przed terminem 🤣 śmiałam się że jak mają być to będą 🤣
Teraz mam już a boczkach lekko ale nie różowe tylko takie białe, z tym że bardzo sporadycznie się smaruję. -
Erica wrote:Napiszcie proszę, co Wasi lekarze mówią o tej wadzie (macicy dwurożnej)? Czy traktują Waszą ciążę jako ciążę podwyższonego ryzyka? Jak Wam się układają Maluchy?
Mi perinatolog zasugerował kwalifikację do cc. Wizytę mam 26.08. To będzie 31 tc. Kwalifikacja w moim szpitalu jest do 32 tc. Wydaje mi się to za wcześnie, żeby określić, czy Mały będzie w niekorzystnym położeniu np. poprzecznym (tak jak w tej chwili) lub np. czy będzie miał już za mało miejsca, by rosnąć. Na razie nie mam innych czynników ryzyka do wykonania cc.
Jak jest u Was? Ze względu na niezwykłą rzadkość tej wady każda informacja będzie na wagę złota.Erica lubi tę wiadomość