X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę sobie jeszcze poopłacać 3 mce wyższe składki, bo do tej pory w ogole nie płaciłam chorobowego. Także marzec, kwiecień i maj będą wyższe skłądki a potem L4 :) Mi księgowa doradziła zatridnienie nawet na umowe zlecenie czy na 1/16 etatu kogokolwiek :) więc tak zrobię z racji iż partnera nie można jako osobę wspópracującą, jdynie męża..

polkosia lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zbieram się z łóżka i idę coś porobić . Zaglądnę do Was później :-*

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, mam dokładnie taki sam plan ;) No ja nawet myślałam, żeby siostrę - studentkę zatrudnić, ale skoro jest możliwość z mężem to skorzystam.

A powiedz mi, bo gdzieś mi przemknęło, jak zgłoszę wyższe stawki od 1.03, to one przypadkiem nie liczą się na luty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 10:40

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, tez z mdlosciami... Ledwo co się wczoraj pochwalilam, ze przeszły to dzis do pracy jechałam z zaciśniętym gardłem ...

wnid9vvjodizjocx.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczyny :) Znowu miałam do nadrobienia kilka stron! I ile emocji :D

Pierwsze bliźniaki! Gratuluję!

Ja wczoraj miałam straszne mdłości. Po prostu okrutne. A jak skończyły się mdłości to zaczęły wzdęcia i w kółko to samo. Dzisiaj nie jest źle ale cały czas czuję niesmak na języku. Mi niestety jedzenie na krótko pomaga... jak na razie najlepszym sposobem na mdłości była pepsi z paluszkami. A wiadomo tego za często nie można. O tyle dobrze, że z powrotem mogę jeśc mięso. Mężulek kupił mi nawet parówki bez tego całego syfu... glutaminianów, fosforanów, konserwantów, barwników itd.
    anima wrote:
    Ursa czemu ucieklas z wrześniowek? ? Źle Ci tam było.?

Na wrześniówki też czasem zaglądam, żeby dopingować dziewczyny :D Ale muszę przyznać, że te ciągłe awantury i "ta" osoba z patentem na mądrość, sprawiły, że z niejaką ulgą przyjęłam termin na październik :)

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Bunia, mam dokładnie taki sam plan ;) No ja nawet myślałam, żeby siostrę - studentkę zatrudnić, ale skoro jest możliwość z mężem to skorzystam.

A powiedz mi, bo gdzieś mi przemknęło, jak zgłoszę wyższe stawki od 1.03, to one przypadkiem nie liczą się na luty?

Muiała byś zgłosić na początku lutego że za luty chcesz wysokie składki, Masz ma to 7 dni (razem z sobotą i niedzielą). Ja profilaktycznie składam 27 lutego wniosek bo 1 marzec wypada na niedzielę, że chcę od 1 marca płacić wysokie składki i chorobowe.

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj idę na serduszko, ale się boję aaaaaaaa :D serio stres jest...zrobiła mi się rano afta na wardze i nie wiem jak ją leczyć w ciąży :( ?

Kochane co do mdłości to znalazłam coś i od razu pomyślałam o was :)
    Krople na nudności Imbifem, 50ml, 35zł zawierają wyciąg z kłącza imbiru, koncentrat soku jabłkowego oraz miód akacjowy. Preparat łagodzi poranne nudności oraz przeciwdziała objawom choroby lokomocyjnej. Nie powoduje senności. Dla dorosłych i dzieci powyżej 6r.ż. Znalazłam ten preparat w "domowej apteczce" artykule w gazecie "M jak mama" :)

Małgorzatka, polkosia, ola.321, Bunia86, agania, dodinka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, dzięki :) Dobrze wiedzieć.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczyny dzisiaj idę na serduszko, ale się boję aaaaaaaa :D serio stres jest...zrobiła mi się rano afta na wardze i nie wiem jak ją leczyć w ciąży :( ?

Kochane co do mdłości to znalazłam coś i od razu pomyślałam o was :)
    Krople na nudności Imbifem, 50ml, 35zł zawierają wyciąg z kłącza imbiru, koncentrat soku jabłkowego oraz miód akacjowy. Preparat łagodzi poranne nudności oraz przeciwdziała objawom choroby lokomocyjnej. Nie powoduje senności. Dla dorosłych i dzieci powyżej 6r.ż. Znalazłam ten preparat w "domowej apteczce" artykule w gazecie "M jak mama" :)
    Aftin możesz użyć spokojnie ;-) nie pamiętam jak się pisze nazwę :-P
    Trzymam kciuki za wizytę :-*

Fatim lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ursa ;-) no my się tam cieszymy że Październik Ci odpowiada :-D mi akurat pepsi nie pomogła :-P a taką miałam nadzieję heh no swoje trzeba wycierpieć :-P

Muffinka trzymaj się jakoś w tej pracy :-*

oar83e3krqgkccev.png
  • Arielka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a jak się robi męża osobą współpracującą? Ja też prowadzę działalność i zastanawiam się nad jakimś rozwiązaniem na l4. to nie jest podejrzane gdyzatrudnia się rodzine?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już siadłam i pije mięte eh Zuzi mojej musiałam Kevina włączyć uwielbia hehe :-D

Fatim, Bunia86, paula1 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ze spa zbytnio nie pokorzystasz, możesz mieć masaż kosmetyczny twarzy,szyi i dekoltu, mikrodermabrazję, kilka zabiegów na twarz, ale osoby wykonujące to muszą mieć pewność, że mają kosmetyki bez składników źle wpływających na dziecko. Masaż ciała powinna robić osoba tylko i wyłącznie przeszkolona do masażu ciężarnych jeśli nie ma takiego przeszkolenia tylko jest po prostu masażystą, kosmetyczką, kosmetologiem bez tego konkretnego przeszkolenia to w życiu się nie kładź ! Wiem co mówię, bo jestem z branży. Bardzo często koledzy i koleżanki pracują na kosmetykach nie zwracając uwagi czy skład nadaje się również dla kobiet w ciąży. Korzystaj z zabiegów przeznaczonych dla kobiet w ciąży. Bierzesz euthyrox więc zapomnij też o zabiegach z algami.

polkosia, Bunia86 lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka dezaftan ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, nie biorę Euthyroxu :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to przepraszam coś mi się ubzdurało, że bierzesz :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Polkosia a jak się robi męża osobą współpracującą? Ja też prowadzę działalność i zastanawiam się nad jakimś rozwiązaniem na l4. to nie jest podejrzane gdyzatrudnia się rodzine?

Właśnie o to chodzi, że tak jakby nie zatrudniasz, tylko zgłaszasz, że będzie Ci nieodpłatnie pomagał. Można zgłosić chyba rodzinę w prostej linii (rodziców tak, rodzeństwa nie). Pozostałych właśnie musisz zatrudnić. I jeszcze jest fajnie, że jak mąż ma swoją firmę czy etat, to płacisz tylko składkę zdrowotną za niego :) Więc się naprawdę opłaca. Ja zgłoszę go dopiero dzień przed pójściem na L4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 11:36

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Małgorzatka dezaftan ?
    Nie zapytaj w aptece o aphtin czyta się aftin :-) ja to miałam też dla dziewczynek po urodzeniu zapobiegawczo na pleśniawki :-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:

Ja byłam od 16 roku życia ustanowiona mamy współpracownikiem. Nikt na to podejrzanie nie patrzył :)

polkosia, Bunia86 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrin czy coś takiego, za 1,5 zł :D Najlepsza rzecz.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ