X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona,ja zaleczylam mojego hemoroida. Smarowalam sie maścią Avenoc,ale mysle ze pomocna będzie tez zwykla wazelina,ważne,żeby poślizg byl;) a oprócz tego rano i wieczorem polewalam pupę zimna woda i juz się wchlonal,ale zdaje sobie sprawę,ze do porodu wróci na pewno. Ostatnio czytałam,ze na żylaki,czyli tez hemoroidy najlepsza jest witamina E i ide sobie dzisiaj kupic:)

Jak bylam zestresowana nacinaniem i pękaniem,to teraz boje sie najbardziej hemoroida,ale cóż,nie ja jedyna go mam,wiec przezyje. Kolezanka byla u lekarza i powiedzial,ze w ciąży starać sie zaleczyc,ale prawdziwe leczenie dopiero po ciąży:)

No i mój tez nie boli ani nie krwawi.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czekam na wiadomosci z wizyt:) trzymam kciukasy:*

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,szczęśliwej podróży i melduj sie z PL:)

Paula,ślicznie wyglądasz,a brzuszek widac gdzies na drugim planie hehe;)

Cos pewnie mialam jeszcze pisac,ale nie pamiętam oczywiście;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona a ile koszul zamawiasz? Bo mi też tylko koszule zostały i się zabieram jak pies do jeża bo nie uśmiecha mi się wydawać tyle kasy na coś co mi się nie podoba. W dodatku pytałam znajomej która też miała cesarke ile miała koszul a ona powiedziała ze 5

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam, ze w ciąży i podczas karmienia witaminę E można stosować tylko z przepisu lekarza. Pozostaje tylko zjadać słonecznika, na który teraz jest sezon, bo zierenka mają duzo witaminy E :)

Arielka, ja mam dwie, tez mi się nie widziało wydawanie tyle kasy na te koszule, własnie dlatego, ze niezbyt mi się podobają i wolę spać w piżamach niż koszulach. A ja mam parę piżam, w których cyca można łatwo wyciągnąć więc będę miała w czym spać :)

madu lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię koszul, mam dwie jeda z biedronki kiedyś kupiłam i jedna z italian fashion i przy dwóch zostanę ale myslę nad jakąs alternatywą, bo koszul nie trawię;/

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Właśnie przeczytałam, ze w ciąży i podczas karmienia witaminę E można stosować tylko z przepisu lekarza. Pozostaje tylko zjadać słonecznika, na który teraz jest sezon, bo zierenka mają duzo witaminy E :)

Arielka, ja mam dwie, tez mi się nie widziało wydawanie tyle kasy na te koszule, własnie dlatego, ze niezbyt mi się podobają i wolę spać w piżamach niż koszulach. A ja mam parę piżam, w których cyca można łatwo wyciągnąć więc będę miała w czym spać :)

własnie miałam pytac czy jestes pewna ze wit E mozna, bo jak szukałam co najlepiej na rozstępy, to tez wyszło mi ze wit E ale niestety ;)

21.10.2015 Leon <3
  • soraya Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla z tym kroczem to jest tak że zależy gdzie jest potrzeba. Przy naporze główki położna chroni krocze (mówi kiedy przeć m.in.) ale nacina się tam gdzie jest ryzyko pęknięcia. Może być nacięcie po tej samej stronie a może wcale.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, nie mam pojęcia właśnie ile tego kupić. Patrząc po ilości koszul do spania, które teraz mam (spałam w koszulkach L), to też by się przydało z 5 co najmniej, bo a to pocieknie mleko, a to dzieciak upaćka jak mu się uleje..

mamy które mają już dzieci: czy wy spałyście w stanikach, jak karmiłyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 10:05

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3,jedna najtansza najzwyklejsza do porodu,bo u nas prosza o rozpinana bo dzidziusia po porodzie wkladaja pod koszule i prosza zeby to nie byla taka krotka ledwo pupe zakrywajaca tylko taka do kolan.a dwie mam na pobyt w szpitalu i one mi sie podobaja akurat.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym nie znam ani jednej osoby ktoraby musiala wyrzucic koszule po porodzie, wiec moze i moja przetrwa;),ale jest naprawde zwykla wiec nie bedzie mi szkoda gdyby jednak.

BATTINKA lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no to nie wiedziałam :) Dlatego napisałam podobno, bo tak w necie czytałam wielokrotnie, że jednak bolą.

Być może przez otwarte okno, bo zmarzłam trochę, ale zjadłam śniadanie i ciut lepiej :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję sobie dać kopa, żeby się wziąć za prasowanie 4 zestawów pościeli i 5 koszul L, i nie mogę znaleźć motywacji na to.. Ależ mi się koszmarnie nie chce :/ :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce tylko do szpitala bo w domu nie śpię w koszulach wiec może dwie starcza bo do cesarki to i tak dostane pewnie szpitalne wdzianko. Co do spania w staniku to słyszałam że lepiej w stanik bo można sobie wsadzić wkladke laktacyjna i nie pobudzi się koszula.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez slyszalam ze w staniku,bo z piersi cieknie,ja jeden sportowy do karmienia zamowilam w aptece gemini, jak otworze paczke to zobacze czy jest ok.wzielam na probe.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zakocona fajne i nie takie drogie te staniki na tej str co podalas, tylko jak tam rozm dobrac zeby byl ok:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie i Dzidziusie:)
    Wy to ranne ptaszki jesteście:) ja wczoraj miałam koszmarny dzień... rano coś mi zaszkodziło i cały dzień źle się czułam, a wieczorem nie mogłam zasnąć;/
    brrr...masakra
    Sniło mi się, że Polkosia poszła do mojej dr i powiedziała, że chce się nauczyć nacinać krocze, bo chce sama się ciąć przy porodzie w razie czego :D
    Zakręcona, bezpiecznej podróży:)
    Paula, Ty to masz przejścia, współczuję... ja czasem narzekam, że cały dzień spędzam w oczekiwaniu na Męża, ale wole już siedzieć sama niź się męczyć z taka baba ;/
    a o wczorajszy artykuł, który przeczyałam nt. ubierania noworodka:) http://mataja.pl/2015/08/czapki-z-glow-czy-dziecku-potrzebna-jest-czapeczka-rzecz-o-termoregulacji-noworodka/
    Pięknego dnia, Kochane:)
    Upałów nie ma, więc można żyć :)

jaroszka, Lexie, stokrotka25 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, aż się oplułam ze śmiechu :D Hahahaah :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnelam a gdy sie obudzilam zobaczylam jaka pieeeekna pogoda jest !!!!! Lodzio miodzio ! Az chce sie zyc ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, ja chyba kupię tylko 1 na razie na teraz, bo nie mam co nosić i na czas porodu. Potem sobie dokupię, bo wreszcie jakieś ładne te staniki znalazłam tam i wydają się być wygodne, no i ceny nie porażają.

kurde ja nienawidzę spać w staniku, bo mi ciasno zawsze i niewygodnie :(

pierdzielę, nie prasuję dzisiaj.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ