X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny poszłam dziś do pracy. Od rana telefony i zasypują mnie robotą i nieprzekraczalnymi terminami, że bez nadgodzin się chyba nie obędzie w tym tygodniu.
    A ja przy problemie zaparć od początku ciąży dziś od rana mam biegunkę z nerwów.
    Martwię się żeby to wszystko nie wpłynęło na ciążę. Wizyta za tydzień. Muszę jakoś przetrwać do weekendu 🙁

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Dziewczyny, proponuję temat dla rozluźnienia atmosfery 😊 Macie jakieś przeczucia co do płci Waszych maluchów? Ja od samego początku mam wrażenie, że to chłopak🙃 Ciekawe czy się sprawdzi 😅
    Ja czuję że dziewczynka, bo czuję się dużo gorzej niż w poprzedniej ciąży🙃

Sparky lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest na odwrót , samopoczucie dużo gorsze niż w pierwszej ciąży. No ale mam ten sam problem z cerą co w ciąży z córką , ciągle na twarzy jakieś niespodzianki ;p Nie wiem czy to coś znaczy , ale nie mam kompletnie przeczucia co do płci :D

Sparky lubi tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Ja właśnie czuję się dużo lepiej niż w pierwszej. Wtedy byłam w ciąży z dziewczynką i bardzo wymiotowałam do 14 tygodnia. Teraz wręcz przeciwnie, tylko lekkie mdłości, nawet obrzydliwe zapachy mnie nie ruszały, no i przeszło mi dużo szybciej, bo w 10 tygodniu już nic mi nie było. Może tym razem chłopiec? Jutro idę na prenatalne, może coś już będzie widać 😁

Sparky lubi tę wiadomość

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się tak samo jak w poprzednich ciążach więc chyba to zwiastuje dziewczynkę 😂 imię już wybrane dla dziewczynki a dla chłopca to już mam problem z imieniem

Sparky lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamajeczki, no właśnie, imię 🙈 Dla dziewczynki mam wybrane imię od daaawna, ale jak to faktycznie chłopiec, to będziemy myśleć i myśleć 🙃

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    U mnie kazdy mówi że chłopak 🙈nawet jak my gadamy to mówimy, "ten mały". Nie wiem skąd się to wzięło bo po mnie jeszcze nic nie widać ❤️

Sparky lubi tę wiadomość

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może głupie pytanie ale co ile średnio powinno się chodzić na wizytę? Ja na początku chodziłam co 2 tyg, teraz do prenatalnych przerwa 3 tyg. Wiem że to zależy indywidualnie ale chodzi mi o taki standard

• Sparky Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91, tak standardowo to co 4 tygodnie na tym etapie ciąży. Ale ja na razie mam chodzić co 3 tyg., zobaczymy jak będzie po prenatalnych.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dziewczynami ciaze znosilam bardzo dobrze, teraz kiepsko ale nie wiem czy to zasluga tego, ze bedzie chlopak czy tego, ze jestem starsza :-D Na prenatalym usg lekarz sklanial sie bardziej ku chlopakowi ale tak na 65% takze wszystko mozliwe.
    Na nfz wizyty na tym etapie sa mniej wiecej co 4 tygodnie.

Sparky, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam czy jest jakaś zależność pomiędzy samopoczuciem w ciąży a płcią dziecka 🤔 ja czuję się dużo gorzej w tej ciąży niż w pierwszej ciąży z córką, tylko, że pierwsza ciąża była 6 lat temu, może organizm już trochę inaczej reaguje. Większość moich koleżanek gorzej czuła się w ciąży z córkami, ale znam jedną dziewczynę, która pierwszą ciążę z córką czuła się super, teraz druga ciąża i też podobno córka i czuje się masakrycznie 😅 także nie wiem czy to ma jakieś znaczenie

Sparky lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Dziewczyny może głupie pytanie ale co ile średnio powinno się chodzić na wizytę? Ja na początku chodziłam co 2 tyg, teraz do prenatalnych przerwa 3 tyg. Wiem że to zależy indywidualnie ale chodzi mi o taki standard
    Standardowo 4 tygodnie, a pod koniec ciąży co 2.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Też się zastanawiałam czy jest jakaś zależność pomiędzy samopoczuciem w ciąży a płcią dziecka 🤔 ja czuję się dużo gorzej w tej ciąży niż w pierwszej ciąży z córką, tylko, że pierwsza ciąża była 6 lat temu, może organizm już trochę inaczej reaguje. Większość moich koleżanek gorzej czuła się w ciąży z córkami, ale znam jedną dziewczynę, która pierwszą ciążę z córką czuła się super, teraz druga ciąża i też podobno córka i czuje się masakrycznie 😅 także nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
    Moja bratowa miała dwie zupełnie różne ciąże. W pierwszej pracowała długo, była aktywna do samego końca.
    W drugiej czuła się fatalnie, miała mnóstwo dolegliwości a od połowy była uziemiona i do końca musiała leżeć.
    Urodziła dwóch chłopaków.

Ja w ciąży z córką czułam się dobrze, teraz w tej drugiej ciąży czuję się dużo gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 12:02

paulina502 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży kompletnie nie mam przeczucia kto to będzie i jest mi to obojętne 😀 Córka chciałaby braciszka. A my mamy wybrane imiona jakby co dla obu płci 😄

Sparky, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąże nie z IV ale obie w wyniku stymulacji owulacji bo przez moje Pcos mam problem ze swoją owulacja.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja w tej ciąży kompletnie nie mam przeczucia kto to będzie i jest mi to obojętne 😀 Córka chciałaby braciszka. A my mamy wybrane imiona jakby co dla obu płci 😄
    Ja ostatnio przeglądałam zdjęcia córki i jak zobaczyłam te wszystkie urocze ubranka to chciałabym drugą dziewczynkę😍

Sparky lubi tę wiadomość

• Magda94 Nowa

Wysłany: 22 marca 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie💋 Termin na 8 październik, ciąża bliźniacza ❤️

Mousie89, Lonka89, Kath, agniecha2101, Mama_Basia, Nattalia, mamamajeczki, Swatka lubią tę wiadomość

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda94 wrote:
    Witajcie💋 Termin na 8 październik, ciąża bliźniacza ❤️
    O proszę, gratulacje!☺️

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    W trzeciej ciąży czuję się zdecydowanie najsłabiej, nie mam żadnych dolegliwości od strony żołądka ale odczuwam takie osłabienie organizmu, przemęczenie związane z większą ilością obowiązków niż wcześniej. Jestem też starsza za tydz kończę 34 lata.

Od tygodnia jestem na L4.
    Jeżeli któraś z was się nad tym zastanawia to szczerze zachęcam.
    Jak pracowałam,to w ogóle była tragedia, wracałam do domu,godzina i szłam spać Dosłownie padałam a jeszcze 2 dzieci i dom na głowie.
    Tak naprawdę i tak nikt tego nie doceni i nie będzie o tym pamiętał w pracy, uwierzcie.
    W tej chwili najważniejsze jest zdrowie dziecka i nasze.
    Spokój.
    Oczywiście kieruje to do dziewczyn które ciężko znoszą ciążę i pracują.
    Kiedy byłam w pierwszej ciąży z córką pracowałam do 6 miesiąca i miałam się naprawdę dobrze.
    Teraz jest zupełnie inaczej.
    Mój ginekolog stwierdził, że ten krwiak pojawił się właśnie z przemęczenia. Za dużo na głowie, w ciąża to nie jest zwyczajny czas. Organizm jest obciążony i każda inaczej to wszystko znosi.

Pewnie gdyby nie ta sytuacja z krwawieniem i wylądowaniem na sorze, pracowałabym dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 12:51

agniecha2101, Mama_Basia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Ja ostatnio przeglądałam zdjęcia córki i jak zobaczyłam te wszystkie urocze ubranka to chciałabym drugą dziewczynkę😍
    To ja może jednak teraz chłopca dla odmiany i równowagi 😉

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ