X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

dzisiaj ja również wizytuje ale dopiero o 18:45 więc cały dzien przede mną, ale dam rady :) ciekawa jestem czy szyjka nadal mi sie skraca czy została w miejscu i coś mi sie wydaje że rozwarcie zaczeło mi się robić ale zobaczymy co powie lekarz - nie ma co panikować

piekne pokoiki, łóżeczka, pościele, ja nadal nic nie mam :/ a powoli czas mi sie konczy
    zakocona wrote:
    Nie boli mnie tam nic, ani nie piecze, nie widzę też krwi na papierze, ale jakieś "guzki" mi się porobiły wokół odbytu (wczoraj w lusterku oglądałam), więc to pewnie hemoroidy są :/

zakocona ja również mam hemoroidy i to gdzieś od czerwca, lekarz ginekolog przepisał mi maśc doodbytniczą - nie działa jakoś super - ale powiedział że po ciąży trzeba się udać do specjalisty i wtedy będą coś kombinować bo teraz nie można nic zrobic bo wszystko może zagrozic dziecku.
    Zastanawiam się tylko jak to będzie z nacięciem krocza jak się ma hemoroidy... :/

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jak wyskoczy hemoroid to podobno bardzo, bardzo boli. Może to jednak nie to?
    nie wsyztskie hemoroidy bolą w zależności jakie są ( ale od czego zależą to już ze specjalistą trzeba rozmawiać ) - ja mam takie jak zakocona - nie bolą i nie krwawią
    moja siostra z kolei miała bolące i nawet na tyłku nie umiała usiąść :/
    podobno wychodza jak ma się zaparcia - a ja np w życiu ich nie miałam w ciąży bez problemu się wypróżniam więc ciekawe skąd się wzięły ale to będe się martwić po ciąży :)

polkosia lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, nie mam pojęcia co to jest. Popatrzyłam po fotach w necie (fuj btw) i jednak to wygląda na hemoroidy :( Zapisałam się na jutro do internisty. Zobaczymy co powie i czy mnie do proktologa wyśle.

nat_alia, a hemoroidy wyszły ci w ciąży czy już wcześniej miałaś z tym problem? Boli cię, masz krew, piecze?

ja też nie mam zaparć, ale mam koszmarne wzdęcia, a dziecko i tak uciska na jelita bardzo, a przy wzdęciu jest jeszcze gorzej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 08:38

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Zakręcona szczęsliwego lotu!
    Paulla współczuję:(
    Nat_alia samych dobrych wieści po wizycie!
    Zakocona, tez mam hemoroida/y nie wiem dokładnie, miałam juz przed ciażą ale zaleczony, teraz znowu wyszedł. polkosiu niekoniecznie, od razu bardzo bolą, często na przykład tylko przy wypróżnianiu, albo czuć własnie pod palcem, że jest wypukłość. Ja na razie z tym nic nie robie, staram się nie przesiadywać w WC i regularnie wypróżniac i to pomaga.
    A ja sie dzis obudziłam z mega bolem lewej piersi, ała, chyba mi sie siara zbiera, bo widze coś zaschniętego zółtego na sutku. Może to być, że tak boli?

A ja dziś 18:30 usg 3d, trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby mały zechiał sie pokazać z buźki ;)

nat_alia, polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuje laseczki ! :)
    Polkosia wcale nie każde hemoroidy bola , Ja Zakocona dwa dni temu odkrylam , ze właśnie przez moje zaparcia zrobił mi się mały jeden i kuzwa krwawi co zalatwiam się: ( będę w środę u lekarki to zapytam czy mogę jakoś go podleczyc .

Kochane uciekam juz i do uslyszenia w Polandii

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu, ja właśnie poczułam wczoraj, jak się podmywałam, że cośtam przy odbycie jest, potem w lusterku widziałam. Czyli to jednak na bank hemoroidy.. Ech.. No nic, zobaczymy co jutro internistka powie..

ja mam codziennie zaschniętą siarę na sutkach, z lewej mi leci też samoistnie czasem, jak leżę na lewym boku (z prawej jakoś wcale nie cieknie). Ale piersi mnie nie bolą. Choć ja to codziennie je masuję chwilkę podczas wcierania kremu.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    polkosia, nie mam pojęcia co to jest. Popatrzyłam po fotach w necie (fuj btw) i jednak to wygląda na hemoroidy :( Zapisałam się na jutro do internisty. Zobaczymy co powie i czy mnie do proktologa wyśle.

nat_alia, a hemoroidy wyszły ci w ciąży czy już wcześniej miałaś z tym problem? Boli cię, masz krew, piecze?

ja też nie mam zaparć, ale mam koszmarne wzdęcia, a dziecko i tak uciska na jelita bardzo, a przy wzdęciu jest jeszcze gorzej..
    nigdy wcześniej nie miałam hemoroidów, ale jak nie bolą to sie nie przejmuj, niektóre kobiety z hemoroidami piszą że po ciązy same zanikają więc spokojnie.. jedynie jaki dyskomfort teraz mam to że po każdym wypróżnieniu musze się dokładnie podmyc żeby żadne resztki nie zostały i do pochwy przypadkiem nie dostały się bakterie

• madu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba mi sie cos złego z ta piersią dzieje, bo aż jest cała ciepła;/

a co do hemoroidow to tak jak nat_alia pisze, póki nie bola i nie krwawią to pewnie sie jeszcze same wchłoną. podobno dobrze działa na takie polewanie lodowata wodą. Ja własnie keidyś miałam takie nie bolące, poużywałam troche maści, zniknął ale jak nie pilnuje wyprózniania to wraca no i teraz tez wrócił :) Daj znać co powie lekarz :)

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia, ja właściwie też się za każdym razem podmywam, bo się przyzwyczaiłam, a jak nie mogę, to wycieram tyłek potem chusteczkami nawilżonymi dla dzieci. Ot przyzwyczajenie takie moje :)

Ależ ta ciąża obciąża organizm :/

Dam znać na pewno :)

madu, jak ciepła, to znaczy, że się mleko zebrało. A twarda jest ta pierś? Masuj okrężnymi ruchami, żeby udrożnić kanały mlekowe i spróbuj sobie sama trochę mleka spuścić. Nie miałam u siebie zastojów, ale wiem, jak wyglądają, bo miała kilka razy moja kotka. Można zrobić też okład z kapusty lub gazy zamoczonej w gazie. Ale na początek po prostu rozmasowuj i spróbuj spuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 08:56

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki zakocona, jest twarda po boku . popróbuję tego masowania, moze przejdzie a jak nie to pójde po kapuste...

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lol co ja za bzdurę tam napisałam w poprzednim poście :D "gaza zamoczona w gazie" :D Chodziło o gazę zamoczoną w sodzie :)

Masuj masuj i wyciśnij sobie trochę. Powodzenia :)!

madu lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana dziewczyny.
    Zakręcona spokojnej podróży.
    Zakocona ja mam hemoroida od poprzedniego porodu powiem tak pojawia się i znika, czasem powoduje dolegliwości i krwawi, a czasem jakby go nie było.
    Mikejla no to dziś czeka cię pielęgnacja mężusia :)
    Natalia jeśli chodzi o nacięcie krocza to nie ma to większego znaczenia przy hemoroidach, krocze nacina się tak jak tarcza zegara na godzine 7-8 lub 4-5, a nie na 6 w kierunku odbytu czyli skośnie.

Polkosia może cię gdzieś przewiało w nocy i głowa boli, mi tak się dzieje jak chłodek i okna otwarte.

Ja po wczorajszej wizycie poszłam do toalety a tam brunatna plamka śluzu na gaciach, chyba podczas sprawdzania ph skaleczył mnie ten papierek lakmusowy, bo potem już się nie pojawiło. A śluzu mlecznego mam teraz mega dużo. To napewno nie szyjka bo dr mówił że trzyma tak że jej nic nie ruszy :D

nat_alia lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka nic się nie zdrzemnęłam. Poleżałam jedynie o rozmyślałam o rzeczach do kupienia dla małego.
    Natalia, Madu powodzenia na wizytach. Niech maluszki się ładnie pokażą :)

Zakocona kurde ja też mam takie coś zaschnięte żółte na sutkach ale mało tego. I to niby siara?! :O :D

madu, nat_alia, dodinka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, siara :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, działa i nawet poleciało trochę bezbarwno białego płynu, dalej boli ale już nie jest taka twarda ;)

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu, to super :) Ten płyn to mleko :) Staraj się masować ze 2x dziennie na wszelki wypadek.

madu lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela tak dużo myślałam i pilnowalam R bo w nocy jakby gorączki mi dostaje,chłodno w pokoju a on mokry i zimno mu a ja się topie mimo chlodu. A jak już zasnęłam to kot tak głośno zaczął miauczeć ale mam nadzieje że od dziś będzie chociaż z nim lepiej :)

Zakocona dobrze,że nie bolą bo tak to jest strasznie...ja mam jednego po poprzednim porodzie niestety...

Polkosia no właśnie ja mam hemoroida i nic nie boli na szczęście ;)

Madu kciukaski :*

Soraya co do nacięcia...hmmm zastanawia mnie czy jeśli nacieli mnie poprzednio na 4-5 to czy teraz na 7-8 będą ciąć:D

Bąbelek siara siara :D

A wiecie co? Ostatnio nacisnelam tak jakoś z ciekawości mocniej prawy sutek i mi siara wystrzeliła :o płytki musiałam wytrzeć:D właśnie biorę się za pakowanie torby dla mnie do szpitala. Po wczoraj bardzo źle się czuje...a głupia pomyliłam termin wizyty i nie jutro a w czwartek mam :D

madu, Bąbelek lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaraz zabieram za zamawianie koszul do karmienia. Ależ mi się nie chce kolejnej kasy wydawać. Plus jakiś stanik sportowo-ciążowy muszę kupić, bo nie mam co nosić kompletnie :/

http://pieknamama.pl/ tutaj będę zamawiała, sporo mają ciekawych rzeczy.

madu, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72f1da5a0229.jpg

Chciałam obrócić ale nie potrafie :P sierotka...ale czy widać tam brzuchol???:D

madu, ss, zakocona, agaton, Lucy7, agania, onka, Bąbelek, jacusianka, nat_alia, lojkalojka, annggela, lili_madlen, dodinka, jaroszka, stokrotka25, Lexie, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, paula1, Mikejla, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona spokojnego lotu!!
    Paulla jesteś piekna! I brzusia widać;)
    Mnie po 9 obudzil kurier z paczka z gemini i juz nie zasne, ide kawusie sobie zrobic i na platki z mlekiem mam ochote;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ