Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakocona,ja zaleczylam mojego hemoroida. Smarowalam sie maścią Avenoc,ale mysle ze pomocna będzie tez zwykla wazelina,ważne,żeby poślizg byl;) a oprócz tego rano i wieczorem polewalam pupę zimna woda i juz się wchlonal,ale zdaje sobie sprawę,ze do porodu wróci na pewno. Ostatnio czytałam,ze na żylaki,czyli tez hemoroidy najlepsza jest witamina E i ide sobie dzisiaj kupic:)
Jak bylam zestresowana nacinaniem i pękaniem,to teraz boje sie najbardziej hemoroida,ale cóż,nie ja jedyna go mam,wiec przezyje. Kolezanka byla u lekarza i powiedzial,ze w ciąży starać sie zaleczyc,ale prawdziwe leczenie dopiero po ciąży:)
No i mój tez nie boli ani nie krwawi.
-
Zakocona a ile koszul zamawiasz? Bo mi też tylko koszule zostały i się zabieram jak pies do jeża bo nie uśmiecha mi się wydawać tyle kasy na coś co mi się nie podoba. W dodatku pytałam znajomej która też miała cesarke ile miała koszul a ona powiedziała ze 5
-
Właśnie przeczytałam, ze w ciąży i podczas karmienia witaminę E można stosować tylko z przepisu lekarza. Pozostaje tylko zjadać słonecznika, na który teraz jest sezon, bo zierenka mają duzo witaminy E
Arielka, ja mam dwie, tez mi się nie widziało wydawanie tyle kasy na te koszule, własnie dlatego, ze niezbyt mi się podobają i wolę spać w piżamach niż koszulach. A ja mam parę piżam, w których cyca można łatwo wyciągnąć więc będę miała w czym spaćmadu lubi tę wiadomość
-
agaton wrote:Właśnie przeczytałam, ze w ciąży i podczas karmienia witaminę E można stosować tylko z przepisu lekarza. Pozostaje tylko zjadać słonecznika, na który teraz jest sezon, bo zierenka mają duzo witaminy E
Arielka, ja mam dwie, tez mi się nie widziało wydawanie tyle kasy na te koszule, własnie dlatego, ze niezbyt mi się podobają i wolę spać w piżamach niż koszulach. A ja mam parę piżam, w których cyca można łatwo wyciągnąć więc będę miała w czym spać
własnie miałam pytac czy jestes pewna ze wit E mozna, bo jak szukałam co najlepiej na rozstępy, to tez wyszło mi ze wit E ale niestety21.10.2015 Leon -
Arielka, nie mam pojęcia właśnie ile tego kupić. Patrząc po ilości koszul do spania, które teraz mam (spałam w koszulkach L), to też by się przydało z 5 co najmniej, bo a to pocieknie mleko, a to dzieciak upaćka jak mu się uleje..
mamy które mają już dzieci: czy wy spałyście w stanikach, jak karmiłyście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 10:05
-
Ja mam 3,jedna najtansza najzwyklejsza do porodu,bo u nas prosza o rozpinana bo dzidziusia po porodzie wkladaja pod koszule i prosza zeby to nie byla taka krotka ledwo pupe zakrywajaca tylko taka do kolan.a dwie mam na pobyt w szpitalu i one mi sie podobaja akurat.
-
A, no to nie wiedziałam
Dlatego napisałam podobno, bo tak w necie czytałam wielokrotnie, że jednak bolą.
Być może przez otwarte okno, bo zmarzłam trochę, ale zjadłam śniadanie i ciut lepiejKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja chce tylko do szpitala bo w domu nie śpię w koszulach wiec może dwie starcza bo do cesarki to i tak dostane pewnie szpitalne wdzianko. Co do spania w staniku to słyszałam że lepiej w stanik bo można sobie wsadzić wkladke laktacyjna i nie pobudzi się koszula.
-
Cześć Mamusie i Dzidziusie:)
Wy to ranne ptaszki jesteście:) ja wczoraj miałam koszmarny dzień... rano coś mi zaszkodziło i cały dzień źle się czułam, a wieczorem nie mogłam zasnąć;/
brrr...masakra
Sniło mi się, że Polkosia poszła do mojej dr i powiedziała, że chce się nauczyć nacinać krocze, bo chce sama się ciąć przy porodzie w razie czego
Zakręcona, bezpiecznej podróży:)
Paula, Ty to masz przejścia, współczuję... ja czasem narzekam, że cały dzień spędzam w oczekiwaniu na Męża, ale wole już siedzieć sama niź się męczyć z taka baba ;/
a o wczorajszy artykuł, który przeczyałam nt. ubierania noworodka:) http://mataja.pl/2015/08/czapki-z-glow-czy-dziecku-potrzebna-jest-czapeczka-rzecz-o-termoregulacji-noworodka/
Pięknego dnia, Kochane:)
Upałów nie ma, więc można żyć
jaroszka, Lexie, stokrotka25 lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
ss, ja chyba kupię tylko 1 na razie na teraz, bo nie mam co nosić i na czas porodu. Potem sobie dokupię, bo wreszcie jakieś ładne te staniki znalazłam tam i wydają się być wygodne, no i ceny nie porażają.
kurde ja nienawidzę spać w staniku, bo mi ciasno zawsze i niewygodnie
pierdzielę, nie prasuję dzisiaj.