X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smoczków, to wiele dzieci "cyckowych" nie chce ich ssać. Moja córka miała odruch wymiotny i smoczki jej nie odpowiadały, więc wychowała się bez smoczka. ;)

soraya lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczki jakieś tam kupiłam, ale już nie pamiętam jakie. Chyba Lovi i jakiś jeszcze. Mam nadzieję, że nie będzie ogromnej potrzeby używania, bo chyba jakoś powoli się od nich odchodzi. Mało która moja znajoma mama używa. A raczej jej dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:32

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem opłacona położna to fajna sprawa i dobrze, że jest taka możliwość :) Także rozumiem, że ktoś chce, ale jak komuś nie zależy, to też nie mam nic do tego - bratowa męża rodziła dwie doby i chyba z trzema położnymi i była zadowolona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:34

Kasia82, jaroszka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, ja też wolałabym nie używać. Kupię pewnie z jeden czy dwa, tak "w razie czego", ale liczę na to, że nie będą potrzebne. U nas jedynym "smoczkiem" był cyc. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:34

polkosia, Drzwiona lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie id połowy 18 tygodnia czułam ruchy dziecka w 21 tygodniu juz tak fajnie kopał a teraz jestem w 23 tygodniu ruchy są słabsze jak jest u Was z góry dziękuję za odpowiedź

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam kupie smoczka i inaczej sobie nie wyobrażam,uspokajacz musi być w pogotowiu.
    Moja Nikola też miała odruch wymiotny na taki plaski smoczek ale jak kupiłam silikonowy okrągły to odrazu zassała :)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy czuję głównie na dole takie łaskoczące ale też dość intensywne, no i w okolicach pępka takie jakby mi mały walec jeździł w środku :)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie:( mam chyba rwe kulszową i tak boli że aż mi słabo:( można coś brać w ciazy oprocz nospy? czyms smarować? zaraz skonam w boleściach :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Moim zdaniem opłacona położna to fajna sprawa i dobrze, że jest taka możliwość :) Także rozumiem, że ktoś chce, ale jak komuś nie zależy, to też nie mam nic do tego - bratowa męża rodziła dwie doby i chyba z trzema położnymi i była zadowolona ;)

Polkosiu, to już się zdecydowaliście na Medicover, czy jeszcze rozważacie? U nas też położną funduje mój tata. Powiedział, że ja mam zdecydować czy chcę, ale jego zdaniem nie ma co się zastanawiać. Poza tym wydaje mi się, że poród w dobrej klinice czy indywidualna opieka to nie tylko wygoda dla mamy, ale w grę wchodzą inne, znacznie ważniejsze kwestie. Tak ważna jest świadomość, że cały czas ktoś czuwa i może naiwna myśl, że w razie komplikacji, szybciej zadziała, gdy ktoś stoi nad Tobą, a nie zajmuje się w tym czasie dziesięcioma innymi rodzącymi. Tego tłumu boję się najbardziej. Ostatnio mój lekarz mówił, że bardzo często mają w szpitalu takie "fale" - albo żadnej rodzącej, a jak już przyjadą, to nagle jest taki wysyp, że nie wiadomo, w co ręce wsadzić. To zdecydowanie nie na moje nerwy. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:46

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wolałabym nie używać i mam wielką nadzieję że uda mi się karmić piersią.

Dziewczyny jak ten czas szybko leci! !!

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa13 myślę, że powinnaś to skontrolować u ginekologa chociaż pewnie jest tak, że Twoja dzidzia jest odwrócona w kierunku pleców i dlatego tak niewyraźnie czujesz te ruchy. No ale skontrolowac musisz jeśli Cię to niepokoi :)

My mamy jakieś dwa zwykłe smoczki i jakiś wypasiony Avent ale podobnie jak wy marzę by karmic Kornelka piersią i mam nadzieję, że dodatkowo smoczki nie będą potrzebne :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ja jak mnie przewialo to gin powiedział ze nie ma przeciwwskazań do maści oby tylko na opakowaniu nie pisało zw w ciąży nie powinno się stosować.

Ewa moja mała tez słabo kopie czasami tylko czuje jak się rozpycha ale to dlatego że często jest odwrócona do narządów i wtedy kopniakow się tak mocno nie czuje

Arielka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie id połowy 18 tygodnia czułam ruchy dziecka w 21 tygodniu juz tak fajnie kopał a teraz jestem w 23 tygodniu ruchy są słabsze jak jest u Was z góry dziękuję za odpowiedź

Ewa, ważne, że czujesz. U mnie zaczyna się 24 tydzień i ruchy nie są bardzo mocne. Oczywiście wyczuwalne, ale zupełnie inaczej, delikatniej niż w pierwszej ciąży. Lekarz dziś mi mówił, że to pewnie przez to, że mam łożysko położone w dnie na przedniej ścianie. Mała ostatnio najczęściej kopie w pęcherz, a czasami w bok brzucha. Te kopniaki w pęcherz nie są bardzo bolesne, ale do przyjemnych też nie należą.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , wpadam tylko na chwilkę.. ale zdążyłam ogarnąć kilka stron, które naprodukowałyście ;)

Dla tych co szukają ciekawych wózków wklejam stronkę z tegorocznych targów Kieleckich -> http://mamawozibardziej.blogspot.com/2015/03/kids-time-kielce-2015.html

Jakiś czas temu widziałam na żywo rodziców z wózkiem Be Cool Bandit i robi super wrażenie! któraś z Was o nim słyszała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:54

atdc6iyehd9qphks.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    A ja tam kupie smoczka i inaczej sobie nie wyobrażam,uspokajacz musi być w pogotowiu.
    Moja Nikola też miała odruch wymiotny na taki plaski smoczek ale jak kupiłam silikonowy okrągły to odrazu zassała :)

My różne smoczki "przerabiałyśmy", ale żaden nie podpasował. Mój mąż się śmiał, że nasza córka od początku była cwana i nie dała się oszukać.Uspokajacze tolerowała tylko w takich formach, które jej odpowiadały. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:

Ja jestem w 22 tygodniu i teraz najmocniej zaczęłam czuć ruchy właśnie, jakby dziecko było nadaktywne wręcz, więc nie pomogę. Ale nie martw się na zapas, może to indywidualna sprawa u każdego malucha kiedy ma 'ciche' dni.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • madu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu a ale zagorzała dyskusja na temat poloznych i szpitali :D

Ja to mam takie nastawienie, że zobaczymy co będzie. Przed 38 tygodniem jesli bedzie się cos działo mam 2 typy na szpital w którym będe rodzić, po 38 tygodniu, jadę na drugi koniec miasta do jeszcze innego. Położnej ani nie opłacam, ani nie mam potrzeby znania jej wcześniej, nawet nie mam ochoty spotykania sie z nią. Mam wrażenie, że nic mi ciekawego i nowego nie powie. Ale tez troche dla higieny psychicznej, zeby sobie mętliku w głowie nie robić słuchając 1001 opinii róznych specjalistów. Ide na szkołę rodzenia więc dowiem się od jednej strony, w szpitalu dowiem się od strony drugiej a zrobie pewnie i tak w większości po swojemu :)
    Dla mnie jedynym kryterium wyboru szpitala jest to jak sie będe czuć i kiedy poród sie zacznie...A ze szpitalami jak z hotelami, kazdy ma dobre i złe opinie. Ja tam jestem mało wymagająca, oczekuję jedynie, czystej łazienki, profesjonalnego personelu, żeby mnie nikt nie poganiał i cesarką nie straszyl jak nie trzeba.

Wszytskie opcje, które wcześniej padły też rozważałam, nawet wyprawę 100 km od krk do prywatnej kliniki na cesarkę, bo podobno świetnie robią. I medicovera tez obczajałam, mega opcja choć to w Wawie;) o polożnej tez myślałam, ale doszłam do wniosku, że jest tylko jedna która wchodzi w gre a mieszka 150 km od krk, więc odpada :)

A smoczki? Mam i jak będzie potrzeba będę używać :)

Aaaaaa proszę , dajcie jescze raz przepis na hałkę ;) Takiego smaka mam, że chyba umre jak nie zrobie i nie zjem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:59

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ruchy były nie dawno bardzo mocne teraz słabsze ale są ! :) dziecko musi być odwrócone w stronę kręgosłupa jak dziewczyny mówią .
    Co do rwy kulszowej to możesz smarowac vicks maścią !
    Ja smarowalam bolace plecy a raczej nad posladkiem właśnie tez cos jak dwa kulszowa , zdarzało się ze plakalam bo wyprostować się nie moglam ani ruszyć tak rwalo a po tej maści przeszło .
    Co do płacenia za położna nie dowiadywalam się ale nie mam zamiaru , dostaje położna z przychodni od siebie we wrześniu ale co on dokładnie będzie robić to nie mam pojęcia ... Zastanawiam się na sala osobna ale z drugiej strony nie wiem sama , wszystkiego muszę się dowiedzieć na spokojnie jak w PL będę .
    Wiecie co , Ja tez przytylam w ciągu 2 tyg , 3 kg ... Nagle tak ... Ale wydaje mi się ze może tak być bo mam mega zaparcia: (
    Aa wcale dużo nie jem a slodkiego prawie wcale , zrobilam dziś na obiadek sluchajcie przepyszna potrawke z kurczaka z curry i ryżem pyszotka!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie odnośnie wyników moczu, bo wizytę u gina mam dopiero w poniedziałek.
    Z badania ogólnego wyszły mi pojedyncze bakterie, dość liczne fosforany bezpostaciowe, pH 7. Reszta w porządku. Myślicie, że powinnam zrobić posiew? Czy jak bakterie są pojedyncze to wystarczy żurawina, więcej wody itp? Co mówili Wasi lekarze jeśli miałyście takie wyniki?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ruchami też różnie to bywa. Przedwczoraj to praktycznie cały dzień się mi mała kręciła, za to wczoraj spokojnie. Pojedyncze i delikatne, za to wieczór jak już się położyłam, to były takie 3 porządne, a dziś też dość spokojnie. Może to przez pogodę....

‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ