X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wiem co to znaczy stracić ciążę, nie jest to łatwe ani dla Ciebie ani dla partnera. Pamiętaj jednak dwie rzeczy:

1) To nie była Twoja wina!
    2) Pewnie dzidzia urodziłaby się chora, natura wie co robi. Dziecko męczyłoby się. Wiem, że to okrutne, ale mnie takie myślenie pomogło.

Ciężko się "trzymać" w takiej sytuacji więc płacz, wylej z siebie smutek, nie daj sobie wmówić, że nie masz prawa płakać (mnie tak mówili).

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika bardzo mi przykro, przytulam :*

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Hej dziewczyny, ale nas się tutaj nazbierało :) Eh a ja mam znów zmartwienia, które sama sobie wymyślam. Dziś rano przestały mnie boleć piersi, też tak macie, że czasem boją, a czasem nie?

Kochana ja odkryłam to samo dziś rankiem...jestem załamana tzn tylko sutki przy dotyku bola ale jakies oklaple są...

Ciągle coś jedno się skończy drugie zaczyna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 13:45

linka220 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak straszliwie bolą piersi, zwłaszcza jak wstanę w nocy czy rano, ogólnie po leżeniu. Mam wrażenie jakby mi ktoś skórę rozdzierał żywcem z boku.. W dzień jest lepiej ale dotknąć się nie dam :P aż tak dobrze nie jest :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 13:50

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziewczyny dzis pobolewa brzuch jak na okres troszke hmmboje sie ..piersi bola tez :)

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Tak do was zajrzałam, nie martwcie się ze ból piersi ustąpił!
    Dla mnie tez baardz bolały, potem nagłe któregoś dnia sciągałam stanik a tu nic, zelo bólu, zero grawitacji! wpadłam w panike, ale po paru godzinach ból powrocił :) Niektore kobiety mają tak ze nawet pare dni nie boli. Pytałam o to moją ginekolog i mówiła ze to normalne ze raz bolą mocniej raz mniej.
    Tak samo jest z mdłosciami. Miałam je, ale nie wymiotowałam, potem nagle ustaly,ale byłam świeżo po usg, wiec sie nie przejełam (był to 9tc) i do tej pory mdłosci nie wróciły a ciąża rozwija sie prawidłowo :)

Także, najlepiej za bardzo sie nie wsłuchiwac w organizm, bo kazdy jest inny, to ze u kogoś to było zwiastunem tragedii nie znaczy ze u kazdego tak jest.

Także spokojnych ciąż :)

FreshMm, linka220, Małgorzatka, BATTINKA, paula1, Bunia86, polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa dzięujemy kochana Ci bardzo z BATTINKĄ, pięknie i pocieszająco napisałaś :) Właśnie po to jest to forum, wszystkie obawy rozwiane :) BATTINKA trzymamy się jakoś i bez paniki co ? :)

Monika bardzo bardzo mi przykro, znam ten ból.... Trzymaj się mocno, wiem, że to mało pocieszające teraz, ale ani się nie obejrzysz, ponownie będziesz się cieszyć tą radością...

BATTINKA lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymaj się kochana...chociaż pewnie jest ciężko
    A jeśli chodzi o ten ból piersi - pytałam gina o to bo mnie też nie bolały, nie urosły a on powiedział że nie ma co na to patrzeć,bo każdy organizm inaczej reaguje. Od kilku dni bolą mnie sutki tylko i to też nie zawsze

BATTINKA lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny potraficie pocieszyć jak nikt inny!!!

Mam nadzieję ze będzie dobrze zwłaszcza że w czwartek widziałam moją fasolkę!

Monia bardzo mi przykro wiem przez co przechodzisz doskonale Cie rozumiem...i pamiętaj że,,wyjdzie jeszcze słońce,, i dla ciebie!!:)

Mnie gin.pocieszał ze lepiej ze się stalo TAK a niżeli miało by się urodzić chore...widocznie Bóg tak chcial...:(
    Sciskam gorąco!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 15:07

polkosia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dlatego o tej ciąży postanowiłam nie mówić nikomu. Poprzednio gadalam a pozniej jak poroniłam i się pytali jak tam jak tam??to jak się dowiedzieli co mnie spotkało to wielkie zaklopotanie zarówno dla nich jak i dla mnie :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 15:11

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak wam leci dzień? Ja już wszystko zrobiłam, wszystko się udało także jesteśmy zadowoleni :-) za to pogoda się popsuła pada deszcz także resztę dnia spędzamy w domu niestety . . .

Smutny dzisiaj dzień ale mimo wszystko życzę Wam miłego popołudnia , odezwę się jeszcze później :-*

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy ze spaceru, wieczorem wybieramy się gdzieś ale jeszcze nie wiem gdzie :) Teraz obiadek :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    My właśnie wróciliśmy ze spaceru, wieczorem wybieramy się gdzieś ale jeszcze nie wiem gdzie :) Teraz obiadek :)
    To super udanego wieczorku ;-) romantycznego ;-)

Bunia86, Asieńka_86 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na domówkę do znajomych wieczorem ;) ale za długo nie posiedzę, trzeba o siebie dbać :D

Tak sobie myślę... podobno jak podczas usg podłoży się ręce pod pośladki, to lekarz może więcej zobaczyć... zrobię tak w poniedziałek, tylko czy podłożyć zwyczajnie rozłożone dłonie, czy jest w tym jakaś głębsza "filozofia"? Wie ktoś? ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• mersiak Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki! Ja dzisiaj też plamiłam, ale lekko i chyba tylko przez chwilę, miałam ogólnie ciężki i bardzo intensywny tydzień, na odpoczynek miałam czas tylko w nocy (i to tylko po 6h) ;/ Chyba czas iść na L4...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie, Mersiak!!!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak - koniecznie na L4 i odpoczywaj :)

Fresh - myślę że nie ma w tym głębszej filozofii :) wydaje mi się że to zależy od tego na jakim łóżku leżysz :). Jak jest nisko to chyba podłożenie rąk pomaga ginowi w badaniu, a jak na wysokim to takiej potrzeby nie ma :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak dobrze Wam to zrobi :-)

Fresh ja myślę że to lekarz decyduje i to też zależy jak masz szyjkę . Ja mam bardzo "schowana" skierowana w stronę kręgosłupa i u mnie nawet cytologia kończy się rękami pod pośladkami . ;-) baw się dobrze ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie bo miałam już wcześniej napisać A mojego Męza poniosło i o to prezent Walentynkowy, który dostałam :P Ogólnie nie jestem za kupowaniem tak wcześnie rzeczy ale nie chciałam mu już psuć radości :P :P
    029b5f21.jpg

polkosia, Bunia86, Betti-85, paula1, Magnosia, soraya, miska2503, Kaśku, dodinka lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka super prezencik :):)

Mnie nadal głowa boli ani spacer ani sen nie pomógł, wzięłam teraz jedną tab Apapu może coś pomoże bo już nie daję sobie rady.

Byłam dziś w sklepie dziecięcym i tak sobie pozerkałam na wózki ale to było super uczucie :):)

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ