X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane :-* śpijcie smacznie :-) melduje się rano :-*

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1, soyara, gratuluję fasolek :)

Buniu86, u mnie 3 dni po tym jak beta była 9 331, widziałam jeszcze tylko pusty pęcherzyk... także na razie nie musiało być nic widać, nie ma się czym martwić :) Ja rozpaczałam w swoim pamiętniku, a pocieszyła mnie inna Mamusia, która jeszcze dłużej nie widziała bobaska (napisała: "jak już wszystkie inne widziały serduszka") i wszystko skończyło się dobrze przy następnym usg.

mersiak, rady pedagogiczne są tak nudne jak wspominam pracę w szkole... dobrze, że już na takiej nie będę :D

Widzę, że mamy wreszcie pierwszą mamę bliźniaków :D just_me, fajnie i niezła historia, pewnie co się stresu najadłaś to Twoje, ale cudowne zakończenie :)

Wiecie, znacząco osłabły mi mdłości, są raczej okazyjne... gdy czuję głód (ale już opanowałam sztukę jedzenia tak, by ich uniknąć), gdy jakiś zapach mi nie podejdzie, gdy jechałam autobusem.
    Ale nie przejmuję się, to pewnie zbawienne leżenie w domu w błogim spokoju, bez stresowego myślenia o pracy i najbliższej przyszłości - w końcu i tak conajmniej 2 tygodnie leżenia przede mną.
    Natomiast trzymam kciuki za wszystkie cierpiące, by i Wam mdłości nie utrudniały już życia :(

Dobranoc :*

paula1, Bunia86 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane! pomozcie :(

l22nqps6zs1m82ws.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    kochane! pomozcie :(
    co się dzieje?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w 7 tygodniu i po prostu meczal mnie mdlosci.. pojawiaja sie jak glodna jestem (czyli co godz.. bardzo czesto) znacie jakies sposoby na to? i wiecie moze dlaczego tak sie dzieje?

l22nqps6zs1m82ws.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    jestem w 7 tygodniu i po prostu meczal mnie mdlosci.. pojawiaja sie jak glodna jestem (czyli co godz.. bardzo czesto) znacie jakies sposoby na to? i wiecie moze dlaczego tak sie dzieje?
    Mi pomaga imbir w herbacie.
    A na zgagę miętówka tylko gorzka koniecznie.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy też macie wzdęcia? U mnie po prostu tragedia! Tak mi brzuch wywaliło, że zaraz w pracy zaczną się domyślać.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Plkosiu, ja nie mogę nic złego powiedzieć na Prządkę-Rabaniuk (rzeczowa, konkretna) - nie ma w gabinecie USG niestety, dziewczyny z pracy chwalą Kucewicza. Jedna z koleżanek też chodziała do Pająka i też go bardzo chwaliła. Nie wiem, czy pomogłam ;)
    Teraz jeżdzę do Warszawy do Gin, która specjalizuje się w ciążach z problemami z krwią. Wykryto u mnie przeciwciała (stąd Acard i Clexane)

Kucewicz to kolega mojej mamy :)

Kasia82- ja po tym rozpoznałam że jestem w ciąży bo mi od razu wywala tak że zaraz się będą pytać kiedy na porodówkę jadę :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana niestety w złym humorze, niewyspana i do tego obudziły mnie mdłości... mało brakowało do wymiotów,ale szczegółów zdradzać nie będę bo każda zwymiotuje :)
    brak mi sił... nie wiem jak wytrzymam w pracy... chyba nadszedł czas żeby powiedzieć szefowi bo nie wiem jak będzie przez weekend i czy dam rade przyjść do pracy w poniedziałek... :/

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to chyba zatoki. Postaram sie wbic rano do lekarza. Dzusiaj i jutro i tak musze byc w pracy, ale moze od poniedzialku kilka dni dostane.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • just_me Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy i czy w ogóle zamierzacie iść na dłuższe L4 żeby się bezstresowo przygotować do porodu?

2x[*] luty 2015

201604267252.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam podzielone zdanie na temat zwolnienia w poprzedniej ciąży pracowałam do 6 miesiąca, a zwolnienie dostałam po zatruciu pokarmowym, które lekarz przeciągnął już do dnia porodu. Natomiast czułam się bardzo dobrze. To był ostatni rok studiów, pisałam wtedy pracę magisterską i do końca chodziłam na zajęcia. Pamiętam jeszcze jak w szóstym miesiącu biegłyśmy z koleżanką do autobusu bo stał już na przystanku. Miny pasażerów przylepionych do szyby bezcenne :)
    W związku z tym póki dobrze się czuję to na razie nie planuję zwolnienia, ale czas pokaże.

Wiadomo, mdłości, wymioty to nie dobry czas na pracę wtedy ewentualnie krótkie zwolnienie ale potem bym chyba jeszcze wróciła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 07:18

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just u ciebie zwolnienie potrzebmw bedzie wczesniej bo ciazavblizniacza jest zawsze o podwyzszonym ryzyku

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialabym iść na zwolnienie od 1.06 do końca już.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Bardzo współczuje chorowitkom i biedactwom z mdłościami. Ja jakoś żyję :) Dziś zaczynam 3 miesiąc :D jupi!
    Wczoraj miałam rozmowę z mężem, zagroził, że po porodzie będziemy robić test na ojcostwo :D a wszystko dlatego, że on jest największym mięsożercą jakiego znam, a ja w ciąży źle reaguje na wieprzowinkę :D mam zgagę i w ogóle mi po niej niedobrze :) On twierdzi, że to niemożliwe, żeby jego potomkowi nie pasowało mięsko :D hehe
    I jak tu wytłumaczyć facetowi, że ja teraz wolę rzodkiewkę i pomidorówkę niż świnkę? :D
    Miłego dzionka

paula1, Małgorzatka, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja jeszcze chyba jestem na wczesnym etapie ciąży i nie mam mdłości i nie wymiotuję (byłoby cudownie gdybym tego nie przechodziła), u mnie tylko na razie ból w podbrzuszu w po bokach. Na pewno zauważyłam zwiększenie metabolizmu, ból skutków, piersi. Strasznie jestem głodna, aż mnie w żołądku skręca, a wczoraj z głodu aż miałam zawroty głowy wieczorem... mam nadzieję, że te zawroty głowy się zdarzają ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, Wy też macie wzdęcia? U mnie po prostu tragedia! Tak mi brzuch wywaliło, że zaraz w pracy zaczną się domyślać.

niestety mnie także to dopadło..nie mówiąc o duzej ilości gazów masakra...:/

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku były potworne gazy, co 5 minut. Teraz spokój już od dawna :)

A zawroty głowy mi się zdarzały sporadycznie, ale zdarzały.

Dziś czuję się w miarę OK. Na razie ;)

aanaa, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawroty głowy mam do dziś, ale to podobno przez hormony. Wolę zawroty głowy niż humory :)

paula1, Małgorzatka, Bunia86 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa ja też zaczynam 3 m-c dzisiaj :)
    Dzisiaj też się czuję w miarę ok, jeść mi się chce cały czas, ale to już się przyzwyczaiłam, że co 2-3 h muszę coś zjeść. Później skoczę do sklepu po jakąś rybkę i kapustę kiszoną na surówkę i kapuśniaczek, bo mam ochotę :)
    Jedno co się wkurzam na siebie - mam strasznego lenia, nic mi się nie chce, miałam tyle planów, że zrobię w ferie, ale jak na razie tylko odpoczywam. Dobrze, że jeszcze przyszły tydzień wolny, to coś może zrobię, żebym później miała mniej.
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 08:43

aanaa, Małgorzatka, Bunia86 lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ