X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Oj balabym sie produkty mleczne jesc w takiej sytuacji ;/ jak bylam w Bulgarii na wakacjach, to lekarz kazal mi jesc gotowana marchewke i gotowanego ziemniaka. Znaczy po 3 dobach nawadniania dopiero pozwolili jesc. Mleczne mialam zabronione :/ suchary jak najbardziej, albo paluszki tez.

Oby Ci przeszlo.
    Tak to prawda, nabial przy jelitowce jest niewskazany, potęguje wymioty.
    Jak moja córka przynosi z przedszkola jelitowke, to daje je orsalit do picia w malych dawkach, ryz i robię pulpety w sosie własnym z marchewka i koperkiem.niech ci mąż lepiej zrobi taki obiadek i wcinaj krakersy i slone paluszki.

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Agania widzę, ze też umierasz, ja na szczęście nie rzygam ale królestwo bym oddała za to aby ktoś ode mnie tę chorobę zabrał.

Trzymajcie się ciepło :*

Nawet mi nie mów. Najbardziej się boję o Oliwkę. Mam nadzieję, że nic złego się nie stanie. Wy się też trzymajcie ciepło i zdrówka :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę orsalit w ciąży?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka przepisała gastrolit. To chyba jakieś elektrolity...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Nie wiem, bo po 2,5h od jej zjedzenia zwymiotowałam :/
    a jakie elektrolity mogę pić? Jakieś konkretne nazwy możesz podać?
    Ja w ciazy w 1 trym, gdy bardzo wymiotowalam, to orsalit pilam i jest to produkt bezpieczny w ciazy. Paskudztwo w smaku, ale teraz ponoc dla dzieci jakas firma wypuscila na rynek takie, ze da sie wypic. Niestety, nie pamietam nazwy.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, to Wam pokaże jak wygląda brzuch który opadł...ogólnie to na siedząco jest bliżej ud, i jest więcej miejsca pod biustem, nie jest juz u góry tak zaokraglony
    a w brzuszku mam aktualnie w najszerszym miejscu 110cm :)
    d482ec2610f2fbedgen.jpg

PauLLa, polkosia, Little Frog, Nynusia, lili_madlen, Bąbelek, ewwiel, estrella lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mi lekarka przepisała gastrolit. To chyba jakieś elektrolity...
    To jest to samo.

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    To jest to samo.

Dzięki :) to bez obaw się napiję.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orsalit można, nam na SR mowili ze nawet podczas porodu dobrze jest go pić.

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Jaroszka, fajny tez chce taki ale max nie pizwala bo juz jeden mamy w lazience a chcialam drugi w pokoiku :( buuuu

Tez o tym myślałam, ale ten przewijak ma kolka to najwyżej jak juz przeniosę małego na stałe do pokoiku to po kąpieli bede z nim do niego jechała :)

To kiedy idziesz na ta glukozę?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię jeszcze drobne zakupy w smyki, powiedzcie jaki smoczek mam kupić, a moze nie warto narazie??

relgh371crdcdbv2.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.

Dzisiaj rano już chciałam lecieć na ip...ehhh obudziłam się ok 7 i wypuszczalam kota na dwór to Synek coś tam kopnął...super mi się spało do 9 no i pobudka...wycieczka do wc...przeszłam bez celu po kuchni i salonie i co? Zczaiłam że Mały nawet nie drgnął... usiadłam na łóżku obok R i mówię co jest a on,że może śpi...budziłam 10min...R każe zimną i gazowaną wodę wypić...nadal cisza...oboje zaczynamy panikować...wstaje żeby iść się przebrać,bo zaraz ip nawiedzimy a tu Synek w dole w lewym boku smyrnął mnie...tylko i aż tyle...położyłam się i zaczęłam budzić...no śpi. Pupa wypieta i nic,ale wyszło,że po pół godz wstał...niestety płakałam,widziałam siebie na porodowce...te oxy...ja zwariuje do października. Jak ja bym chciała jak Wy spokojnie przechodzić ciąże. Nawet w tamtej chwili żałowałam zakupionego wczoraj łóżeczka. Teraz Dzieć szaleje aż boli...byle do środy.
    Przepraszam za tak głupi wpis...ehhh chciałam pogadać ze starszą siostrą R to jakoś nie była zainteresowana. Jestem z tym wszystkim sama...
    Z milszych spraw kupiłam na targu koszule do karmienia za 15,-. Mogę spakować torbe dla R na czas pp porodzie.
    Z gorszych spraw do auta trzeba kupić części za 500,- i wychodzi 2tysie z wymiana silnika. Oby to był koniec,bo na październik auto potrzebne.a to do szpitala jechać,Synka przywieźć do domku.
    Denerwować się zaczynam jeszcze dentystą,bo o 18 mam dzisiaj wizyte. Jak lekarstwo nie zadziałało to znowu świeże włoży...a następna wizyta już po porodzie,więc oby ząb wytrzymał.
    No nic...idziemy posprzątać coś...
    Będziemy wieczorem

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi chyba opadł brzusio i zauważyłam już bardziej dziś po tym jak mały nad ranem akrobacje robił.

Dziewczyny przyszedł mi materac z Danpolu :) jest ok nie ma grudek a pokrowiec jest bardzo ładny :). No i przyszły ostatnie rzeczy na które czekałam :). Mam wszystko poza stanikami :).

Ale z tymi stanikami nie taka prosta sprawa, piersi mi urosły i jak przymierzałam te w H&M to nie dość że w tych sportowych piersi nie wyglądały na piersi takie były spłaszczone, to w innych tych trójkątach wchodziły mi pod pachy ;) - SZOK :). Nie kupiłam bo załamka mieć oponkę pod pachami :P.
    No ale ostatecznie muszę coś w miarę wygodnego wybrać już mniej istotne jak to będzie wyglądało :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra w końcu w domu. Muszę zjeść obiad jakiś.. Potem drzema, bo wieczorem wychodzimy spotkać się ze znajomymi (błagam cię brzuchu pozwól nam na to!!!)

Mika, trzymam cię za słowo :D Ma być szybko i bezproblemowo :D
    A sałatkę polecam z rukoli, pieczonych pokrojonych buraków i sera koziego, wszystko polane oliwą, trochę przypraw i NIEBO w gębie !

polkosia, ostatnie 3 czy 4 check-iny + sprzątanie miałam wspólnie z L, bo wypadały w weekend lub wieczorami. Ale dzisiaj sama ogarniałam i jezu, jak dobrze, że wrzesień i październik ustawiłam, że nie krócej niż na tydz pobyt.. Następny za tydz, mając nadzieję, że będzie wieczorem albo L weźmie urlop, bo i tak mamy USG i musimy do USC pojechać.

Blondik, to ja tam dalej nie wiem czy mam lekko niżej czy nie. Nie leżą mi już na nim cycki z rana (bo potem owszem, ale to przez wzdęcia). Ale ja i tak mam biust duży w tej ciąży, bo niewiele mniej niż w brzuchu jest u mnie teraz (99cm w cyckach, 103 w brzuchu), więc grawitacja robi też swoje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 14:51

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania gastrolit dokładnie ! :)
    Angela Ja przytylam uwaga ! Najwięcej z Was chyba tu ... 32 kg :/ jestem załamana swoja waga ! Kurwa ! :( jakbym właśnie miała cukrzyce albo cos , jak bym siedziała dupskiem tylko w fast foodach czy cos to zrozumialabym ... Ale nie ! Jem normalne jedzenie i mój organizm zareagował tak ze szok , sadze ze więcej to woda mimo ze popuchnieta nie jestem niby bo nie wierze w nic innego .
    Kochana na pewno cukrzycy nie masz :*

Jaroszka super przewijak :)

Green Ja mam 10,2 i mi juz mówią ze na granicy dolnej normy mam . Juz dwóch lekarzy mnie do pionu stawiało ze maleńki mam , faktycznie masz malo dość a one wyciekaja czy cos? Bo ja wiem generalnie ze to tylko pomiary ale jednak cos musi w tym być . Ja miałam w połowie sierpnia 13,5 AFI a pod koniec juz 10 :/ i skąd takie zmniejszenie ?

Mika Ja dość dziwna ci zaproponuje salatke ale uwierz ze pyszna . Moja znajoma i wgle nawet Ja jak sluchalam o niej to aż o mdłości BRA!LO a jak sprobowalyamy jak moja mama zrobiła to szaleństwo smakowe <3 teraz sama ja robię i mój d kocha ja a jak słuchał tez ale syf.
    Ananas w kostkę , czosnek przez praske ( parę ząbków żeby było czuć ładnie) plus sera kostka spora starta na grubych oczkach i łyżka majonezu . Koniec !

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje smaki z tym ananasem :)

ja lubią taką warstwową, po kazdej warstwie smarujemy majonezem

majonez
    jajka pokrojone w kosteczkę
    ananas
    kukurydza
    jajka pokrojone w kosteczkę
    ser żółty starty na grubych oczkach

Pycha!

ZakręconaOna, madu lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na glukoze pojde we wtorek, bo w poniedzialek mam obchod po szpitalu.

Dziewczyny ale mamy stresa !!! Mowilam ze sprzedalismy auto wczoraj, maz widzial jak facet robi przelew na jego konto, ten sam bank a pieniedzy nie ma ! Powinny byc juz rano. Maz chodzi pd sciany do scisny i mowi ze typ mogl cofnac przelew i nas wykiwac, Boze staram sie nie martwic ale im pozniej sie robi tym bardziej sie denerwuje :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula biedna , stracha SYnus Ci narobił :( po wcześniejszych przeżyciach nie dziwie się tej paniki ale juz jest ok wiec smutek chowamy w kieszeń kochana

PauLLa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja jakos cały czas myślę już o tej mojej cesarce i zaczynam się coraz bardziej bać :/ byłam ostatnio na sr w tym moim szpitalu i jak poczułam ten zapach szpitala to aż mi się słabo zrobiło :/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka niecierpie ananasow hehe ogólnie nie lubię jak się sałatkę na słodko robi albo coś takiego dodaje. :)

AFI pod koniec ciąży spada,tak przynajmniej gin mi mówił, ja sama też szukałam informacji i rzeczywiście tak jest.

‹‹ 2040 2041 2042 2043 2044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ