X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Oj balabym sie produkty mleczne jesc w takiej sytuacji ;/ jak bylam w Bulgarii na wakacjach, to lekarz kazal mi jesc gotowana marchewke i gotowanego ziemniaka. Znaczy po 3 dobach nawadniania dopiero pozwolili jesc. Mleczne mialam zabronione :/ suchary jak najbardziej, albo paluszki tez.

Oby Ci przeszlo.
    Tak to prawda, nabial przy jelitowce jest niewskazany, potęguje wymioty.
    Jak moja córka przynosi z przedszkola jelitowke, to daje je orsalit do picia w malych dawkach, ryz i robię pulpety w sosie własnym z marchewka i koperkiem.niech ci mąż lepiej zrobi taki obiadek i wcinaj krakersy i slone paluszki.

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Agania widzę, ze też umierasz, ja na szczęście nie rzygam ale królestwo bym oddała za to aby ktoś ode mnie tę chorobę zabrał.

Trzymajcie się ciepło :*

Nawet mi nie mów. Najbardziej się boję o Oliwkę. Mam nadzieję, że nic złego się nie stanie. Wy się też trzymajcie ciepło i zdrówka :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę orsalit w ciąży?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka przepisała gastrolit. To chyba jakieś elektrolity...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Nie wiem, bo po 2,5h od jej zjedzenia zwymiotowałam :/
    a jakie elektrolity mogę pić? Jakieś konkretne nazwy możesz podać?
    Ja w ciazy w 1 trym, gdy bardzo wymiotowalam, to orsalit pilam i jest to produkt bezpieczny w ciazy. Paskudztwo w smaku, ale teraz ponoc dla dzieci jakas firma wypuscila na rynek takie, ze da sie wypic. Niestety, nie pamietam nazwy.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, to Wam pokaże jak wygląda brzuch który opadł...ogólnie to na siedząco jest bliżej ud, i jest więcej miejsca pod biustem, nie jest juz u góry tak zaokraglony
    a w brzuszku mam aktualnie w najszerszym miejscu 110cm :)
    d482ec2610f2fbedgen.jpg

PauLLa, polkosia, Little Frog, Nynusia, lili_madlen, Bąbelek, ewwiel, estrella lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mi lekarka przepisała gastrolit. To chyba jakieś elektrolity...
    To jest to samo.

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    To jest to samo.

Dzięki :) to bez obaw się napiję.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orsalit można, nam na SR mowili ze nawet podczas porodu dobrze jest go pić.

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Jaroszka, fajny tez chce taki ale max nie pizwala bo juz jeden mamy w lazience a chcialam drugi w pokoiku :( buuuu

Tez o tym myślałam, ale ten przewijak ma kolka to najwyżej jak juz przeniosę małego na stałe do pokoiku to po kąpieli bede z nim do niego jechała :)

To kiedy idziesz na ta glukozę?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię jeszcze drobne zakupy w smyki, powiedzcie jaki smoczek mam kupić, a moze nie warto narazie??

relgh371crdcdbv2.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.

Dzisiaj rano już chciałam lecieć na ip...ehhh obudziłam się ok 7 i wypuszczalam kota na dwór to Synek coś tam kopnął...super mi się spało do 9 no i pobudka...wycieczka do wc...przeszłam bez celu po kuchni i salonie i co? Zczaiłam że Mały nawet nie drgnął... usiadłam na łóżku obok R i mówię co jest a on,że może śpi...budziłam 10min...R każe zimną i gazowaną wodę wypić...nadal cisza...oboje zaczynamy panikować...wstaje żeby iść się przebrać,bo zaraz ip nawiedzimy a tu Synek w dole w lewym boku smyrnął mnie...tylko i aż tyle...położyłam się i zaczęłam budzić...no śpi. Pupa wypieta i nic,ale wyszło,że po pół godz wstał...niestety płakałam,widziałam siebie na porodowce...te oxy...ja zwariuje do października. Jak ja bym chciała jak Wy spokojnie przechodzić ciąże. Nawet w tamtej chwili żałowałam zakupionego wczoraj łóżeczka. Teraz Dzieć szaleje aż boli...byle do środy.
    Przepraszam za tak głupi wpis...ehhh chciałam pogadać ze starszą siostrą R to jakoś nie była zainteresowana. Jestem z tym wszystkim sama...
    Z milszych spraw kupiłam na targu koszule do karmienia za 15,-. Mogę spakować torbe dla R na czas pp porodzie.
    Z gorszych spraw do auta trzeba kupić części za 500,- i wychodzi 2tysie z wymiana silnika. Oby to był koniec,bo na październik auto potrzebne.a to do szpitala jechać,Synka przywieźć do domku.
    Denerwować się zaczynam jeszcze dentystą,bo o 18 mam dzisiaj wizyte. Jak lekarstwo nie zadziałało to znowu świeże włoży...a następna wizyta już po porodzie,więc oby ząb wytrzymał.
    No nic...idziemy posprzątać coś...
    Będziemy wieczorem

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi chyba opadł brzusio i zauważyłam już bardziej dziś po tym jak mały nad ranem akrobacje robił.

Dziewczyny przyszedł mi materac z Danpolu :) jest ok nie ma grudek a pokrowiec jest bardzo ładny :). No i przyszły ostatnie rzeczy na które czekałam :). Mam wszystko poza stanikami :).

Ale z tymi stanikami nie taka prosta sprawa, piersi mi urosły i jak przymierzałam te w H&M to nie dość że w tych sportowych piersi nie wyglądały na piersi takie były spłaszczone, to w innych tych trójkątach wchodziły mi pod pachy ;) - SZOK :). Nie kupiłam bo załamka mieć oponkę pod pachami :P.
    No ale ostatecznie muszę coś w miarę wygodnego wybrać już mniej istotne jak to będzie wyglądało :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra w końcu w domu. Muszę zjeść obiad jakiś.. Potem drzema, bo wieczorem wychodzimy spotkać się ze znajomymi (błagam cię brzuchu pozwól nam na to!!!)

Mika, trzymam cię za słowo :D Ma być szybko i bezproblemowo :D
    A sałatkę polecam z rukoli, pieczonych pokrojonych buraków i sera koziego, wszystko polane oliwą, trochę przypraw i NIEBO w gębie !

polkosia, ostatnie 3 czy 4 check-iny + sprzątanie miałam wspólnie z L, bo wypadały w weekend lub wieczorami. Ale dzisiaj sama ogarniałam i jezu, jak dobrze, że wrzesień i październik ustawiłam, że nie krócej niż na tydz pobyt.. Następny za tydz, mając nadzieję, że będzie wieczorem albo L weźmie urlop, bo i tak mamy USG i musimy do USC pojechać.

Blondik, to ja tam dalej nie wiem czy mam lekko niżej czy nie. Nie leżą mi już na nim cycki z rana (bo potem owszem, ale to przez wzdęcia). Ale ja i tak mam biust duży w tej ciąży, bo niewiele mniej niż w brzuchu jest u mnie teraz (99cm w cyckach, 103 w brzuchu), więc grawitacja robi też swoje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 14:51

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania gastrolit dokładnie ! :)
    Angela Ja przytylam uwaga ! Najwięcej z Was chyba tu ... 32 kg :/ jestem załamana swoja waga ! Kurwa ! :( jakbym właśnie miała cukrzyce albo cos , jak bym siedziała dupskiem tylko w fast foodach czy cos to zrozumialabym ... Ale nie ! Jem normalne jedzenie i mój organizm zareagował tak ze szok , sadze ze więcej to woda mimo ze popuchnieta nie jestem niby bo nie wierze w nic innego .
    Kochana na pewno cukrzycy nie masz :*

Jaroszka super przewijak :)

Green Ja mam 10,2 i mi juz mówią ze na granicy dolnej normy mam . Juz dwóch lekarzy mnie do pionu stawiało ze maleńki mam , faktycznie masz malo dość a one wyciekaja czy cos? Bo ja wiem generalnie ze to tylko pomiary ale jednak cos musi w tym być . Ja miałam w połowie sierpnia 13,5 AFI a pod koniec juz 10 :/ i skąd takie zmniejszenie ?

Mika Ja dość dziwna ci zaproponuje salatke ale uwierz ze pyszna . Moja znajoma i wgle nawet Ja jak sluchalam o niej to aż o mdłości BRA!LO a jak sprobowalyamy jak moja mama zrobiła to szaleństwo smakowe <3 teraz sama ja robię i mój d kocha ja a jak słuchał tez ale syf.
    Ananas w kostkę , czosnek przez praske ( parę ząbków żeby było czuć ładnie) plus sera kostka spora starta na grubych oczkach i łyżka majonezu . Koniec !

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje smaki z tym ananasem :)

ja lubią taką warstwową, po kazdej warstwie smarujemy majonezem

majonez
    jajka pokrojone w kosteczkę
    ananas
    kukurydza
    jajka pokrojone w kosteczkę
    ser żółty starty na grubych oczkach

Pycha!

ZakręconaOna, madu lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na glukoze pojde we wtorek, bo w poniedzialek mam obchod po szpitalu.

Dziewczyny ale mamy stresa !!! Mowilam ze sprzedalismy auto wczoraj, maz widzial jak facet robi przelew na jego konto, ten sam bank a pieniedzy nie ma ! Powinny byc juz rano. Maz chodzi pd sciany do scisny i mowi ze typ mogl cofnac przelew i nas wykiwac, Boze staram sie nie martwic ale im pozniej sie robi tym bardziej sie denerwuje :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula biedna , stracha SYnus Ci narobił :( po wcześniejszych przeżyciach nie dziwie się tej paniki ale juz jest ok wiec smutek chowamy w kieszeń kochana

PauLLa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja jakos cały czas myślę już o tej mojej cesarce i zaczynam się coraz bardziej bać :/ byłam ostatnio na sr w tym moim szpitalu i jak poczułam ten zapach szpitala to aż mi się słabo zrobiło :/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka niecierpie ananasow hehe ogólnie nie lubię jak się sałatkę na słodko robi albo coś takiego dodaje. :)

AFI pod koniec ciąży spada,tak przynajmniej gin mi mówił, ja sama też szukałam informacji i rzeczywiście tak jest.

‹‹ 2040 2041 2042 2043 2044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ