X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mi sie macica stawiala, to chyba caly brzuch byłby twardy, a nie tylko gorna czesc , prawda?

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, może być tylko część brzucha. U mnie spina zawsze po stronie, gdzie mała ma kręgosłup, tylko pół brzucha.

Niby miejsc nie ma na chirurgii i ją chwilowo tu wsadzili. Ale masakra, jak dla mnie to ona na psychiatrię powinna iść. Do 2 w nocy mi gadała o tym, jak uśmiercają ludzi w szpitalach i testują na nich leki...

nat_alia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Jakby mi sie macica stawiala, to chyba caly brzuch byłby twardy, a nie tylko gorna czesc , prawda?

tez tak mam. Tez nie wiem czemu i skad to sie bierze. Tak az czasem nie moge oddechu zlapac. Najgorzej jak siedze. Ja mysle, ze nasze zoladki,jak sie jedzeniem wypelnia, to zwiekszaja sie lekko, dzidziusie napieraja, a my czujemy, jakby nasze zebra mialy sie wygiac na druga strone. Jutro bede u lekarza, to jak nie zapomne, to zapytam.

• soraya Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Poklosia, a ty nie leżysz na patologii? Co tam robi 80latka.
    Dziewczyny moze pomożecie co to. Zjadłam wczoraj o 17 późny obiad leczo. W momencie jedzenia, poczułam jak mala tak wywijala tuż przy zoladku, zaraz pod cyckami. Uczucie takiej twardości, jak leżałam to nie czułam, jak chodziłam czułam, bardzo to nie przyjemne, jakby twardnienie, ale tylko w tym jednym miejscu. Teraz tez czuje, ale zdecydowanie słabiej. Dodatkowo caly czas mala tak kopala, ze ja nawet nie wiem czy w nocy przestala, bo co wstalam to ja czułam, co to cholera?

Agatko mi w okolicach żołądka bardzo często robi się twardy okrągły kamień, ja to mam wrażenie że to wypięta pupa. I rzeczywiście najczęściej po jedzeniu. Jeśli chodzi o twardnienie to w całości mi się spina i to zupełnie inne uczucie.

A co do 80 latki może też jest w ciąży :D Po ostatniej aferze z 60 latką wszystko możliwe :D

polkosia lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadania nadal brak, co za patologia!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu kochana jestem z Tobą, czytam od wczoraj co się dzieje i trzymam za was kciuki :*

Na prawdę w szpitalu w piątek nie ze się mięska? o.O

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Masakra :/ ja to juz o 6 musze zjesc, bo maly glod mnie lapie. Mam nadzieje, ze zaraz bedzie i ze bedzie to cos dobrego eh.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nie raz twardy od gory brzuszek .
    Ja mam 115 cm w obwodzie w najwiekszym miejscu i wcale nie mam mega brzucha bo dopiero zaczął rosnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:24

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Moze dzisiaj strajkują :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na korytarzu śmierdzi cebulą. Ciekawe co będzie na obiad... chociaż wolałabym zjeść obiad w domu...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy w maju lezalam w szpitalu, to te posilki nie byly najgorsze :) fakt ze przychodza kiedy chca, niby sniadanie od 8 a o 9.30 dopiero jadlysmy :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, tez mi sie tak dzieje i przypuszczam że to własnie noga ugniatająca złolądek, a tak bardziej pod żebrami to ugniatająca wątrobę, bo tym akurat moj się zajmowal podczas usg więc to na stówkę, i wtedy wsłasnie się taka twarda gula robi pod żebrem, że ani sie schylić, ani zgarbić, i najlepiej własnie na leżoco. poza tym tez mi się spina bardziej w miejscach, które sa najmocniej okładane i jak tych ruchów jest naprawde dużo, to wtedy spina się cały brzuch dopiero.

Polkosiu trzymajcie sie i Ty Agania tez!

A teraz moje pytanie, bo nie wiem o co chodzi. od 2-3 dni wieczorami, a dzis nawet teraz, boli mnie w okolicach miednicy/brzucha <własnie nie wiem co dokładnie>, ale boli tak jak na okres, może ból to za dużo powiedziane ale całała ta okolica tak ćmi razem z plecami i czasem sie przeżuca na uda, dokladnie tak jak podczas okresu... Bardziej boli jak leżę/ siedzę, jak wstaje to przestaje na chwilę. Myślicie, ze mam się martwić, czy spokojnie poczekac do wizyty w przyszły piątek? Dodam tylko że nic sie nie spina w tym czasie ani nic, po prostu lekki ból okresowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:44

21.10.2015 Leon <3
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no masakra z tą babką.. Oby ją jak najszybciej przenieśli! Oni są niepoważni żeby do ciężarnej staruszkę dawać. A ze śniadaniem to przegięcie.. Jakby mieli pobrać krew ma czczo np to juz by dawno to zrobili. Na pewno zaraz będzie śniadanie a i mąż też o Was zadba!:) najważniejsze ze w porę trafiłaś do lekarzy teraz będzie tylko lepiej :)
    Dziewczyny życzę Wam szybkiego powrotu do domu jeszcze w dwupaku.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, miałam wczoraj podobnie. Przez cały dzień bolał mnie w ten sposób prawy jajnik, plecy, pośladek i udo. I właśnie to było takie uczucie ucisku jak na okres, ciepła kąpiel trochę pomogła, a na wieczór całkiem przeszło. Wydaje mi się, że to młoda musiała się ułożyć jakoś naciskając na nerwy... jak się powtórzy to się zacznę martwić, ale dzisiaj jest już ok.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mi po ciepłym prysznicu przeszło na chwile, a potem znów jak sie połozyłam, zaczęlo boleć. Zobaczę jak będzie dzisiaj. ide jescze do położnej to jej zapytam, bo wczoraj inna powiedziała mi że to miednica sie może rozserzac, ale ne wiem, chyba mi się to nie wydaje, bo ból okresowy. A może?

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, trzymajcie się tam!
    agania, wy to samo!

Ja dzisiaj mam dzień sprzątania, bo jutro rano mamy SR, a potem przychodzi rodzina na ur/im L. Pranie już drugie nastawiłam i dwa zdjęłam, posegregowałam resztę na kolejne prania. Myślałam, że da radę dziś dziecięce uprać jakieś, ale nie będę miała już gdzie rozwiesić..

Wczoraj położna na SR powiedziała, żeby pić herbatkę z malin i brać wiesiołek od 35tyg. Kiedy wasze położne mówiły, żeby to przyjmować? I przypomniała, że magnez trzeba koniecznie w max 35tyg odstawić, bo przecież on rozkurczowy jest. Ja nie biorę, ale to tylko wam przypominam ;)

A to my dzisiaj. 63kg. 11kg na plusie. Ten trymestr przybieram wolniutko na szczęście (od 27t0d do dziś 33t2d - 2,6kg) UFFFF.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1af6681545a9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:55

madu, Blondik, Magnosia, polkosia, soraya, Nynusia, lojkalojka, lili_madlen, PauLLa, agaton, annggela, Lexie, nat_alia, ss, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Muffinka1019, estrella, Wredotka, Aleksandra90, ~Rewianka~, ZakręconaOna, paula1, linka220 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona Ty zgrabna mamuśko! :D

zakocona lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wyglądasz :) U nas po śniadaniu. Pół serka topionego, 4 kromki chleba i plasterek pomidora. Dobre...

zakocona, Blondik, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~, paula1 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Super wyglądasz :) U nas po śniadaniu. Pół serka topionego, 4 kromki chleba i plasterek pomidora. Dobre...
    Dobrze, ze maz Twoj ma Ci kanapki przyniesc.
    i tym sie ma najesc kobieta w 8 miesiacu ciazy? Kpina...

Zakocona cudny brzus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 09:13

zakocona, polkosia lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja pytałam gina o to. Dzidzia uciska żołądek także jak sobie pojemy a żołądek ma mniej miejsca niż zawsze to tego jest efekt ze twardnieje bo mało miejsca

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1825 1826 1827 1828 1829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ