Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zaliczyłam głupi sen 🤦 ogólnie dzisiaj byłam w ogrodzie aby zebrać pomidory no i na spacerze w lesie. Szła Pani z wózkiem z niemowlaczkiem i też pomyślałam, że już bym chciała ❤️

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff a za mną intensywny dzień, a w zasadzie weekend. Organizowaliśmy dzisiaj córce imprezę urodzinowa na kilkanaście osób, trochę się umeczylam, ale przeżyłam 🙂 nawet fajnie było, jednak mam jeszcze trochę energii mimo 8 miesiąca 😉 jutro mini imprezka dla dzieci więc też będzie ciekawie, ale na spokojnie mam nadzieję i we wtorek odpocznę jak młoda pójdzie do przedszkola 🙂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się urlopujemy do środy więc też się staram aktywnie i nawet w miarę daję radę. Niestety zaczęły mi się bezsenne noce, jak dłużej poleżę to bolą nogi i miednica, dziś chyba będę spać na siedząco.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się stało coś że stopa, od tygodnia tak boli, że ledwo chodzę, chyba nie obejdzie się bez lekarza :( coraz bardziej kuleję a nie wiem co się stało, nje czułam żebym skręciła czy źle stanęła

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • July Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 10:46

• Moni* Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July masz rację, ja się czuję jak wieloryb co chodzi jak pingwin 😂

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Też się dokładnie tak czuje.
    Noce sa koszmarne. Bol miednicy że nogami ruszać nie mogę. Podniesienie się z łóżka to jest tragedia i pierwsze kroki.

Mialam iść spać ale pojawiły się skurcze. Na początku czułam tylko jak spina się brzuch po jakimś czasie zaczelam odczuwać delikatny bol przy skurczach. Po długiej kąpieli i magnezie się uspokoilo więc mam nadzije ze reszta nocy będzie spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 01:08

• Moni* Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dobrze, że przeszło. Ja całą noc biegałam do WC, to mała w brzuchu rozrabiała. Sny tak głupie że szok

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na tym etapie czuje się już okropnie 🙈 do tego dochodzi jeszcze bieganie za 2 latka, która nie rozumie, ze ja nie jestem w stanie się pozbierać z ziemii w jej tempie 🤣🤣🤣 już chciałabym październik i większa sprawność 🙈

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no bywa ciężko, zdarzają się gorsze dni, ale ja nie narzekam, myślę że i tak jestem w dobrej formie. Psychicznie mam powera, czasem ciało nie nadąża hehe. Jeszcze czuję się sexi i ładnie, na buzi schudłam, ogólnie też tylko brzuch wielki, pewnie pod koniec woda zacznie się gromadzić i spuchne, ale już bliżej niż dalej więc się nie przejmuje 😉

makatka lubi tę wiadomość

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spuchnięta cała🤦 cycki ogromne bo F do tego palce jak sardelki a miałam rozmiar dziecięcy 8 🥺 jeszcze mam ten tydzień urwanie głowy. Problemy z nerka wykończyć się można

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:

O to to dokladnie tak 😂 niby dużo nie przytyłam a czuję się koszmarnie, czuję że już puchne i ciężko mi jak zerkam do lustra 😞 chciałabym już małą przy sobie mieć a tutaj mamy dopiero 34+4 ... Krzyż mi zaczął dokuczać tak porządnie od 3 dni więc wstanie i przejście kilku kroków na początku to wyzwanie nie mówiąc o sprzątaniu czy czymś co wymaga większego wysiłku, ale się staram :) z wyspyianiem też gorzej bo przekręcanie się z boku na bok i samo położenie to jakaś porażka 😂

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Ja jestem spuchnięta cała🤦 cycki ogromne bo F do tego palce jak sardelki a miałam rozmiar dziecięcy 8 🥺 jeszcze mam ten tydzień urwanie głowy. Problemy z nerka wykończyć się można

Dasz radę Moni ❤️ juz niedługo i będziemy tulić swoje dzieciaczki :) mam nadzieję że z nerką się szybko poprawi i będzie Ci choć trochę lżej 😘

preg.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo to ból no i z siusianiem problem. Położna mówiła aby pić już ten napar z liści malin i używać olej z wiesiołka.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po ktg, wykryło skurcze średnio co 7-9 minut, jak się nie wyciszą po dodatkowym magnezie dziś do odstępów minimum 20 minut mam jechać na IP😪

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozważam właśnie napar z liści malin ale w mniejszych ilościach, olej odpuszczam z racji planowanego CC.

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Ja dziś po ktg, wykryło skurcze średnio co 7-9 minut, jak się nie wyciszą po dodatkowym magnezie dziś do odstępów minimum 20 minut mam jechać na IP😪

Trzymam kciuki żeby się wyciszyły ✊✊ ja mam mieć ktg za tydzień w środę o też się zastanawiam jak wyjdzie ...

preg.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze też na ktg dostałam magnez w szpitalu i teraz mam tak co jakiś czas

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Trzymam kciuki żeby się wyciszyły ✊✊ ja mam mieć ktg za tydzień w środę o też się zastanawiam jak wyjdzie ...
    Też mam taką nadzieję, jednak w domu to w domu, wzięłam nospe i magnez i leżę przed telewizorem 😑 z zegarkiem w ręce.

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Też mam taką nadzieję, jednak w domu to w domu, wzięłam nospe i magnez i leżę przed telewizorem 😑 z zegarkiem w ręce.
    Odpoczywaj jak najwiecej

A jak się odczuwa te skurcze? I w którym miejscu? Mnie w nocy coś obudziło jakiś ból ale byłam tak śpiąca ze zasnęłam i w sumie nie wiem czy to skurcze czy nie

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ