X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. Skorzystałam i dziś zamówiłam kilka aptecznych rzeczy, najbardziej tych potrzebnych na już które przydadzą się do szpitala i w pierwszych dniach. Aspirator do nosa i termometr zamierzam kupić trochę później 😊
    W moim szpitalu też nic nie jest zapewnione. Łącznie z papierem toaletowym 🙈 ale tak czy siak, wzielabym ze sobą nawet gdybym nie musiała brać.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Dzięki za info. Skorzystałam i dziś zamówiłam kilka aptecznych rzeczy, najbardziej tych potrzebnych na już które przydadzą się do szpitala i w pierwszych dniach. Aspirator do nosa i termometr zamierzam kupić trochę później 😊
    W moim szpitalu też nic nie jest zapewnione. Łącznie z papierem toaletowym 🙈 ale tak czy siak, wzielabym ze sobą nawet gdybym nie musiała brać.
    Ja bym pewnie też wzięła ale wydaje mi się że takie podstawy jak mydło w płynie, płyn do dezynfekcji, papier toaletowy powinny być. Jak w 10 tyg pojechałam na IP z powodu kłuć w brzuchu to zostawili mnie na oddziale, nie miałam że sobą torby spakowanej bo nawet że stresu nie myślałam o tym. Maz pakował mi torbę i dostałam ja dopiero o 21 a byłam tam jakoś od 12 i nie miałam nic,, trochę chusteczek higienicznych jedynie

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja bym pewnie też wzięła ale wydaje mi się że takie podstawy jak mydło w płynie, płyn do dezynfekcji, papier toaletowy powinny być. Jak w 10 tyg pojechałam na IP z powodu kłuć w brzuchu to zostawili mnie na oddziale, nie miałam że sobą torby spakowanej bo nawet że stresu nie myślałam o tym. Maz pakował mi torbę i dostałam ja dopiero o 21 a byłam tam jakoś od 12 i nie miałam nic,, trochę chusteczek higienicznych jedynie

Oczywiście, że powinny być zapewnione. Szczególnie że kobiety w takiej sytuacji ostatnie o czym myślą to to czy jest papier toaletowy 🙈 tak teraz myślę i chyba wezmę w razie czego mydło w płynie 🤔

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Beddina Znajoma

Wysłany: 1 września 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Ja czekałam 3 miesiące. Zgłosiłam w międzyczasie skargę do Zusu na ZusPue. Nic to nie dało. Napisałam do Rzecznika Praw Obywatelskich, odpisał w ciągu jednego dnia, napisał do Zusu, pomogło. Nie jesteś jedyna na fb jest grupa Matki kontra ZUS, polecam zajrzeć.
    Dzięki. Napisalam wlasbie do RPO, moze zainterweniuje jakos.

Kacha_88 lubi tę wiadomość

8p3oe6hhmq21jvre.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny czytam i tak myślę sobie, że to jest takie kurde straszne i takie wkurwia***ce !
    że człowiek pracuje czy prowadzi działalność ,składki płaci i to nie małe 😑 chorobowe i inne cuda na kiju ,wszystkie do cholery koszta bez mrugnięcia oka się ponosi...

A potem się musi albo z zusem ciągać o swoje pieniądze ze zwolnienia
    ( Bo im się może opóźnić ale weź Ty raz na czas nie daj haraczu to bieda 😑)

Albo do szpitala musi pakować takie podstawy do cholery jak np podkłady czy papier toaletowy 😬😑
    Kpina na prawdę

jane789, Angelka93, Patka95, Praskovia, Kalina32, July, smagliczka, Kacha_88, Beddina, Gosia9, zozo lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Ej dziewczyny czytam i tak myślę sobie, że to jest takie kurde straszne i takie wkurwia***ce !
    że człowiek pracuje czy prowadzi działalność ,składki płaci i to nie małe 😑 chorobowe i inne cuda na kiju ,wszystkie do cholery koszta bez mrugnięcia oka się ponosi...

A potem się musi albo z zusem ciągać o swoje pieniądze ze zwolnienia
    ( Bo im się może opóźnić ale weź Ty raz na czas nie daj haraczu to bieda 😑)

Albo do szpitala musi pakować takie podstawy do cholery jak np podkłady czy papier toaletowy 😬😑
    Kpina na prawdę
    Dokładnie tak jest. Mnie też to strasznie irytuje, nje tak to powinno wyglądać. Tak jak niektórzy mówią, że w więzieniach mają lepsze warunki niż w szpitalach, nie wiem czy to prawda bo nie byłam ale już nieraz to słyszałam.

Beddina lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu proszą o chusteczki i pieluchy dla dziecka. Ubranka tylko na wyjście. Dla mamy siatkowe majtki, podpaski, ale w razie czego na miejscu też mają jak potrzeba. Papier toaletowy i mydło w toalecie było. Dostępny dystrybutor wody zimnej i gorącej, lodówka. Rzeczy, rzeczami. Ostatecznie najbardziej liczy się wspierający i pomocny personel.

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy problemach z karmieniem piersią pytajcie o doradcę laktacyjnego. Zwykle dostępny w godzinach 8-16 niestety. Przy małych kłopotach z przystawianiem położne pomogą, ale jak są większe problemy to najlepiej pomoże doradca np. sprawdzi wędzidełko, doradzi jak pobudzać laktację i prawidłowo korzystać z laktatora. Nakładki na piersi nie są lekiem na wszystko i jeśli ktoś Wam je doradza od razu powinien powiedzieć jak długo i jak z nich zrezygnować. Nie ma złych piersi, dziecko nie głoduje w pierwszej dobie po porodzie. Nie dajcie sobie kitu wcisnąć. Sama mam wklęsłe sutki i miałam ogromne problemy z karmieniem na początku. Duuuużo się nauczyłam po drodze :D Teraz też szykuje się na walkę o kp, bo wbrew internetowym opiniom dziecko wcale mi sutków nie wyciągnęło 😂 Do tego córcia jest strasznym alergikiem, zakładam że synek też będzie, więc chcę uniknąć podawania mu krowiego mm.

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że jestem tu tylko z doskoku, ale czy myslałyście o przeniesieniu się na Facebooka? Jestem w takiej zamkniętej grupie do dzisiaj od poprzedniej ciąży 4 lata temu. Zdecydowanie łatwiej się gada i zamieszcza zdjęcia. Miło wspominam miesiąc wspólnych porodów. Te emocje! A potem nocne rozmowy podczas karmienia. I w razie potrzeby błyskawiczną odpowiedź co na kolkę, jakie leki itp. Gadamy do dziś i nawet spotykamy się podczas podróży po Polsce.
    Ktoś byłby chętny?

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pytanka:
    - gdzie kupię fajny stanik do karmienia na początek?
    - gdzie kupiłyście pieluchy muślinowe i ile sztuk?
    - szukam ciepłego/zimowego kocyka, ktoś znalazł coś fajnego?

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś miałyśmy przedostatnia wizytę u doktorka - Mała waży 2360g, wszystko wygląda dobrze. Ułożyła się już główkowo. I wszystko było by dobrze gdyby nie te łożysko... Ale co zrobić - już się pogodzilam 🙂 cesarka 27.09 - aaaa kiedy to zleciało... !! 🙂 za tydzień idę na KTG

July, zozo, Praskovia, makatka lubią tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makatka wrote:
    Ja wiem, że jestem tu tylko z doskoku, ale czy myslałyście o przeniesieniu się na Facebooka? Jestem w takiej zamkniętej grupie do dzisiaj od poprzedniej ciąży 4 lata temu. Zdecydowanie łatwiej się gada i zamieszcza zdjęcia. Miło wspominam miesiąc wspólnych porodów. Te emocje! A potem nocne rozmowy podczas karmienia. I w razie potrzeby błyskawiczną odpowiedź co na kolkę, jakie leki itp. Gadamy do dziś i nawet spotykamy się podczas podróży po Polsce.
    Ktoś byłby chętny?

Ja! Tutaj trochę mi ciężko się otworzyć,poza tym ciężko też o systematyczność

makatka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makatka wrote:
    Ktoś byłby chętny?
    Też jestem w grupie na fb od 2011r. Grupa zamknięta dostępna tylko dla osób które były na forum.
    Jestem chętna.

• Moni* Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem chętna na grupę na Facebooku. Dzisiaj mi się śniło że urodziłam a raczej jeszcze nie bo wody płodowe miałam w brzuchu tylko dziecko było na świecie. Strasznie się wierciła i w locie ja złapałam z jakiegoś stosu pieluch bo położna ja tam zostawiła a że była bardzo stara i chodziła o łasce to nie zdążyła ją złapać 🤦 później się pytam co z tymi wodami a ona, że same pękną. Chciałam ją karmić ale ona miała rurkę z krwią podłączona do buzi🤦 taki głupi sen miałam a tak realistyczny widziałam jej nosek stopy wszystko.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem chętna na grupę na FB! :)

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • July Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 10:45

Praskovia lubi tę wiadomość

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tu zostanę, nie przechodzę na fb.

Ja nie pakuje laktatora do torby, poproszę męża, żeby przywiózł, bo i tak w 1 dobie niepotrzebny. A butelki po co? Ja laktator chciałam, żeby pobudzić laktację, to nie będą raczej takie ilosci, żeby butelka podawac.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę zostać tutaj.

Na razie nie mam laktatora więc nie pakuje ale butelkę biore w razie gdybym musiała podać mm

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowałam laktator, o butelce nie myślałam bo w zasadzie chodzi mi o pobudzenie laktacji. W poprzednim szpitalu też były takie mleczka dla dzieci w mini buteleczkach HiPP. Muszę zadzwonić i zapytać jak to jest teraz w tym szpitalu bo nawet jak coś to można by podać w tym po mm.
    Coraz częściej myślę o tym że gdybym teraz rodziła w tym szpitalu co wcześniej to przynajmniej miałabym większy komfort bo już wiem jaka opieka o co tam zapewniają.

klz99vvjaj2t13p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie planuje brać laktatora. Jak coś to mąż dowiezie.
    Wzięłam średnią walizkę i już mam pełną a jeszcze nie spakowałam paru rzeczy masakra🙈

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ