X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę sprawdzić czy sobie nie wkręcam tego swędzenia i może na następnej wizycie zapytam o opinię lekarkę.

Właśnie nic mi nie będzie przysługiwało, bo jestem na studiach doktoranckich i mam prawa pomiędzy studentem a pracownikiem, przy czym Uniwersytet mnie nie zatrudnia. Mam prawo iść na macierzyński ale tracę wtedy comiesięczne stypendium, zniżki na komunikację itd... i zostajemy tylko z marną pensją męża na 3 osoby... Dlatego powszechna praktyka na naszym wydziale jest taka, żeby w miarę możliwości porobić cokolwiek, żeby mieć z czego sprawozdawać w czerwcu i nie brać oficjalnie macierzyńskiego. Zastanawiam się czy w takim wypadku mój mąż mógłby przejąć mój urlop, bo od września podpisuje umowę o pracę i będą mu przysługiwały w końcu wszelkie świadczenia. Dobrze by było gdybyśmy przez jakiś czas po porodzie posiedzieli w domu razem we trójkę i nauczyli się siebie nawzajem. Rodzice i teściowie mieszkają 100 km od nas i wszyscy pracują, więc pomijając weekendowe wizyty, będziemy zdani wyłącznie na siebie ;-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka i Natalka trzymam kciuki aby sloneczko zaswiecilo i wszystkie problemy odeszly :)

Co do wagi to juz mam 18 kg na plusie zaraz zobacze 7 z przodu i bede ryczec i ryczec, nie moge powstrzymac sie od jedzenia, ruchu malo bo nie mam sil, zaraz brzuch twardy sie robi :(

Ale mialam nadrabiania ufff, ja koncze okno malowac u Dorianka, pokoik robi sie coraz piekniejszy <3 <3

Polkosia jak moj maly mial gorsze dni to wypilam oare lyczkow coca coli i wariowal jak oszalaly , na szczescie on rzadko ma leniwe dni, kocham jego kopniaczki <3

nat_alia, polkosia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety! Zjadłabym tej pomidorowej! Ja to leżę i czekam na przypływ weny, bo kompletnie nie wiem co zrobić do jedzenia :/ A głodna jestem jak nie wiem :/ Nie pomógł danonek i owoce...
    O matko! zapomniałam, że mój mąż wraca dziś godzinę wcześniej! Czyli nie po 17, a po 16... teraz to niech on się wykaże swoją weną :D Może coś pysznego wykombinuje, a jak nie, to strzelę sobie rurki z kiełbaską i sosem :) Albo makaron 4 sery...

agaton lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Lili :*

Oj tak spzitalne kolacje powalają ...niestety trzeba sie dozywiac samemu :)

Oooo mniam <3 taka pomidorowa az sama bym zjadla :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:47

lili_madlen, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Natalia,czyli jakby dobrze poszlo to skonczylabys do konca tygodnia?
    Eh ci architekci niedouczeni...
    Trzymam kciuki,żeby poszlo jakos sprawnie wyjaśnianie:)
    taki miałam plan, żeby w pon wyslać cały projekt szefowi i zająć się wyprawką do mojego Maleństwa, ale patrząc na architekturę tak łatwo nie pójdzie...
    boję się że we wtorek na wizycie lekarz mi powie że musze iść do szpitala ( a jest taka opcja ) i nic nie przygotuje dla syna :/

pomidorówkę też bym zjadła :D uwielbiam :D
    ostatnio w ogóle mogłabym cały czas jeść... non stop jestem głodna...

agaton lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - z pewnością przez głód, musisz sobie coś jeszcze zjeść przed spaniem i ketony znikną :).
    Ja mam na wadze +6 ale przez cukrzycę i dietę więc na mnie nie ma co patrzeć w sumie. Tyle samo ważyłam w 22 tyg.

onka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmmmmm pomidorowka na pomidorkach z lanymi kluseczkami a do tego lyzka kwasnego jogurtu - uwielbiam , dzis chyba juz nie ale jutro zrobie na pewno :)

agaton lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie nasza Ania jest na kwietniówkach i Anastazjaa też!!! :D :)
    chyba się jeszcze u nas nie chwaliły, może czekają jeszcze chwilkę :)

Lexie, agaton, Magnosia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo . Wrocilam z działki od Cioci , trochę się powylegiwalam na lezaku ale kuzwa pełno much lata u niej , normalnie ma jaka plagę much ! :/ mowie a jade do domu ...
    Polkosia Oskar mój miał wczoraj taki dzień , ze kopnął mnie tylko 3 razy ! I to tak meeeega słabo , ani slodkie ani cola ani zimne nic nie pomagało no ale dziś to przechodzi samego siebie hehe

Ciocia moja ma taki lekarski stetoskop i moja Mama nasluchiwala się serduszka i mały jej zapukał normalnie hehe ale się cieszy ! :D

Agatka badajcie i przy okazji czekajcie na wyniki . Biedna ta Twoja corunia . :(

Szczęśliwa gdzie Ty masz ten brzuch: o ?!

Poszlam dzisiaj do sklepu z ciuszkami i kupilam Małemu cudowny kombinezon jeszcze jeden <3 przepiękny polarowy ! Ah

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, polkosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    No, ja w dzień przed miałam o 17 dwie kromki chleba z połowa serka topionego. koniec! Zjadłam jeszcze kolo 19 nektaryne wiec to pewnie przez głód.

To na pewno przez glod :) po prostu za wczesnie i za malo daja na kolacje.

ciekawa jestem jak jest przy diecie cukrzycowej w szpitalu. Polozna mowila mi, ze na pewno bede jeszcze po porodzie miala ta diete. Ponoc lepszy chlebek, lepsze jakosciowo ogolnie jedzenie.

Ja przytylam 5 kg od samego poczatku. Ale do 19 tc schudlam sporo i pozniej nadrabialam. W kazdym razie jem wszystko mimo cukrzycy (mam lepszy cukier po tostach z miodem niz po chlebie o niskim indeksie glikemicznym, co jest dla mnie mega szokiem). Takze sobie raz na jakis czas pozwole na szalenstwo w postaci Knopersa, czy jakiegos cukierka :) ale zrezygnowalam ze wszystkich slodkich napojow - jedynie kompot pije od czasu do czasu.

• aanaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwile napisać ze cholera troche bola te skurcze, a wcale nie są takie silne. Daje rade wytrzymać ale jakos to powoli idzie...czekam na jakies badanie bo nawet nie wiem czy mam jakies rozwarcie :| dzieki za kciuki, tylko nie przestawajcie ich zaciskać ;)

zakocona, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, Bąbelek, nat_alia, lili_madlen, ola.321, Arielka, jacusianka, magdallenee, paula1, ss, PauLLa, Muffinka1019, Lexie, soraya, green, onka, agaton, Blondik, linka220, Natka88, agania, miska2503, Aleksandra90, estrella, Zorro, WiedźmaMaKota, polkosia, annggela, ~Rewianka~, dodinka, lojkalojka, Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mam nadzieję że z córa ok. Jak byłam dzieckiem miałam podobne objawy i okazało się że mam zapalenie mózgu. Jak zawiodły wszelkie badania zrobili punkcje. Miałam 3 lata. Ale to rzadka przypadłość wiec myślę że to nie to. Poczekajmy na wyniki. Trzymam kciuki

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka korzystasz w pobytu w pl widze i super , jak czytam Twoje posty to mi sie przypomina jak ja bylam ahh :D a gdzie brzuszek? Hmm nie wiem , jem za pięciu a on sie chowa :D

Super ze kupilas kombinezonik nie a jak to cos kupic dla malenstwa tyle radochy :D

Aana ja dzis nic nie robie tylko zaciskam mocno kciuki i nie puszczam ! Trzymajcie sie :* !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 16:14

ZakręconaOna, aanaa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela to ile ty wazylas przed ciaza skoro przytylas 18 kg i nie wazysz nawet 70 :D

polkosia lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja tez caly czas zaciskam i czekam w napieciu ale jednoczesnie bardzo wam kibicuje :) dacie rade !!:)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o jedzeniu a ja głodna.. Ojj pomidorówkę taką bym zjadła! Też robię na pomidorach i wlewam trochę soku pomidor 100% z imbirem,polecam! Ciekawe co na kolacje dadzą, pewnie podobnie jak u was :D dobrze ze po pracy mąż przyjedzie to poratuje :)
    Aanaa dasz rade!! Bądź silna jak Twoje dzidzi :)

agaton lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jedzeniu mowa...no ok wiec ja dzisiaj jem sama, maz na miescie, bo bedzie pozniej - wpadnie tylko mnie zgarnac do szkoly rodzenia :)

Dzisiaj szef kuchni poleca łososia z pieca w masełku z koperkiem, a do tego ryż, ale niestety nie mam żadnej suróweczki, więc muszę zjeść z pomidorkiem :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa no brzusia tez masz malutkiego,cudny slodki i wogole;)
    a obwod jaki masz?bo pewnie rekordowo maly tu na forum;))
    anaa kciuki nieustannie scisniete i za misiową tez:*
    ja jak przejrzalam ciuszki to jedna wielka torbe odlozylam na zaś bo sa to rozm od 68-86,a prasuje tylko 56 i 62 na początek,wiec tesciowa się nazrzędzila ostatnio ze tego mam za duzo a okazuje sie ze sie boje czy nie za mało.
    wieszam pranie i lece po jakies zakupki spożywcze,bo echo w lodóweczce.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS dziekuje bardzo , tyle milych slow dzis dostalam od razu mam uśmiech :*
    wiesz ze nawet nie mierzylam wczesniej az poszlam po miarke , nie wiem gdzie to mierzycie ale zmierzylam na wysokosci pepka , wyszlo 89 cm ale nie znam sie ile to :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mierze w dym najgrubszym obwodzie czyli wypada faktycznie gdzies kolo pępka;)) i wiesz co dzis mierzylam i tez mam 89cm i nie chce byc inaczej;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ