Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Robię jej właśnie kaszki na mm, w nocy jeszcze zje te 2 razy po 100 ml. W dzień różnie. Czasem raz ale 130. U nas trwa to już dłuższy czas. Wcześniej jadła te mleko ale zdecydowanie mniej. Teraz odmawia całkowicie. I się zastanawiam czy to nie kolejny skok (ten który przypada na rok)
Bo poprzedni się skończył, było trochę spokoju i teraz od nowa. Marudzi w dzień, widzę że dużo nowych rzeczy się nauczyła.
Wsumie nie przeszkadza mi to że nie je mleka aż tyle. Ale wolałabym żeby chociaż te 2 razy jadła po 170-200 np rano i wieczorem.👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Kasia u nas ciemie też jest i to calkiem spore. Podobno do 1.5- 2 lat może zarastac i to jest całkiem normalne. Dobrze że u neurologa, wszystko jest w porządku. Też mamy skierowanie.
O matko 🤦♀️ Nawet nie wiedziałam że na rok jeszcze jest jakiś skok rozwojowy. Myslalam że to cholerstwo juz za nami... Jak tam Wiki uzębienie? U nas od 2 miesięcy brak zębów. Myslalam że jak juz jeden wyszedł to reszta pójdzie a tu lipa.
-
July, tak też jestem załamana tymi skokami. Szczególnie że widać że Wiki przechodzi je dość burzowo.. mojej znajomej córka starsza od Wiki o jakieś 5 godzin mówi że ona te skoki przechodzi bezobjawowo.. 🤦♀️ Podobno kolejny jest na 15 miesięcy więc trochę odetchniemy. Kolejny na 18 miesięcy. A potem już bunt dwulatka 😂 każdy mówi, że skoki przy tym to pikuś 😂🙈
U nas dalej całe 0 😂 mam wrażenie, że te zęby jej idą cały czas i to wszystkie na raz 😂 jejku, jak nie skoki to ząbkowanie 🤦♀️
Kasiu, co podawałaś Olkowi jak przez te 2 tyg odrzucił mleko.? Liczę że u nas tez to przejściowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 07:35
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Kasiu, u nas Wiki coś tam je. Jednak nie są to duże ilości. Ale kilka dni temu też jak tylko butelkę zobaczyła to ryk. Teraz czasem zje więcej a czasem weźmie tylko dwa łyki 🤷♀️ Już mi ręce opadają. Co do kaszki to u nas max 150 zje. Najczęściej jednak je po 100ml. Ale np obiadek zje cały słoiczek 190g lub jakiś deserek.👶Wikusia 💕 21.10.2021
-
Matko, u nas też skok wjechał NA OSTRO. Mąż stwierdził, że mały momentami zachowuje się jak Seba wystrzelony po dragach. 😂 Już było wszystko zajebiście, sen się pięknie unormował, a teraz regres taki, że wczoraj trzy godziny usypiałam na drzemkę! O losie, daj cierpliwość!
-
Z tym usypianiem na drzemkę to u nas tez dramat. Nie powiem co mnie strzela, jak próbuje go uśpić a ten impreza… dobrze, ze przynajmniej w nocy mi śpi. A co do jedzenia to mój jest wiecznie głodny. Nieważne ile zjadł, zawsze może więcej. Nauczył się już ściągać sobie ze stołu czy blatu kuchennego jedzenie 🙈a jak jem coś czym nie chce się podzielić to stoi mi przy nogach, uderza mnie ręką po kolanie i mlaska 🤣🤣🤣Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja mam wrażenie, że Wiki te skoki przechodzi jeden za drugim.. Bo w sierpniu mieliśmy chwilę spokoju i znowu się zaczęło 🤦♀️ na szczęście u nas z usypianiem się poprawiło bo wczesniej też były cyrki. Teraz wystarczy że ją przytule do siebie I spi. Natomiast martwi mnie to że nie chce tego mleka. Tak, wiem że w sumie już po roku nie musi pić. I z tego co czytam na fb to dużo dzieci już odrzuciło mm. Wiki je na noc i czasem w nocy ale wtedy w nocy je max 130. I też już chyba widzę że z tego karmienia powoli będzie rezygnować. Wiec zostaję nam raz na noc I tu już różnie 150-200
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
U nas od dwóch dni uśpić na noc też tragedia! Wcześniej zjadla mleko i za chwilę już spała.. Teraz mimo że bardzo zmęczona to nie może zasnąć. Ja to serio łącze ze skokiem. Dzisiaj nauczyła się wstawać z przysiadu, co dla mnie jest szokiem bo jak czytam to dzieci tak wstają jak już chodzą a ona jeszcze nie chodzi samodzielnie.👶Wikusia 💕 21.10.2021