X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, powiem Ci, że ja mam mieszane uczucia co do mm. Moja sąsiadka nie karmiła ani razu córki własnym mlekiem, bo "jej cycki obwisną" - dla takich praktyk mówię zdecydowane NIE i uważam, że to w jakimś stopniu zła matka... Co innego, jak ktoś nie może, ale jak ma się nawał i dziecku nie daje z takich powodów?

zakocona lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;)

Ja dziś z mega niewyspaniem chyba zaraz po szkole rodzenia pójdę spać.

Battinka Lenki to super dziewczynki! Hihi a tak serio masz trudny wybór bo Pola tez jest pięknym imieniem;)

Dzięki dziewczyny za komentarze zdjęcia mojej Lenki mnie też się to zdjęcie baaardzo podoba u nie mogę przestać patrzeć na nie ;)

Ja też mam możliwość wynajęcia sali ale nie pytałam jeszcze ile to by miało kosztować. Jest to o tyle lepsze ze mąż mógłby być ze mną non stop.

Natka zadecydowalas juz odnośnie materaca?

Dziewczyny pytanie odnośnie smoczkow trzeba na coś patrzeć przy wyborze bo przedział cenowy jest bardzo duży ?

BATTINKA lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jak się wykupi położną, to też nie ma gwarancji, że się dostaniemy... Chyba, że pomimo wszystko ktoś chce rodzić na korytarzu, bo zapłacone ;)

A widzisz to sie musimy dowiedzieć, bo jeżeli wykupujesz położna w danym szpitalu, a potem okazuje sie, ze w tym szpitalu nie ma miejsc to ta położna jedzie z tobą tam gdzie cię odeślą? Chyba nie....musi byc jakieś inne rozwiazanie,

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Natka, powiem Ci, że ja mam mieszane uczucia co do mm. Moja sąsiadka nie karmiła ani razu córki własnym mlekiem, bo "jej cycki obwisną" - dla takich praktyk mówię zdecydowane NIE i uważam, że to w jakimś stopniu zła matka... Co innego, jak ktoś nie może, ale jak ma się nawał i dziecku nie daje z takich powodów?
    Takie podejście jest naprawdę chore, ale wydaje mi się, że tu bardziej chodzi o to, że jak się mówi "Moje dziecko jest na mm" to zaraz wszyscy z oburzeniem pytają "a dleczego nie karmisz piersią? przecież to takie zdrowe?" ale nikt się nie zastanowi, że dana matka nie miała wyjścia...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, tyle, że w jednoosobowej może być cały czas twój partner. Ja bym np wolała jego niż inne obce mi kobiety, żeby był przy dziecku :)
    Dopisane :)

polkosia, zgadzam się z twoim zdaniem. Choć na szkoleniu z karmienia mówili, że często po prostu nieumiejętnie kobiety karmią i przez to pokarm zanika, albo źle podkładają dziecko do karmienia lub ono źle chwyta. I można to naprawić biorąc konsultację laktacyjną, jeśli wierzy się, że mleko matki jest najlepsze i tak chce się karmić.

Nynusia, sama smoczków nie kupiłam i nie kupiłabym. Dostałam jeden od siostry L, a drugi na targach ostatnio. Naczytałam i nasłuchałam się, że może mieć wpływ na karmienie piersią, więc nie chcę go używać i zamiast niego po prostu pierś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 15:51

BATTINKA lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Ja rozumiem Zakocona o co Ci chodzi, tak mi się wydaje. Każda z nas powinna zostać przyjęta do wybranego szpitala,a nie odsyłana, bo nie zapłaciła. Nie każdego stać na prywatne położne, prywatne porody itp rzeczy, a chyba każda zasługuje tak samo na szacunek ze strony personelu i zrozumienie w takiej ważnej dla nas chwili. Myślę, że każda nikt nie dba mniej o swoją ciążę, nikt bardziej, każdej zależy żeby z Dzieckiem było wszystko w porządku.

Stokrotka masz racje, ale jednak niestety takie są realia....wiem, ze każda z nas dba tak samo o siebie i dziecko, ale jeżeli jest możliwość zadbania jeszcze bardziej to wole wykupić położna za 1500 niż wózek za 2000, zawsze masz wybór :)

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, mojej mamy siostra została odesłana do innego szpitala, ale prawdę mówiąc nie wiem co z kasą. Dowiem się! Bo chyba nie przepada, to by chamstwo było.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Battinka, tyle, że w jednoosobowej może być cały czas twój partner. Ja bym np wolała jego niż inne obce mi kobiety, żeby był przy dziecku :)

No zgadzam się z Tobą ale w moim przypadku to i tak nie pasuje. Mam już młodą i pewnie mężuś będzie z nią urzędował w domu to juz są obowiązki szkola,zajęcia itd. Aleee damy radę będzie mnie odwiedzal tak jak było wcześniej i tez milo wspominam wszystko :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mi nic do tego jak kto karmi, jego wybor. Nie ma tez badan pokazujacych jak chowa sie dziecka na mm a jak na mleku matki. Kazdy sam decyduje. Nie mi oceniac. Ja chce karmic piersia, a jak nie bede mogla, to dramatu nie bede z tego robic.

Zakacona, trzeba jeszcze trafic na taka wolna sale w szpitalu, a z tym nigdy nie wiadomo.

Nynusia, ja smoczki kupilam LOVI, dynamiczne. A kryterium wyboru? Znana firma, wyprobowana przez dzieci, ktorymi sie opiekowalam i... mialy ladny wzor ;D A tak powaznie, to nikt Tobie nie powie czy Twojemu dziecku akurat ten smoczek, ktory kupilas podpasuje.
    Materac nadal niewybrany, ale widzialam, ze w IKEA sa obnizki, a opinie maja niezle. Dziecko, ktorym sie opiekowalam mialo sprezyowy stamtad i tata ortopeda wybieral, wiec jak juz dojdzie do zakupow, to bedzie to pewnie on. "Budowe wewnetrzna" ma jak inne na rynku. Lateks nadal kusi, ale to 100zl roznicy...

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona narobiłas mi ochoty na te sajgonki wlasnie sprawdzam jak to sie robi.

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, jak to nie ma badań jak się chowa dziecko na mleku matki a na mm o.O?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sama smoczki kupilam na wrazie czego, jak nie beda potrzebne, to uzywac nie bede, ale wole miec. 22zl to nie majatek.

74didf9h1v4xctmm.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, w szpitalu, w którym mam rodzić, umawia się na pierwsze spotkanie z położną w 36 tyg. Sporządza się wspólnie plan porodu, ustala jego przebieg itp. Od tego czasu do porodu można do niej dzwonić o każdej porze dnia i nocy. W okolicy terminu porodu ona specjalnie sobie nie ustala żadnych dyżurów w szpitalu i jest w gotowości, a jeśli by się zdarzyło, że poród wystąpi dwa tygodnie przez terminem i ona ma akurat w tym czasie dyżur w szpitalu, to jeśli pacjentka sobie tego życzy, zastępuje ją inna położna ze szpitala. Ja o odesłanie się nie boję, bo w moim szpitalu nie odsyłają, ale najbardziej martwię się o to, że akurat trafię na tłum rodzących. Czasami jest taki sajgon, że położne nie wiedzą w co ręce wsadzić, a będę spokojniejsza, gdy ktoś znający się na rzeczy, będzie kontrolował co się dzieje. Tym bardziej, że to drugi poród, więc może wszystko pójść szybciej ( a już pierwszy nie trwał długo). Przy pierwszym porodzie miałam niesamowity komfort, osobna sala i cudowna opieka, chciałabym mieć teraz choć namiastkę tego. ;)

IviQ, Little Frog, polkosia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Natka, jak to nie ma badań jak się chowa dziecko na mleku matki a na mm o.O?

Chodzilo mi o to, ze nie ma zadnych badan przeproawdzonych chocby przez Instutut Matki i Dziecka lub jakikolwiek inny wiarygodny organ, nt karmienia piersia a mm. Nie ma danych konkretnych i wiarygodnych (zeby nie pisac "jakichkolwiek"), ze np. na 10 dzieci karmionych od poczatku piersia i 10 karmionych mm, tyle a tyle jakos gorzej lub lepiej sie rozwijalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:06

74didf9h1v4xctmm.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo nadrobiłam, ale i tak nie pamiętam kto co heheheh

Listę sobie wydrukowałam , bo powoli zacznę działać wtym temacie. Dziś jadę do brata i cos już tam zabiorę co jest mniejszych gabarytów:)

co do połoznych i porodów to powiem tak mi żal kasy bo mamy ciężko a jeszcze jak pójdę na macieżyński to firma przyklapnie więc będzie gorzej. Skoro moja mama i koleżanki dawały radę w pełnych salach bez znieczulenia to zacsnę zęby i też dam a kasę wolę odłożyć na czarną godzinę lub zbierać na powiększenie M. Ale jakbym ja miała na pewno zapłciłabym za znieczulenie czy też sale osobną. Każdy wie czego potrzebuję najbardziej by czuc się komfortowo i bezpiczenie i ile jest w stanie za to zapłacić:)
    Osobiście wybrałam szpital MSW w Bydgoszczy, tam sa sale 2 osobowe więc myślę że i tak super:) no i ma dobre opinie. Połżne sa ponoć cudowne. Ale na pewno kilka heter się tez znajdzie, pozostaje mi liczyć że na nie nie trafię:p zresztą i tak panicznie boję się bólu że chyba cała reszta przy tym to pikuś

pozostałych wątków już nie pamiętam kto co. przepraszam, Ale jakaś rozkojażona jestem....

stokrotka25, Kasia82, melenaxoxox lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze jestem w szoku :) nigdy nie slyszalam o tym za za poród się płaci i można nawet sobie za cesarke zapłacić , nie wiem gdzie ja mieszkalam :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi żeby mieć po prostu jeden lub dwa tak w razie potrzeby. Widziałam lateksowe silikonowe no i zastanawiałam się co za różnica.

Natka dzięki pojadę zobaczyć te z Ikea ;)

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę chyba trochę przystopować z jedzeniem owoców, bo przez ostatnie 3 tygodnie waga mi skoczyła o 2,6 kg. Dzisiaj mogłam sobie posłuchać bicia serduszka, malutka kręciła znów swoje piruety. Akurat była ułożona główką do góry. Mam nadzieję, że na 3d nie zrobi nam psikusa i nie pokaże nam swoim pleców. ;)

polkosia, Lexie lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, ja się decyduję na położną nie ze względu na miejsce w szpitalu, bo u nas nie odsyłają, ale boję się wysypu rodzących. Wolałabym, aby ktoś czuwał i żebym nie musiała za długo być bez opieki. I tak mam czasami czarne wizje, że się zacznie, gdy będę w domu z córką lub gdy będę ją prowadzić do szkoły. Wolałabym uniknąć takiego scenariusza.

polkosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas płaci się za położną dopiero przy wypisie ze szpitala i do ostatniej chwili można zrezygnować z "usługi".

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ