X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Aanaa pisz jak się czujesz, uchyl rąbka tajemnicy ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa a co z naswetlaniem, bo chyba wszystkie wcześniaki maja zoltaczke, prawda?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, nie idzie Was nadrobić! Nie pisałam, bo miałam aktywny tydzień, ale cały czas czytałam :)

Misiowa, anaa - ogromne gratulacje! Przesłodkie kruszynki :) Niech jak najszybciej będą z Wami!

Ale dziś nerwowy dzień na forum - a może coś jest w powietrzu? Bo też wkurzona chodzę :P

jaroszka - nie dziwię się, ze poczułaś się dotknięta postami odnośnie położnej choć rozumiem, co dziewczyny miały na myśli. Sama zamierzam wykupić, ale tylko dlatego, że rodzę w innym szpitalu niż pracuje mój ginekolog. Chyba że będę miała cc, to odpuszczę. I też jeszcze nic nie prałam i nie prasowałam - czekam na szafę! :)

Jeżeli chodzi o wózek, ja będę mieć beżowo-brązowy z ekoskóry - podejrzewam, że czyszczenie nie będzie trudne. Ciemne też mi się podobają tylko często płowieją od słońca, dlatego takiego nie wybraliśmy.

Pieluszki zamawiałam stąd: https://www.feedo.pl/sklep/pieluchy-i-akcesoria/pieluszki-jednorazowe/pampers-premium-care-1-newborn-+-2-mini-222-sztuk-zapas-na-miesiac/

Przyszły, dostawa ok, wszystko zgodne z zamówieniem. Zobaczymy jak z jakością ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa śliczne maleństwo <3 aż trudno uwierzyć, że w naszych brzuszkach mieszkają już takie duże dzieciaczki ;)

Dziewczyny, które kupowałyście osłonki na sutki mam dwa pytania:
    1) jakiej firmy?
    2) jaki rozmiar? czym się kierować wybierając rozmiar? w sumie nie mam porównania czy moje sutki mają rozmiar S czy M czy L :P czy są między tymi rozmiarami duże różnice?

• ss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella nam mowili na SR zeby w rozm s kupic a ja kupilam laktator aventu i tam byly w gratisie s.

estrella lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, dawno mnie nie było, toczyłam walkę z wiatrakami, dzisiaj przyszedł czas na sprawozdanie, bo najprawdopodobniej będę "wrześniową" mamą.
    Byłam dzisiaj na wizycie u lekarza (dzięki Bogu, bo miałam ją przełożyć) i okazało się, że szyjka mi się skróciła do 0,98cm i mogę urodzić w tym tygodniu. Dostałam luteinę 2xdziennie i nakaz leżenia żeby przeciągnąć poród o 2 tygodnie. Idealnie byłoby o 3, wtedy ciąża byłaby donoszona. Jutro mija 34t0d, mała waży 2kg, zdenerwowałam się tą wiadomością dzisiaj zwłaszcza, że nie mam kupionych wielu rzeczy, muszę poprosić teściową o popranie i poprasowanie a nawet nie mam komody żeby małej rzeczy trzymać. Niby można wszystko zamówić przez internet, ale tak ostatnio zamawiałam i czekałam 2 tygodnie po czym dowiedziałam się,że towaru jednak nie mają i mają mi zwrócić pieniądze :/ poza tym trochę cienko teraz z kasą a tu taka niespodzianka. Mam nadzieję, że jakimś cudem dotrwamy z Oliwką do 37tc. Według lekarza nie muszę się zgłaszać po zastrzyki ze sterydów dla dziecka, bo takim wcześniakom już nie trzeba podawać, trochę mnie to zastanawia, nie wiem też jaki szpital wybrać gdyby coś się zaczęło 2 czy 3 referencji ?
    W przyszłą sobotę miałam iść na wesele, dobrze że nie przełożyłam tej wizyty bo bym miała niespodziankę na ślubie i to jeszcze poza miastem :/

Nadrobię was jak złapię chwilę na "oddech" ;) Trzymajcie za nas kciuki !

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Wredotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella - ja kupiłam Lovi, bo nie były drogie i opinie też miały w miarę. Wzięłam S, bo nigdy nie miałam dużego biustu, a i tak wydają mi się za duże. W sumie ich nie przymierzyłam, zapomniałam :P

Co do wystającego pępka - też mam, linia mi się pojawiła i to taka śmieszna, nierówna (jestem blondynką). Mnie pępek nie obrzydza, ale moją szwagierkę chyba tak, bo ostatnio jak była, to mi szepta na ucho "Coś Ci powiem na osobności". No to ja idę, zaciekawiona, a ona do mnie "Pępek Ci wystaje". Ja na nią takie oczy i mówię "No i co z tego?". A ona na mnie wzrok jak na wariatkę i nic się nie odezwała. Nie wiem, mam go dla niej zaklejać czy co? :P

Fatim - trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej! Przerażacie mnie dziewczyny, myślałam że jestem "bezpieczna", a tu tydzień starsza ciąża od mojej i już...Ciekawe co mi ginka powie w poniedziałek na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:28

estrella, Fatim, stokrotka25, Lexie lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)

Fatim kciuki zaciśnięte! Dbaj o siebie i odpoczywaj, a Oliwka jeszcze trochę posiedzi w brzuszku! :)

Fatim lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Czy tez macie takie wrażenie że maluchy bardzo mało śpią w brzuchach? mój non stop coś kombinuje w brzuszku :)

tak moj nigdy nie spi...szpieg szogun...

:)

dodinka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa malutka jest słodziutka! niesmowite to jest az plakac sie chce!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zamowilam paczuszke w Gemini - 178 zł z przesyłką mi wyszło :)
    tylko ja nie zamawialam zadnych smoczkow, butelek, kremow, oliwek do kapieli i etc.
    Kremy i oliwkę kupuje w Rossmanie - Babydream :)

relgh371crdcdbv2.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim zaciskaj mocno nogi i spokojnie sobie leż :) nie stresuj się za dużo, trzymam kciuki

Aanaa ale słodka malutka <3

Fatim lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    właśnie zamowilam paczuszke w Gemini - 178 zł z przesyłką mi wyszło :)
    tylko ja nie zamawialam zadnych smoczkow, butelek, kremow, oliwek do kapieli i etc.
    Kremy i oliwkę kupuje w Rossmanie - Babydream :)

ja właśnie też zamówiłam, ale ze wszystkimi kosmetykami, ceratkami, podkładami, i pieluch za 49 więc mi wyszło prawie 290 zł
    Ale oni mają Klientów co :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka 10zl wiecej i mialabys przesylke darmowa;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    ja właśnie też zamówiłam, ale ze wszystkimi kosmetykami, ceratkami, podkładami, i pieluch za 49 więc mi wyszło prawie 290 zł
    Ale oni mają Klientów co :)

nooooo jezeli ta apteka jest tak popularna na pozostałych wątkach to mają wręcz IDYLLĘ :D

relgh371crdcdbv2.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Linka 10zl wiecej i mialabys przesylke darmowa;)

no coś Ty !! hmmmm może się uda coś domówić ;) dzięki

ss lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a te nakładki to po co już teraz kupujecie, cio?
    Pytam z czystej ciekawości, bo mi się wydawało, że to się kupuje jak dziecko nie potrafi cycka ssac, bo np. mama ma bardzo małe sutki, czy tak?

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie na tym nie znam akurat, mowili ze sie przydaje nawet jak sutki sa podraznione, kolezanki tez polecaly, ale ja akurat dostalam do laktatora...moze jakies doswiadczone msmusie sie wypowiedza;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja zamawiam żeby mieć w razie potrzeby... Nie wiem czy będą potrzebne czy nie ale patrząc na przeboje moich znajomych z karmieniem to wolę mieć te osłonki niż później męża wysyłać bo domyślam się, że nie kupiłby mi takich jakie bym chciała :) To nie jest duży wydatek więc nawet jeśli nie będą potrzebne to wielkiej straty nie będzie.

polkosia lubi tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala leży pod aparatura bo sprawdzają jej plucka. Wcześniaki wszystko chyba nagrzewają, u naszej żółtaczki nie widac, na razie jest czerwoniutka.
    Co do samopoczucia, to się czuje dobrze, nie wchodząc w szczegoly po tym co przezylam w nocy to teraz czuje sie wyśmienicie. Co do nacięcia, to krzyczałam do poloznych ze maja zrobić wszystko byleby ze mnie wyszla wiec mnie w końcu nacięli. Cieknie ze mnie krew, ciężko mi się podetrzec ale jest spoko, myślałam ze po nacieciu jest gorzej, no chyba ze się np jutro bol zacznie, zobaczymy :) bylam teraz znów z M u malej, troszkę ja laskotalismy, fajnie reaguje :) a jakie ma malusienkie paluszki :) no i lapie nas za palca, bardzo wzruszające to jest. Zaluje tylko ze nie mogę wziac jej na ręce :( ale poczekam. Ale sie rozpisalam ;)

Bąbelek, agaton, paula1, estrella, jaroszka, lili_madlen, stokrotka25, agania, onka, Little Frog, Nynusia, lojkalojka, ~Rewianka~, Magnosia, annggela, Lexie, PauLLa, ewwiel, zakocona, miska2503, nat_alia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 1949 1950 1951 1952 1953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ