X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo_niczka wrote:
    Serduszko mojej Fasolki pokazało się i usłyszałam je 6tyg. 3 dn. tętno 121, pani dr z ICZMP, która wykonywała usg powiedziała, że tętno mogłoby być większe. Troszkę mnie zdziwiła wielkość zarodka, bo w Matce Polce w czwartek (12/02) podali, że ma 5,1 mm, zaś w poniedziałek (09/02) ginekolog na opisie usg wpisał 6.0 mm i oprócz zarodka zobaczył dodatkowy obszar, który go zaniepokoił i dostałam skierowanie do szpitala. W szpitalu nic nie widzieli i po serii badań i pozytywnych wynikach dostałam wypis. Lecz na pytanie skąd różnica w pomiarach nie dostałam konkretnej odpowiedzi.
    Co prawda wydaje mi się, że usg z 9 lutego było wykonywane na lepszym sprzęcie niż w szpitalu, ale czy to może być powód takiej różnicy?
    Ja myślę że nie masz się czym martwić a aparat usg ma bardzo duże znaczenie jeśli chodzi o pomiary itd. ... A dwa rożnica pomiędzy jednym a drugim usg to aż 3 dni dla rosnącego malca to bardzo dużo ;) i o ten nie cały mm dzidziuś po prostu urósł :)

Mo_niczka lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chcę tez wariowac ale ja zauważyłam taki lekki różowy śluz ale to jak bralam lutaine
    Nie wiem co robić. Śluz byl tak głęboko widoczny a nie na papierze albp wkladce

• Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Ja myślę że nie masz się czym martwić a aparat usg ma bardzo duże znaczenie jeśli chodzi o pomiary itd. ... A dwa rożnica pomiędzy jednym a drugim usg to aż 3 dni dla rosnącego malca to bardzo dużo ;) i o ten nie cały mm dzidziuś po prostu urósł :)

Ale na pierwszym usg był większy niż na drugim, zrobionym 3 dni później. Wiem, że może to być różnica jakości sprzętu, może w MP mają nieco gorszy i Maleństwo jest zbyt małe aby jakieś konkretne wnioski wysuwać, ale jednak trudno mi o tej różnicy zapomnieć, pozostaje mi czekać na kolejne badanie w piątek.
    Dziękuję za miłe słowa

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo_niczka wrote:
    Ale na pierwszym usg był większy niż na drugim, zrobionym 3 dni później. Wiem, że może to być różnica jakości sprzętu, może w MP mają nieco gorszy i Maleństwo jest zbyt małe aby jakieś konkretne wnioski wysuwać, ale jednak trudno mi o tej różnicy zapomnieć, pozostaje mi czekać na kolejne badanie w piątek.
    Dziękuję za miłe słowa
    Acha no to nie wiem kochana no musisz być cierpliwa nie myśleć źle jeśli byłoby coś nie tak to na pewno od razu byś się dowiedziała :-*

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Dziewczyny nie chcę tez wariowac ale ja zauważyłam taki lekki różowy śluz ale to jak bralam lutaine
    Nie wiem co robić. Śluz byl tak głęboko widoczny a nie na papierze albp wkladce
    Kochana to samo spokojnie i jeśli coś się będzie działo szpital nic innegO nie zrobisz w weekend . Nie sprawdzaj już czasem tam nic i odpoczywaj :-*

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania nie denerwuj się może przypadkowo uszkodziłas sobie aplikatorem wiadomo ze ciałko tam jest bardziej wrażliwe i ukrwione w ciąży jeśli nie było tego dużo połóż się i się nie denerwuj poczekaj do jutra bądź dobrej myśli! !

l22nhdgeccid541p.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami na fioletowych stronach :)

aanaa, polkosia, Małgorzatka, Bunia86, paula1, Amerie, Kaśku, FreshMm lubią tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:
    Witam sie z Wami na fioletowych stronach :)
    Witaj ;-)

lilmama lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać , dobranoc :-*

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ja idę na domówkę do znajomych wieczorem ;) ale za długo nie posiedzę, trzeba o siebie dbać :D

Tak sobie myślę... podobno jak podczas usg podłoży się ręce pod pośladki, to lekarz może więcej zobaczyć... zrobię tak w poniedziałek, tylko czy podłożyć zwyczajnie rozłożone dłonie, czy jest w tym jakaś głębsza "filozofia"? Wie ktoś? ;)

Mi ginekolog kazała podłożyć pięści pod pośladki i wtedy mąż więcej widział na usg

polkosia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie syrop z cebuli, o fuuu... :P

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna jesteś. Ale z tego co słyszałam to jest skuteczny, więc spróbuj się zmusić ;)koniecznie zostań jutro w domu, żeby się nie doprawić :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 09:12

Małgorzatka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia widzę że spać nie mogłaś :( A co do syropu z cebuli to powiem Ci że mi mega pomaga. M mi zawsze robi jak choruje, a choruję baardzo często i zawsze pomaga :) także jeden dzień góra dwa dni i będziesz zdrowa :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Ja też dzisiaj strasznie niewyspana, co chwilę się budziłam w nocy, maskara jakaś.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) ja dziś tez niewyspana chodziłam sii chyba z 5razy w nocy.
    Tomania jak tam plamienie?
    Polkosia ja akurat Lubie syrop z cebuli mogę wypić za ciebie?! :D

l22nhdgeccid541p.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy brała któraś z was Sinupret? Mam okropny zatokowy katar, lekarz rodzinna powiedziała mi, że w ciąży można przyjmować ale ja trochę niedowiarek jestem.
    Tak poza tym już nic mi nie dolega ale ropny katar z rana masakryczny.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie! Ja dziś czuję się super, może to wina słoneczka, które mnie obudziło. Ciągle zastanawiam się czy już czas iść na L4... :D

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :)
    Syrop z cebuli rzeczywiście pomaga, więc polkosia dla dzidzi na pewno dasz radę...
    A ja dzisiaj trochę w złym nastroju, bo mój M znowu wyjechał i przyjedzie dopiero za 5 tyg :( Ten tydzień tak szybko mija jak jest w domu, że szok, człowiek nie zdąży się nacieszyć i znowu wyjazd.

Mo_niczka myślę, że Małgosia ma rację, nie ma co się denerwować na zapas. Trzymam kciuki za piątkową wizytę, będzie dobrze wszystko :)
    Mersiak z tym L4 to zależy jak się czujesz i jaką masz sytuację w pracy. Ja zamierzam iść dopiero po zakończeniu roku szkolnego (w czerwcu) jak będzie wszystko dobrze. Bo w lipcu mam ważny dla mnie egzamin i jeśli poszłabym teraz to muszę przedłużać staż. Mogę w razie co iść na krótkie zwolnienia do 30 dni. Ale to pewnie czas pokaże co z tego wyjdzie :)

(do wizyty zostały 4 dni)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 09:48

Małgorzatka, Mo_niczka lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam na razie jest wszystko w porządku.

Małgorzatka, Bunia86, Kaśku, Nynusia lubią tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Cześć wam na razie jest wszystko w porządku.
    no to najważniejsze :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ