X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zaliczyłam głupi sen 🤦 ogólnie dzisiaj byłam w ogrodzie aby zebrać pomidory no i na spacerze w lesie. Szła Pani z wózkiem z niemowlaczkiem i też pomyślałam, że już bym chciała ❤️

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff a za mną intensywny dzień, a w zasadzie weekend. Organizowaliśmy dzisiaj córce imprezę urodzinowa na kilkanaście osób, trochę się umeczylam, ale przeżyłam 🙂 nawet fajnie było, jednak mam jeszcze trochę energii mimo 8 miesiąca 😉 jutro mini imprezka dla dzieci więc też będzie ciekawie, ale na spokojnie mam nadzieję i we wtorek odpocznę jak młoda pójdzie do przedszkola 🙂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się urlopujemy do środy więc też się staram aktywnie i nawet w miarę daję radę. Niestety zaczęły mi się bezsenne noce, jak dłużej poleżę to bolą nogi i miednica, dziś chyba będę spać na siedząco.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się stało coś że stopa, od tygodnia tak boli, że ledwo chodzę, chyba nie obejdzie się bez lekarza :( coraz bardziej kuleję a nie wiem co się stało, nje czułam żebym skręciła czy źle stanęła

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • July Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 10:46

• Moni* Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July masz rację, ja się czuję jak wieloryb co chodzi jak pingwin 😂

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Też się dokładnie tak czuje.
    Noce sa koszmarne. Bol miednicy że nogami ruszać nie mogę. Podniesienie się z łóżka to jest tragedia i pierwsze kroki.

Mialam iść spać ale pojawiły się skurcze. Na początku czułam tylko jak spina się brzuch po jakimś czasie zaczelam odczuwać delikatny bol przy skurczach. Po długiej kąpieli i magnezie się uspokoilo więc mam nadzije ze reszta nocy będzie spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 01:08

• Moni* Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dobrze, że przeszło. Ja całą noc biegałam do WC, to mała w brzuchu rozrabiała. Sny tak głupie że szok

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na tym etapie czuje się już okropnie 🙈 do tego dochodzi jeszcze bieganie za 2 latka, która nie rozumie, ze ja nie jestem w stanie się pozbierać z ziemii w jej tempie 🤣🤣🤣 już chciałabym październik i większa sprawność 🙈

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no bywa ciężko, zdarzają się gorsze dni, ale ja nie narzekam, myślę że i tak jestem w dobrej formie. Psychicznie mam powera, czasem ciało nie nadąża hehe. Jeszcze czuję się sexi i ładnie, na buzi schudłam, ogólnie też tylko brzuch wielki, pewnie pod koniec woda zacznie się gromadzić i spuchne, ale już bliżej niż dalej więc się nie przejmuje 😉

makatka lubi tę wiadomość

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spuchnięta cała🤦 cycki ogromne bo F do tego palce jak sardelki a miałam rozmiar dziecięcy 8 🥺 jeszcze mam ten tydzień urwanie głowy. Problemy z nerka wykończyć się można

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:

O to to dokladnie tak 😂 niby dużo nie przytyłam a czuję się koszmarnie, czuję że już puchne i ciężko mi jak zerkam do lustra 😞 chciałabym już małą przy sobie mieć a tutaj mamy dopiero 34+4 ... Krzyż mi zaczął dokuczać tak porządnie od 3 dni więc wstanie i przejście kilku kroków na początku to wyzwanie nie mówiąc o sprzątaniu czy czymś co wymaga większego wysiłku, ale się staram :) z wyspyianiem też gorzej bo przekręcanie się z boku na bok i samo położenie to jakaś porażka 😂

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Ja jestem spuchnięta cała🤦 cycki ogromne bo F do tego palce jak sardelki a miałam rozmiar dziecięcy 8 🥺 jeszcze mam ten tydzień urwanie głowy. Problemy z nerka wykończyć się można

Dasz radę Moni ❤️ juz niedługo i będziemy tulić swoje dzieciaczki :) mam nadzieję że z nerką się szybko poprawi i będzie Ci choć trochę lżej 😘

preg.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo to ból no i z siusianiem problem. Położna mówiła aby pić już ten napar z liści malin i używać olej z wiesiołka.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po ktg, wykryło skurcze średnio co 7-9 minut, jak się nie wyciszą po dodatkowym magnezie dziś do odstępów minimum 20 minut mam jechać na IP😪

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozważam właśnie napar z liści malin ale w mniejszych ilościach, olej odpuszczam z racji planowanego CC.

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Ja dziś po ktg, wykryło skurcze średnio co 7-9 minut, jak się nie wyciszą po dodatkowym magnezie dziś do odstępów minimum 20 minut mam jechać na IP😪

Trzymam kciuki żeby się wyciszyły ✊✊ ja mam mieć ktg za tydzień w środę o też się zastanawiam jak wyjdzie ...

preg.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze też na ktg dostałam magnez w szpitalu i teraz mam tak co jakiś czas

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Trzymam kciuki żeby się wyciszyły ✊✊ ja mam mieć ktg za tydzień w środę o też się zastanawiam jak wyjdzie ...
    Też mam taką nadzieję, jednak w domu to w domu, wzięłam nospe i magnez i leżę przed telewizorem 😑 z zegarkiem w ręce.

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Też mam taką nadzieję, jednak w domu to w domu, wzięłam nospe i magnez i leżę przed telewizorem 😑 z zegarkiem w ręce.
    Odpoczywaj jak najwiecej

A jak się odczuwa te skurcze? I w którym miejscu? Mnie w nocy coś obudziło jakiś ból ale byłam tak śpiąca ze zasnęłam i w sumie nie wiem czy to skurcze czy nie

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ