X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka o jaka słodka bedzie w co całować małą księzniczke :) !

Polkosiu a jaki wymair tych pieluch bo nie moge doczytac a ost zamowilam i szerokosc za mała :( tzn sa dobre ale chcialam te wieksze i nie doczytalam

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    czy wy do oczu i pępka kupujecie gaziki jałowe czy nie?
    Ja do pępka mam jałowe, a do oczu będę raczej używać płatków kosmetycznych...tych takich dla dzidziusiów. No chyba że to też trzeba tymi gazikami?

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, mówili nam na SR, żeby przecierać gazikami na początku, bo z płatków może niechcący zostać troszkę watki i bezpieczniej gazikami.

Też wzięliśmy jednak jałowe, dzięki dziewczyny :) 200szt zamówiłam.

Little Frog lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do oczu powinny byc jalowe, oczka dziecka są bardzo delikatne, zwykle bawelniane waciki do początkowej higieny sie nie nadaja

Little Frog lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania to Ty pisalas wczesniej w sprawie linku do lozeczek? My kupilismy takie http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-4-modele-materac-gryka-kokos-i4885630935.html i taka posciel http://allegro.pl/arus-14el-posciel-dziecieca-120x90-do-lozeczka-g-i4897786504.html

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak dobrze, że zapytałam. Przynajmniej się dowiedziałam czegoś nowego :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Battinka o jaka słodka bedzie w co całować małą księzniczke :) !

Polkosiu a jaki wymair tych pieluch bo nie moge doczytac a ost zamowilam i szerokosc za mała :( tzn sa dobre ale chcialam te wieksze i nie doczytalam

60x80

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Agania to Ty pisalas wczesniej w sprawie linku do lozeczek? My kupilismy takie http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-4-modele-materac-gryka-kokos-i4885630935.html i taka posciel http://allegro.pl/arus-14el-posciel-dziecieca-120x90-do-lozeczka-g-i4897786504.html
    O kurcze! Dzięki :D nie widziałam tego łóżeczka, bardzo, bardzo ładne!!!! Ładne i zgrabne, tylko to akurat link do pościeli, ale się postaram znaleźć takie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 16:22

Lucy7 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, czekam czekam :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pospałam trochę, bo czuje ogromne zmęczenie. Syf w mieszkaniu, ale mąż mi zabronił cokolwiek robić, tymbardziej jak się dowiedział, że mam dostać jakąś szczepionke. Robię sobie na spokojnie obiadek :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś kiepski dzień. Mam już dość tej ciąży... W sensie fizycznym. Ciężko mi, nie mogę zjeść za dużo, bo od razu zgaga, a jak zjem, to umieram, bo tak mnie gniecie wszystko... Ledwo śpię... Ja nie wiem jak ja wytrzymam kolejne tygodnie... :( W domu bałagan, nie mam siły nic sprzątać... Ledwo odkurzyłam jeden pokój i już spocona...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • soraya Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu ja właśnie przed chwilą stwierdziłam to samo, mam fizycznie dość. Piętrzy się sterta prasowania ale nie mam siły tego ogarnąć tym bardziej że taki upał. Wróciłam przed chwilą ze sklepu, poszłam po wędlinkę i żółty ser z syniem a wracałam jakbym 3 godzinne zakupy robiła.

polkosia lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podliczyłam przed chwilą wydatki na wyprawkę. Wyszło nas ok 3 tys (wózek, foteliki i bazę kupiła teściowa). Dojdzie jeszcze 2 tys na położną i tam parę innych rzeczy. Damn..

No i my nie mamy łóżeczka ani pościeli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 16:57

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy to normalne, często ostatnio mam bóle w podbrzuszu takie kłucia, ciężko mi np. nogę jedną albo drugą podnieść i chodzę pochylona. Nawet stawianie kroków czasem boli... nie wiem już sama czy to jelita i wzdęcia czy ucisk :/ - zastanawiam się czy też tak macie?

Też od ok 3 tygodni gorzej znoszę ciążę, szybko się męczę chociaż mam niewiele kg na plus i wcale nie taki duży brzuszek :/.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mam dziś kiepski dzień. Mam już dość tej ciąży... W sensie fizycznym. Ciężko mi, nie mogę zjeść za dużo, bo od razu zgaga, a jak zjem, to umieram, bo tak mnie gniecie wszystko... Ledwo śpię... Ja nie wiem jak ja wytrzymam kolejne tygodnie... :( W domu bałagan, nie mam siły nic sprzątać... Ledwo odkurzyłam jeden pokój i już spocona...

Polkosia jestem z Tobą dusza i ciałem!
    Oprócz zgagi, ale tez umieram, wszystko mnie boli, gniecie, brzuch twardy i kłuje cokolwiek bym nie robiła ... Wlasnie leżę, bo sprzątałam i niestety .....;/

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela będę pamiętać i wrzuce na pewno ! ;)

Dzięki polkosiu ale do piątku raczej mi nie dojdą, kupnie chyba w sklepie je , o ile pojade ... d dostał urlop w piątek i w czwartek wyjazd, tylko czy razem ? Wszystko jutro się okaże. .

A co do złego samopoczucia w ciąży nawet nie wiecie jak wam wspolczuje a jednocześnie cieszę się ze mi nic nie jest nie dość ze ciążę ledwo widać to zero jakiś objawów (takich poważniejszych nie mowie np. O skurczu lydki). Trzymajcie się kochane ale nawet nie wiem jak pocieszyć :( może tak ze juz niedługo jeszcze troszkę wytrzymajcie ! :*

EDIT : kurcze tak was czytam i każda ma jakieś większe objawy , a u mnie nic zero ? To wgl możliwe ? Jest tu ktos kto ma podobnie jak ja ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 17:03

agaton, annggela lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,widzę,ze nie usiedzisz na tyłku hehe,juz za odkurzanie sie wziela no!;)
    Ja tez powiem Ci,jak sobie pomysle,ze jeszcze miesiąc,to juz się czuje zmęczona;) najgorsze,ze człowiek taki ciężki i niewygodnie w żadnej pozycji,zjesc nie można raz a dobrze,tylko ja co chwile musze jeść Male porcje. Na szczęście zgagi nie mam.
    Juz nie raz słyszałam,ze ciąża powinna trwac 8 m-cy i mi by juz wystarczyło:)
    Zakocona,to nieźle:) sporo kasy,u nas maks 2 tysiące wszystko,w tym wózek 1000 zl. Ale nie mamy pieluch jeszcze. Ale ja praktycznie wszystko mam używane i wielu rzeczy,o których pisalyscie nie kupowałam,bo kupie dopiero jak sie okaże,ze są potrzebne:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,ja jak dlugo siedze i wstane to chwila mija zanim sie wyprostuje,bo cos mi się naciąga w podbrzuszu. Nie wiem jak to napisać,musze się chwilkę rozchodzić i jest ok:)
    Szczesliwa,tylko się cieszyć:) może to jest kwestia Twojego małego brzuszka. Moje dolegliwości biorą sie głównie z wielkości brzucha no plus hemoroid, zgagi na szczęście nie mam,skurczów tez nie:)
    A nie masz nawet trudności z oddychaniem?nie uciska Ci tam Maly? Zaraz Ci tu znajdziemy jakies dolegliwości;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 17:09

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie sądziłam, że będzie tak ciężko... Szczególnie, że pierwszy trymestr w miarę bezobjawowo przeszłam, a w drugim czułam się świetnie... 8 miesięcy to zdecydowanie maks ;)

Zakocona, to i tak niedużo ;) My około 15 tysięcy wydaliśmy łącznie z pokojem i meblami...

jaroszka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa trzeba sie zapytać tych co podobnie jak Ty maja mały brzuszek :),bo u nas te dolegliwości sa głownie przez brzuch wlasnie.

polkosia, szczesliwa_mamusia21, soraya lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ