X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plus 27 kg juz , chyba najwięcej z Was wszystkich: (
    Szczęśliwa no korzystam a co do kupowania to taaaak ! Nic mnie tak nie cieszy jak prezenciaki dla małego mojego: p

Aana powodzonka ! :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka i arielka dzięki za link ale zastanawiam sie czy nie kupię kompletu zaraz z pościelą. Dlatego tak zwlekam ehhh...najwyżej kupie oddzielnie :)

Aanaa kciukaski ciągle trzymamy :*

Aaaaaa i dzisiaj 33tc!!!! <3
    Zapomniałabym a to już tak blisko końca jejku...

Najchętniej walnełabym się pod kołderke i poszła spać...

Zupa pomidorowa??u mnie pulpeciki w sosie pomidorowym z pomidorkami malinowymi czy jak one się zwą :D dostajemy co jakiś czas od wujka R taaaakie świeżutkie.

Na plusieee eee 8...ale ja na wadze już 8z przodu...odkąd zaczęłam ósmy miesiąc jem niewiele...nic mi nie smakuje...nawet chlebek z ogórkiem kiszonym...owoce też już wychodzą mi bokiem...a jeść coś trzeba przecież...

Poza tym dzień lenia cd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 16:48

Lexie, nat_alia lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidorowa wyszla fenomenalna,mężu chwalil chyba z 10 razy i dokladke zjadl,to musiała byc pyszna:) robiłam z tych podłużnych pomidorów,uwielbiam je.

Aleksandra,to chamstwo i wg mnie dyskryminacja,bo wiadomo,ze kobieta rodzi dzieci i przez to ma nie dostawać pieniędzy... Facet sobie może pracować caly czas,ale kobieta powinna miec warunki zapewnione do urodzenia dziecka,eh,szkoda,ze to tak wygląda... W każdym razie mysle,ze jest duza szansa,ze Twój urlop moze przejac mąż,ale to jakos zaraz po porodzie sie chyba określa ile tego urlopu. Musisz poczytać o tym,albo moze ktoras podpowie cos,bo ja nie zamierzam mojemu małżowi dać swojego;)

Natalia,to i tak blisko widac koniec:) dasz rade i niedługo skończysz:)
    A dlaczego maja Cie dac do szpitala? Niż jednak sie obejdzie bez tego,a najwyżej weźmiesz laptopa i kupisz wszystko przez net:)

Little Frog, nat_alia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ja też miałam tak dwa dni temu, maluch w ogóle się nie ruszał więc panikowałam, ale wczoraj trochę więcej i dziś już fika normalnie, moja gin powiedziała, że to naturalne i że my też mamy dni czasem bardziej aktywne a czasem nie :)

paula ja zamówiłam takie pościele:
    http://allegro.pl/18ele-90x120-posciel-z-moskitiera-haft-do-wozka-i5351350993.html
    oczywiście są też w różnych częściach ;)

aanaa trzymamy kciuki :)

Mi właśnie na wadze wybiła 7 z przodu :( czyli ok 15kg w plusie, na szczęście na dietce cukrzycowej tyję teraz w gramach a nie kilogramach ;)

polkosia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, kciuki nadal!

A jak Misiowa?

My lecimy na SR :)

Ja się jutro ważyć będę, ale w zeszły pt było 10,5kg na plusie. W tym trymestrze mało przybieram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 17:29

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona przyjemnych zajec w SR :)

U mnie tez 10,5 kg na plus .. Chyba wolniej faktycznie leca te kg , chociaz moj lekarz mówił ze bedzie wrecz odwrotnie :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellloł :D Ja dziś mam zakręcony dzień, najpierw byłam u sąsiadki na kawce potem koleżanka przyszła do mnie na kawkę i teraz jestem w trakcie gotowania ogórkowej :)

U mnie na plusie coś ok 20 kg... ale chyba mniej niż 20 ;p

To co dziś dwie kruszynki nam przybędą?

Dziewczyny Anaa i Misiowa trzymam kciuki za was.
    Ktoś jeszcze?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie szykuje sobie ciepła kąpiel bo brzuch się spina, nad spojeniem ciągnie, a krzyż łupie niemiłosiernie od ponad godziny :-/ jak nie przejdzie jadę na IP :-/

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dzieczyny, a chciałam Was zapytać o ketony w moczu. Nie powiedzieli mi wczoraj w szpitalu, ale wyszły mi chyba wysokie (wpisali "+++"). Wiem, że niektóre z Was miały też podobne wyniki, co one oznaczały?

U mnie są ketony jak za mało wypiłam wody lub za mało zjadłam. Jeśli nie masz stwierdzonej cukrzycy, to nie musisz się obawiać :)

onka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Jak tu po szpitalnej kolacji nie być niedożywionym do rana ? ;)

A to wszystko wyjaśnia :P Ja w szpitalu też miałam ketony od razu, a wcześniej dwa badania bez.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:
    A ja właśnie szykuje sobie ciepła kąpiel bo brzuch się spina, nad spojeniem ciągnie, a krzyż łupie niemiłosiernie od ponad godziny :-/ jak nie przejdzie jadę na IP :-/
    Kochana wchodz do wanny , spokojnie się zrelaksuj . Wiem , ze teraz się pewnie stresujesz ale sprobuj się wyluzowac w wannie . Może nospe weź dodatkowo , jak nie przejdzie po czasie to tak jak mówisz na IP odrazu . Nie ma co czekać .
    Jejku biedulka kolejna: ( meczaca ta koncowka ciąży bardzo jest eh . Coraz bliżej końca jesteśmy , podobno takie rzeczy mogą się zdarzać ale u Nas jakoś za wcześnie ruszają pewne sprawy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Wpadam na chwile napisać ze cholera troche bola te skurcze, a wcale nie są takie silne. Daje rade wytrzymać ale jakos to powoli idzie...czekam na jakies badanie bo nawet nie wiem czy mam jakies rozwarcie :| dzieki za kciuki, tylko nie przestawajcie ich zaciskać ;)

Aanaa, trzymamy!!! :D

aanaa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze sobie pod oksytocyna, skurcze ok 70 wiec niewiele i pozwolę sobie wam doradzić lewatywę. Przy takich skurczach czuje parcie na tylek, a przy mocniejszych to się nic w środku nie utrzyma :)

polkosia, ZakręconaOna, Little Frog, estrella, ola.321, szczesliwa_mamusia21, green, soraya, dodinka, onka, nat_alia, Lexie, lojkalojka, agania, ~Rewianka~, Nynusia, Blondik, paula1, agaton lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:

Minie! Ja już miałam dwa takie fałszywe alarmy, byłam pewna, że się rozkręca ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ana, kciuki nadal!

A jak Misiowa?

O rany Misiowa też??? Kurcze nie doczytałam :)

KCIUKI ZACIŚNIĘTE dziewczyny :) czekamy na informacje :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozwarcie mam na opuszek palca :/

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, to ja miałam 50 największe i były nieprzyjemne, ale jeszcze nie bolesne. Ale jestem podekscytowana :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Leze sobie pod oksytocyna, skurcze ok 70 wiec niewiele i pozwolę sobie wam doradzić lewatywę. Przy takich skurczach czuje parcie na tylek, a przy mocniejszych to się nic w środku nie utrzyma :)

Annaa dzięki za info, u nas w szpitalu można zażyczyć sobie lewatywę, albo samemu przywieźć jakieś czopku lub coś na wypróżnienie i załatwić to samemu. Tak się właśnie zastanawiałam, ale skoro piszesz że nie taka straszna to może się zdecyduję na lewatywę szpitalną :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    A rozwarcie mam na opuszek palca :/

Mi położna mówiła, że od 80 rozwiera, więc jeszcze chwilkę pewnie...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana no Ja sobie osobiście niewyobrazam bez lewatywy rodzic bo brzydko mówiąc pewnie bym obkupsztalila pol sali z takim parcie CHOCIAZ przy moich cizzowych zaparciach jest szansa ze nic by nie poszło hahaha

Co do Twojego postępu porodu to pewnie będzie z chwili na chwile coraz mocniej .
    Podobno ( TAK SLYSZALAM I OGLADALAM NA POLSKICH PORODACH) , ze przy oksy powinno się pochodzić , poruszać ogólnie to ona jakoś wtedy lepiej działa , przyspiesza

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ