X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, u mnie też od wczoraj biegunka, po południu miałam wrażenie że jelita wywróciły mi się na lewą stronę😅

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Gosiu możesz napisać jak odczuwasz skurcze? U Ciebie jest juz całkiem bezpiecznie, ale bądźmy dobrej myśli że wytrzymasz jeszcze trochę.
    Brzuch się spina robi się twardy jak skala a jeśli chodzi o bóle pojawiaja się krzyżowe więc ciągnie od krzyża. I od dołu brzucha e zasadzie cały czuje jak się boleśnie spina. Ale na chwilę obecną jest to bol bardzo znośny.

zozo lubi tę wiadomość

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Patka, u mnie też od wczoraj biegunka, po południu miałam wrażenie że jelita wywróciły mi się na lewą stronę😅
    czasem przed porodem podobno biegunka się pojawią. Orgaynizm się oczyszcza przed porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wracaliśmy z wakacji po dziurawych drogach i w aucie mnie złapały skurcze. Wcześniej miałam tylko spinanie całego brzucha a teraz już głównie bardzo nisko podobnie jak na okres, ale raczej takie ściskanie i bardziej intensywnie niż miałam kiedykolwiek przy okresie. Na razie bardzo nieregularnie, samo przeszło, a resztę dnia spędzam z termoforkiem i jest ok.

Czasami w ogóle mam problem żeby rozróżnić czy to dziecko się wierci czy mam skurcz🙈

Co do biegunek to to też może być objaw przy skurczach😅

• Moni* Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu trzymam kciuki, u nas 1 seksik od tyłu mc i nie było fajnie 🥺 wszystko mnie bolało w środku tragedia. Poczekamy aż będzie po 😁

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Beddina Znajoma

Wysłany: 9 września 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, poki nie zaczelam czytac na forum myslalam, ze to spinanie brzucha to wypinanie sie dzieciaczka. Z innych objawow mialam przez ostatni tydzien okropny bol spojenia lonowego ale jakby zelzal ostatnio. Duzo leżę w iagu dnia i jeszcze ponad tydzien musze wytrzymac, chociaz Franki mial dopiero 2400g w piatek

8p3oe6hhmq21jvre.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beddina, bo wypinanie dziecka tez powoduje twardnienie brzucha. Ciężko to odróżnić czasem. A końcówka to wieczne stresy 🙈

Beddina lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    czasem przed porodem podobno biegunka się pojawią. Orgaynizm się oczyszcza przed porodem.
    Oby jeszcze nie 🙈

Patka95 lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:

Mi na szczęście po południu przeszło ale już na serio się wystraszylam bo tyle się naczytałam 🙈 do tego miałam takie dziwne bóle brzucha, spinanie. Nie trwało to długo i samo przeszło. A ból był w miarę znośny. Modlę się tylko aby wytrwać do tego 37tc 🙏
    Ale prawda jest taka, że im bliżej tym więcej będziemy miały objawów i zmartwień czy to już trzeba jechać na szpital..
    Polecam grupę na fb "Październikowe mamy 2021r"
    Jestem trochę spokojniejsza jak czytam, że u większości dziewczyn te bóle występują i to jeszcze nie poród 😃

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem na tej grupie, czy wy wiecie ile tych herbat z malin trzeba pić dziennie?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym piła raz dziennie, ale ponieważ mam już trochę skurcze to na razie się wstrzymam do przyszłego tygodnia, bo mam badania kontrolne i wizytę u lekarza.

• Agu.nieszka Nowa

Wysłany: 9 września 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny jestem tu nowa wcześniej jakoś nie trafiłam na ta grupę a już żałuje bo jak was czytam to mam wrażenie ze mam polowe jak nie więcej takich samych objawów jak wy i się trochę się dzięki wam uspokajam.

• Moni* Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wyleciały mi kawałki białego śluzu takie dziwne. Czy czop odpada w całości czy może być w kawałkach?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Dzisiaj wyleciały mi kawałki białego śluzu takie dziwne. Czy czop odpada w całości czy może być w kawałkach?

Czytałam, że czop może odchodzić w kawałkach.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Chyba może odchodzić w kawałkach ale niestety nie wiem na pewno

• natnatss Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może odchodzić w kawałkach, to taka konsystencja białka jaja. Mi tak odchodził w pierwszej ciąży, resztka zabarwiona na różowo wypadla w dzień porodu.

85993e3k946gskpj.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Jane co u Ciebie? Nadal w dwupaku?

Hej, dzięki że pytasz.

Tak, my o dziwo nadal w dwupaku🙂 dzisiaj według transferu 36+0. Jeśli wytrzymam jeszcze tydzień to ciąża będzie donoszona, szok🙈 Mam okropne bóle i skurcze, ale to nie porodowe tylko od kręgosłupa (mam dyskopatię). Szyjka jeszcze trzyma choć ja już jestem na wykończeniu. Ale dla młodego zrobię wszystko.

P.S. Jeśli te moje skurcze i bóle to jeszcze nie poród to naprawdę nie chciałabym przeżyć tych faktycznych, chyba że są zupełnie inne w odczuciu🙄

CiepłaKluska, Filcek, zozo lubią tę wiadomość

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane super, ze się jeszcze trzymacie! Oby ten tydzień minął szybko 🥰

jane789 lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane pięknie doleżałaś 😉❤️ trzymam kciuki za kolejny tydzień!

Dziewczyny ale mi się załączył syndrom wicia gniazda 🙈 nie wiem czy to ta pogoda ładna czy co, ale mam takiego powera do roboty. Objawia się u mnie manią prania i sprzątania wszystkiego 😁 a na wtorek mam umówioną panią do sprzątania tego czego już ja nie dam rady, bo np za wysoko.
    Problem tylko że infekcja załapana od syna nabiera mocy. Jak mi się uda zapisać, to jutro idę do lekarza 😏

jane789 lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Dziewczyny ale mi się załączył syndrom wicia gniazda 🙈
    Oj uważaj bo to zwiastun rychłego porodu 😆

Ja będę jeszcze malować u małego w pokoju i nie mam do tego na razie mocy, ale póki co uważam to za dobry znak😆

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ