Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ło matko, nie idzie Was nadrobić! Nie pisałam, bo miałam aktywny tydzień, ale cały czas czytałam
Misiowa, anaa - ogromne gratulacje! Przesłodkie kruszynkiNiech jak najszybciej będą z Wami!
Ale dziś nerwowy dzień na forum - a może coś jest w powietrzu? Bo też wkurzona chodzę
jaroszka - nie dziwię się, ze poczułaś się dotknięta postami odnośnie położnej choć rozumiem, co dziewczyny miały na myśli. Sama zamierzam wykupić, ale tylko dlatego, że rodzę w innym szpitalu niż pracuje mój ginekolog. Chyba że będę miała cc, to odpuszczę. I też jeszcze nic nie prałam i nie prasowałam - czekam na szafę!
Jeżeli chodzi o wózek, ja będę mieć beżowo-brązowy z ekoskóry - podejrzewam, że czyszczenie nie będzie trudne. Ciemne też mi się podobają tylko często płowieją od słońca, dlatego takiego nie wybraliśmy.
Pieluszki zamawiałam stąd: https://www.feedo.pl/sklep/pieluchy-i-akcesoria/pieluszki-jednorazowe/pampers-premium-care-1-newborn-+-2-mini-222-sztuk-zapas-na-miesiac/
Przyszły, dostawa ok, wszystko zgodne z zamówieniem. Zobaczymy jak z jakością
jaroszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAanaa śliczne maleństwo
aż trudno uwierzyć, że w naszych brzuszkach mieszkają już takie duże dzieciaczki
Dziewczyny, które kupowałyście osłonki na sutki mam dwa pytania:
1) jakiej firmy?
2) jaki rozmiar? czym się kierować wybierając rozmiar? w sumie nie mam porównania czy moje sutki mają rozmiar S czy M czy Lczy są między tymi rozmiarami duże różnice?
-
Hej kochane, dawno mnie nie było, toczyłam walkę z wiatrakami, dzisiaj przyszedł czas na sprawozdanie, bo najprawdopodobniej będę "wrześniową" mamą.
Byłam dzisiaj na wizycie u lekarza (dzięki Bogu, bo miałam ją przełożyć) i okazało się, że szyjka mi się skróciła do 0,98cm i mogę urodzić w tym tygodniu. Dostałam luteinę 2xdziennie i nakaz leżenia żeby przeciągnąć poród o 2 tygodnie. Idealnie byłoby o 3, wtedy ciąża byłaby donoszona. Jutro mija 34t0d, mała waży 2kg, zdenerwowałam się tą wiadomością dzisiaj zwłaszcza, że nie mam kupionych wielu rzeczy, muszę poprosić teściową o popranie i poprasowanie a nawet nie mam komody żeby małej rzeczy trzymać. Niby można wszystko zamówić przez internet, ale tak ostatnio zamawiałam i czekałam 2 tygodnie po czym dowiedziałam się,że towaru jednak nie mają i mają mi zwrócić pieniądzepoza tym trochę cienko teraz z kasą a tu taka niespodzianka. Mam nadzieję, że jakimś cudem dotrwamy z Oliwką do 37tc. Według lekarza nie muszę się zgłaszać po zastrzyki ze sterydów dla dziecka, bo takim wcześniakom już nie trzeba podawać, trochę mnie to zastanawia, nie wiem też jaki szpital wybrać gdyby coś się zaczęło 2 czy 3 referencji ?
W przyszłą sobotę miałam iść na wesele, dobrze że nie przełożyłam tej wizyty bo bym miała niespodziankę na ślubie i to jeszcze poza miastem
Nadrobię was jak złapię chwilę na "oddech"Trzymajcie za nas kciuki !
-
estrella - ja kupiłam Lovi, bo nie były drogie i opinie też miały w miarę. Wzięłam S, bo nigdy nie miałam dużego biustu, a i tak wydają mi się za duże. W sumie ich nie przymierzyłam, zapomniałam
Co do wystającego pępka - też mam, linia mi się pojawiła i to taka śmieszna, nierówna (jestem blondynką). Mnie pępek nie obrzydza, ale moją szwagierkę chyba tak, bo ostatnio jak była, to mi szepta na ucho "Coś Ci powiem na osobności". No to ja idę, zaciekawiona, a ona do mnie "Pępek Ci wystaje". Ja na nią takie oczy i mówię "No i co z tego?". A ona na mnie wzrok jak na wariatkę i nic się nie odezwała. Nie wiem, mam go dla niej zaklejać czy co?
Fatim - trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej! Przerażacie mnie dziewczyny, myślałam że jestem "bezpieczna", a tu tydzień starsza ciąża od mojej i już...Ciekawe co mi ginka powie w poniedziałek na wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:28
estrella, Fatim, stokrotka25, Lexie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jaroszka wrote:właśnie zamowilam paczuszke w Gemini - 178 zł z przesyłką mi wyszło
tylko ja nie zamawialam zadnych smoczkow, butelek, kremow, oliwek do kapieli i etc.
Kremy i oliwkę kupuje w Rossmanie - Babydream
ja właśnie też zamówiłam, ale ze wszystkimi kosmetykami, ceratkami, podkładami, i pieluch za 49 więc mi wyszło prawie 290 zł
Ale oni mają Klientów co
-
linka220 wrote:ja właśnie też zamówiłam, ale ze wszystkimi kosmetykami, ceratkami, podkładami, i pieluch za 49 więc mi wyszło prawie 290 zł
Ale oni mają Klientów co
nooooo jezeli ta apteka jest tak popularna na pozostałych wątkach to mają wręcz IDYLLĘ -
nick nieaktualnyJaroszka ja zamawiam żeby mieć w razie potrzeby... Nie wiem czy będą potrzebne czy nie ale patrząc na przeboje moich znajomych z karmieniem to wolę mieć te osłonki niż później męża wysyłać bo domyślam się, że nie kupiłby mi takich jakie bym chciała
To nie jest duży wydatek więc nawet jeśli nie będą potrzebne to wielkiej straty nie będzie.
polkosia lubi tę wiadomość
-
Mala leży pod aparatura bo sprawdzają jej plucka. Wcześniaki wszystko chyba nagrzewają, u naszej żółtaczki nie widac, na razie jest czerwoniutka.
Co do samopoczucia, to się czuje dobrze, nie wchodząc w szczegoly po tym co przezylam w nocy to teraz czuje sie wyśmienicie. Co do nacięcia, to krzyczałam do poloznych ze maja zrobić wszystko byleby ze mnie wyszla wiec mnie w końcu nacięli. Cieknie ze mnie krew, ciężko mi się podetrzec ale jest spoko, myślałam ze po nacieciu jest gorzej, no chyba ze się np jutro bol zacznie, zobaczymybylam teraz znów z M u malej, troszkę ja laskotalismy, fajnie reaguje
a jakie ma malusienkie paluszki
no i lapie nas za palca, bardzo wzruszające to jest. Zaluje tylko ze nie mogę wziac jej na ręce
ale poczekam. Ale sie rozpisalam
Bąbelek, agaton, paula1, estrella, jaroszka, lili_madlen, stokrotka25, agania, onka, Little Frog, Nynusia, lojkalojka, ~Rewianka~, Magnosia, annggela, Lexie, PauLLa, ewwiel, zakocona, miska2503, nat_alia lubią tę wiadomość