X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ich kupiłam 5 :P Stwierdziłam, że będą na prezenty dla babć i prababć jeszcze :P :D

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc miałam dużo pokarmu, nie bylo z tym problemu. Ale tak jak napisalas czasem kobiety za wczesnie odpuszczają. Teraz tez będę miała cc i poproszę polozna o przestawienie malej jak najszybciej sie da tak do 2h po cc

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D 947d0baa92325c02med.jpg

lojkalojka, Ewalika, lili_madlen, onka, ss, madu, Fatim, ZakręconaOna, Lucy7, szczesliwa_mamusia21, Blondik, nat_alia, Nynusia, Lexie, IviQ, polkosia, annggela, BATTINKA lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ cycki ci urosły :D

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona nooo faktycznie :o hahahah
    dupa niestety tez :P znowu mam murzyńską :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 16:23

zakocona, Blondik, Nynusia, Lexie lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, no coż, ja wychodzę z założenia, że nic mnie nie kosztuje umycie rąk przed kontaktem z jedzeniem, a po kontakcie z kotem. Ale oczywiście każdy ma inne podejście, nie każdy musi być tak zapobiegliwy :) Zapewne częściej zjemy niemyte owoce niż będziemy mieć kontakt z chorym kotkiem, ale od kotka, szczególnie ulicznika, można się zarazić tak samo jak od niemytych owoców etc. Jak wiemy, zaraża się przez kontakt z odchodami kotami - a więc kuweta, ale też sierść, na której mogą się znajdować resztki.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie u dietetyka i tak:
    ta cukrzyca ciążowa to taka lekka jest u mnie (wynik dopiero po 2 godzinach poza normą bo 163 z tego co pamiętam).
    No i pokazałam moje wyniki z glukometru z 5 dni i jest ok, na czczo od 73-81 zazwyczaj, po innych posiłkach też w normie. Raz miałam większy skok jak zjadłam słodkie ciasto ale się chciałam sprawdzić.
    Oczywiście muszę zdrowo jeść, omijać słodkie i wszystko co tłuste i smażone i na diecie powinnam dociągnąć ;).

Ewalika - norma na czczo jest do 90 więc masz troszkę więcej. Teoretycznie jest to zakwalifikowane jako cukrzyca ciążowa ale musisz się skonsultować bo może wszystko jest ok.

Zaleca się nie jeść nic przed badaniem ok 10-12 godzin ale znam osoby które zajadały słodycze w nocy przed badaniem i było ok :/.

Ja też się zastanawiam nad tymi butelkami Lovi i nad laktatorem elektrycznym bo słyszałam że dużo wygodniejszy niż ręczny. Planuję też kupić podgrzewacz :). Poczytam jeszcze o canpolu bo tańszy i zdecyduję :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, hahaha :D u mnie jest podobnie :D

onka, byłam wolontariuszką ponad 2 lata, miałam różne chore koty u siebie młode i dorosłe, z kotami ulicznymi mam do czynienia od maleńkości, bo mieszkałam w domu jednorodzinnym. Na dodatek jestem hodowcą kotów obecnie. Tokso "o dziwo" dwukrotnie negatywna. Jak i wszystkich dziewczyn, z którymi współpracowałam będąc wolontariuszką. Naprawdę ciężko jest się od nich zarazić, bo większość kotów nosicielami jednak nie jest. Prędzej bym się obawiała robaków niż zarażenia tokso od kota.
    No, ale każdy robi, to, co chce. Ja mojego dziecka też nie zamierzam myć za każdym razem, jak kot się koło niego położy, czy pies (którego planujemy kupić) go poliże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 16:34

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona : właśnie to samo chciałam napisać :D

Śliczny kotek :)

Ja także kupuje butelki Avent :)

Jestem po wczorajszej wizycie . Troche zawiedziona bo nie dostałam zdjęcia :(:(:( ... zmiana lekarza na tym etapie nie ma sensu tym bardziej że nie mam jemu nic rażącego do zarzucenia ale np takie wejścia jak nie zrobienie zdjęć zniechęca mnie do wizyt..o ale cóż ..

Nikodem został Nikodemem :) USG trwało dość długo i było skrupulatne . Pomiary super ! Główka, brzuszek, kość udowa wszystko równe, symetryczne na 23tydzień :) Mały waży 640 g, szyjka ładna, długa, łożysko na tylniej ściance wysoko , brak rozwarcia. Wód mam dużo , serduszko w normie. Dostaliśmy przyzwolenie na wakacje bo wszystko ok :)

Lekarz przyczepił sie bardzo do mojej wagi bo mam 8,5 kg na plus od początku ciązy ( sama tez sie zdziwiłam) .. Doktor stwierdził ze mam skrupulatniej zwracac uwage na to co jem .. szczególna uwage mam zwrócic na słodycze, słone przekąski fast food'y no i pore posiłków ... bo jak sie wyraził " najgorsze przybieranie dopiero przede mną a nie jest dobrze z moją waga ..

zakocona, Nynusia, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Szczęśliwa, 70 dzieci jest ;) Jest nas 70 w ciąży, a Wiedźma nie zna płci :P

Rozdwajają mi się koszmarnie paznokcie w ciąży, chciałam, żeby coś wyrównała, to tak mi popiłowała po całej płytce, że pewnie będzie jeszcze gorzej :( No i hennę na brwi to musiałam w domu domywać, bo na skórze tonę zostawiła, co zauważyłam dopiero w sklepie obok, bo jak mi lusterko pokazała, to miałam tak czerwone oczy od zmywania henny z rzęs (źle zmyła), że ledwo widziałam :/ :/ Nie no dramat :/
    Jeżeli miałaś robioną hennę w proszku to żeby rozjaśnić trzeba poprzecierać włoski popiołem z papierosa zmieszanym z odrobiną wody ;)
    Nie widziałam Cię, bo spóźniłam się godzinę :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja na waszym miejscu z pofgrzewaczemu bym się wstrzymala, zawsze można przeciez kupic, ja nie używałam, a miałam i uważam to za strate kasy. Moja byla praktycznie od urodzenia na mm, wiec ja wlewam miarkę wrzatku do ostudzonej wody i miałam gotowe mleko do podania, a nie bawienie sie w podgrzewanie, gdzie troche to trwa w tym podgrzewaczu. Ale wasza decyzja

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen, a z jaką wagą przy jakim wzroście startowałaś, że tak cię zestrofował za przybieranie?
    Super, że wszystko dobrze z maluszkiem :) Gratulacje :)!

Fatim, dzięki za info :) Na szczęście nie są ciemne, bo bym w ogóle z domu nie wyszła. Po prostu zostało mi dużo na skórze henny wokół brwi i musiałam to doszorować jakoś..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 16:39

lili_madlen lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się zdecyduję na ten podgrzewacz to chyba jednak na Avent czytając opinie. Wiecie może czy pasują do niego butelki Lovi i Canpol, bo mam je już skompletowane i nie chcę strzelić gafy :P jakoś nie mogę znaleźć odpowiedzi w google :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona mam 165 cm startowałam mając 67 kg a mam obecnie 75,5 kg licząc kolejne tyle przez reszte ciązy to zakończę z wagą +/- 83,5 kg :(

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 16:47

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    zakocona mam 165 cm startowałam mając 67 kg a mam obecnie 75,5 kg licząc kolejne tyle przez reszte ciązy to zakończę z wagą +/- 83,5 kg :(

:)

Lili_madlen, ja startowałam z wagą 69 kg (167 cm wzorstu), dwa tyg. temu ważyłam już 77 kg i też lekarka kręciła nosem :/ Powiem Ci, że ja się staram jeść zdrowo i zastępować słodycze owocami (albo przynajmniej jeść słodycze trochę mniej szkodliwe, np. orzechy w karmelu), ale chyba dalej tyję... Nawet nie staję na wagę...

lili_madlen lubi tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Wklejam obiecane zdjęcia a potem was poczytam :)

Wczorajsze zdjęcie Tymusia :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/42e08ac81af3.jpg

Wózek Roan teo-używany 500 zł
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd1ce4bdec36.jpg

A to ja w pierwszym dniu 7 miesiaca :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5af350722f60.jpg

Łeeeee.. poodwracały mi się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 17:03

zakocona, nat_alia, ZakręconaOna, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, onka, Lucy7, agania, Blondik, ewwiel, estrella, ~Rewianka~, IviQ, Bąbelek, polkosia, Magnosia, annggela, jacusianka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Cześć dziewczyny!

Wklejam obiecane zdjęcia a potem was poczytam :)

Wczorajsze zdjęcie Tymusia :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/42e08ac81af3.jpg

Wózek Roan teo-używany 500 zł
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd1ce4bdec36.jpg

A to ja w pierwszym dniu 7 miesiaca :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5af350722f60.jpg

Łeeeee.. poodwracały mi się...
    Ale masz brzuchola wysoko:) babelek śliczny !
    Laski Ja myślę , ze stad wasi lekarze na wagę kręcą nosem bo nie jesteście bardzo wysokie a jednak wzrost tez przeliczaja z waga , na mnie jeszcze nie machali nosem mimo 14 kg:)

agania, Fatim lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ec39e8734e.jpg

Ooooo,udało się :)

lili_madlen, IviQ, annggela lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie super wózek, Ty wyglądasz rewelacyjnie, a Tymuś taaaaki słodziudki :D

ja po dzisiejszych zakupach jestem zawiedziona... nic mi się nie podobało... żadnych promocji... nie kupilam żadnego ciuszka a tak sie napaliłam, bo jeszcze nic nie mam :(
    w aptece wykorzystałam tylku rabaty jakie miałam na kosmetyki palmer's, do dziecka: chusteczki nawilżane, aspirator do nosa, przybory do paznokci, płyn 3w1 oraz oliwka w żelu z johnsona ( ale widziałam że złe opinie o nim miałyście - coż wypróbuje )...
    no nic będę szukac dalej okazji, jutro ma przyjechać do mnie siostra z worem ciuszków więc już coś bedzie czekalo na maleństwo :D

teraz szukam jakieś komody/szafy na te wszystkie rzeczy, może uda mi się kupić coś za rozsądną cene nowego a jak nie to uzywanego... macie jakies namiary na tanie meble?

Lexie lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Zakrecona :)

Mam 165 cm wzrostu,od początku ciąży przybyło mi 10,5 kg i narazie lekarz nie zwrócił mi uwagi..

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ