Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pasazerka - ja mam termij 27 października i też końcem wypiorę ubranka raz jeszcze, poprasuję żeby mieć początkiem października gotowe, bo poród różnie +/- 2 tygodnie a może być i inaczej. Torbę też wolę mieć spakowaną do 10 paździenika.
Łóżeczko właśnie zamówiłam, teraz szukam materacyka. Na wózek jeszcze muszę poczekać, bo zbieram kaskę
Co do porodu oczywiście nastawiam się na naturalny i mam nadzieję, że cesarka nie będzie konieczna -
pasazerka wrote:Zakręcona
a reszta? już wszystko jest? łóżeczko, wózek i reszta?
Wszystko jest prócz kocyka do lozeczka i do wózka , prócz materaca do lozeczka plus pierdol dla mnie jeśli chodzi o kosmetyki i rzeczy do szpitala i ogólnie paru ubranek takto w sumie wszystko -
ja tez chyba pójdę na konsultację do okulisty. na jedno oko mam wadę +7,5 D, na drugie +0,25D, od urodzenia
po korekcie laserowej wzroku (która nic nie dała) mam bliznę na oku, wiec to chyba tez wymaga konsultacji. niby na to oko prawie nie widzę, ale lepsze cokolwiek niz czarna plama
-
zakocona wrote:pasazerka, podaj swój TP, płeć i imię dziecka, to dopiszę cię do naszej listy
Ja większość wyprawki już mam, prać i prasować ciuszki będę we wrześniu raczej, tak samo pakować torbę do szpitala. W sierpniu będę zamawiać z gemini te wszystkie rzeczy apteczno-pielęgnacyjne.
16 październik, dziewczynka, imienia jeszcze nie mamy
co do okulisty... też mam wadę wzroku, moja praca ma wymogi co do wzroku, są widełki. I czuję, że mi się pogorszył w ciąży. Może faktycznie sprawdzić trzeba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 16:52
zakocona lubi tę wiadomość
-
Wskazaniem do cesarki jest odklejająca się siatkówka lub wysokie ciśnienie w oczach. Także duże wady wzroku. Mnie przy -4,25 i -1,75 powiedziała, że nie widzi przeciwskazań,. Natomiast, gdybym miała wadę ponad 7 dioptrii, na pewno bym się nie zdecydowała na poród naturalny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:12
-
Hej Mamusie,
dawno nie pisałam, bo albo brak czasu, albo nastroju...
Ola, cieszę się, że z cukrzycą lepiej. Dajesz nadziejęJa od kiedy jem chleb ProBody, też jest dużo lepiej.
My też własnie niedawno kupiliśmy wózek i wczoraj mąż mógł go już odebrać. Wybieraliśmy naprawdę długo. Też braliśmy pod uwagę Lupo Comfort, potem bardzo nam się spodobał Adamex Barletta. Jednak okazało się, że dodatkowe amortyzatory powodują, iż jest głośny. Tak dziwnie strzela po dociśnięciu, więc maluch budziłby się na okrągło.
W końcu zdecydowaliśmy się na Expander Mondo Eco. Najlżej się prowadził i jest cichutki. Piszę o tym, bo może komuś przydadzą się te informacje
Oto fotka:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6045e36de96e.jpg
A fotelik kupiliśmy taki:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/33ea00b3c3f9.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:58
ola.321, ZakręconaOna, Mikejla, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, annggela, agaton, Lexie, Bąbelek, zakocona, estrella lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Magnosia wrote:Hej Mamusie,
dawno nie pisałam, bo albo brak czasu, albo nastroju...
Ola, cieszę się, że z cukrzycą lepiej. Dajesz nadziejęJa od kiedy jem chleb ProBody, też jest dużo lepiej.
My też własnie niedawno kupiliśmy wózek i wczoraj mąż mógł go już odebrać. Wybieraliśmy naprawdę długo. Też braliśmy pod uwagę Lupo Comfort, potem bardzo nam się spodobał Adamex Barletta. Jednak okazało się, że dodatkowe amortyzatory powodują, iż jest głośny. Tak dziwnie strzela po dociśnięciu, więc maluch budziłby się na okrągło.
W końcu zdecydowaliśmy się na Expander Mondo Eco. Najlżej się prowadził i jest cichutki. Piszę o tym, bo może komuś przydadzą się te informacje
Oto fotka:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6045e36de96e.jpg
Fajnie , ze juz powrocilas kochana , jak się czujesz ?
Wózek super ! Na prawdę piękny:)Magnosia lubi tę wiadomość
-
podobno smaa wada nie ma wpływu, choć podobno to "minusy" są wskazaniem do cesarki, jedynie stan siatkówki, ciśnienie w oczcah i właśnie blizny po zabiegach. im wieksza wada tym najczęściej i ciśnienie w oku może skakać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:25
-
no to w takim razie przy najbliższej okazji spytam, ja tam widzę bardzo dobrze szczerze mówiąc, często mnie proszą znajomi rodzina czy mąż żebym im coś przeczytała z daleka czy z bliska, także może i ciśnienie jest ok
uf, lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć.
A wózek faktycznie fajny zgrabniutki, no i teraz czytałam w necie fajne wymiary waga i inne pierdółkiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:27
Magnosia lubi tę wiadomość