Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
zozo wrote:U nas w dzień podobnie, sam zasypia i śpi, w nocy nagle jest problem. My nie ogladamy TV ale jak bylismy u dziadkow to zerkał.
Dokładnie tak jak u nas. I to najczęściej druga i trzecia pobudka taka jest. Bo jak zaśnie na noc to śpi spokojnie ten czas do pierwszego karmienia.
Ja też staram się nie oglądać ale u mnie non stop ktoś ogląda i mała czasem zerknie. Pilnuje aby jak najmniej oglądała. Ale zauważyłam że jak płacze i pozwolę jej na chwilę zerknąć na tv to w momencie się uspokaja..🤦♀️👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Patka95 wrote:Dokładnie tak jak u nas. I to najczęściej druga i trzecia pobudka taka jest. Bo jak zaśnie na noc to śpi spokojnie ten czas do pierwszego karmienia.
Ja też staram się nie oglądać ale u mnie non stop ktoś ogląda i mała czasem zerknie. Pilnuje aby jak najmniej oglądała. Ale zauważyłam że jak płacze i pozwolę jej na chwilę zerknąć na tv to w momencie się uspokaja..🤦♀️Magdak-51 lubi tę wiadomość
-
zozo wrote:Mamy dokładnie tak samo z tym spaniem teraz i też nie wiemy o co chodzi, wczoraj od 3 do 7 budził sie co chwilę i marudził. Potem spaliśmy do 13 bez takich sytuacji.
A odbijasz w nocy zawsze? Bo ja już myślę czy to nie o to chodzi. Najgorsze że wtedy ja nie umiem spać i tak czekam aż się uspokoi. Ale zazwyczaj dopiero jest spokojna jak ją wezmę na klatkę.
Ps. Właśnie zaczęło się wiercenie..👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
U nas tez tak jest już od około 2 tyg. Obstawiam, że to regres snu. Chociaż chyba powoli mija. Dzisiaj wiercenia było mniej, ale musiałam csly czas spać obok niego wtulona prawie całą twarzą w jego twarz. Dopiero wtedy zasypiał w sekundę.
My odbijamy zawsze, nawet w nocy. I faktycznie, kiedyś jak mu się słabo odbiło to się mega wiercił. -
Dobrze wiedzieć, że to nie tylko u nas tak jest. Bo już się obawiałam że robię cis źle. No moja zasypia tylko ja ją położę na klatkę.. dziś spróbowałam mieć ją otulina w ramionach i tak bokiem spać. No trochę pospała.. W dzień śpi ładnie, ale wtedy ja nie umiem spać w dzień 🤦♀️ Regres snu? Pierwsze słyszę o czymś takim. No ale z tego co czytam to pojawia się około 4 miesiąca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 08:31
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny mam do odsprzedania kilka książek jeśli któraś by była zainteresowana wystawiłam na vinted cena naprawdę jest spoko symboliczna kwota polecam po prostu piersią jestem tata i książki dotyczące rd co jedzą szczęśliwe bobasy i inne książki super przygotowanie sprzedaje bo chce sobie zrobić miejsce na inne rzeczy których mi ostatnio przybywa
motylko88
https://www.vinted.pl/member/2150894-motylko88 -
Kurczę, dziewczyny, u mnie identiko to samo- od trzech dni pierwsze nocne spanie okej (chociaż wcześniej było dużo lepiej), następnie pobudka co godzinę, a nawet mniej. Różnica taka, że mój w dzień też prawie nie śpi, turbodrzemki na rękach, albo w samochodzie, w drodze do fizjo, poza tym nic…Próbowałam już odbijać, nie odbijać, nosić, nie nosić, przebierać od razu po kupie, zostawiać do rana żeby nie rozbudzać bardziej, no nic nie działa! Ale dzięki Waszym wpisom pomyślałam, że może mały błędnie został zdiagnozowany na wzmożone napięcie, może to jest właśnie choroba refluksowa? Objawy idące od mięśni są praktycznie takie same, ale jeszcze to siorbanie, przełykanie, mlaskanie, charczenie… Pojutrze idziemy do gastrologa, żeby jak najszybciej wiedzieć, bo wyeliminowaliśmy całkowicie pozycje pionowe i mam wrażenie, że mu to przestaje służyć…
July, ja skoki rozpoznaje po tym, że młody wydaje się być przerażony, problemy brzuszkowe tego nie wywołują. Podczas skoku synek potrafi przestraszyć się swojego bąka do tego stopnia, że wyje jakby go ze skóry obdzierali. A ostatecznym potwierdzeniem skoku są umiejętności, które pojawiają się po nim. -
Praskovia wrote:Kurczę, dziewczyny, u mnie identiko to samo- od trzech dni pierwsze nocne spanie okej (chociaż wcześniej było dużo lepiej), następnie pobudka co godzinę, a nawet mniej. Różnica taka, że mój w dzień też prawie nie śpi, turbodrzemki na rękach, albo w samochodzie, w drodze do fizjo, poza tym nic…Próbowałam już odbijać, nie odbijać, nosić, nie nosić, przebierać od razu po kupie, zostawiać do rana żeby nie rozbudzać bardziej, no nic nie działa! Ale dzięki Waszym wpisom pomyślałam, że może mały błędnie został zdiagnozowany na wzmożone napięcie, może to jest właśnie choroba refluksowa? Objawy idące od mięśni są praktycznie takie same, ale jeszcze to siorbanie, przełykanie, mlaskanie, charczenie… Pojutrze idziemy do gastrologa, żeby jak najszybciej wiedzieć, bo wyeliminowaliśmy całkowicie pozycje pionowe i mam wrażenie, że mu to przestaje służyć…
July, ja skoki rozpoznaje po tym, że młody wydaje się być przerażony, problemy brzuszkowe tego nie wywołują. Podczas skoku synek potrafi przestraszyć się swojego bąka do tego stopnia, że wyje jakby go ze skóry obdzierali. A ostatecznym potwierdzeniem skoku są umiejętności, które pojawiają się po nim.
Daj znać co na to gastrolog. My, od kiedy małego możemy już nosić w pozycji pionowej, widzimy lekką poprawę jeśli chodzi o refluks, ale do ideału daleko🥴Praskovia lubi tę wiadomość
-
Niestety u nas pierwsza wizyta u gastrologa przy refluksie nic za bardzo nie zmienila, nam dala skierowanie na badania krwi, zrobiła usg brzuszka, kazała wyeliminować mleko z mojej diety, podawać Małej po każdym posiłku syrop dicogel gastro bo gastrotuss baby nie chciała połykać, zresztą tego drugiego też nie chce. Zobaczymy co powie w czwartek jak pójdziemy na kontrolę z wynikami.
-
Gomerka wrote:Kurcze ja nie wyobrażam sobie noe nosić dziecka pionowo na tym etapie, na leżąco tak się wścieka, ze nie wyobrażam sobie tego ryku 🙈
U nas to samo. Trochę ponosimy na leżąco i zaraz ryk. Najlepiej nosić i wszystko pokazywać.. A najlepiej to żeby patrzeć w telewizor. Pozwalam na chwilę bo inaczej nie wiem co by było.👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
http://vegannmuffins.blogspot.com/2018/07/refluks-ukryty-ciche-objawy-grozna.html?m=1
Polecam poczytać ten wpis na blogu. U nas te same objawy potwierdziły refluks ukryty na usg. Charczenie.stękanie płaczliwość nieodkladalnosc itd.
Odkąd karmie bardziej pionowo, łóżeczko ma dosyc duży skos jest dużo lepiej.3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Dziewczyny, jak u Was wygląda/wyglądał 3 skok? Bo ja już nie wiem co mojej Wiki jest.. wszystko jest na nie i płacze jakby ją ze skóry obdzierali 😲 ma mniejszy apetyt.. najlepiej tylko u mnie na rekach, jest mniej aktywna. Mało sie śmieje A jak już to za chwilę płacze. Nie wiem czy to skok, czy może kolki? Ale mogą dopiero teraz się pojawić?👶Wikusia 💕 21.10.2021
-
Dla mnie to szok, bo córka tego w ogóle nie miała… a młody to jak w zegarku. Najbardziej mnie przeraża ten regres snu, bo już śpi całe noce, przenieśliśmy go do pokoju córki, mam nadzieje, ze się nie popsuje. Bo córka jak zaczęła przesypiać nice tak ma tak do dziś…Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
O rany, no tak. Jeszcze dodatkowo to 😮 chyba się wyprowadze na miesiąc z domu 😂🙈 moja dziś nawet w miarę ładnie spała w nocy ale i tak się rzuca zanim zaśnie 😑
Od kiedy planujecie rozszerzać dietę? Jaką metodą? Polećcie coś co Wam się sprawdziło tj. talerzyki, kubki itd.
Ps. Wiem, że zalecają od 6 miesiąca ale są i tacy co zaczynają wcześniej. Moja ma prawie 3 miesiące a już ładnie trzyma główkę choć jeszcze nie stabilnie i zastanawiam się czy nie zacząć wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 08:29
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
My zaczniemy po 6 miesiącach, nie wczesniej. Wcześniej to na zalecenie lekarza, trzymanie główki to za mało.
Na pewno przyda się dobre krzesełko z podnóżkiem regulowanej wysokości. My zaczniemy od łyżeczki, potem elementy blw. Polecam płaskie łyżeczki z Rossmana, talerze i miseczki plastikowe z Ikei i śliniak silikonowy z kieszonka z Pepco. Do picia Doidy i bidon bbox. I dużo cierpliwosci plus dobry odkurzacz.Patka95 lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')