X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Patkaa94 Autorytet

Wysłany: 6 października, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszzz wrote:
    06.10.2025 o godz. 00:13 urodziła się Felicja 🥰 3300g, 54 cm. Poród SN, bez znieczulenia ZZO, z nacięciem, było trochę oksytocyny na partych.

W niedzielę od 8 rano do 18 miałam skurcze co 5 minut z bólem menstruacyjnym, nie były jakieś straszne. Od 18 zaczęły się skurcze co 2-4 minuty, mocniejsze. O 19 trafiłam na Izbę, po zbadaniu rozwarcia (3cm) zaczęły się okropne, bolesne skurcze co 5 minut. Potem USG i pojechałam na porodówkę. Po 22 rozwarcie już miało 10 cm, zwijałam się z bólu :D Dali dożylnie paracetamol ale to NIC nie dało. Dalej się zwijałam, wydawałam dźwięki (a myślałam, że dam radę bez) i nie mogłam sobie poradzić z wypchnięciem dziecka więc poprosiłam o nacięcie. O godz. 00:13 urodziła się. Zszywanie ze znieczuleniem bardzo bolało. Zdjęcie szwów pewnie też będzie 😬 Ale cieszę się, że już po.
    Gratulacje 🥰🥰

Aszzz, DarKa35 lubią tę wiadomość

02.2018r. 👦
    03.2019r. 👦

29.01.2025 ⏸️
    30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
    1.02 betaHCG 65,2
    6.02 betaHCG 744 progesteron 29
    12.02 sam pęcherzyk ciążowy
    20.02 maluch 0,61 cm ♥️ krwiaczek, bez plamień
    13.03 🩺 maluch nadgonił do terminu Om, wszystko ok ❤️
    19.03 NIPT 🩺 bardzo niskie ryzyka 🌸 dziewczynka
    26.03 USG prenatalne, wszystko super ❤️ maluszek ma 5,45 cm (11+6)
    02.04 USG prenatalne Invicta 🩺
    (12+6)
    6,4 cm ❤️ wysokie ryzyko preeklampsji 1:4 , trismomie niskie ryzyka 🥰 acard 150
    10.04 (14+0) 7,74 cm 🌸
    23.04 🩺

preg.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 6 października, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Dzięki 😊 No to zobaczymy. Pewnie i tak minie trochę czasu zanim mi zrobią wszystkie badania, ostatnio chyba ponad 3h tam siedziałam.
    Ja czekam na czczo na decyzję o cc. Miałam miec dzisiaj po 14, ale było niepewne. I nie wiem już czy dzisiaj czy jutro rano. Przed chwilą jak była położna to mówiła, że na porodówce też pełno maja. Ale to wiesz, sytuacja zmienia się co chwila. Mi na izbie wczoraj też zeszło ze 3h.

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥

preg.png
  • Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza od wczoraj, czyzbyscie wszystkie rodziły? 🙈🤪

👩26 👨 29
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    ... 🩵

preg.png
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Ja czekam na czczo na decyzję o cc. Miałam miec dzisiaj po 14, ale było niepewne. I nie wiem już czy dzisiaj czy jutro rano. Przed chwilą jak była położna to mówiła, że na porodówce też pełno maja. Ale to wiesz, sytuacja zmienia się co chwila. Mi na izbie wczoraj też zeszło ze 3h.

Ciekawe co tam u Ciebie teraz. Ja właśnie leżę na ktg w uck. I też w niepewności, no bo nie wiadomo, zostawią mnie na indukcji, każą znów jechać do domu czy może po prostu na razie będzie obserwacja w szpitalu. Trzeba cierpliwie czekać 🙃

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 7 października, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Co tu taka cisza od wczoraj, czyzbyscie wszystkie rodziły? 🙈🤪
    Wręcz przeciwnie, ja już wpadam w jakąś depresję z nierodzenia 😵‍💫🙄

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼 (a jednak 12 :p)

age.png
  • Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: 7 października, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Wręcz przeciwnie, ja już wpadam w jakąś depresję z nierodzenia 😵‍💫🙄

A wiesz, że moją pierworodną urodziłam w 40+5 TC w pełnię księżyca?

Więc kciuki za Was, niech dzisiaj się zadzieje! 🤞🤞🤞🥰

Judyta_, Korki lubią tę wiadomość

👩26 👨 29
    09/11 - ⏸️
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    ... 🩵

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 7 października, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    A wiesz, że moją pierworodną urodziłam w 40+5 TC w pełnię księżyca?

Więc kciuki za Was, niech dzisiaj się zadzieje! 🤞🤞🤞🥰
    Raz mi się śniło, że urodziłam w 37+1 wiec wypada to jutro 8.10 😄 zobaczymy czy jestem czarownica czy nie 😂

Judyta_, Wera92, Nadziejka26, Korki, Kiki2025, Palaczowa lubią tę wiadomość

Małopolska
    Starania od 09.2024
    Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
    19.02 ⏸️
    28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
    07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
    14.03 kolejna wizyta
    22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
    2.05 wizyta u prowadzacego
    30.05 kolejna wizyta - chłopiec potwierdzony🩵
    10.06 II prenatalne
    preg.png
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ponad dwie godziny temu miałam ktg i nadal czekam na usg 🤯 jeszcze net mi przerywa, mąż mnie tylko podwiózł do szpitala i wrócił do pracy i już się bardzo niecierpliwię

preg.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 7 października, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się melduję po porodzie z Olisiem 🥰 urodził się wczoraj o 18:29 poprzez cc. 3500g, 56cm. Obecnie leżymy na sali poporodowej. Jest wszystko ok. Oliwier miał przycięte wędzidełko, próbuję go przystawiać do piersi, ale nie wiem czy coś leci i ile... ja też czuję się w miarę dobrze, wiadomo rana mnie ciągnie i ciężko wstawać czy siadać.

Trzymam kciuki za resztę 🍀

@Judyta mam nadzieję, że Cię już zostawią, że nie będziesz musiała krążyć ... daj znać jak sytuacja u Ciebie. Trzymaj się

Wera92, gattina, Nadziejka26, Aszzz, Zło_snica, Judyta_, 30latka995, ananas123, Patkaa94, Korki, Malgo49, Palaczowa, OlgaB87, EwiczekM, Klaudia89 lubią tę wiadomość

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥

preg.png
  • Wera92 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Dziewczyny ja się melduję po porodzie z Olisiem 🥰 urodził się wczoraj o 18:29 poprzez cc. 3500g, 56cm. Obecnie leżymy na sali poporodowej. Jest wszystko ok. Oliwier miał przycięte wędzidełko, próbuję go przystawiać do piersi, ale nie wiem czy coś leci i ile... ja też czuję się w miarę dobrze, wiadomo rana mnie ciągnie i ciężko wstawać czy siadać.

@Judyta mam nadzieję, że Cię już zostawią, że nie będziesz musiała krążyć ... daj znać jak sytuacja u Ciebie. Trzymaj się

Gratulacje Kochana 🥹 dużo przytulania i zdrówka, szybkiej regeneracji po operacji 🤗💕

Helcia, Korki lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: 7 października, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:

Gratulacje! Zdrówka 🥰

Helcia lubi tę wiadomość

👩26 👨 29
    09/11 - ⏸️
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    ... 🩵

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 7 października, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Helcia ogromne gratulacje synusia! 🥰 szybkiego powrotu sił życzę 😊 U nas tez Oliwierek będzie 🩵 piękne imię 😊

Helcia lubi tę wiadomość

Małopolska
    Starania od 09.2024
    19.02 ⏸️
    14.03 kolejna wizyta
    10.06 II prenatalne
    preg.png
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia, ooo, jak cudownie to czytać! 🥰 ogromne gratulacje, teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą 😘

Ja się melduję już z oddziału, czekam na kolejne ktg a o tym kiedy i jak rozpocznie się indukcja jeszcze nic nie nie wiadomo. Ale ulżyło mi jak mnie przyjęli, bo ta niepewność jest najgorsza. Chociaż też się boję jak to będzie... Trzymajcie kciuki! 😊

Helcia, Patkaa94, Korki, EwiczekM lubią tę wiadomość

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 7 października, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim szpitalnym dziewczynom życzę szybkich i fajnych porodów!
    Ja się jakoś ogarniam psychicznie po nocy, w której miałam prawie jakąś panikę, bo nie mogłam spać a naraz totalnie nie czułam żadnych ruchów. Pewnie moje dziecko jest tak kochane że nocą śpi, a w dzień żyje, bo już w dzień cały czas kopała. Ale aż się popłakałam ze stresu 😵‍💫 kocham te hormony
    Wciąż liczę na pełnię, zwłaszcza jak zobaczyłam przed chwilą ten księżyc wracając z zakupów. Wow.
    Przeczytałam sobie rozdział błękitnego porozumienia indukcji, że też może być fajnie i umówiłam się z położną że jak nic wcześniej, to przyjadę w czwartek popołudniu i mnie zbada i kto wie, może to badanie coś ruszy, a jak nie to będziemy sobie omawiać co i jak. Mega mnie to uspokaja, cieszę się że sobie zaklepałam taką osobę.

Ciekawi mnie jak @szlamek? Coś długo nie piszesz, czyżby księżycowa koc zadziałała??? 🙏

Nadziejka26 lubi tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

age.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 7 października, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Wszystkim szpitalnym dziewczynom życzę szybkich i fajnych porodów!
    Ja się jakoś ogarniam psychicznie po nocy, w której miałam prawie jakąś panikę, bo nie mogłam spać a naraz totalnie nie czułam żadnych ruchów. Pewnie moje dziecko jest tak kochane że nocą śpi, a w dzień żyje, bo już w dzień cały czas kopała. Ale aż się popłakałam ze stresu 😵‍💫 kocham te hormony
    Wciąż liczę na pełnię, zwłaszcza jak zobaczyłam przed chwilą ten księżyc wracając z zakupów. Wow.
    Przeczytałam sobie rozdział błękitnego porozumienia indukcji, że też może być fajnie i umówiłam się z położną że jak nic wcześniej, to przyjadę w czwartek popołudniu i mnie zbada i kto wie, może to badanie coś ruszy, a jak nie to będziemy sobie omawiać co i jak. Mega mnie to uspokaja, cieszę się że sobie zaklepałam taką osobę.

Ciekawi mnie jak @szlamek? Coś długo nie piszesz, czyżby księżycowa koc zadziałała??? 🙏
    Tez mialam ostatnio napad takiej paniki bo mały się malo ruszał, chcialam go obudzić ale nie pomogło ani ruszanie brzuchem, ani zimna woda ani slodycze... dawno tak nie płakałam ale ostatecznie jak trochę pochodziłam to zaczal się potem ruszać. Ale napędził mi stracha mega.. ah te hormony.
    Cos czuje, że @szlamek albo juz tuli córeczkę albo jest bardzo blisko 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 20:33

Małopolska
    Starania od 09.2024
    19.02 ⏸️
    14.03 kolejna wizyta
    10.06 II prenatalne
    preg.png
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 7 października, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki ❤️ mam nadzieję, że te które chcą dziś urodzą 😉

Te które już tulą swoje dzieciątka ściskam mocno ❤️

Nie odzywałam się, ale powoli wychodzimy na prostą, jesteśmy już razem, to dla mnie najważniejsze. Jest wymagającym dzieckiem kochającym cyca 🤣 jestem w szoku. Wisi na mnie cały dzień i noc, ale po tym wszystkim oboje tego potrzebujemy.

Po CC nawet takiej jak moja wróciłam do ładu praktycznie w 4 dniu - szybciej niż po SN. Wiadomo wyjście z anemii przy takim ubytku krwi i mojej historii hematologicznej będzie wyzwaniem, ale damy radę. Więcej dzieci nie będzie więc na spokojnie to ogarnę, mam czas 😉

Korki, Kiki2025, Helcia, EwiczekM lubią tę wiadomość

Starania od 06.2021
    21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
    było pierwszym kochaniem.
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica, dobrze czytać, że wychodzicie na prostą 😊 teraz już do przodu, trzymam za Was mocno kciuki!

Ja po kolejnym ktg na którym pisały się jakieś skurcze, a Pani położna krótko podsumowała to mówiąc, że ma nadzieję, że w nocy się rozkręcę 😬 więc dzisiaj to już na pewno indukcji nie będzie, ale na razie jest względny spokój, może tylko chwilami brzuch twardnieje czy zakłuje.
    A co do paniki z braku ruchów to mimo tego, że mój maluch na ogół jest dość ruchliwy to szczególnie w nocy jak się obudzę to lubię go za chwilę poczuć, a jak długo jest cisza to już mi się włącza panika w głowie i minionej nocy też tak miałam. A jak usłyszałam dziś rano na ktg "jadła Pani dziś coś? Bo coś się mało rusza maluch" to już też miałam w głowie O matko może to coś nie tak, chociaż wiadomo, że też muszą kiedyś spać. No i jadłam ale faktycznie na ktg w brzuchu mi burczało, drugie wyszło jus lepiej.

I wgl jakoś jestem zestresowana tą końcówką no i jeszcze teraz ten pobyt w szpitalu ech ech. No nic, niedługo na pewno będziemy razem, nie ma odwrotu!

I tak, o Szlamku też myślę co u nich! 😊

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 7 października, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki ❤️ mam nadzieję, że te które chcą dziś urodzą 😉

Te które już tulą swoje dzieciątka ściskam mocno ❤️

Nie odzywałam się, ale powoli wychodzimy na prostą, jesteśmy już razem, to dla mnie najważniejsze. Jest wymagającym dzieckiem kochającym cyca 🤣 jestem w szoku. Wisi na mnie cały dzień i noc, ale po tym wszystkim oboje tego potrzebujemy.

Po CC nawet takiej jak moja wróciłam do ładu praktycznie w 4 dniu - szybciej niż po SN. Wiadomo wyjście z anemii przy takim ubytku krwi i mojej historii hematologicznej będzie wyzwaniem, ale damy radę. Więcej dzieci nie będzie więc na spokojnie to ogarnę, mam czas 😉
    O, to ekstra wieści!! Madre te bobasy, wiszą widzami wszystko czego potrzebują - dostają 💪🏽
    @Kasieeek dokładnie to, strasznie stresujące 😣 se miło w jakiś sposob usłyszeć, że nie tylko ja tak mam

Zło_snica lubi tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

age.png
  • Malgo49 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że mój chłopczyk urodziły się o 20:10, 3000g, 47cm.
    Miałam CC w znieczuleniu ogólnym. Na szczęście znieczulenie nie zadziałało na niego, dostał 10/10.
    Wody odeszły mi przy lekarzu 😀 około 13. Zabieg po 20, bo na moje nieszczęście dopiero zjadłam. Na sali dużo kadry było. Mały jest w mydelniczce na sali z innymi dziećmi. Niestety dostał smoczek. Nie będzie ze mną. Jutro rano pionizuje się z fizjoterapeutą. Słyszę jak krzyczy i serce mi pęka. Ból okropny, bo po znieczuleniu ogólnym czuje się wszystko po wybudzeniu. Najbardziej boli mnie macica i moja chol**na rwa kulszowa. Opieka wspaniała, cierpliwa kadra pielęgniarek i położnych. Dostałam informację, że mam zgłaszać każdy ból. Niestety na mnie nie działają leki😞

Ściskam Was mocno! Przez te kilka godzin skurczy nawet do zniesienia podziwiam każdą z Was, która urodziła SN. Jesteście wielkie 😗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 03:56

Helcia, Korki, Judyta_, gattina, Nadziejka26, Zło_snica, ananas123, Aszzz, Wdzięczna, 30latka995, OlgaB87, EwiczekM, Patkaa94, Arama lubią tę wiadomość

👩

⏸️ 9.02.2025

Nifty pro zdrowy Synuś 💙

planowana CC -> 25.09 kwalifikacja
  • Malgo49 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi smutno, że dzidziuś nie jest ze mną. Odczuwam ogromny żal chyba do siebie, że nie było skóra do skóry. Nie miałam go na rękach i muszę czekać. Nie ma motyli w brzuchu, jest tylko ból. Myślałam, że zapomnę o bólu jak już będzie mały na świecie, a nie ma tego. Czy coś ze mną nie tak? Chyba nawaliłam... Mówią żeby spać i odpoczywać. Płakać mi się chcę(w sumie to poryczałam się już pisząc to), jednocześnie ta rana straszliwie boli i nawet na bok nie mogę się przekręcić.

Przepraszam, ale musiałam gdzieś się wygadać. 😢

👩

⏸️ 9.02.2025

Nifty pro zdrowy Synuś 💙

planowana CC -> 25.09 kwalifikacja
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ