X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaa może pomyśl o odciąganiu mleka? Żeby później nie okazało się ze jest za późno i mleka nie ma :/

Fatim ty tez kochana się juz śpieszysz?
    Kurde szybko jakoś to idzie...

Wiecie co do "mojego" szpitala nic nie trzeba dla dziecka dosłownie. Tylko na wyjście ze szpitala wyprawka.
    Także torbę mam tylko /albo aż -dla mnie spakowaną;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się wszystkiego dowiem, moze pozwola mi ja przystawić rano?
    Odwazylam sie i obejrzałam szwy :) nie ma tragedi. Myślałam że mnie pocieli bardziej :)
    Edit - tak, termin miałam na 2. 10 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 19:39

zakocona lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dokladnie ta sama zalamke przezywam przy tych ciuszkach, rozm rozmiarowi nie rowny, metek niektore nie maja...a ja najwiecej mam 62rozm a 56 i 68 malutko.

polkosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-) Dawno mnie nie było a tu taaaakie wiadomości :-D
    Ana i Misiowa ogromne gratulacje!!!

Chwalicie się jakie cuda robicie dla swoich pociech to i ja się pochwalę, a co :-P
    Literki są kupione (chociaż patrząc jakie Wy czarujecie własnoręcznie, żałuję, że też nie spróbowałam), ale dorobiłam do nich serduszka z pianki :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58e8d97688cf.jpg

Bąbelek, estrella, jaroszka, paula1, szczesliwa_mamusia21, onka, lojkalojka, Lexie, Magnosia, zakocona, nat_alia lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mamy podobne informacje z tym odciąganiem

aanaa- nie dopisałam jeszcze że u mnie na SR położna mówiła że spokojnie pierwszy dzień można odpocząć a na 2 dzień już odciągać co ok 3 godziny i w nocy max co 4 godziny. Więc jeżeli nie masz laktatora to może warto się zaopatrzyć i od jutra zacząć działać.
    No i na początku mleczko prawie nie będzie leciało ale później poleci :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia te papierki można w aptece bez recepty kupić?

Zakocona ja mam bodów w cholerę i jeszcze trochę.. Oczywiście kilka kupiłam i dużo dostałam od mamy i bratowej :)
    U mnie już po obchodzie, wszystko ok, także jutro kolejne dawki sterydów i oby do poniedziałku..

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi no piękne arcydzieło zrobiłaś! Zdolne te nasze mamy :)

mała.mi lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, tak. Ja akurat dostałam w SR trochę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam wlasnie zakupy na gemini za 350 zl.. a kilka rzeczy mialam kupic. Ale no. Wyszlo jak wyszlo. Przynajmniej wysylka za darmo bedzie. A i laktator wzielam od razu.

Ktoras z Was pytala o nakladki na sutki - ja wzielam rozmiar uniwersalny i rozmiar M. Ponoc sie dopasowuja jakos. Najwyzej dokupie wieksze/mniejsze.

Kiedys widzialam, ze pisalyscie o masazu krocza, mi polozna mowila, ze najlepszy do tego jest olejek migdalowy.

Fatim bedzie dobrze. Lez, odpoczywaj.

Aanaa cora sliczna, gratulacje :)

Fatim lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:

Fatim no nie Ty też??!! Kurde co się dzieje. Będziemy sierpniowo-wrześniowo -pazdziernikowymi mamami! Jednym słowem rządzimy na Belly nie ma co :D Fatim, a ile miałaś wcześniej szyjki?? Ja 2 dni temu pytalam na USG III trymestru i się szyjka skróciła z 29mm na 19mm. Widzisz Ty juz masz ładny tydzień wiec leż grzecznie a wszystko będzie dobrze! Ja jutro zaczynam 32tydz a dla szpitala tak na prawdę 31 i leżę w szpitalu od wczoraj, dziś podali sterydy i jutro też. Oczywiście mam leżeć, już wcześniej miałam to robić a będąc w domu za cholerę się czasami nie da.. Do poniedziałku mnie trzymają na OCPie. Także leż.. Wstawaj tylko do toalety a z dzidzia będzie ok :)

No niestety moja kruszyna też się za szybko szykuje, mam nadzieję, że wytrzymam te minimum 2 tygodnie. Wcześniej miałam szyjkę skróconą do 2,3cm po 4 tygodniach do 0,98cm zeszła, do tego czuję jakby mi ktoś kość łonową i miednicę połamał i tak już od 2 tygodni. Moja szyjka jest właściwie "gotowa" do porodu, wiem że niektóre mają szyjkę w granicach 1cm i przez miesiąc, ale tu chodzi o kwestię budowy, moja nie wytrzyma do października, ale niech to będzie chociaż druga połowa września

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, musisz leżeć, to naprawdę pomaga :) Chociaż weekend poleż i wstawaj tylko do WC. Niech mąż robi czy zamawia jedzenie.

Fatim lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aana ile mierzy twój skarb ?
    ja się zastanawiam czy nie powinnam kupić ciuszki na rozmiar 50 skoro moja Oliwka ma teraz 2kg a w dniu porodu miała mieć 3kg :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wypoowiedzi odnośnie nakładek!

Kobiety, ale te dzidzie sie chcą szybko na świat wydostać, a zupełnie nie maja sie do czego spieszyć hehe :)
    Moj chyba chce dołączyć....wlasnie leżę w wannie, bo mam takie skurcze i kłucia w pachwinie/ jajniku ze masakra do tego czuje ciagle parcie na siku :(
    Boje sie !

relgh371crdcdbv2.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    a ja niestety nie mogłam znaleźć czarnego gówna a bardzo chciałam je mieć no i mam ciemno szary z beżową budką :D

Właściwie to ja mam ciemno siwo - jasno popielate i srebrny stelaż :P To dopiero "gówno" ! :D
    Dobra, koniec z tym nazewnictwem, bo to nie jest fajne, ale nie mogłam się powstrzymać... :)
    Niektórzy po prostu muszą dorosnąć.

polkosia, ss, estrella, ZakręconaOna, Nynusia, ~Rewianka~, Magnosia lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Oto Patrysia / Natalka / Madzia :) wkradly nam sie wątpliwości co do imienia ;)
    <a href=http://zapodaj.net/6c7fac719c808.jpg.html>WP_20150828_001.jpg</a>

Aaaa!! Jaka duzia!! :D Gratuluję jeszcze raz <3 <3 <3

Aha PS. Madzie są fajne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 19:59

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka - ojej... skurcze! hmm no to jak wyjdziesz z kąpieli to nie powinny się nasilać. Jak się będą nasilać to jedź może na IP?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ma 51 cm. Wiec nie taka mala :) a nie pisałam wam, jakie dziecko urodziła moja polozna lat temu iles- 67 cm! Waga normalna no jakies 3,5 kg. Nieźle, nie?:)

ss, stokrotka25, estrella, Nynusia, Lexie, nat_alia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:

Co do wystającego pępka - też mam, linia mi się pojawiła i to taka śmieszna, nierówna (jestem blondynką). Mnie pępek nie obrzydza, ale moją szwagierkę chyba tak, bo ostatnio jak była, to mi szepta na ucho "Coś Ci powiem na osobności". No to ja idę, zaciekawiona, a ona do mnie "Pępek Ci wystaje". Ja na nią takie oczy i mówię "No i co z tego?". A ona na mnie wzrok jak na wariatkę i nic się nie odezwała. Nie wiem, mam go dla niej zaklejać czy co? :P

Wredotka dobreee:D Ale mnie rozbawiłaś - szwagierkę masz niezłą (dobrze, że na osobności Ci powiedziała tę tajemnicę :P )

ss, Wredotka, Magnosia lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa to za miesiac bylaby z niej modelka;) wy tez jestescie wysocy? No 67 to sobie niewyobrazam:p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka a jak wygladaja Twoje skurcze? Tak sie zastanawiam bo ja nawet nie wiem chyba co to skurcz ;/ Opiszcie mi co sie wtedy czuje ... bo ja wlasnie szlam i cos tam na dole mnie kluje tak dziwne ale tylko na sekunde i pare razy tylko ale w tym czasie maly sie tak rusza jakby mial z brzucha wyskoczyc wiec mysle ze po prostu cos tam naciska .

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1951 1952 1953 1954 1955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ