X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

a ja dziś byłam na wizycie u gin :)
    maluszek w ciągu tygodnia przybrał 90gram i waży 1685g przy 31t0d :) - wg tabelki jest średniaczkiem :).
    No i teraz ułożony jest miednicowo więc pewnie się jeszcze będzie przemieszczał ;)- zobaczymy. Nas też prawdopodobnie czeka cc więc pewnie rozpakujemy się po połowie września ;).
    Od sierpnia zaczynam kupować wyprawkę i potrzebne rzeczy ;), na teraz mam tylko kocyk i ubranka które dopiero dostanę od rodziny - ale akurat na to mogę śmiało liczyć ;).

szczesliwa_mamusia21, paula1, Domika, zakocona, Nynusia, jaroszka, onka, BATTINKA, annggela, Lexie, agaton, Magnosia, estrella lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    A jaki wózek kupiłaś Mamusiu?:)

Bebetto Luca :)

ola.321 super ze z maluszkiem dobrze ! :)

ola.321, annggela lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, ja też niewiele rzeczy mam nowych (prawie wszystkie od teściowej, która nie może doczekać się pierwszego wnuka), reszta po chrześniaku i z lumpka. W ogóle słyszałam, że rzeczy używane są dla maluszków lepsze, bo wielokrotnie już prane nie zawierają tylu substancji chemicznych co nowodrukowana bawełna. Dlatego należy uprać wszystkie ciuszki dziecka przed ich użyciem.

f2w35av5m8vs34wx.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie było mnie cały dzien, bo w końcu mam co robić i z kim wyjść :) byłam kupić w lumpku śpioszki, a jutro znowu idę z mamą :) mama kazała zamówić łóżeczko, więc jutro zamawiam...co bym bez niej zrobiła to nie wiem. Jak Wam minął dzień?

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Bąbelek, agaton, agaton, lojkalojka, PauLLa, BATTINKA, Magnosia, estrella lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika - dokładnie tak jest i nawet jak raz coś wypierzesz to nie pozbędziesz się całej chemii z ubrania, tych wszystkich farb itp. A do tego rzeczy z lumpeksu masz już uprane - widzisz co się z nimi stało, nie rozciągnęły się, nie wyblakły itp. A nieraz jak się coś w sklepie kupi i upierze to się nadaje na szmatę do podłogi, więc to też jest ogromny plus.

agaton lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zjedlismy z mężem kurczaki z kfc...tak nam sie chciało, ze uległam :) teraz jak zwykle żałuje :D

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma dokładnie , zamiast stanąć za sobą murem to nóż w plecy: (
    Nie rozumiem tego ale cóż , świata całego nie zmienie ...

Co do ubranek to Ja na razie mam tylko nowe dla małego , będę w Pl za trzy tygodnie to będę buszowac juz po lumpach tylko . :)
    Od przyjaciółki dostalismy prawie nie używany kombinezon na zimę 62 wiec juz na grudzień pewnie dobry będzie a dokupie jeden tez jeszcze i wsio:)

Matko laski wysprzatalam te ciuchy !!! Ostatnie pranie robię !!!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Wlasnie zjedlismy z mężem kurczaki z kfc...tak nam sie chciało, ze uległam :) teraz jak zwykle żałuje :D
    My mieliśmy parę dni temu ochotę , poszlismy a tam brak w KFC: o ... No cóż nie zjedlismy haha

Co do kurtek i płaszczy na zimę i jesień to Ja mam 2 kurtki zimowe , 3 jesienne , płacz jesienny i trzy zimowe . Zmieniał wedle nastroju i stroju: p

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was się orientuje jakie są wskazania do wykonania badania białka C-reaktywnego (CRP) ?

atdc6iyehd9qphks.png
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania - zgadzam się w 100%

f2w35av5m8vs34wx.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek Ja robię co morfologię CRP bo miałam kiedyś zapalenie organizmu straszne i lekarz sprawdza mnie co miesiąc na wszelki ale takto to nie orientuje się

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, dzięki. ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, zabieram sie za nadrabianie was :) nie odzywam sie bo ostatnio nie mam humoru, ciagle poklocona z mezem jestem.
    U mnie susza sie ostatnie rzeczy malenstwa tzn kolderka reczniki i posciel. Ciuszki juz poprasowane i zamkniete w wirkach prozniowych.
    Kilka dni temu dowiedzialam sie ze moja znajoma poronila ;( dowiedziala sie sie bedac na badaniu w 20 tygodniu ze jej synek nie zyje ;( plakac mi sie chce, glupio mi bylo odpowiadac na pytanie jak ja sie czuje wiedzac ze ona jeszcze sie nie otrzasnela po stracie. Bardzo mi jej szkoda, zycze jej jak najlepiej.

Szczesliwa mamusiu ja mam bebetto luca s-line ❤️ Nie moge sie doczekac gdy Dorianek bedzie w nim :) stoi zlozony w pokoiku a ja jeszcze oka nie moge nacieszyc ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela jejku: ( jakie to życie jest straszne dla niektórych na prawdę; (
    Będzie jej ciężko się otrzasnac , kiedyś na pewno się to stanie ale nie zapomni biedna: (

Ojjj to bedziesz miała nadrabiania :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamierzam prać ubranek. Potraktuję je tylko żelazkiem parowym.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania dziekuje za troske :* jednak czuje sie na tyle dobrze że nigdzie nie jade...Dzidzia bryka w brzuszku a jak bym leżała w szpitalu to znowu byłaby depresja i nerwy bo wspomnienia po porodzie Córki wróciłyby a ot tak na badanie nie przyjmują tylko na oddział od razu.

Zakocona:*

Angela...przykro mi. Współczuje znajomej...późna ciąża...ale gdyby ona nie chciała rozmawiać o Twojej Dzidzi to zakończyła by temat. Niestety ale smutki zwykle wypłakują po stracie w poduszke albo ramie partnera. A gadanie "bedzie nastepne" o dupe roztrzaskac. Lepiej mówić o ciąży.

Szczesliwamamusiu piekny wozek <3

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia -Musialam uprac bo niektorevco dostalam byly w piwncy i przeszly tym zapachem.
    Paulla- domyslam sie ze najgorzej powiedziec ze bedzie nastepne, sama nie chcialabym tego uslyszec. Dlatego zyczylam aby nastepnym razem wszystko szczesliwie sie zakonczylo bo co moge powiedziec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:21

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kochana a co ty się pokłóciłaś tak z mężem? Az tak zle że tyle czasu nie rozmawiacie ze sobą?
    Kurde to nie dobrze...pewnie źle sie z tym czujesz. Kochana trzymam kciuki żebyście sie pogodzili jak najszybciej :)

Ja tam nowych ciuszków wcale nie piorę i jakos żyjemy. Mojej córci z tego tytułu tez nic nie było;)

Jeju dziewczyny może i wyda wam się to śmieszne ale zawsze po Usg chcę przytulić moją córeczkę:* juz bym chciała żeby był wrzesień:)

Fajnie ze juz macie wózeczki czekają na maleństwa, ja nie mam jeszcze na to kasy jak mąż wróci wtedy zamówię:)

szczesliwa_mamusia21, annggela, stokrotka25, Nynusia, polkosia, estrella lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka,ja bym tez juz swoja kruszynke przytuliła:) mnie nachodzą takie myśli szczególnie jak sie rusza w brzuchu i sprzedaje kopniaczki:)
    Moja Balbinka jest glowkowo juz zwrocona,a tam nic pod zebrami nie czuje. Poza tym moja macica sięga dwa palce ponad pępek,moze dlatego. Ale nie czułam tych kopniaków o których mówicie i tym bardziej mnie zaskoczyła,ze juz do wyjścia jest gotowa:)

szczesliwa_mamusia21, BATTINKA lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh battinka śliczna Córeczka <3

Duże Wasze dzieciaczki :) ja czekam do 2.08...będzie 29tc :o

BATTINKA lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ