WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy, pierwszy raz byłam na usg bez męża, siostrę wzięłam :)
    Przeraża mnie ten medicover, tym razem byłam tutaj blisko w jednym z oddziałów, a nie w szpitaliu w Wilanowie i całe szczęście, ze to było badanie bezpłatne, bo jakbym miała płacić za to 220 zeta to bym im awanturę zrobiła....
    1 Monitor płaski przez co nic nie wiadac i to tylko dla widoku lekarza, ja nic nie widziałam, czasem mi przekręcił od łaski, a do tego zdjecia to jakiś koszmar....ja bym sie wstydziła to drukować pacjentom....nic nie widać....rozmazana plama, równie dobrze mogłabym powiedzieć, ze na tych zdjęciach jest moja wątroba....dziecka ani śladu...

No dobra wyzalilam sie, a teraz o mojej dzidzi :) :) :)

Wszystko ok wazy 950 gram wszystkie wymiary jak na 26 tydzień i 3 dni oprócz główki BPD jest na 27,4 ...ale mieści sie w normie, wiec nie panikuje.
    Ułożony jest glowkowo! Czyli te ruchy co czułam po bokach to jego rączki hehe
    Szyjka 4 cm i prawidłowa ilośc płynu owodniowego i to na tyle !

Jestem happy :D

Paula cieszę sie, ze u Ciebie po usg tez ok!

Blondik, onka, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, ola.321, ~Rewianka~, Nynusia, Magnosia, zakocona, agaton, lili_madlen, annggela lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Dziwna procedura u Ciebie Babelku z ta glukozą. Po co one kazały Ci czekac na wynik na czczo zamiast pobrac i od razu dac do łyknięcia glukoze?
    Cholera ich wie. Ta co pobierała krew jeszcze mówi mi że mogę sobie jechać do domu na chwile a ja mowie ze ponoc lepiej siedzieć, nie chodzic później, a ona na to: no niby tak.. Wielkie ekspertki się znalazły.
    Zezłościłam się totalnie przez nich.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukoiłyście moje popękane serce, już jest dobrze. Stara się, oby na dłużej i oby te problemy finansowe poszły w niepamięć, bo to nie czas na nie. Udało mi się w końcu zamówić kosmetyki z podgrzewaczem i środkami higieny z Gemini, poszło 535zł ,ale z kosmetyków będę miała już wszystko poza kremem ochronnym na wiatr i niepogodę tak więc poprawiłam sobie humor :)

jacusianka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss - cierpię na coś co się nazywa zespołem niespokojnych nóg (co ciekawe zawsze nazywałam to darciem nóg jak byłam zmęczona, a dopiero jakiś czas temu zaczęli reklamować leki na to schorzenie i zorientowałam się, że nie jestem jedyna). Ostatnio bardzo mocno nasiliły mi się objawy uniemożliwiając zaśnięcie, a teraz wydaje się, że wszystko zaczyna wracać do normy. Zespół niespokojnych nóg może być związany z zaburzeniami gospodarki żelazem albo niedoborem witaminy B12, więc myślę, że branie witamin może mieć jakiś wpływ.

Przy okazji ponowię swoje pytanie - jak oceniacie wózki Camarelo? Kupimy prawdopodobnie model Vision i chciałabym jeszcze poznać szczere opinie tych, które miały do czynienia z tą marką.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Bąbelek to u mnie pobrala krew rzucila od razu na glukometr i juz wiedziala czy moga mi podac glukoze do wypicia.dziwnie to u was.Podobno musza sprawdzic poziom cukru na czczo bo przy jakims tam poziomie wogole nie moga podac ci tej glukozy do wypicia,tak mi pielęgniarka wtedy powiedziała.
    Ano dziwnie, każde lab ma jakieś tam swoje zasady.. Tak powinno wyglądać jak napisałaś-szybko i sprawnie a nie męczyć jeszcze ciężarnej.
    Antoś chyba dopiero teraz się obudził, bo kopie mnie pod prawym cyckiem. Może już jest ułożony główkowo? bo wcześniej czułam większość ruchów na dole. Za tydzień mam USG więc sprawdzę.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co jakiś czas pytacie o różne wózki, mam dostęp do testów wózków, może są tam niektóre z waszych typów, rzućcie okiem :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01e922185b85.jpg

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarelo Ja kupuje i moja znajoma ma i jest świetny !!!
    Tylko , ze my obie Sevilla

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku ale mialas przygode... najwazniejsze ze juz po wszystkim i sie najadlas ! :)

Jaroszka eh faktycznie , nieraz sie trafi taki sprzet... ze Ci lekarze jakos nie walcza o nowe ... ale to pewnie nie takie proste , ale tak jak mowisz dobrze ze to nie bylo platne ! Ciesze sie ze wszystko okej :*

Ja tez czuje po bokach ale u mnie to ewidentnie jakby lezal wzdluz , a wiem ze ma glowke na dole bo tak wychodzi na badaniach ale mowisz ze u ciebie to raczka? To moj musialby miec jakies wielkie bo ja czuje bardzo na boku , ze tak powiem tam gdzie "boczki" :D No ale moze spobie tak plywa rybcia :)

Leczo juz sie robi , ale jestem glodna !

onka, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, moja to leży nadal posladkowo już od kilku dni bardziej się rozpycha niż kopie zawsze rano i wieczorem. Mąż bardzo się cieszy jak widzi i zaraz dotyka mała. Rozczula mnie jak mówi do niej albo że nie może się doczekać jak będziemy leżeć w trójkę na łóżku.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt. A z naszymi facetami trzeba rozmawiać i mówić co nam leży na sercu.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy kupić Adamex albo Camarelo napewno stelaz musi być lekki żebym nie miała problemów z wnoszenie go. U nas babcie się składają na wózek bo wnuczka będzie. No i chcemy uniwersalny kolor aby drugie dziecko mogło z niego korzystać.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka to mój Dziec ważył w 26tc 895g dokładnie hehe a teraz taki duży :D

Aaaa zapomniałam Wam napisać. Szłam już do autka po wizycie a tu jakaś kobiecina mówi że pani za autami zasłabła. Zaraz poleciałam zobaczyć z nią i faktycznie za autem leżała starsza pani. Dosyć duża więc nie mogłam pomóc jej wstać.tamta poleciala po jej męża bo podała jak sie nazywa i że w szpitalu do okulisty czeka. Hmm jak już przyszedł ten mąż to on tak brzydko do niej sie odzywał...Przeklinał i mówił że mogła w domu zostać.ale podnieśli ją. Ja niestety asekurowalam tylko. Dziwne bylo ze jak czekaliśmy na męża to ona mi powiedziała że zrobila...ekhem kupe do chusteczki...a fuuu ale co mialam zrobic?kazalam jej poczekac na meza i tyle.mowilam zeby spokojnie poczekala.taki dzien mialam niesamowity.

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Widzę, że nikogo nie omijają problemy. Trzymam kciuki, aby się wszystko poukładało.
    Fatim, ja przytyłam najpierw 5 kg, a teraz 1,5 kg schudłam. Jestem na diecie cukrzycowej, ale też się trochę martwię. Dopytam dopiero 5 sierpnia na wizycie.
    Najważniejsze, że brzuszek rośnie więc mam nadzieję, że mały też.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, to my z mężem podobnie - zależy nam, żeby wózek był na lata i służył wszystkim naszym potomkom, dlatego zastanawiam się czy Camarelo jest dość wytrzymały i czy po roku nie stwierdzę, że muszę zmieniać wózek, bo ten jest niefunkcjonalny albo się psuje. Do tej pory spotykam się z samymi pozytywnymi opiniami, a 2 tygodnie temu oglądaliśmy wózki na żywo i Camarelo wydawał się solidny i bardzo przyjemny w prowadzeniu.

ZakręconaOna, miska2503 lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któras miała może bakterie w moczu?:( mój lekarz na wakacjach, co z ty m fantem zrobić?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa Ja miałam i kupilam żurawina 100% sok w aptece, dwa dni i było po nich:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jadę do apteki. Póki co pije czarna poprzeczkę. Czyli powtórzyć badanie za parę dni?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Później postaram się chociaż troche Was nadrobić a tym czasem proszę o kciukasy bo na 16.30 mam wizytę....

ZakręconaOna, Fatim, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Nynusia, Blondik, ewwiel, lili_madlen lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , pij ta żurawine parę dni i powtórzył badanie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo żurawnke mówisz, to też łykne. ej no dziewczyny obudziłam się i ból głowy troszkę mniejszy, ale nadal...no oszaleć można. walnę to kawę.Za jakiś czas trzeba brać się za gotowanie obiadku

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jak Cie tak męczy weź może paracetamol , nie mecz siebie i maluszka . Co dobrego gotujesz dziś ?
    Ja zjadlam zupki resztkę i gadam z Mama na skype ale jakas głodna nadal jestem ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ