Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziewczyny poszłam dziś do pracy. Od rana telefony i zasypują mnie robotą i nieprzekraczalnymi terminami, że bez nadgodzin się chyba nie obędzie w tym tygodniu.
A ja przy problemie zaparć od początku ciąży dziś od rana mam biegunkę z nerwów.
Martwię się żeby to wszystko nie wpłynęło na ciążę. Wizyta za tydzień. Muszę jakoś przetrwać do weekendu 🙁 -
Sparky wrote:Dziewczyny, proponuję temat dla rozluźnienia atmosfery 😊 Macie jakieś przeczucia co do płci Waszych maluchów? Ja od samego początku mam wrażenie, że to chłopak🙃 Ciekawe czy się sprawdzi 😅
Sparky lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
U mnie jest na odwrót , samopoczucie dużo gorsze niż w pierwszej ciąży. No ale mam ten sam problem z cerą co w ciąży z córką , ciągle na twarzy jakieś niespodzianki ;p Nie wiem czy to coś znaczy , ale nie mam kompletnie przeczucia co do płci
Sparky lubi tę wiadomość
-
Drzemka wrote:Ja czuję że dziewczynka, bo czuję się dużo gorzej niż w poprzedniej ciąży🙃
Sparky lubi tę wiadomość
-
Drzemka wrote:Ja czuję że dziewczynka, bo czuję się dużo gorzej niż w poprzedniej ciąży🙃
Sparky lubi tę wiadomość
-
Ja z dziewczynami ciaze znosilam bardzo dobrze, teraz kiepsko ale nie wiem czy to zasluga tego, ze bedzie chlopak czy tego, ze jestem starsza Na prenatalym usg lekarz sklanial sie bardziej ku chlopakowi ale tak na 65% takze wszystko mozliwe.
Na nfz wizyty na tym etapie sa mniej wiecej co 4 tygodnie.Sparky, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Też się zastanawiałam czy jest jakaś zależność pomiędzy samopoczuciem w ciąży a płcią dziecka 🤔 ja czuję się dużo gorzej w tej ciąży niż w pierwszej ciąży z córką, tylko, że pierwsza ciąża była 6 lat temu, może organizm już trochę inaczej reaguje. Większość moich koleżanek gorzej czuła się w ciąży z córkami, ale znam jedną dziewczynę, która pierwszą ciążę z córką czuła się super, teraz druga ciąża i też podobno córka i czuje się masakrycznie 😅 także nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
Sparky lubi tę wiadomość
-
Patt91 wrote:Dziewczyny może głupie pytanie ale co ile średnio powinno się chodzić na wizytę? Ja na początku chodziłam co 2 tyg, teraz do prenatalnych przerwa 3 tyg. Wiem że to zależy indywidualnie ale chodzi mi o taki standard
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
paulina502 wrote:Też się zastanawiałam czy jest jakaś zależność pomiędzy samopoczuciem w ciąży a płcią dziecka 🤔 ja czuję się dużo gorzej w tej ciąży niż w pierwszej ciąży z córką, tylko, że pierwsza ciąża była 6 lat temu, może organizm już trochę inaczej reaguje. Większość moich koleżanek gorzej czuła się w ciąży z córkami, ale znam jedną dziewczynę, która pierwszą ciążę z córką czuła się super, teraz druga ciąża i też podobno córka i czuje się masakrycznie 😅 także nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
W drugiej czuła się fatalnie, miała mnóstwo dolegliwości a od połowy była uziemiona i do końca musiała leżeć.
Urodziła dwóch chłopaków.
Ja w ciąży z córką czułam się dobrze, teraz w tej drugiej ciąży czuję się dużo gorzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 12:02
paulina502 lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja w tej ciąży kompletnie nie mam przeczucia kto to będzie i jest mi to obojętne 😀 Córka chciałaby braciszka. A my mamy wybrane imiona jakby co dla obu płci 😄
Sparky lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.
W trzeciej ciąży czuję się zdecydowanie najsłabiej, nie mam żadnych dolegliwości od strony żołądka ale odczuwam takie osłabienie organizmu, przemęczenie związane z większą ilością obowiązków niż wcześniej. Jestem też starsza za tydz kończę 34 lata.
Od tygodnia jestem na L4.
Jeżeli któraś z was się nad tym zastanawia to szczerze zachęcam.
Jak pracowałam,to w ogóle była tragedia, wracałam do domu,godzina i szłam spać Dosłownie padałam a jeszcze 2 dzieci i dom na głowie.
Tak naprawdę i tak nikt tego nie doceni i nie będzie o tym pamiętał w pracy, uwierzcie.
W tej chwili najważniejsze jest zdrowie dziecka i nasze.
Spokój.
Oczywiście kieruje to do dziewczyn które ciężko znoszą ciążę i pracują.
Kiedy byłam w pierwszej ciąży z córką pracowałam do 6 miesiąca i miałam się naprawdę dobrze.
Teraz jest zupełnie inaczej.
Mój ginekolog stwierdził, że ten krwiak pojawił się właśnie z przemęczenia. Za dużo na głowie, w ciąża to nie jest zwyczajny czas. Organizm jest obciążony i każda inaczej to wszystko znosi.
Pewnie gdyby nie ta sytuacja z krwawieniem i wylądowaniem na sorze, pracowałabym dalej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 12:51
agniecha2101, Mama_Basia lubią tę wiadomość