X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    zakoconej chyba chodzilo ze to wredotka ostatnio znalazla na freedo i posłała link;)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa o Boże hahaha, ale głupol ze mnie :D

relgh371crdcdbv2.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa 780 km troche sporo .. kurcze :( .. ale ja bym zapytała lekarza , jesli nie masz ciazy zagrożonej , na badaniu bedzie wszystko ok no i ty sama bedziesz czuła sie dobrze to moze lekarz nie bedzie widział przeciw wskazań :) najwyżej bedziecie robic przerwy czesto :) zapytaj na wizycie ! :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dokladnie , wiesz przerwy to nie problem , tylko właśnie zeby nic sie nie wydarzylo tam no a takie sprawy ciezko przewidziec , no nic tak jak mowicie poczekam do lekarza i zobaczymy co powie ! Dzieki jeszcze raz ! :*

lili_madlen lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla rozluźnienia nieco nerwowej sytuacji...widziałyście że jest alkomat do mleka? http://mrt.istore.pl/pl/milkscreen BIORĘ HURTEM :D

Nynusia, Muffinka1019, nat_alia lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje świeżo upieczonym mamusiom!!! Moje drogie nie szalejmy aż tak z bobasami mamy jeszcze czas a jak zaglądam na 1 stronę to zaczynam odczuwać delikatną presje czasu, strasznie to szybko leci...

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Tak dla rozluźnienia nieco nerwowej sytuacji...widziałyście że jest alkomat do mleka? http://mrt.istore.pl/pl/milkscreen BIORĘ HURTEM :D

o przyszła w końcu moda z U.S.A. :) siostra cioteczna mi o tym mówiła 4 lata temu, jak nie więcej.

Szczęśliwa jeżeli Twoja ciążą przebiega prawidłowo to ja nie widzę problemu.
    Ja mam ciążę podwyższone ryzyka, ale dostałam zgodę na podróz nad morze. Tylko co dwie godzinki zaleciła mi Pani doktor przystanek na rozprosotowanie kosci :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem o co chodzi z tym alkomatem :( :D

Jaroszka no wlasnie chyba tez tak zrobie ze bede robic co chwilke pauzy i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze , bo pozniej nastepnym razem nawet niewiadomo czy na swieta pojedziemy

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam na 60 używane, bo skoro używane to już i tak po kilku praniach i na pewno dadzą radę - tak myślałam ;) I dały. Nic się nie wydarzyło.

Co do prasowania - nic nie prasowałam, bo dopiero dziś kupiłam żelazko :D Ogarnął nas szał zakupów ostatnio. No i jeszcze odkurzacz kupiłam, bo też nie miałam. Przy dziecku jednak trochę bardziej trzeba będzie o chatę dbać :P

Wózek mam cały czarny z czarnym stelażem i z czerwoną budką. Byłam bardzo przeciwna całej czarnej gondoli, ale jasny bym zaraz upaprała i by mnie nerwica brała. Więc padło na czarny :D

jaroszka, jacusianka, stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja niestety nie mogłam znaleźć czarnego gówna a bardzo chciałam je mieć no i mam ciemno szary z beżową budką :D

ss, jaroszka, Nynusia, stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, no to masz ciemno-szare gówno :D :P

Arielka, ss, dodinka, Magnosia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dodinka, a moze uczyłabys mi samochodziki? Chciałoby Ci sie? Ty to. Potem będziesz wieszać na ścianę ??

Jak na razie to próbuję uszyć dla Kubusia misiaczki i autka ale nie wiem czy mąż pozwoli mi tak siedzieć i szyć więc nie obiecuję :/ tak na ścianę ale i mam takie koszyki na kosmetyki dla małego więc też je ozdobię

jaroszka lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://images69.fotosik.pl/1138/b46a115267bde1a6med.jpg

http://images68.fotosik.pl/1139/45ac65ac5040323amed.jpg

niestety nie skończone wycięte tylko szablony wata się skończyła :(

Arielka, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię Was ale dzieki za gratulacje :) nadrobilam całą noc 2 godzinka i snu, wykapalam sie i zaczynam nabierać sil. Nie takie hop siup bo nogi sie ciągle pode mną uginają...zjadlam kawałek obiadu u wafelka i zaczyna do mnie docierać ze mam dziecko :) leży piętro niżej na neonatologii wiec mogę tylko chodzić w odwiedziny. Zaluje ze nie ma jej przy mnie. Mam nadzieje ze jak najszybciej pozwola mi ja nakarmić, a przynajmniej spróbować :) spróbuje wstawić zdjęcie ale nie wiem jak mi to pójdzie z telefonu :)

Natka88, Little Frog, ola.321, szczesliwa_mamusia21, Arielka, agaton, Bąbelek, polkosia, Nynusia, estrella, linka220, Muffinka1019, PauLLa, ss, paula1, stokrotka25, lili_madlen, onka, lojkalojka, ~Rewianka~, Magnosia, Amerie, Lexie, zakocona, Lucy7, IviQ, nat_alia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto Patrysia / Natalka / Madzia :) wkradly nam sie wątpliwości co do imienia ;)
    <a href=http://zapodaj.net/6c7fac719c808.jpg.html>WP_20150828_001.jpg</a>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 17:12

Natka88, Little Frog, Arielka, Nynusia, ola.321, estrella, PauLLa, Muffinka1019, ss, paula1, jaroszka, stokrotka25, lili_madlen, agania, onka, ~Rewianka~, Magnosia, Lexie, nat_alia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienwiem co mam odciac żeby bylo zdjęcie widoczne?

iv09hdge6yql001e.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Arielka, no to masz ciemno-szare gówno :D :P

Polkosia to ja mam beżowo- czarne gówno w takim razie :D

polkosia lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, skopiuj ten 3 link:) url cos tam:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Nienwiem co mam odciac żeby bylo zdjęcie widoczne?

Trzeba zmienić na fotosiku w rodzaj kodów na bezpośredni adres do zdjęcia

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    Przepisałam się z nfz na wizyty prywatne, bo co ja zrobię dziewczyny kiedy termin wolny był po 20 września na fundusz, a termin porodu mam na 9.10.
    Poza tym moja ginekolog bierze 80 zł za wizytę, a mam wszystko opisane jak na dłoni. Na fundusz bardzo mało rzeczy się dowiedziałam, prócz tego że niunia żyje. Prywatnie, dokładne badanie ginekologiczne, detektorem serduszko zmierzone i co najważniejsze zapisane tętno dzidzi. Za 3 tygodnie idę na przedostatnie usg, niunia się jeszcze nie przekręciła główką do dołu. Ciekawe, czy to się zmieni za 3 tygodnie.
    Dziewczyny jak to jest z tym wymazem GBS i jak dokładnie pobierają wymaz?
    Muszę badania wykonać prywatnie w centrum medycznym, koszty są różne 45 zł hiv, gbs 45 zł, morfologia też jakoś 20 zł. Wyniki są na 2 dzień, a na fundusz musiałam czekać nawet do 5.

Odebrałam wyniki (NFZ) z cytologii i morfologii. Mam anemię i bardzo słabe wyniki krwi.

Czy ginekolodzy kierują ciężarną do szpitala, jeśli ma się znaczną anemię i bardzo słabe wyniki krwi?

Dzisiaj właśnie zaczęłam 34 tydzień, niestety mam bolące skurcze po bokach brzucha i przy szyjce. 3 dni temu byłam na fotelu i wszystko było dobrze. Niestety załatwiam się po każdym możliwym posiłku :/
    Jeszcze byłam u endokrynologia, serce pracuje równomiernie (wcześniej prawa strona serca sprawiała kłopot), tętno też dobre 109 (u ginekolog miałam 117 pewnie przez stres) TSH też dobre 1,53. Leki mam wybrać do porodu. I jeszcze mam krople na serce w razie ataku skurczy serca, ale zawierają alkohol i nie chce ich zażywać.

Jutro muszę wyprać tapicerkę od wózka, bo była trochę brudna po poprzednim właścicielu i podszyć dziury w tapicerce. Mamy używany BABY-MERC Q7 (2011) kupiony za 600 zł w komisie. Jeszcze planuję zakup w ciucholandzie paru większych rzeczy dla niuni, może coś sobie kupię. W środę są wyprzedaże 3 zł za kilo, to naprawdę malutko. Ostatnio tak trafiłam na ubranka i kupiłam 7 body za 3 zł, a w drugim ciucholandzie 8 sztuk za 10 zł. Łóżeczko też mamy używane 30-letnie po moim mężu. Kłopot był z zakupem materaca, bo wymiary niestandardowe. Ogólnie mam tylko 3 nowe pary body, a tak reszta używana. Nie liczę czapeczki, skarpetek i bucików

Aanaa śliczna niunia <3 <3 http://zapodaj.net/6c7fac719c808.jpg.html
    Bree gratulacje kochana, życzę Ci żeby tym razem było bardzo dobrze i byś urodziła zdrową piękną niunie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 17:25

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, mam nadzieję, że obie szybko nabierzecie sił :) Cudna kruszynka! Ahhhh :)

‹‹ 1947 1948 1949 1950 1951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ