X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w starych i zasikanych moga sie pojawic;) chociaz osobiscie nie slyszalam takiego przypadku. tak naprawde ile osob tyle opinii.sa nawet zwolennicy zwyklych piankowych.my tez nie wiedzielismy co powinnismy wybrac.ale polozna nas przekonala i juz nie kombinuje.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materacyka, ja mam właśnie piankowy, jest oddychający i utwardzany po bokach dla dzidzi, kiedy będzie już stawał w łóżeczku. Płaciłam coś ok 250 zł. Firmy nie pamiętam, kupiliśmy w hurtowni w Warszawie.

SS podoba mi się ten adamex. My ciągle jeszcze wybieramy, ale nie wykluczone, że będzie to lupo comfort lub barletta właśnie ;)

ss lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Stokrotka ja wybrałam fioletowy :) jasny też mi się podobał ale właśnie bałam sie o zabrudzenia :)

Naleśniki <3 uwielbiam ale mi robicie smaka!!

Co do Camarelo wybrałam go ze względu na wagę bo owszem znalazłam też tańsze ale cięższe a tu nie dość ze jest wysoki to duża gondola sprawnie bardzo się go składa i rozkłada to jeszcze jest lekki.

Polkosia ja bym brała pianka-kokos u mnie chyba ten zamawiamy albo pianka gryka kokos

Heh Nynusia to tak jak ja - też ze względu na wagę go wzięliśmy bo ja będę tachać na piętro ;) I za tą cenę... właśnie są podobne może trochę tańsze, ale cięższe zwykle.
    I materac tak samo mam pianka - kokos, ale gruby 10 cm. już pisałam kiedys, nie te standardówki 6tki co są na aukcjach zwykle z łóżeczkami.
    Co do tej gryki to ostatnio czytałam chyba na tym portalu mamazone, że po mniej więcej 3 latach raczej trzeba je wyrzucić, bo coś tam się jednak może z tym dziać, niekoniecznie jak dziecko będzie sikać na materac :) Ale z drugiej str. przecież dłużej i tak dziecko nie będzie z tego materaca korzystać, a drugiemu i tak powinno kupić się nowy materacyk, więc każdy wybierze co mu odpowiada. Ja tam uważam, że te wszystkie wynalazki typu lateksy i gryki to trochę przereklamowane i nabijanie na kasę, ciągle coś nowego wymyślają. Moim zdaniem materac powinien być dość twardy i przepuszczać powietrze, a te wszystkie 'antyodleżyny, antyalergiczne' to troszkę już pic na wodę. Ale to tylko moje zdanie.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kupiliśmy lateksowy:) dałam mężowi wybór... czytał, czytał. czytał...az padło na lateksowy:)
    a to cos na poprawę humoru:P ludie to mają pomysły :)
    http://polozna.blog.pl/2015/07/21/okropna-pogoda/#comments

annggela, Magnosia, Nynusia, onka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ale fajny Dorianek :*

annggela lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorianek, duży z Ciebie chłopak!! :)

annggela lubi tę wiadomość

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaa, Jacusianka pocisk w tym linku :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka rozbawiłaś tym linkiem, dobre ! Hehe

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Przypominam o najpyszniejszych naleśnikach na świecie: mascarpone, banan (lub inny owoc) i polane syropem klonowym. Niebo w gębie :D!

Zakocona to naleśniki w wersji dla bogaczy :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie patrzę na łóżeczka - chcę takie zwyczajne w kolorze białym i na aukcji znalazłam właśnie opcję już materacem no i nie wiem czy to dobra oferta. Tam jest gryka-pianka-kokos.

Stokrotka Ty coś pisałaś że na aukcjach są tylko 6-stki materace, tzn że są złe? nie znam się na tym jeszcze.

Aaa i kurcze przed chwilką zgrzeszyłam :/, zjadłam czekoladową pyszną muffinkę!!! aż się boję zmierzyć cukier ;).

http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-szuflada-materac-danpol-g-p-k-i5085875218.html

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    A ja właśnie patrzę na łóżeczka - chcę takie zwyczajne w kolorze białym i na aukcji znalazłam właśnie opcję już materacem no i nie wiem czy to dobra oferta. Tam jest gryka-pianka-kokos.

Stokrotka Ty coś pisałaś że na aukcjach są tylko 6-stki materace, tzn że są złe? nie znam się na tym jeszcze.

Aaa i kurcze przed chwilką zgrzeszyłam :/, zjadłam czekoladową pyszną muffinkę!!! aż się boję zmierzyć cukier ;).

http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-szuflada-materac-danpol-g-p-k-i5085875218.html

Ola , ja dziś na drugie śniadanie zjadłam 3 ryżowce z żółtym serem i pastą z suszonych pomidorów, brzoskwinie i muffinkę z kawą z mlekiem:) cukier 112:) ja w ogóle mogę jeśc słodycze:)) ale nie za często korzystam z tego przywileju :)

ola.321 lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyland.pl/pl/product/6780,danpol-materac-120x60-gryczano-kokosowy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 nie wiem, czy na wszystkich aukcjach takie są, bo ja kupowałam oddzielnie, ale nawet jak czasem wchodziłam w komentarze sprzedających to ludzie pisali, że materac w opisie jest np.8mka a tak naprawde przyszła 6stka. I my kupiliśmy normalnie w sklepie, żeby zobaczyć faktyczną grubość. A czy są złe? Nie wiem, pewnie nie, w końcu podejrzewam, że większość rodziców kupiło takie materacyki dzieciom i nic im nie dolega, ale jak ja sobie zmierzyłam ile to te 6 cm to strasznie cieniutkie mi się wydawały i pomyślałam, że jak już taki 1 - 1,5 roczny chłopak będzie na nim spał to się szybciej odkształci, a nawet dzieci ponad 2 letnie śpią jednak w łóżeczkach i dlatego wybrałam ten gruby. Ale mówię - nie mam pojęcia, czy tamte są złe czy dobre :) Tak tylko na swój rozum wybrałam ;)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Ja wgle się nie znam: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka - łał! no właśnie ja też jakiegoś wielkiego problemu ze słodyczami nie mam ale zazwyczaj jeżeli już jadłam to minimalną ilość na smaka i to raz z tyg, a dziś zaszalałam i 1,5 godz po 2 śniadaniu zjadłam i była pyszna. Energia mi wróciła i mam smaka na więcej ;).

a co do materaca to może zamówię łóżeczko bez materaca a materac dokupię... Zakręcona dziękuję za linka.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jaki wielki śliczny synuś:* rośnie kawal pociechy dla mamy :))

Ja kupuję wózek Camarelo Carea jakoś tak 3w1 tylko na kolor sie nie zdecydowałam jeszcze chciałam beżowy tylko kumpela mi mówi ze to taki ponury kolor a przeciez różu nie wezmę. Takze beż albo siwy wchodzi w grę. Ostatnio widziałam znajomą z tym wózkiem i musze powiedzieć ze jest świetny i na pewno dla wysokich ludzi :))

A materac będę miała używany do łóżeczka niewiem z czego jest . Wiem ze jest mega gruby i twardy i na takim wychowałam moją pierwszą córcię to i drugą wychowam. Jest zawinięty w folię i tyle lat czeka na swoją kolej :)

lili_madlen, annggela lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba na ten piankowy się zdecyduję.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela słodki ten Twój synuś dobrze ze wszystko super :) nic tylko sie cieszyć !! :)

zakocona tak jak wole psy tak cudowne jest to zdjęcie !! :)

My kupiliśmy materac gryka-pianka-kokos , niby noworodka kładzie sie na stronie tam gdzie kokos (bo twardy) a od 6 miesiaca przekłada się materac na grykę :) Ile ludzi tyle opinii ..

Super się prezentuje ten wózek ADAMEX - bardzo ladna kolorystyka...

My już także wybraliśmy wózek no i także CAMARELO :) Tylko że model CARERA 3w1 z fotelikiem MAXI COSI :)

Ale narobiłyście apetytu tymi naleśnikami :)

ss, annggela lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Ja kupuję wózek Camarelo Carea jakoś tak 3w1 tylko na kolor sie nie zdecydowałam jeszcze chciałam beżowy tylko kumpela mi mówi ze to taki ponury kolor a przeciez różu nie wezmę. Takze beż albo siwy wchodzi w grę. Ostatnio widziałam znajomą z tym wózkiem i musze powiedzieć ze jest świetny i na pewno dla wysokich ludzi :))

Battinka ja jestem nieduża, tzn., że źle będzie mi się z tym wózkiem jeździć??

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo ilość mamuś wybrała Camarelo :)

Ola ja wlaśnie dokładnie ten materac chce kupić co wstawiłaś linka jest cenowo na tyle spoko, że w razie gdyby okazał się zły zawsze mogę kupić inny :)

lili_madlen lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ