Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arielka wrote:Ja to siedzę i szyję dla małego a to jakieś prześcieradełko do łóżeczka a to śpiworek więc się nie nudzę może dlatego czas tak zapierdziela
powiem Ci ze ja jakieś tam zdolności manualne mam i żałuję że nie mam maszyny do szycia..bo też bym coś wyprodukowała. W sumie moja mama ma ale chyba za późno teraz na naukę
-
Bąbelek wrote:Fajnie masz noooo
powiem Ci ze ja jakieś tam zdolności manualne mam i żałuję że nie mam maszyny do szycia..bo też bym coś wyprodukowała. W sumie moja mama ma ale chyba za późno teraz na naukę
Na naukę nigdy nie jest za późno! Też bym chciała umieć szyćArielka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
onka, jak leżę na lewym bokiem pod wiatrakiem, to wszystko jest ok
No i nie trzyma mnie to niewiadomo ile, a tak no chwilę potrzyma i przechodzi w końcu. Nie chcę leków brać, jeśli to przejdzie mi po ciąży (a wiem, że przejdzie
onka lubi tę wiadomość
-
Hej laseczki ! ja na tel ciezko mi teraz nadrobic ale chcialam wam powiedziec ze wracamy do DE ! Zapakowani jestesmy po sam dach ! Na szczescie wszystko jakims cudem sie zmiescilo !
Odezwe sie juz z domku , trzymajcie kciukasy zeby korkow nie bylocaly dzien jazdy przed nami...
Zegnaaam Z Polski :* buziaki i milego dnia dla wassspolkosia, annggela, FreshMm, lojkalojka, soraya, Nynusia, jaroszka, agaton lubią tę wiadomość
-
Bąbelek wrote:Fajnie masz noooo
no coś ty ja się wcale nie uczyłam, maszynę kupiłam kilka miesięcy temu i po prostu a to kombinowałam a to patrzyłam w internecie jak coś uszyć. Warto się w to pobawić bo raz, że wszystko kilka razy taniej wychodzi a dwa jaka frajda, że się samemu coś dla maluszka uszyjepolkosia, Bąbelek, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
Hej!
Widzę, że coraz więcej z nas ma uczucie rozrywania... Ja tak samo, tylko po prawej stronie nad pępkiem, boli jak cholera już od ponad tygodnia, nawet jak dotykam, a jak mała mi tam kopnie to już w ogóle.
W nocy co godzinę do łazienki wstawałam, a przewracałam się z boku na bok co pół, bo strasznie biodra bolą. A mała kopie, że aż boli...
Poza tym coraz częściej mam bóle miesiączkowe, nie są silne, ale już raz dziennie się pojawią, wcześniej nie miałam nic takiego. Pewnie to normalne, w końcu to już ósmy miesiąc.
Dzisiaj na obiad cukinia nadziewana. Mój chłop maluje pokój, jest już na "finishu".
Oj jak już będę w 38 tygodniu, to sex, spacery, schody i rodzićpolkosia, Nynusia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Hej laseczki ! ja na tel ciezko mi teraz nadrobic ale chcialam wam powiedziec ze wracamy do DE ! Zapakowani jestesmy po sam dach ! Na szczescie wszystko jakims cudem sie zmiescilo !
Odezwe sie juz z domku , trzymajcie kciukasy zeby korkow nie bylocaly dzien jazdy przed nami...
Zegnaaam Z Polski :* buziaki i milego dnia dla wasss
Spokojnej drogi
W chwilach kryzysu wskakuję pod chłodny prysznic i to pomaga na ten upał... na jakiś czas znów czuję się jak nowo narodzona, polecam ;P
agaton, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Ja butelki tez kupilam Avant antykolkowe z tym specjalnym smoczkiem sztuk dwie 125ml tak ze na razie te malutkie
U mnie takze tak jak pisala polkosia pierwszy trymestr nie mial konca bo czekalam niecierpliwie az sie skonczy i największe ryzyko bede miala za soba...po za tym czekalam do konca pierwszego az sie bede mogła pofarbowac:D
Drugi trymestr leci na leb na szyje tylko teraz odrobine dluzy sie przez te straszne upałyonka lubi tę wiadomość
-
FreshMm wrote:Spokojnej drogi
W chwilach kryzysu wskakuję pod chłodny prysznic i to pomaga na ten upał... na jakiś czas znów czuję się jak nowo narodzona, polecam ;P
U mnie w wannie czeka chłodna woda i co jakiś czas robię nurapóźniej lekko się wycieram tak aby podłogi nie zachlapac całej i z kropelkami na ciele pod wiatraczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 15:37
FreshMm lubi tę wiadomość
-
I trymestr kojarzę z największym stresem przed każdym usg, czy wszystko będzie dobrze... i z najgorszym samopoczuciem, ciągłą walką z mdłościami, ale leciał szybko
II trymestr był super, szybko płynął, świetnie się czułam, wyremontowałam mieszkanie, codziennie gdzieś hasałam poza domem.
A teraz III trymestr i czuję się coraz bardziej słoniowato, czekam tylko na poród, a czas się wlecze. Nie mogę się skupić na żadnym zajęciu za bardzo, bo źle mi za długo stać, za długo siedzieć, za długo leżeć - to irytujeale poziom szczęścia za to najwyższy, bo już tak blisko do upragnionego celu
Nynusia, ~Rewianka~, Blondik lubią tę wiadomość
-
Wlasnie wstalam zlana potem . Jak tu zyc ?! Do tego kolejna opryszczka ( chyba juz siodmy raz ) mi wyskoczyla
Tym razem umiejscowila sie w nosie .
Ja podobnie do Ciebie lili mialamPierszy trymest to oczekiwanie na drugi , zeby ryzyko najwieksze minelo .
Butelki , a raczej butelke mam Avant antykolkowa ( lili ta co ty). Narazie kupilam jedna mala .
Szczesliwa mamusia spokojnej i bezkorkowej drogi
Arielka ja chyba zrobie tak jak Tykupie maszyne i zaczne dzialac . Internet to skarbnica wiedzy , wiec pomoze w nauce
Mikejka , a co tobie z tym brzuchem ? To lekarz rodzinny , czy ginekolog przyzedl na wzyte ?
Ja o dziwo , zadnych takich dziwnych bolescii rozpychan brzucha nie mam . Fakt jak jestem ( bylam) pracy na nogach to bolalo mnie podbrzusze i czasem miewam bole miesiaczkowe . Poza tym narazie spokoj i nawet moj synek tak delikatnie sie rozciaga i nie kopie po narzadachWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 15:44
Arielka, lili_madlen, onka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Lojka, szwagier przyjaciółki mojej mamy. Jutro idę na usg do niego. Podobno ten stożek o którym była mowa kilka dni temu nie jest groźny i chodzi o mięśnie brzucha, ale jeśli pojawiają.się rozrywajace bóle to trzeba to załagodzić i rozmasowac, bo po porodzie może być problem, a dodatkowo może być problem z lozyskiem. Tyle mi powiedział. Dalej boli, ale zjadłam nospe 2x i masuje brzuch olejkiem. Na sor nie było sensu, bo czytałam ze dziewczyny miały podobnie, ale gin i tak był u sąsiadki wiec przyszedł.
Aha no i jak się pojawi ten ból jeszcze raz tak intensywny jak u mnie dziś rano to lepiej pójść od razu do lekarza. Bo ten stożek to nic takiego, ale w połączeniu z wielkim bólem juz takWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 16:07
-
nick nieaktualnyagania wrote:No coś w ten deseń... nawet boli nieraz jak się przewracam z boku na bok, no ale też boli samoistnie. Zastanawiałam się na początku czy to nie z gwałtownych ruchów, czasami potrafię wstać za szybko, nie wstaję bokiem tylko na prosto i myślałam, że mięśnie mnie tam bolą... z kolei się w necie naczytałam o przepuklinie pępkowej - no, ale mnie to aż tak nie boli, to jest niby ból, ale bardziej jest to uczucie niekomfortowe a nie ból...
ale byl podrazniony mega. Samo smarowanie 2 razy dziennie maselkiek shea u mnie to za malo. Dodatkowo wlasnie ten olejek.
Kurde jest chyba ze sto stopni ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 15:56
-
Pozdrawiamy z chłodnego baseniku
nie dałam rady wysiedzieć. Pojechaliśmy nad zalew ale woda sam szlam!spakowaliśmy się migiem i na basenik
woda czysta i pływamy. W domu nie mam nawet wiatraka więc woda jest świetnym rozwiązaniem:)
Szczęśliwa spokojnej podróży:*
FreshMm, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Fresh idealnie opisałaś każdy trymestr
Teraz nawet chodzę już inaczej..
Niedawno wróciliśmy z galerii, spoglądałam ma witryny sklepowe i nie dowierzałam ze ta kobitka z dość sporym już brzuszkiem to ja
Ja to dziś praktycznie cały dzień chodzę na golasa w domu. Aaa no i przed wyjściem zapomniałam założyć wkładki aż później się zaczęło ze mnie lać dosłownie
na szczęście miałam jakiś zapas w torebce.. Z Was też się tak leje? Bo ja to często muszę zmieniać wkładki.
-
Oj leje sie
Czasem wkladka nie wytrzymuje i sie odkleja .
Mam nadzieje , ze nie pomyle tego z wodami
Ide sie pakowac . Jutro wyjazd do tesciowWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 17:04
Nynusia lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015