X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ a Ty ? Jakie plany na wieczorek ? :D

Kuzwa rozwiesilam z Mama pranie małego: o cala suszarnia a sznurków chyba ze 20 tam jest , wszystko zawalone a to tylko jedna pralka poszła ... Jutro się zabieram za sprzątanie pokoju dla mnie i małego , prasowanie i układanie ciuszkow plus torba do szpitala:)
    Lozeczko na koniec miesiąca rozlozymy , przed pościel popiore itp i wsio: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:00

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo lody kurde, a wlasnie stary wrócił z zakupów...ehhh :) bede musiała sie zadowolić czekolada, pieguskami i monte, bo o to prosiłam, ale jeszcze lody były w planach. No nic Ty zjadłaś za mnie ze smakiem, wiec na zdrowie :D

My tez kolacja, rozpalamy w kominie, palimy świeczki i zapuszczamy film....wlasnie szukam czegoś ciekawego :)

ZakręconaOna, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, daj znać, jak coś znajdziesz :) My też coś chcemy obejrzeć, ale nie mamy pomysłu... ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znajdziesz cos ciekawego to napisz mi. :) pustka w głowie co do filmów a większość ogladalam .

Mmm
    Przyjemny wieczorek przy kominku , zazdroszcze :) dawno takiego nie miałam z D .
    Monte <3 uwielbialam zawsze ale to mój ciążowy przysmak.

Magnosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam synka i pamietam ze to byl dla mnie koszmar!co 30 min na piersi..a i tak mi chorowal mial astme dziecieca..wiele moich kolezanek tylko sztucznym karmily i przygod nie mialy...sama nie wiem ale nastawiam sie na sztuczne..po 1.wiem ile zje,dluzej spi,mniej sie denerwuje mama bo jest wyspana.:)))przeciwciala ma odemnie na start..ja ich i tak mam za duzo hehe...

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, że wrzucę zdjęcie pojazdu mojej malutkiej, więc oto i on :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c264fb82d6c0.jpg

Magnosia, paula1, polkosia, Bąbelek, Little Frog, agania, PauLLa, Fatim, Nynusia, lojkalojka, agaton, IviQ, lili_madlen, ewwiel, Arielka, zakocona, Blondik, stokrotka25, estrella lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrociłam z zakupów...szukąłam w hm tych staników do karmienia, ani jednego nie było z tych co na stronie. teraz zasiadamy i bede towarzyszyć D w oglądaniu meczu Polska-Niemcy ;)

ZakręconaOna, agania lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda fajna fura i wgle kurcze powodzonka w zblizajacym się WIELKIMI krokami porodzie ! :D

Zeta rozumiem dlatego mowie to każdej mamuski osobista decyzja i nikt nie powinien tego krytykować a zdarzają się laski / baby które komentują ze taka osoba to zła matka . ! Wcale ze nie !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdallenee, fajny wózek i pokoik :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie mecz zaraz , zapomnialam . Mecz z mama będziemy oglądać: D
    Dziewczyny mam pytanie , co myślicie o rekawiczusiach i szaliczku na zimę ? Nie wiem zupełnie gdzie znaleźć , widzialam tylko rękawiczki na necie i tyle :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, staram się :)mimo tego pokoik jeszcze nie ukończony, bo mój M. wraca dopiero za miesiąc, więc wtedy jeszcze będziemy dokańczać, choć chyba mimo wszystko biedny nie zdąży wrócić do narodzin małej :/

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalene super! Ale widzę ze pokoik tez świetnie zrobiony :)

Ja to jak zwykle pisze z rana i pod wieczór..ale w ciągu dnia czytałam bo wiedziałam ze później Was nadrobić graniczy z cudem ;)
    Odnośnie karmienia to u mnie cyce idą w ruch! Mam nadzieje ze pokarm tylko będzie.. Bo juz mnie niektóre z OCPu nastraszyły że jak praktycznie siary nie ma do tej pory to pokarmu mieć nie będę i wg.nich nie każda kobieta ma pokarm o.O

atdc6iyehd9qphks.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ostatnio zaszła jakaś zmiana w mojej psychice. Syndrom wicia gniazda chyba się u mnie rozszerzył do organizowania nie tylko kącika i rzeczy dla Szymuśka, ale także do organizowania życia jako takiego. Pomimo, że mam dobrą pracę, którą kocham, to postanowiłam w tym roku pójść na studia podyplomowe. W końcu to jakieś wyjście do ludzi, mąż ma wolne weekendy, więc posiedzi z synkiem. Myślę też sporo o finansach. Mam potrzebę zarabiania większych pieniędzy, oszczędzania, sama nie wiem... Nawet żłobka dziś już szukałam dla synka. Mam pełną głowę ;)

ZakręconaOna, agania, agaton, IviQ lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staraliśmy się prawie 3 lata... Wszyscy mówią, że teraz pójdzie szybko, ale różnie to bywa. Ja chciałabym 3 lata maksymalnie różnicy, a jak starania się przedłużą z pół roku na dwa lata, to już będzie ledwo co :) Poza tym chciałabym przed 30 mieć już dwójkę ;) Teraz kończę 28 za kilka tygodni.

agania, agaton, IviQ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kupiłam śpiworek do łóżeczka i wózeczka :) jutro wstawie fotki :)

Bąbelek, agania, PauLLa, Fatim, agaton lubią tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdallene super pokoik i wozek!

Ja dzis rozlozylam nasz, a co ?! Tez sie pochwale bryczka Dorianka ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12ec7ec9a11a.jpg

Magnosia, Little Frog, Bąbelek, agania, PauLLa, magdallenee, Fatim, jaroszka, Nynusia, lojkalojka, agaton, polkosia, IviQ, lili_madlen, BATTINKA, paula1, ewwiel, zakocona, Blondik, stokrotka25, estrella lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia i Ja uważam ze takie cos się chwali u kobiety:) tym bardziej która zaraz będzie Mama .
    Powiem Ci , ze chyba powoli zaczyna i mnie dopadac taki syndrom wicia gniazda .

Babelek ejjj ale pierdoly Ci ktoś wcisnąć próbował . Nie martw się , na pewno będziesz dawać mleka dużo: D

Magnosia, Bąbelek, agania lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Magnosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym karmić, a jak synek zostanie z mężem to wtedy ściąganie i ewentualnie sztuczne mleczko. No ale się zobaczy. Ja też nikogo nie krytykuję, nie mam pojęcia co będzie u mnie.

A co do drugiego dziecka, nie wiem czy w ogóle się uda lub czy się zdecydujemy. Mam już 34 lata, miałam problemy z donoszeniem, nie wiem... Będę szczęśliwa, że mam Szymka:) <3

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh też bym chciała mieć 28 :D ja czekam na kolacje-mąż w kuchni urzęduje. Już miałam wstać i zobaczyć co się tam dzieje ale dam już spokój :D

Ooo no tak mecz przeciez niedługo :D

IviQ lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony chciałabym się starać o dziecko już od razu kiedy będzie można, a z drugiej chciałabym się nacieszyć Madzią jak najdłużej...

polkosia lubi tę wiadomość

‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ