X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona Natalia z Facebooka tanio szyje 40 zł na 6 literek chyba....

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/handmade.Natali

Tylko ona jest na urlopie....

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam drewniany napis w całości :) Projekt jest taki, bo jeszcze nie dostałam:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/844c1146c056.jpg

zakocona, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, annggela, Natka88, soraya, ~Rewianka~, lojkalojka, paula1, agaton, agania, lili_madlen lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona wejdz na allegro tam jest dużo i po patrz na opinie ja tak kupiłam ale jak zwykle nie mogę znaleźć linku ...

Jaroszka a rozumiem :D trzeba cos zmieniać trzeba :P

O chyba ide smażyć naleśniki , głodna się zrobilam :( do później :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Będę używać wrzątku.

Ktoś ma jakieś namiary na fajne literki materiałowe? Miałam kupować drewniane, ale zdecydowałam się jednak na materiałowe, żeby na łóżeczku i koszu mojżesza móc powiesić :)
    Na Facebooku dziewczyna nazywa się Romana Świerczek w galerii ma swoje "wyroby" cudeńka :)

l22nhdgeccid541p.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na belly jest dziewczyna apaczka bodajze na listopadowkach ktora szyje z minky moze ona robi takie literki.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja literki zamawiałam na allegro :)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też będę. Przejrzałam sporo już dzisiaj, już mi się nie chce więcej. Jutro się tym zajmę :P

Niech ten durny cm krawiecki wreszcie przyjdzie, to się pomierzę i będę mogła koszule do karmienia kupić..!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powoli zaczynam panikować;) dzisiaj zaczęłam prac ciuszki, jest ich tak dużo, ale tylko do rozmiaru 68...

Walczę wciąż z wyborem laktatora. Powiedzcie mi proszę jak to funkcjonuje. Odciągnąć pokarm do butelki i co potem? Wkładam do lodówki tak? I jak potem go odgrzac? W garnku z wodą? :p jezu sorki, ale to wszystko jakąś czarna magia;)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam teraz laktatora elektrycznego canpol, ma różne tryby i moce ssania. Nie mam porównania z innymi jednak ja jestem zadowolona. Nie przechowuje pokarmu bo używam go tylko do pobudzania, ale w zestawie jest zarówno zbiornik do przechowywania jak i butelka żeby podać dziecku. Nic nie trzeba przelewać bo obie opcje sie wkręca do laktatora i tam splywa mleko :) mam nadzieję, ze troche pomogłam :)

Blondik lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane szukam pralki na otto. Jakimi parametrami się kierować??

• linka220 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    A ja nie wiem czy to normalne, często ostatnio mam bóle w podbrzuszu takie kłucia, ciężko mi np. nogę jedną albo drugą podnieść i chodzę pochylona. Nawet stawianie kroków czasem boli... nie wiem już sama czy to jelita i wzdęcia czy ucisk :/ - zastanawiam się czy też tak macie?

.

ola mam dokładnie tak samo, identycznie, a może to kłucie czy bóle w dole brzucha są od opuszczania się brzuszka na dół, kiedy główka schodzi do kanału rodnego. Ale to co napisałaś to dosłownie wszystko identycznie jak ja!! Ufff jeszcze te upały, męczarnia.....

ola.321 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    ola mam dokładnie tak samo, identycznie, a może to kłucie czy bóle w dole brzucha są od opuszczania się brzuszka na dół, kiedy główka schodzi do kanału rodnego. Ale to co napisałaś to dosłownie wszystko identycznie jak ja!! Ufff jeszcze te upały, męczarnia.....

Ja mam tak samo

linka220 lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Dziewczyny, powoli zaczynam panikować;) dzisiaj zaczęłam prac ciuszki, jest ich tak dużo, ale tylko do rozmiaru 68...

Walczę wciąż z wyborem laktatora. Powiedzcie mi proszę jak to funkcjonuje. Odciągnąć pokarm do butelki i co potem? Wkładam do lodówki tak? I jak potem go odgrzac? W garnku z wodą? :p jezu sorki, ale to wszystko jakąś czarna magia;)

Ja mam np. podgrzewacz specjalny który podgrzewa Ci mleko do temperatury w której powinno się je podawać dzidziolowi :) Pokarm mozna też mrozić :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - też nie mam dużego brzuszka i całą ciążę czuję się rewelacyjnie :) Sporadycznie budzę się w nocy, ale tak nie mam co narzekać. Dziś się trochę zdołowałam, bo przypałętał się hemoroid, nie boli i nie krwawi, ale taki mały guzek jest...wkurzona jestem, bo ciągle biegam, mało siedzę, jestem szczupła, staram się dobrze odżywiać i masz >.< Ginka zapisała mi czopki, mam nadzieję że wchłonie się paskudztwo albo chociaż nie powiększy...

Melduję się po wizycie! :) Ignaś waży 1907 gram czyli taki średniak jeśli chodzi o ten tydzień. Wymiary ok, w serduszku dalej małe ognisko. Wrzucę potem zdjęcie, śmieszne miny robił :D Szyjka długa na 3,6 cm, kłucia też miewam i dlatego zmierzyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 19:29

estrella, Arielka, Lexie, szczesliwa_mamusia21, paula1, jaroszka, FreshMm, Nynusia, ola.321, Blondik, zakocona, madu, Lucy7, ~Rewianka~, lojkalojka, PauLLa, polkosia, Bąbelek, agaton, Magnosia, agania, lili_madlen lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zlozylismy dzis lozeczko :-D w czwartek bedzie szafa i komoda :-D tak wiec pokoik bedzie czekal na swoja mala lokatorke :-) jeszcze ozdoby musze kupic ale to juz na spokojnie nawet jak mala sie urodzi bo i tak bedzie poczatkowo u nas w sypialni :-) jak patrze na to lozeczko i wozek to juz nie moge sie doczekac mojej coreczki <3

annggela, FreshMm, Lexie, Nynusia, ola.321, Blondik, PauLLa, polkosia, Bąbelek, agaton, lili_madlen lubią tę wiadomość

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka a ten podgrzewacz był w zestawie, czy osobno kupiłaś?
    Aanaa dziękuję! Zerknę na te laktatory canpola :)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:

Zgadzam się z Linką. W piątek wieczorem miałam taki ból w spojeniu i pipeczce, że nie mogłam za bardzo zmienić pozycji czy się położyć. W nocy mały się intensywnie powiercił przez godzinę, a jak się rano obudziłam, to patrzę... brzuch mi opadł! Ma inny kształt, jest niżej niż wcześniej. I tak już zostało, teraz rzadko kłuje - chyba, ze młody się rusza i naciska. Ale szyjka super trzyma: 46 mm.

Lexie, ola.321, linka220 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Lexie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie!Wszystko jest dobrze!! Szyjka długa,śluz prawidłowy,ktg prawidłow,czyli poród sie jeszcze nie szykuje :)Tymek waży 2,618 :) Miałam pobierany wymaz na paciorkowca i na następną wizyte czyli 14 września mam zrobić badanie moczu,morfologię i toxo.Zapytałam o to oparzenie,lekarz powiedział żeby się nie martwić ale uważać na przyszłośc,oczywiście :) Tak więc jestem juz spokojna..
    Agaton,dziękuję,że zapytałaś!Dziekuję Wam wszystkim za kciuki,zdecydowanie pomogły!!
    Wklejam jeszcze zdjęcie naszego Bubusia,niewyraźne ale jest! :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c513bfdf11b5.jpg

jaroszka, FreshMm, estrella, paula1, szczesliwa_mamusia21, onka, Arielka, Nynusia, ola.321, Little Frog, nat_alia, Blondik, aanaa, Wredotka, zakocona, BATTINKA, Mikejla, ewwiel, annggela, madu, Lucy7, ~Rewianka~, lojkalojka, PauLLa, polkosia, Bąbelek, Muffinka1019, agaton, stokrotka25, linka220, agania, lili_madlen lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży chłopak, Lexie :D mój gin mówi, że 2500g dziecka to już ciąża donoszona :)

Lexie lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 1987 1988 1989 1990 1991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ