Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
miska2503 wrote:miska2503 nie strasz jak to na drugi dzien. JA liczę na to ze w miesiac sie nie zorientuja. ale moze dlatego ze u rodzicow ale rety ja tez chce pracowac podczas zwolnienia troche wiec terz juz zwatpilam. masakra
u rodziców ale pracuje kilka lat tam i ma inne nazwisko niż oni, mieszka w radomiu.[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Dzień dobry
Widzę , ze wszystkie praktycznie dziś nie pospaly sobie: x
Ja dziś miałam noc znów taka chusteczkowa ... Wstawalam ciągle na siku , ciągle śluz mi leciał wiec się musialam podcierac ... Mały jaka rewolucje o 4:20 mi machnal to myslalam , ze wszystkie wnętrzności mi poprzestawia , szok !
AaagTaka u mnie mimo łożyska na przedniej ścianie bardzo szybko ruchy czulam i czuje teraz je bardzo intensywne i mocne !
Wczoraj mój mały miał dzień lenia to w nocy nadrobił ale aż wystraszylam się i obudzilam jak mi zaczął tak nagle tam wariowac .
Ja zjadlam śniadanie i mój D przyszedł z nocki to polozylam się jeszcze z nim , obiad mam zrobiony , D wczoraj mieszkanie wysprzatal wiec mogę pospac -
Dzień dobry
U mnie noc też przeciętna, strasznie ciepło mi było i mąż okropnie chrapal. Ogólnie tak jak pisalam wczoraj, to nie narzekam, że się nie wysypiam, ale ten mój sen jest bardzo czujny i szybko mogę się przebudzić.
Ja koszule i kapcie do szpitala mamno i kupilam kilka takich małych, podróżnych buteleczek na szampon, żel pod prysznic itp
dwie mam z dozownikiem i jedną z taką końcówką do spryskiwania (wypadła mi z głowy nazwa), chyba że 3 normalnie zajrecane i dwa malusie pojemniczki na krem
to wszystko kupilam na wszelki wypadek wcześniej i czeka w szufladzie. W ciąży to różnie bywa i jeszcze bym musiała w japonkach po szpitalu smigac
-
jaroszka staw fotkę po fryzjrze:)
PauLLa kurcze naprawdę CI współczuję. On nie ma prawa porównywać Waszych mam. Ja bym poszła na ugodę że ok może oglądać to wredne babsko Wasze dziecko ale tylko wtedy kiedy Ciebie nie ma żebyś nie musiała kąśliwych uwag słuchać a jemu może też się cierpliwoć wykończy i zmieni zdanie.
Ja sie naprawdę czasem cieszę ze nie mam tesciowej heheheh. A moja mamę na szcecie moj uwielbia wiec problemu nie ma:D Ju znam tez zakupy robi dla dzidzi:D
ZakręconaOna ja miałam to samo z libido napoczatku wysokie a teraz zerowe ale i tak chyba mam wieksze niz moj....
polkosia u mnie się zminila aktywnoś synka. Zamiast regularnego skopywania mamusi mam nadzieje ze zmienia pozycje albo sie kreci i głaszcze a tylko od czasu do czasu kopnie. Co chwila w iinnym miejscu go czuje a tak skopywal stale ta samą strone. No i też już nei zawsze po jedzeniu się odzywa a bywa że w nocy lub w pracy
ja noc w miarę przxespana. nad ranem tylko ise pokręciłam bo Młody też się wiercił ale wyspana jestem wiec luzik:)
Natomiast zmobilizowałam się do krótkich lajtowych ćwiczeń rano i się troszkę wystraszyłam bo mi się mokro medzy nogami zrobiło jakby mi trochę wód uciekłao. No i chyba na tyle z tymi ćwiczeniami w 3 Trymestrze będzie coś czuję/...polkosia lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
cześć. nastraszyłyście mnie tymi kontrolami z ZUSU. co ja nawet z psem na dwór wyjść nie mogę? bez sensu.
ja jestem na l4 od marca i do tej pory kontroli nie miałam. myślę, że mamy juz zbyt zaawansowane ciąże żeby im się opłacało nas sprawdzać. a przelewy z wypłatą robi Wam ZUS? -
Blondik wrote:cześć. nastraszyłyście mnie tymi kontrolami z ZUSU. co ja nawet z psem na dwór wyjść nie mogę? bez sensu.
ja jestem na l4 od marca i do tej pory kontroli nie miałam. myślę, że mamy juz zbyt zaawansowane ciąże żeby im się opłacało nas sprawdzać. a przelewy z wypłatą robi Wam ZUS?
Moja koleżanka miała kontrolę 4 tygodnie przed porodem. Miała szczęście bo była wtedy w domu i pakowała torbę do szpitala. Ja mam skończonych 28 tygodni a kontrola była tydzień temu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:13
-
bursztynowa.lady wrote:Moja koleżanka miała kontrolę 4 tygodnie przed porodem. Miała szczęście bo była wtedy w domu i pakowała torbę do szpitala.
-
Blondik wrote:mi dalej przelewy robi moje miejsce pracy
widziałyście? https://www.facebook.com/TaviCastroM/videos/vb.255887897846432/589164627852089/?type=2&theater -
ZakręconaOna wrote:To może jakoś maja zalatwione , ze ZUS przelewa im a oni tobie z pracy . Nie wiem , u mnie jasno powiedzieli ze pierwsza pracodawca reszta juz z zusu będzie szła:) może u ciebie inaczej jakoś
Jeżeli firma zatrudnia powyżej 20 osób całe L4 wypłaca pracodawca co zwraca mu później ZUS. W firmie poniżej 20 pracowników najpierw płaci pracodawca potem ZUS.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:16
-
Hej
za mna tez ladnie przespana nocka od 00:00 do 9:00 bez przerwy na siku
ciesze sie bo jeszcze moge ale z pewnoscia niebawem tak juz nie będzie..chociażby przez z dnia na dzien coraz większy brzuszek
dopiero teraz widac jak szybko rośnie ..
U mnie dzis zapowiada sie duszny i upalny dzien wiec z o dobre samopoczucie ciezko
Wczoraj u tesciowej byla kuzynka z malym Franiem (5miesiecy) ..maly urodzil sie o wadze 4050 i nie wykorzystala zadnego ubranka ponizej 62 cm..przy czym te o rozm. 62 cm starczyly jej na tydzień potem 68cm odrazu i co tydzien wiecejwczoraj zakladala mu ubranka na 10-12m-cy bo Franio podwoil swoja mase urodzeniowa na 8,5kg
o gondoli z wozka juz musiala zapomniec bo sie nie miesci (ma wozek quinny) problem jest w tym ze maly jeszcze stabilnie nie siedzi sam no i w spacerowce nie za bardzo bo spada w dół. . Po tej wizycie chyba jeszcze raz musze to przemyslec jakie rozmiary zabrac do szpitala
:P
No a co najdziwniejsze ..ta kuzynka 3ma Frania na rekach maly fika ..zeby juz mu ida i mowi do mnie " no fajowo beda sie w przyszlym roku razem bawić ten sam rocznik.." ...szok widziec juz na swiecie takiego maluszka co bryka i miec swiadomosc ze to ten sam rocznik gdzie moj jeszcze w brzuszku mieszka...