Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia, ja mam wrażenie, że to właśnie jak za dużo siedzę (szczególnie pochylona nad kompem!) to mi nawala. Ale postanowiłam sobie trochę poćwiczyć tak delikatnie, bo wiem, że to nie jest najlepszy pomysł zaczynać teraz ćwiczenia, ale mam nadzieję, że właśnie takie lekkie może mi trochę pomogą. Nie planuję jeszcze narzekać na to, że ciąża jest dla mnie ciężka
Zakręcona, ja w sumie nie miałam badania robionego w Polsce, ale miałam być od 22 na czczo - bez jedzenia i picia, a na 8 miałam umówione badanie -
Cześć dziewczyny
Dawno się nie udzielałam, bo jakoś weny czasem brak po nadrobieniu zaległości w czytaniu. Podczytuję Was, ale czasu mniej miałam na pisanie.
Chciałam się z Wami podzielić wiadomościami z dzisiejszej wizyty. Ala pozostaje Alą, Kruszynka waży 1639g. Od maja ciągle była odwrócona główką w dół a w pt zrobiła nam psikusa i teraz jest miednicowo. Od piątku męczą mnie bóle w szyjce, bałam się, że szyjka mi się skraca jak u Polkosi a tu jednak szyjka długa 35 mm, ale mała daje mi kopniaki tam gdzie nie trzeba. Szacowana waga w terminie porodu to 3200g (trochę mi ulżyło, bo Nadia urodziła się z wagą 3800g).
Polkosiu, mogłabyś mi powiedzieć jakie ćwiczenia robiłaś, żeby Klementysia obróćiła się główkowo?
Poza tym zapisałam się do położnej, odwiedza mnie raz w tygodniu
Wyprawka prawie gotowa, ale trorba jeszcze nie spakowana, bo brakuje paru rzeczy
Trzymam kciuki za wszytskie z Was a szczególnie za te leżące w szpitalach.polkosia, szczesliwa_mamusia21, estrella, WiedźmaMaKota, Muffinka1019, Little Frog, lili_madlen, IviQ, Blondik, PauLLa, Lucy7, soraya, Magnosia, lojkalojka, ola.321, ss, nat_alia, Lexie, agaton lubią tę wiadomość
-
No i jesteśmy po USG. U Antosia wszystko dobrze, waży 1600g
Gorzej ze mną, jutro do szpitala mnie kładą... Jednak sterydy muszą podać ,w razie czego na rozwój płucek, bo szyjkę ostatnio miałam krótką 29mm a dziś już 19Kurde nigdy nie myślałam że będę się musiała wcześniej kłaść w szpitalu eh. Pytam się gin, to jak długo będę leżeć 2 dni? a on że przynajmniej 4. No masakra, wiec pewnie przez weekend mnie przetrzymają skoro mam się zjawić jutro. A jeszcze najlepsze: mój syn to niezły akrobata, znowu jest ułożony miednicowo
I to chyba dziś w domu przed badaniem fiknął bo znowu poczułam ściskanie jak wtedy w sklepie. Najważniejsze, że z małym wszystko w porządku, musze leżeć i tyle.. Gin stwierdził, że na pewno przed 37 tygodniem urodzę.
A tu przedstawiam Wam Antosia
polkosia, zakocona, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, estrella, paula1, WiedźmaMaKota, ewwiel, Arielka, Little Frog, lili_madlen, agania, Blondik, jacusianka, PauLLa, annggela, Lucy7, soraya, Magnosia, lojkalojka, ola.321, ss, nat_alia, Lexie, agaton, jaroszka, Muffinka1019, magdallenee lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, polecam basen
Ja przez 3 dni po 3h się pluskałam i fiknęła. Nie wiadomo czy dzięki temu, ale spróbować możecie
Ja jeszcze polegiwałam na łóżku z poduszkami pod pupą i kołysałam biodrami (jak na hula-hop, ale wolno) w rozkroku przy muzyce czy TV.
ewwiel lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Babelek piękny jest !
A co do szyjki to lipa ze się skróciła no ale lekarz wie co robić kładąc Cie do szpitala , wiadomo nie jest tam przyjemnie ale podadza te sterydy i w razie w juz trochę zabezpieczony synus będzie .
To jak przed 37 tygodniem to juz niedługo ! -
Co te dzieci się na świat tak śpieszą kurcze?
Bąbelek, będą ci pessar zakładać czy masz nakaz leżenia po prostu?
polkosia, dziękinic tam nie znalazłam
Ten mi się podoba http://allegro.pl/next-pajacyk-pajacyki-spioszki-new-56-62-68-74-i5054347860.html -
Kurcze dziewczyny mam nadzieje ze wszystkie problemy szybko znikna !
Wiedzma ja pralam normalnie w pralce , i te kolorowe tez i nic nie puscilo, wygladaja dobrze
Blondik , Ewiel dobrze ze na wizytach super ! A Madzia super waga !
Babelku piekny Antoś !Nie martw sie na pewno bedzie dobrze weekend szybko zleci !
-
Polkosia dzięki za info. U mnie basen odpada, bo nie mam na miejscu. Ale resztę twoich podpowiedzi wprowadzę w życie
Zapomniałam tylko zapytać ginki o masaż krocza, ale skoro u mnie szyjka długa to pewnie masaż krocza mogę robić, byle tylko Ala obróciła się znów główkowo.
Bąbelek, mam nadzieję, ze leżenie pomoże i Anoś jeszcze trochę wytrzyma w brzuszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 17:10
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Tak bym chciała raz przeczytać ze u wszystkich wszystko ok. A widzę ze zawsze coś
nie zazdroszczę bólów pleców o nakazów leżenia ani problemów z teściami. Tak bym chciała by okres ciąży był dla każdej z nas pasmem samych pozytywnich chwil....życzę wszystkim by jutro na Waszych twarzach gościł tylko uśmiech i wszystkie dolegliwości poszły w zapomnienie
WiedźmaMaKota, ZakręconaOna, estrella, Little Frog, BATTINKA, annggela, soraya, Magnosia, lojkalojka, ewwiel, ss, agaton, jaroszka, miska2503 lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))