Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aanaa, a myłaś ręce?
Bo ja raz się tak załatwiłam winogronami
Nawet ich nie jadłam, tylko dawałam papugom, a na rękach cukier został i od razu 180! A za chwilę po umyciu ledwo 100.
A ruch zawsze obniża poziom cukru we krwi, dlatego trzeba siedzieć po glukozie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:10
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
jestem, ufff
pół twarzy mam znieczulone a głodna jestem i boje się że się pogryzę więc muszę chyba chwilę poczekać z jedzeniem.
aagatko - to widzisz Ty już czułaś że jak mnie coś brało po glukozie to mogą być wyniki średnie... no co zrobić
anaa - możesz napisać o ile wyższy miałaś cukier po godzinie? ja po dwóch miałam wyższy i w przyszłym tyg mam gina i dowiem się co dalej a teraz już bardziej ograniczę owoce - bo w sumie słodyczy to nie jadłam dużo. W pierwszym trymestrze prawie nie jadłam a ostatnio częściej lody niż słodycze.
Teraz jeszcze nie potrafię się wypowiedzieć nic na temat cukrów ale pewnie będę sobie za niedługo mierzyć więc dołączę do Ciebie i do Agusi
Kciuki za wizyty! -
Ola, lody wbrew pozorom są najlepszymi słodyczami w diecie cukrzycowej, bo mają dużo tłuszczu i cukier wolniej się wchłania
Więc od czasu do czasu można sobie pozwolić. Byle nie sorbety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:12
Aguś26, IviQ lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Ola, lody wbrew pozorom są najlepszymi słodyczami w diecie cukrzycowej, bo mają dużo tłuszczu i cukier wolniej się wchłania
Więc od czasu do czasu można sobie pozwolić. Byle nie sorbety.
aaa to nie wiedziałam, dobrze wiedzieć - dziękuję
-
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/cukrzyca-ciazowa,743,118.html
Tutaj dziewczyny z doświadczeniem i wiedzą sąAguś26 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nie wiem ktora to dala link do 5 10 15 ale dziekuje skorzystalam;) a niech ma moj babelek;))bo narazie to prawie nic na niego nie czeka.
no i znowosci u mnie to wczoraj zapisalam sie na szkole rodzenia i start w przyszly czw a jutro wizyta;)soraya lubi tę wiadomość
-
jak ja badałam krzywa cukrową to mogłam dac cytrynę ( do ciepłego roztworu ) a pozniej moglam co jakis czas popijac wodę
co do imion - sama jestem Nataliai w sumie bardzo mi sie podoba jedynie czego nie znoszę jak ktoś woła na mnie Natala... brrr... straszne...ale wiekszosci osob mmowi Nati
wyprawki dalej nie mamale od lipca zaczne
:D
-
A ja już chodzę do szkoły
, w zeszły piątek byłam pierwszy raz a teraz idę drugi
. Spotkań mam 6 i znalazłam bezpłatną na NFZ
. Jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć na ile jest przydatna ale może później się rozkręci
.
-
Hey hey hey
Na 100% chłopczyk:D widziałam dziś to i owo i jak Maluszek mówił do mnie na usg...tak słodko ruszał usteczkami jakby gaworzyłmamy 530g męskiego ciałka
Niestety wyniki krwi średnie. Ale mocz kurde...mam grzybice...i po badaniu wziernikiem krew sie pojawiła... jaka ja byłam przerażona:( na szczęście szyjka zbadana i długa...
Za tydzień mocz zbowu i posiew za dwa tygodnie...niestety ale jeśli będzie potrzebny szpital to trudno
Odpoczywamy teraz bo z nerwów brzusio boli...FreshMm, madu, ola.321, polkosia, Lexie, lili_madlen, jacusianka, Little Frog, lojkalojka, Aleksandra90, Magnosia, zakocona, Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, dodinka, ewwiel, agu258, Nynusia, BATTINKA, Blondik, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
Witam po USG połówkowym! Dziecko zdrowe, żadnych nieprawidłowości, waży już 557g. I wygląda na to, że będzie....dziewczynka!
Lekarz powiedział, że 100% nie da, ale jest bardzo mała szansa, że się myli. Moje przeczucia mnie nie myliły - wszyscy wokół twierdzili, że będzie chłopiec, ale ja czułam, że to córa:-) Jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi
agania, FreshMm, madu, ola.321, polkosia, Lexie, lili_madlen, Little Frog, lojkalojka, PauLLa, Magnosia, zakocona, Kasia82, Kasia82, Bąbelek, soraya, nat_alia, ewwiel, agu258, Nynusia, BATTINKA, Blondik lubią tę wiadomość