X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę sprawdzić czy sobie nie wkręcam tego swędzenia i może na następnej wizycie zapytam o opinię lekarkę.

Właśnie nic mi nie będzie przysługiwało, bo jestem na studiach doktoranckich i mam prawa pomiędzy studentem a pracownikiem, przy czym Uniwersytet mnie nie zatrudnia. Mam prawo iść na macierzyński ale tracę wtedy comiesięczne stypendium, zniżki na komunikację itd... i zostajemy tylko z marną pensją męża na 3 osoby... Dlatego powszechna praktyka na naszym wydziale jest taka, żeby w miarę możliwości porobić cokolwiek, żeby mieć z czego sprawozdawać w czerwcu i nie brać oficjalnie macierzyńskiego. Zastanawiam się czy w takim wypadku mój mąż mógłby przejąć mój urlop, bo od września podpisuje umowę o pracę i będą mu przysługiwały w końcu wszelkie świadczenia. Dobrze by było gdybyśmy przez jakiś czas po porodzie posiedzieli w domu razem we trójkę i nauczyli się siebie nawzajem. Rodzice i teściowie mieszkają 100 km od nas i wszyscy pracują, więc pomijając weekendowe wizyty, będziemy zdani wyłącznie na siebie ;-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka i Natalka trzymam kciuki aby sloneczko zaswiecilo i wszystkie problemy odeszly :)

Co do wagi to juz mam 18 kg na plusie zaraz zobacze 7 z przodu i bede ryczec i ryczec, nie moge powstrzymac sie od jedzenia, ruchu malo bo nie mam sil, zaraz brzuch twardy sie robi :(

Ale mialam nadrabiania ufff, ja koncze okno malowac u Dorianka, pokoik robi sie coraz piekniejszy <3 <3

Polkosia jak moj maly mial gorsze dni to wypilam oare lyczkow coca coli i wariowal jak oszalaly , na szczescie on rzadko ma leniwe dni, kocham jego kopniaczki <3

nat_alia, polkosia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety! Zjadłabym tej pomidorowej! Ja to leżę i czekam na przypływ weny, bo kompletnie nie wiem co zrobić do jedzenia :/ A głodna jestem jak nie wiem :/ Nie pomógł danonek i owoce...
    O matko! zapomniałam, że mój mąż wraca dziś godzinę wcześniej! Czyli nie po 17, a po 16... teraz to niech on się wykaże swoją weną :D Może coś pysznego wykombinuje, a jak nie, to strzelę sobie rurki z kiełbaską i sosem :) Albo makaron 4 sery...

agaton lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Lili :*

Oj tak spzitalne kolacje powalają ...niestety trzeba sie dozywiac samemu :)

Oooo mniam <3 taka pomidorowa az sama bym zjadla :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:47

lili_madlen, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Natalia,czyli jakby dobrze poszlo to skonczylabys do konca tygodnia?
    Eh ci architekci niedouczeni...
    Trzymam kciuki,żeby poszlo jakos sprawnie wyjaśnianie:)
    taki miałam plan, żeby w pon wyslać cały projekt szefowi i zająć się wyprawką do mojego Maleństwa, ale patrząc na architekturę tak łatwo nie pójdzie...
    boję się że we wtorek na wizycie lekarz mi powie że musze iść do szpitala ( a jest taka opcja ) i nic nie przygotuje dla syna :/

pomidorówkę też bym zjadła :D uwielbiam :D
    ostatnio w ogóle mogłabym cały czas jeść... non stop jestem głodna...

agaton lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - z pewnością przez głód, musisz sobie coś jeszcze zjeść przed spaniem i ketony znikną :).
    Ja mam na wadze +6 ale przez cukrzycę i dietę więc na mnie nie ma co patrzeć w sumie. Tyle samo ważyłam w 22 tyg.

onka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmmmmm pomidorowka na pomidorkach z lanymi kluseczkami a do tego lyzka kwasnego jogurtu - uwielbiam , dzis chyba juz nie ale jutro zrobie na pewno :)

agaton lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie nasza Ania jest na kwietniówkach i Anastazjaa też!!! :D :)
    chyba się jeszcze u nas nie chwaliły, może czekają jeszcze chwilkę :)

Lexie, agaton, Magnosia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo . Wrocilam z działki od Cioci , trochę się powylegiwalam na lezaku ale kuzwa pełno much lata u niej , normalnie ma jaka plagę much ! :/ mowie a jade do domu ...
    Polkosia Oskar mój miał wczoraj taki dzień , ze kopnął mnie tylko 3 razy ! I to tak meeeega słabo , ani slodkie ani cola ani zimne nic nie pomagało no ale dziś to przechodzi samego siebie hehe

Ciocia moja ma taki lekarski stetoskop i moja Mama nasluchiwala się serduszka i mały jej zapukał normalnie hehe ale się cieszy ! :D

Agatka badajcie i przy okazji czekajcie na wyniki . Biedna ta Twoja corunia . :(

Szczęśliwa gdzie Ty masz ten brzuch: o ?!

Poszlam dzisiaj do sklepu z ciuszkami i kupilam Małemu cudowny kombinezon jeszcze jeden <3 przepiękny polarowy ! Ah

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, polkosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    No, ja w dzień przed miałam o 17 dwie kromki chleba z połowa serka topionego. koniec! Zjadłam jeszcze kolo 19 nektaryne wiec to pewnie przez głód.

To na pewno przez glod :) po prostu za wczesnie i za malo daja na kolacje.

ciekawa jestem jak jest przy diecie cukrzycowej w szpitalu. Polozna mowila mi, ze na pewno bede jeszcze po porodzie miala ta diete. Ponoc lepszy chlebek, lepsze jakosciowo ogolnie jedzenie.

Ja przytylam 5 kg od samego poczatku. Ale do 19 tc schudlam sporo i pozniej nadrabialam. W kazdym razie jem wszystko mimo cukrzycy (mam lepszy cukier po tostach z miodem niz po chlebie o niskim indeksie glikemicznym, co jest dla mnie mega szokiem). Takze sobie raz na jakis czas pozwole na szalenstwo w postaci Knopersa, czy jakiegos cukierka :) ale zrezygnowalam ze wszystkich slodkich napojow - jedynie kompot pije od czasu do czasu.

• aanaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwile napisać ze cholera troche bola te skurcze, a wcale nie są takie silne. Daje rade wytrzymać ale jakos to powoli idzie...czekam na jakies badanie bo nawet nie wiem czy mam jakies rozwarcie :| dzieki za kciuki, tylko nie przestawajcie ich zaciskać ;)

zakocona, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, Bąbelek, nat_alia, lili_madlen, ola.321, Arielka, jacusianka, magdallenee, paula1, ss, PauLLa, Muffinka1019, Lexie, soraya, green, onka, agaton, Blondik, linka220, Natka88, agania, miska2503, Aleksandra90, estrella, Zorro, WiedźmaMaKota, polkosia, annggela, ~Rewianka~, dodinka, lojkalojka, Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mam nadzieję że z córa ok. Jak byłam dzieckiem miałam podobne objawy i okazało się że mam zapalenie mózgu. Jak zawiodły wszelkie badania zrobili punkcje. Miałam 3 lata. Ale to rzadka przypadłość wiec myślę że to nie to. Poczekajmy na wyniki. Trzymam kciuki

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka korzystasz w pobytu w pl widze i super , jak czytam Twoje posty to mi sie przypomina jak ja bylam ahh :D a gdzie brzuszek? Hmm nie wiem , jem za pięciu a on sie chowa :D

Super ze kupilas kombinezonik nie a jak to cos kupic dla malenstwa tyle radochy :D

Aana ja dzis nic nie robie tylko zaciskam mocno kciuki i nie puszczam ! Trzymajcie sie :* !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 16:14

ZakręconaOna, aanaa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela to ile ty wazylas przed ciaza skoro przytylas 18 kg i nie wazysz nawet 70 :D

polkosia lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja tez caly czas zaciskam i czekam w napieciu ale jednoczesnie bardzo wam kibicuje :) dacie rade !!:)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o jedzeniu a ja głodna.. Ojj pomidorówkę taką bym zjadła! Też robię na pomidorach i wlewam trochę soku pomidor 100% z imbirem,polecam! Ciekawe co na kolacje dadzą, pewnie podobnie jak u was :D dobrze ze po pracy mąż przyjedzie to poratuje :)
    Aanaa dasz rade!! Bądź silna jak Twoje dzidzi :)

agaton lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jedzeniu mowa...no ok wiec ja dzisiaj jem sama, maz na miescie, bo bedzie pozniej - wpadnie tylko mnie zgarnac do szkoly rodzenia :)

Dzisiaj szef kuchni poleca łososia z pieca w masełku z koperkiem, a do tego ryż, ale niestety nie mam żadnej suróweczki, więc muszę zjeść z pomidorkiem :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa no brzusia tez masz malutkiego,cudny slodki i wogole;)
    a obwod jaki masz?bo pewnie rekordowo maly tu na forum;))
    anaa kciuki nieustannie scisniete i za misiową tez:*
    ja jak przejrzalam ciuszki to jedna wielka torbe odlozylam na zaś bo sa to rozm od 68-86,a prasuje tylko 56 i 62 na początek,wiec tesciowa się nazrzędzila ostatnio ze tego mam za duzo a okazuje sie ze sie boje czy nie za mało.
    wieszam pranie i lece po jakies zakupki spożywcze,bo echo w lodóweczce.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS dziekuje bardzo , tyle milych slow dzis dostalam od razu mam uśmiech :*
    wiesz ze nawet nie mierzylam wczesniej az poszlam po miarke , nie wiem gdzie to mierzycie ale zmierzylam na wysokosci pepka , wyszlo 89 cm ale nie znam sie ile to :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mierze w dym najgrubszym obwodzie czyli wypada faktycznie gdzies kolo pępka;)) i wiesz co dzis mierzylam i tez mam 89cm i nie chce byc inaczej;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ