X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Tak jak mówilam , po wczorajszym sprzątaniu plecy bola ale da się przeżyć hihi
    Obudzilam się a za oknem" urwij łeb" strasznie wieje i straszna pogoda , typowa Polska Jesień juz widać ...
    W nocy co chwila się budzilam bo śniło mi się co muszę do pakować do walizki dla małego i wziąć na wyjście ze szpitala ale po przemysleniu okazywało się , ze jednak mam juz takie rzeczy i kladlam się dalej :D ale mimo to wyspalam się całkiem .

Jakie plany na dziś ? Ja to nie wiem czy gdzie kolwiek dziś prócz sklepu pobliskiego będę wychodzić bo taka pogoda ze Ja za chwile chora będę a juz mam kichawke .

Co do wkładek Ja mam moje ulubione w Bidronce , takie zwyczajne w różowym opakowaniu femina i bardzo lubię wkładki które uzywam na codzien w domu to Carrefree Flexifrom czy jakos tak na opakowaniu jest ( jeszcze nigdy w życiu mi nie przesiakly a klej mam jak stal w nich , serio mowie) i wkładki always everyday fresh i tu i zapachowe i bez zapachowe biorę , różnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Magnosia a w którym szpitalu będziesz miała cc? ja mam jak na razie na 7.10 ustalona date ale mozliwe ze tez bede miala 30.09 :D

Ja mam na Karowej w Warszawie, a Ty? :)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plany u mnie takie ze trzeba nawiedzić Biedronkę i upolować Cotton Balls. Mam nadzieje ze kasjerki nie zakosiły ich wczesniej dla swoich znajomych ;)

agaton lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, sama szyłaś literki? :)

ewwiel lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, ja też od dawna Discreet używaam, bo przepuszczają powietrze. Żadne inne mi nie pasują. Nie mam dużo śluzu, więc nie przeciekają.

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę jeszcze spać :)

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tak patrzę na Twój suwak i Ty praktycznie 36 tydzień zaczęłaś! Grzeczna Klementynka niech nadal tak ładnie siedzi w brzuszku.

Ja wczoraj na swój i doznałam szoku ze juz tyle za nami :)

polkosia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel tak patrzę ze masz takie samo łóżeczko jak moje:)
    Po starszej córci masz? Bo ja tak:P
    Literki super :)
    Ja to beztalencie jestem...:/

A z porodem miałam identycznie jak Ty (raczej z tymi bólami). :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 07:02

ewwiel lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek leci czas jak szalony .
    Sama patrząc na swój suwaczek jestem w szoku wielkim ... To juz lada chwila , w każdej chwili może się zdarzyć , ze rodzic zaczniemy chociaż nie powiem ze do 38/39 tyg chociaż chcialabym wytrzymać , względy wiadome ze lepiej dłużej niż krócej w ciazy chodzic i mój D ma przyleciec ! :D
    A niektóre laski juz tu od Nas poleca lada chwila hihi i będziemy brzdacusie oglądać

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja uzywam wkladek Naturella, jakos najbardziej mi odpowiadaja :)

Ewwiel piekne literki :)

Te skurcze przepowiadajace, to nieregularne bole jak na @ i spinanie sie brzucha. Chyba:P

Dzieki dziewczyny za wczorajsze slowa pocieszenia. Jakos dotrwam, szczegolnie, ze w mieszkaniu juz wszystko pomalowane, dzisiaj zamawiamy wanne, no i juz niedlugo bedziemy na swoim.

Sluchajcie... moj maz to jest ogarniety... tez ma chyba zespol kalafiora ciazowego :P prosilam go wczoraj by kupil mi razowa buleczke, ale bez ziaren. Dzwonil do mnie, ze sa jakies ciemne, ale dziwne, on nie wie, czy bedzie mi pasowala, no ale wzial. Ja dzisiaj na sniadanie otwieram siateczke z ta bulka, a tam slodka, cynamnowa, karmelowa bulka z rodzynkami :D
    Maz tylko stwierdzil "no wlasnie cos mi smierdziala" ;)

aanaa, zakocona, ZakręconaOna, polkosia, lojkalojka, ewwiel, Fatim, Wredotka, Mikejla, agaton, Nynusia, lili_madlen lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Został msc do terminu porodu ♡♡ 90% ciąży ♡♡

Ja dzisiaj jakoś dobrze spałam. Budziłam się tylko na siku ze 4x. Jedyne co mi przeszkadzało to bóle stawów w palcach, których właściwie zgiac nie mogłam :/

Mi też zaczęło ciec bardziej więc zaczęłam używać wkładek. Używam naturelli. Te biedronkowe non stop mi się odklejaly :/

W ogóle to trochę mnie tam piecze i się zastanawiam czy znowu coś się nie przypałętało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 07:28

IviQ, Nynusia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Polkosia ja uzywam wkladek Naturella, jakos najbardziej mi odpowiadaja :)

Ewwiel piekne literki :)

Te skurcze przepowiadajace, to nieregularne bole jak na @ i spinanie sie brzucha. Chyba:P

Dzieki dziewczyny za wczorajsze slowa pocieszenia. Jakos dotrwam, szczegolnie, ze w mieszkaniu juz wszystko pomalowane, dzisiaj zamawiamy wanne, no i juz niedlugo bedziemy na swoim.

Sluchajcie... moj maz to jest ogarniety... tez ma chyba zespol kalafiora ciazowego :P prosilam go wczoraj by kupil mi razowa buleczke, ale bez ziaren. Dzwonil do mnie, ze sa jakies ciemne, ale dziwne, on nie wie, czy bedzie mi pasowala, no ale wzial. Ja dzisiaj na sniadanie otwieram siateczke z ta bulka, a tam slodka, cynamnowa, karmelowa bulka z rodzynkami :D
    Maz tylko stwierdzil "no wlasnie cos mi smierdziala" ;)
    Hahahahaha to faktycznie niezłą pomyłkę strzelił hahaha faktycznie chyba jego dopadł kalafior ciążowy: D mój Misiak śmiał się kiedyś , ze na poczatku ciąży to on jadł za dwoje haha a Ja prawie nic i mówi ze to chyba on bardziej ciążę przeżywał bo co mnie było nie dobrze to zaraz jemu itp haha .
    Zachcianki dziwne ale przeszło: D teraz by spał tylko jak ciężarówka a tu zonk ,praca: p

Green widzisz , będzie dobrze na pewno :*
    A co do skurczy to Ja mam raz ze stwardnieniem a raz same bóle okresowe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Polkosia tak patrzę na Twój suwak i Ty praktycznie 36 tydzień zaczęłaś! Grzeczna Klementynka niech nadal tak ładnie siedzi w brzuszku.

Ja wczoraj na swój i doznałam szoku ze juz tyle za nami :)

Oj, tak, sama się nie spodziewałam ;) Jednak pessar sporo pomógł i jak widać - nie leżę plackiem, a nic się nie dzieje. Fajnie, że są teraz takie możliwości :)

agania, Blondik, stokrotka25, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie tydzien juz ch***wo sie zaczal. Mianowicie pieniadze za auto nie dotarly a typ chce oddac auto, zwalajac na bank :/ czyli te pinieniadże wcale nie wyszly od miego, ciekawe czy czegos nie zmajstrowal przy aucie :/
    Nie wiem jak to bedzie :/ ciezko z tym kredytem :( plakac mi sie chce
    Jedziemy na 9 do szpitala, beda nas oprowadzac ..

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, uśmiałam się :D

Zakocona, mnie wczoraj też piekło w wejściu i już wyklinałam lekarza, co mi kazał brać dopochwowo tą Luteinę, ale umyłam się porządnie, wręcz wyszorowałam i już dziś jest OK :) Może bakterie nie zdążyły się namnożyć. Ale już mnie męczy to wpychanie tam tabletek...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, u was ksieguja przed rozpoczęciem pracy banku? U nas nie przecież i jakbym konto sprawdziła czekając na przelew o tej pprze to bym go nie było.

polkosia, mi się wydaje, że u mnie już za późno i będę musiała coś pobrać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 07:36

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki !
    Ewwiel zdolna z Ciebie mamuska i z corki tez :)

Polkosia ja z wkladkami nie pomoge ,bo uzywam jakas francuska firme . Ale wiecie , ze ja praktycznie nie mam sluzu ( uplawow) Cos tam leci , ale bardziej taki odnisty .Mam nadzieje , ze to normalne .
    Co do skurczy przepowiadajacych to tak jak Battinkai ewwiel w pierwszej ciazy ich nawet nie czulam . A wiem , ze mialam , bo jak bylam raz na wizycie u gina to moil mi ze wasnie mam skurcz . Na co ja oczy , bo ni nie czulam .

annggela kurcze to nieciekawa sprawa z tym autem :/
    Bo albo facet cos kreci i zmajstrowal cos przy samochodzie , alboo moze mu sie odwidzialo , albo poprostu potrzebowal auta na weekend . Najlepiej to ,albo rzeczywiscie zglosic sprawe na policje , albo odebrac bryke ( tylko sprawdz ile on kilopetrow zrobil przez ten czas ) i moze macie jakiegos mechanika , ktory moze jechac z wami , zeby oblukac auto czy wszystko gra .

Mikejla lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auto przywiozl, tylnim kolem w kraweznik zarabal, w ptym tyg albo przyszlym dostaje wyplate i kupuje nowe opony i cos tam robi a jak nie to na policji sie spotkamy. Ja pierdziele nie wierze ze tak nas typ wycyckal :( odechciewa mi sie wszystkiego

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka nie poczuła ani jednego skurczu ani twardnienia przez całą ciążę :) Więc pewnie zależy od organizmu. Śluz tak samo. Ja mam w ogóle dużo przez pessar i Luteinę. Lekarz mówił, że będzie więcej.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona, to u nas czym blizej porodu, tym bardziej glupiejemy ;P

Ja mam glownie,no wlasciwie caly czas, twardy brzuch. Ale to od 20 tc, od momentu, gdy dostalam kolki nerkowej. Od wtedy praktycznie caly czas twardy brzuch. A czasem spina sie do gory jakby - czyli skurcz. U mnie pani dr mowila, ze no jestem troche za szczupla, ze jakbym miala 5cm warswe tluszczyku, to nie odczuwalabym tego twardego brzucha. No i miesnie mi trzymaja wszystko w srodku - rano mam obwod brzucha 89-90, na wieczor 90-91. Nie wiem, niby tylko na aerobik chodzilam przez 4 lata, ale zeby az tak wzmocnilo mi to miesnie? Nie wiem :/

Angela, sprawdz pozniej troszke ten stan konta - mysle, ze po prostu jeszcze wczesnie jest.

Polkosia ja tez mam luteine dopochwowa i tez mnie czasem zakluje, zapiecze itp. Mi pani dr kazala raz w tyg aplikowac Macmiror, bo przy tej lutce niestety czesto sa infekcje. Nawet antybakteryjne mydlo uzywam przed, ale czasem to i to za malo.

‹‹ 2076 2077 2078 2079 2080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ