Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
O to widzę, że ja mam ostatnie genetyczne dość wcześnie - bo w 29t 3d . Ale dowiedziałam się na wizycie, że w Instytucie Matki i Dziecka robią jeszcze ostatnie USG po 36 tygodniu ciąży, żeby sprawdzić ułożenie dziecka, bardzo mnie to ucieszyło
Ale mała dziś szaleje, cały czas czuje kopniaczki i przeciąganie, chyba ani chwili jeszcze nie spała myszka kochana -
Moj maly od poczatku z usg na koniec wrzesnia,ale z drugiej strony dokladnie wiem kiedy mialam owulacje i z owul wychodzi 7.10 wiec nie wiem czego sie trzymac tak naprawde...a znajac moje "szczescie" to wogole pewnie z 2 tyg po terminie sie urodzi....
-
Ja mam wszystko sprawdzane dokładnie ale nie podają mi przepływów itp ale wszystko mierzą a takto genetyczne będę miała w połowie sierpnia ostatnie z takimi meeeeeega dokładnymi pomiarami i w 3/4 D
A takto co miesiąc w 2DWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 19:10
-
polkosia wrote:A co to tętna, to po co tak je mierzycie ciągle? Mi wszyscy mówili, że ważniejsze ciśnienie...
Polkosia tez jestem po rozmowie z kuzynką ktora stwierdziła jak ważne jest właśnie ciśnienie!
Ona miała wysokie przez co trafiła do szpitala i dostała zatrucia ciążowego. Urodziła w 37tc córkę 2100wazyla przez cc ale dostała 10pjt i juz są w domku
Ja to zawsze myślałam ze zatrucie ciążowe jest od złego odżywiana i tylko dlatego a tu takie numery .. Trza kontrolować ciśnienie to nie żarty. Ja mam na kazdej wizycie kontrolowane ale niewiem czy to wystarczy. -
Ewwiel dzieki za info,jutro sprobuje tego mazidla na pachy:) ja właśnie tego chlorku magnezu uzywalam na pachy,ale to jest silnie antybakteryjne i często piecze,w takim razie spryskam dzisiaj nogi:)
Ja skurczów żadnych nie miałam od hoho,nawet nie wiem od kiedy,kiedys mi powieka latala,ale to przed ciaza jeszcze. A ja do moczenia nóg Stokrotko używam dokladnie tego co napisalas - siarczan magnezu inaczej sól Epsom:)
A to pryskadelko to ja tak robię,ze na pól szklanki wody to z pól szklanki chlorku magnezu i mieszam ( woda destylowana nejlepsza i lekko ciepla) i musi wyjść cos takiego,ze jak sie da na skore to jest poślizg,jakby to tluste bylo. Jak jest zbyt wodniste to trzeba dodać chlorku:)
Ja myślałam,ze to usg 3 trymestru jest później... Ja dzis zaczelam 30 tydzień i nadal nie jestem umowiona na wizytę,a u mnie to nie tak szybko bo to na nfz,to nieraz 2 tygodnie trzeba czekać... Ide w piatek do giną po zwolnienie to sie dowiem:)