X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka ja mam to samo z kolderka... ta od lozeczka jest za duza do lozeczka, ta od wozka jest dobra do lozeczka... i nie wiem czy tak mialo byc czy te wymiary sa za duze na standardowe lozeczka... :/
    Troche zla jestem :/

linka220 lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo ja też jestem zła, wiesz ta duża kołderka nie zginie (schowamy sobie jak maluszki będą starsze), ale teraz muszę coś do wózka dokupić...pomyślałam że kocyk albo drugą kołderkę..

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, ja po wczorajszej wizycie mam wszystko książkowo, wyniki krwi idealne, cieszę się z żelaza bardzo bo kiedyś przechodziłam anemię ale to m in przez łyżeczkowanie. Mała wisi jak nietoperz, tętno ma idealne i nawet uraczyła moją położną kopniakiem ;) następna wizyta 14.09 - urodziny mojego lubego <3
    Kupiłam wczoraj sterylizator do smoczka, nie wiem czy to nie jest zydatek zbędny jednak stwierdziłam, że może się przydać :)
    Co do mieszkania nie dowiedziałam się nic, bo pani, z którą miałam się kontaktować była akurat na lunchu... mieli do mnie dzwonić ale oczywiście nie dzwonili, dziś muszę jeszcze raz tam skoczyć, mają szczęście, że mam do nich blisko.

Wybaczcie, że Was nie nadrabiam dziś ale wyjątkowo nie mam dziś energii na to, widziałam przelotem na jednej z poprzednich stron, że wczorajszy dzień był pozytywny więc cieszę się ;)

Co do dolegliwości to ja tez mam już dość tej ciąży - fizycznie oczywiście. Dziś w ogóle to się obudziłam cała spuchnięta, a jeszcze wczoraj chwaliłam się położnej, że prawie nie puchnę - tylko stopy jak pochodzę sobie w ciągu dnia. Ale dziś to przegięcie, nawet dziąsła mam spuchnięte...

Lexie, jaroszka, estrella, Blondik, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, paula1 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma super ze morfologia książkowa:)
    Co do fizycznego problemu ciazowego to Ja wczoraj juz się poplakalam aż zeby ten czas leciał szybciej bo się zbyt mecze , jest mi strasznie w takie upały wiadomo . Dziś ma być powtórka z rozrywki , oszalec idzie ... :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    pisałyście wczoraj o dolegliwościach, u mnie się też już pojawiają, ból kręgosłupa - i tak w szoku jestem, że przy moich śrubach i hakach dopiero teraz i nawet nie jest źle. Do tego od kilku dni mam bóle w pachwinach, nie wiem czy to Mała tak uciska czy o co chodzi, ale nieraz to tak złapie... no i biodra pobolewają też wtedy razem z pachwinami. A ogólnie też bolą biodra od spania na boku, bo ja całe życie spałam na brzuchu.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    a sprawdź kochana czy nie ma na tym foli zabezpieczającej, musisz dokładnie pogrzebać w rogu bo one są idealnie przyklejone i nie widać tej folii.

linka!!!! wlasnie sie sama z siebie smieje :) oczywiscie, ze byla folia...hahaha
    dziekuje :* kalafior ciazowy!
    najlepsze jest to, ze juz wioche zrobilam, bo maila z reklamacja napisalam!!!
    :D:D:D

linka220, Lexie, ~Rewianka~, agaton, estrella, WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odprowadzilam mojego przedszkolaczka pierwszy raz do przedszkola i powiem Wam, że łezka mi się zakręciła a synusiowi ani trochę ;) teraz kładę się spać, żeby nadrobić noc o 11:30 idę go odebrać a później śmigamy z przyszłą teściowa i szwagrem nad morze :-D

Blondik, nat_alia lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    linka!!!! wlasnie sie sama z siebie smieje :) oczywiscie, ze byla folia...hahaha
    dziekuje :* kalafior ciazowy!
    najlepsze jest to, ze juz wioche zrobilam, bo maila z reklamacja napisalam!!!
    :D:D:D

hahaha kalafior :D Extra określenie hahahah :) widzisz, dobrze, że napisałaś ;) musisz teraz odkręcić tą reklamację :/

jaroszka lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki!

Zakręcona,to jednak źle spałaś... buuu... pocieszę Cię,że nie Ty jedna.. Wstawałam na siku chyba z 6 razy,przekręcałam poduszkę non stop bo sie upociłam,mokra była i gorąca! Jesli juz łaskawie usnęłam to przed północa obudziła mnie kłótnia sąsiadki z mężem a po 3 pies ujadający chyba z godzinę! O 5 mąż przyniósł mi wentylator do sypialni bo już miałam dość,czemu nie wpadliśmy na to wcześniej? :)

Zaliczyłam dzis laboratorium,zanioslam to cholerstwo na paciorkowca,badanie u nas kosztuje 45 zł.Pod gabinetem stały 2 osoby,starszy pan i kobieta tak po 50tce. Pan zaproponował abym weszła przed nimi,pani szanownie się zgodziła ale chętna nie była.. Mimo tego było mi bardzo miło,nieczęsto niestety zdarzają się takie sytuacje aby ktoś mnie wpuscił przed sobą.. przykre..

Wielkie kciuki za dzisiejsze wizytujące!!!

Dziewczyny orientujecie się może czy nosidełko maxi cosi pasuje do każdego stelaża wózka?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka,zobacz jak się to nasze forum przydaje! Hahahah,udana jesteś :)

jaroszka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma , gratki ! ;)
    Ja sie chwile poruszam i jęczę bo plecki bolą :( w nocy tragedia, biodra bolą , spać nie można :( cieżko nawet z kanapy wstać bo skurcz łapie przy zmianie pozycji :/ testknie za swoją waga poprzednia, czyje sie gruba i maloatrakcyjna, wiem ze to nie jest tragedia ale Zawsze wagi pilnowałam, codziennie rano ważyłam sie, cały czas w ruchu . Mam nadzieje ze to wróci

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, nie. Trzeba kupić adaptery.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Jaroszka,zobacz jak się to nasze forum przydaje! Hahahah,udana jesteś :)

bardzoooo sie przydaje! juz nieraz sie przekonalam :)

Lexie, linka220 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    noo ja też jestem zła, wiesz ta duża kołderka nie zginie (schowamy sobie jak maluszki będą starsze), ale teraz muszę coś do wózka dokupić...pomyślałam że kocyk albo drugą kołderkę..

Noo pewnie, nawet jak na łóżku w dzień położysz i zaśnie to można przykryć nią, ja na szczęście dostałam drugi komplet kołderki i pościeli do wózka jako rekompensatę za dłuższy czas oczekiwania na przesyłkę, więc mam z głowy :) A dodatkowo mama mi jeszcze uszyła poszewki na zmianę na kołderki i podusie to już nie muszę dokupować:)

linka220 lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zamówiłam wczoraj polko-przewijak + przewijak miękki i pokrowiec frotte na przewijaczek żeby maluszek miał mięciutko i cieplutko :)
    przesyłam link: http://allegro.pl/polko-przewijak-na-kolkach-klups-kolor-bialy-i5078058559.html

oraz zamówiłam dwie koszulki jedna do karmienia, druga do porodu pewnie:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5161298339 - szaro-różowa
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5504094333 - niebieska

Przesyłam, bo może ktoś skorzysta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:55

estrella, ~Rewianka~, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucajcie klikalne linki. To ułatwia życie, szczególnie, jak się jest na telefonie.

wystarczy wsadzić linka w [ url ] [ /url ] (bez spacji po i przed nawiasami)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:37

jaroszka, polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brałyście może na infekcję pochwy Gynalgin ? zadziałał? Ja muszę brać właśnie 7 dni, bo gin stwierdziła, że jest jakaś infekcja....całą ciążę nic a nagle na koniec coś się przypętało...wrrrr

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Dziewczyny wrzucajcie klikalne linki. To ułatwia życie, szczególnie, jak się jest na telefonie.

wystarczy wsadzić linka w [ url ] [ /url ] (bez spacji po i przed nawiasami)

jestem noga w kwestii zagadnien informatyczno-komputerowych :P
    podasz przyklad na moim linku? bo nie rozumiem...sorry :)

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka,
    [ url ]http://allegro.pl/show_item.php?item=5504094333[ /url ]

tylko jak wstawiasz, to nie robisz żadnych spacji po nawiasach i przed nimi (w sensie przed "url" i po nim), ja muszę zrobić, bo inaczej się zamienia w linka klikalnego :)

i wychodzi
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5504094333

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:51

jaroszka, nat_alia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5504094333

polkosia, nat_alia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1992 1993 1994 1995 1996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ