Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka95 - widze, że Malutka ciągle daje Ci popalić.. Ale ten etap szybko minie, a później będzie coraz piękniej 🥰 może przeszła jakiś skok i po prostu się zmienila..?Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Też tak myślałam, ale po skoku chyba nabyła by nowe umiejętności. A ona zamiast nabywać to tak jakby zapomniała to co już umie. Nie moge narzekać bo w końcu śpi sama w nocy, budzi się co 3-4 h na mleko. W dzień dłużej potrafi sama poleżeć bo wcześniej to od razu trzeba było na ręce brać i nosić 🤦♀️
Zastanawiam się tylko dlaczego prawie nic nie mówi, nie uśmiecha się.👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Patka a może ząbki zaczynają małej wychodzić i dziąsła swędzą?? U nas na tobie są właśnie gryzaczki ale nie widzę by coś zaczęło się dziać z dziąsłami choć jeździ nimi 😃 u nas zrobił się strasznie gadatliwy od soboty. Budzi się ok 7 i krzyczy ej ej e e jak mu wyjdzie 😂😂
Za dnia zaczął malutko spać i zaczął więcej mleczka pić bo tak ok 120 a teraz 180 wypije a waży ok 6500 -
No właśnie już kilka osób mówi że jej chyba ząbki idą plus nasza pediatra mówiła że coś się zaczyna dziać ale do wyjścia ząbka może być jeszcze trochę czasu. U nas żadne gryzaki się nie sprawdzają, mała jeszcze nie umie chwytać zabawek itd. Najlepsze są palce do gryzienia 😂🙈
Nasza też dużo gadała, ale coś jej się odmieniło i nie chce z matką pogadać 😂 zajęta pchaniem łapek do buzi 🙈
O to bardzo ładnie waży. Nasza Wika już 5 kg ale je bardzo różnie. Zazwyczaj 100 ml co 3 h.
A jak tyle zje to po ilu znów woła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 16:27
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Nasza była malutka, 2480 g i 51 cm 😊 no u mas parę dni w nocy tak ładnie spała, co 4-4.5 h się budziła. Teraz co 3 godziny ale to i tak lepiej niż jak ostatnio cały miesiąc spała tylko na mnie 🤦♀️
Byliśmy u fizjo. Małej wyszło lekkie napięcie obręczy barkowej. Pokazała jakieś ćwiczenia typu rowerek i układać bardziej pod skosem niż na prosto tzw rogal ale w przeciwną stronę niż ta co ma asymetrie.
No i pokazała niby jak ma spać, ale jakoś tego nie widzę. Mała i tak się przekręca. Mamy wizytę za tydzień u rehabilitantki więc jeszcze dokładnie spytam bo na Internecie za dużo nie ma informacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 01:28
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Wow, super. Ja bym chciała żeby mała chociaż raz się budziła 🙈 Dzisiaj znowu całą noc się wierciła. Nie wiem, może zęby?
Masz jakieś zalecenia jeszcze w związku z asymetrią i WNM?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 10:46
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Jezu, już myślałam że w końcu ładnie będzie spać w nocy ale nie! Znowu to samo. Niby ma zamknięte oczy a nie może głębiej zasnąć.. Nie płacze przy tym tylko po prostu strasznie się wierci.
A ja już nie mam siły 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 09:18
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Ojej, biedactwo 😞 U nas nigdy mała nie budziła się z płaczem, tzn kilka razy w dzień ale to już dawno było. Za to w nocy trochę pośpi i zaraz się wierci. I muszę ją brać do siebie.🤦♀️ stwierdziła że skoro ojciec ma nocki to matka sama spać nie będzie 😂👶Wikusia 💕 21.10.2021
-
Ah, mój mały też śpi gorzej.
Od połowy stycznia zaczeły doskwierać mu dziąsła. Wyraźnie to tak od 20 stycznia. Wszystko pakuje do buzi, ślini się, żali, czasem ma aż takie agresywne napady gryzienia pieści. Widać że go to męczy. Smaruję mu dziąsła anaftinem baby, ale koi nie na długo.
Przez te dziąsła od 2-3 w nocy spi juz bardzo niespokojnie, i budzi się ok 5:00… 5:30.
Ma dopiero 4 miesiace i 10 dni, nie widzę żadnych zębów na horyzoncie... 🤷
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Smagliczka, u nas jest to samo.. uśpiłam ją dzisiaj i 20.20 już spała. Po 20 minutach chciałam ją odłożyć do wózka (bo kołyska ostatnio jest beeee) a ona oczy jak 5 zł. Do tej pory usypiam ale ma mnie chyba gdzieś bo gada w najlepsze 🤦♀️ A jutro po 5 muszę wstać bo jedziemy na USG bioderek 😑 więc będę mega niewyspana..👶Wikusia 💕 21.10.2021
-
Mój dziś o 1:00 otworzył oczy i zadowolony. Usnął dopiero po godzinie i spał już w kratkę. Najgorsze, ze do tych dziąseł dochodzi zatykanie się noska. I przez to w nocy jest sajgon. W dzień już przywykłam, że ma turbodrzemki, ale przez te nocki to już mi cierpliwość siada 🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 09:34
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Moja dziś w wózku spała z godzinę, potem stwierdziła że jednak chce do mamusi 😃🙈 U nas też z tym noskiem mamy problem. Cały czas jej furczy ale jak sciagam to nic nie ma i czasem słyszę że ciężko jej się oddycha. Smaruje pod noskiem maścią majerankową. U nas takie nocki prawdopodobnie mamy przez te napięcie. No i do tego dochodzą też zęby bo widzę że strasznie ją swędzą dziąsła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 11:46
👶Wikusia 💕 21.10.2021