Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosiu zgadza się, dobrze dziewczyny piszą, obniżanie brzucha może być rózne, czasem kilka tyg a czasem chwile przed porodem. Mi wcale się nie obniżył przy Nadii, do końca był wysoko a była 3 razy wywoływana i urodziła się 13 dni po terminie. Teraz mam brzuch niżej niz w poprzedniej ciąży, więc też jestem ciekawa jak teraz będzie z jego obniżeniem się.
-
Dziewczyny ja wczoraj byłam na morfologii babka jak mi wbiła igle żeby pobrać krew,to chyba przy okazji cos mi wpuściła w te żyły;) bo mała od wczoraj kopie jak szalona. Rozpycha sie w każdą stronę
Dziewczyny iść jutro do teściowej czy udać ze zapomniałam o jej ur.??
Kuźwa nie lubię jej zawsze pamiętałam życzenia składałam a teraz nawet tego mi się nie chce:(( bo widzę ze coraz gorzej nasze stosunki są.
Oba zawsze na moje ur.przyłazi z prezentem a mi tak się nie chce iść(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 20:34
-
Battkinka miałam podobną sytuacje z teściową. Rozmawiam z nią tylko wtedy kiedy muszą i tak samo jest z odwiedzinami. Tydz temu też miała urodziny, ale kupiłam jej zestaw kosmetyków, zawiozłam, złożyłam życzenia, ale na zadnej kawie nie zostawałam, bo ściemniłam, ze mam coś jeszcze do załatwienia i nie mogę sobie na kawę pozwolić. Więc minęło szybko...
-
Battinka ja bym chociaż z życzeniami i kwiatkami poszła, żeby później nie żałować, ale wiem, że ciężko Ci będą te życzenia przechodzić przez gardło...
Ale wiesz jej też zrobi się przykro i może to jeszcze bardziej zepsuć relacje:/ chyba że Ci nie zależy to luz - no zrobisz jak uważasz
Kawy pić nie musisz, możesz powiedzieć że brzuch Cię boli i lepiej żebyś poleżała sobie
Dziewczyny trzymajcie się i te szyjki w ryzach
Sorrki, że pomęczę jeszcze o te materace, ale Zakręcona, Arielka i dziewczyny, które zamawiały przez neta materac i są zadowolone możecie podać linki do aukcji albo sklepów internetowych? -
Dziewczyny Ja wiem , ze końcówka ciąży to największe rosniecie brzucha itp ale w tempie jednego , dwóch dni o polowe żeby brzuch urósł to szok !
Wybaczcie za mój nieogar twarzowy.
Tu fotka z dziś... http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3934763a122e.jpgss, linka220, agaton, jaroszka, annggela, nat_alia, stokrotka25, ola.321, Little Frog, Muffinka1019, zakocona, paula1, polkosia, estrella, Magnosia, BATTINKA, miska2503, szczesliwa_mamusia21, PauLLa, Bąbelek, lojkalojka, Lexie, dodinka, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
stokrotka25 wrote:
Sorrki, że pomęczę jeszcze o te materace, ale Zakręcona, Arielka i dziewczyny, które zamawiały przez neta materac i są zadowolone możecie podać linki do aukcji albo sklepów internetowych?
Ja zamówiłam ten:
http://www.comfortbe.pl/menu,7,esklep,produkt,id,105,name,Materac_dzieciecy_Softbe_Kokosowy_LUX_120x60,kat,84,prod,0
błyskawiczna dostawa i fajny jest
Nie zamawiałam z gryką, bo się naczytałam że się lęgną robaki (co oczywiście nie wiadomo czy jest prawda), więc dla świętego spokoju mam kokos i piankastokrotka25 lubi tę wiadomość
-
Ja jutro też wizytuje,ale chyba bez USG:/ Mam tysiąc pytań do gina,bo mała strasznie szaleje i mnie kłuje chyba w szyjce, więc boje się o ten szew:(
Co do rozstępów,tomnie niestety to nie ominęło:/Póki co na brzuchu nie mam, ale już wiem, że się pojawią. Przykro mi bo smaruje się regularnie dwa razy dziennie, robiepilingi, masaże, a jak widać rozstępy na piersiach i tyłku się zrobiły. No cóż bikini będzie trzeba zastąpić strojem jedno częsciowym:) -
Ss typowy chlopiecy brzuch jak to by babki powiedziała hihi
Linka Ja tez się naczytalam takich rzeczy ale jednak na chłopski rozum , robaki się nie zalegna w suchym , zadbanym materacu . Dziecko musiałoby sikac w niego i nie wiadomo co jeszcze:)
A po to są przecież podkłady wchlaniajace wodę itp na materacyk i prześcieradła normalnie jak do łóżka wiec spokojnie uważam:) -
Hej Laski!
Battinka, współczuje relacji z teściową i szkoda, ze męża nie ma bo byście razem poszli, ale ja tez bym chyba tak zrobiła, jak dziewczyny piszą, że bym poszła, życzenia złozyła i nara;)
Aguś, ja bym się tym nie przejmowała, bo nie dość, że ta różnica mieści się w normie, to jeszcze te pomiary są mało dokładne, więc lepiej nie stresuj sie i nie czytaj w internecie nic!
Aanaa, a kolacje chociaż dostałaś? Bidulka jesteś strasznie i chociaż nie udzielam się ostatnio, to myślę o Tobie i o reszcie dziewczyn i trzymam kciuki!
Polkosia, z tymi kwiatkami to jakas masakra, zdecydowanie bym napisała pismene zażalenie. Tez by mi do głowy nie przyszło, że koles może chcieć kase, ale pewnie tez bym dała, bo ja bym się bała przenosić tyle donic, a co dopiero Ty... Ale było minęło, odesłac też nie było faktycznie jak, bo zapłacone, następnym razem bierz za pobraniem, wtedy na pewno wyładują hehe, a póki co leż i odpoczywaj, ale mówią Ci tu dziewczyny, że masz leżeć, a Ty tu jakieś układanie sobie urządzasz, sprzątanie, w ogóle się nie słuchasz!!!;p
Buziaki dla wszystkich przechodzących złe chwile :*:* Jutro będzie lepszy dzień!
Szczęśliwa, fajnie, ze kolacja się udała, chyba późno jedliscie, jak Ty o 19 się za ciasto brałas
Ja dzisiaj zrobiłam szarlotkę z kaszy jaglanej, juz zapomniałam że takie ciasto jest, zdrowe, pyszne i superłatweWłasnie zjadłam przed chwilą na deser po kolacji hehe
Stokrotka, ja kupowałam na allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5377184433
Dużo mają "dzieciowych" rzeczy i ja zamówiłam dość sporą paczkę i jestem bardzo zadowolona:)
To jest to żelazko, które polecałyśmy Mice, jak się pytała: http://expressbuy.pl/zelazko-parowe-philips-gc-4410-02.html
Ss, ja to nie czaje takiego durnego gadania, że wyprawka po urodzeniu. Fakt, mozna pójść do sklepu i kupić wszystko jak leci, ale jak się chce kupić w jak najlepszych cenach, to troche czasu na to trzeba poświęcić, a jakby facet miał kupić to by poszedł i nie ważne jakie i po ile, wziąłby co by byłoJa w żadne zabobony nie wierzę, ale tez mi było przykro jak kupowałam ciuszki dla balbinki i sie jarałam, a mąż mi mówił, że po co tyle nakupiłam, że jeszcze za wczesnie. To nie dziwie się, ze Ci było przykro, bo by człowiek chciał, zeby się cały swiat z nim razem cieszył
A jeszcze chciałam napisać, ze mąż mój dostał propozycję, jeszcze nie na 100%, ale jest to b.prawdopodobne, że będzie mógł pojechac na tydzień do Austrii i zarobi tyle, co tu w dwa m-ce. Kusząca bardzo propozycja, tylko to będzie we wrześniu, nie wiadomo którego, a ja mam termin na 1-6 października... Pewnie pojedzie, mam nadzieje, ze nie zacznę rodzic wtedy
Little Frog, Ewwiel, fajnie, ze się odezwałyście
IviQ, powodzenia w tym szpitalu, oby z zebem sie udało szybko załatwić!
Zakręcona, śmiesznie, ze Ty dopiero teraz glukozę robisz, ale nie jest to takie straszneDasz radę!
Dodinka, daj znac jak wyniki!
Little Frog, nat_alia, stokrotka25, ewwiel, madu, polkosia, BATTINKA, szczesliwa_mamusia21, IviQ, dodinka lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Kochana a no niestety robię dopiero teraz gdyż mam dopiero mozliwosc: (
Brzuch faktycznie Ci wystrzelił, piekny jest!!
-
Amerie, to powodzenia!
Jednak chyba te rozstępy to kwestia indywidualna, bo ja sie praktycznie w ogóle nie smaruję i nie mam nic a nic, a brzuch juz ogromny:)
Ja mam swój sposób "eko-zjeba" haha, otóż wcieram w ciałko ocet jabłkowy własnej roboty. Skóra jest po tym wspaniała:) Mój mąz nienawidzi tego zapachu, ale przeważnie nie wie, ze to robie, bo to czuć tylko przy wcieraniu i szybko paruje, a później się mężu zachwyca, jaką mam gładką skórę
Little Frog, Amerie, ewwiel lubią tę wiadomość
-
A jeszcze chciałam o hemoroidach napisać, że ja polecam polewanie pupy zimną wodą. Ja codziennie wieczorem i rano po prysznicu, czy po myciu to uskuteczniam i pomogło:)
Ćwiczenia też się staram robić, jak Zakocona zaleca;) Ale często nie pamiętam i tak samo z ćwiczeniami mięśni kegla...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 21:25
-
ss wrote:A co to za przepis na ciasto?
chętna jestem:))
Wzorowałam sie na tym, ale mocno go zmodyfikowałam, żeby był prostszy: http://quchniawege.blogspot.com/2013/05/kokosowa-szarlotka-z-kasza-jaglana.htmlss, nat_alia lubią tę wiadomość