X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Ok dosyć smutków, dzięki wszystkim za rady uśmiech się lekki pojawił, obiad tez...wracamy do żywych może.

Oglądam rozmowy w toku - jakie piersi są lepsze małe czy duże? ;)
    Uważam ze takie ładne C jest ok :) ja zawsze.mialalm kompleks jeśli chodzi o moje piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:32

l22nhdgeccid541p.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, mam więc nadzieję, że przyjdą lepsze dni i wszystko wróci do normy :*

Zakocnona, kciuki zacisnięte:)

Mikejla lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, skąd ja to znam. U nas mąż nie zna języka, bez znajomych, a jak już kogoś poznaliśmy, to naobiecywali nam, że pomogą, a jak przyszło co do czego, to nie mieli czasu.
    Na początku mąż pracował na czarno, bo nie mógł się doprosić szefa o dopełnienie formalności z umową. Ciągnęło się to chyba ponad rok! My bez żadnego ubezpieczenia (no jakieś takie marne było, ale wcale nie zapewniało mi to poczucia bezpieczeństwa). Na szczęście nie mieliśmy takiego "ciśnienia", że musi to być szybko załatwione, bo dziecko w drodze. Ja przekopywałam fora, tłumaczyłam dokumenty itd. Płakać mi się chciało, bo myślałam, że ta papierologia nigdy się nie skończy, a do tego cały czas coś szło nie tak. Cały czas na zerze.
    Do teraz to ja się zajmuję wszystkimi płatnościami, załatwieniami itp. Nie jest mi to zbyt na rękę, bo nie znam jeszcze na tyle języka i obowiązujących tu praw, żebym spokojnie mogła to załatwiać. Często czuję taką presję i boję się, że coś źle załatwię/wypiszę. Mąż nawet nie wie jak się na swoje konto zalogować, już nie wspomnę o płaceniu rachunków...

Mam nadzieję, że w Twoim przypadku też się wszystko ustabilizuje i wrócicie na właściwe tory. W sumie z tego co piszesz, to problem tkwi głównie w sytuacji finansowej... Obstawiam, że mąż bardzo się stara i nie jest mu z tym lekko, ale Tobie też się wcale nie dziwię. Stres to ostatnie czego Ci teraz potrzeba...

My dream, niestety nie wiem co Ci poradzić... Dla mnie szacunek w związku to jest jednym z najważniejszych fundamentów. Moja babcia twierdzi, że najważniejszy. Ja nawet nie lubię jak mąż używa wulgaryzmów jak ze mną rozmawia... A nie wspomnę, jakby mi powiedział coś przykrego. Domyślam się też, że nie raz już o tym rozmawialiście. Ale może jak już jest tak napięta ta sytuacja, to może warto skorzystać z pomocy specjalisty? Swoją drogą, to strasznie czytać, że człowiek może się tak zmienić...

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja tez mialam trudny start we francji , bo moj mimo , ze umial sie dogadac to wstydzil sie odezwac . Chodzil tylko do pracy i tyle mialam po nim . Powoli zaczelam szukac infrmacji w sieci i dzieki tlumaczowi google zalatwilam wiele spraw . Wszyscy mi tlumaczyli , ze nie tylko ja kalecze ten jezyk ,ze nie jestem sama . I tak teraz to ja zalatwiam wszystkie papiery, robie faktury meza , zalatwiam sprawy urzedowe . Tobie tez sie uda . Moze ktoras z dziewczyn z De pomoze ci na starcie , zeby zalatwic jakies dofinansowanie do mieszkania lub cos na dziecko .
    A jesli chodzi o dojrzalosc meza to bardzo podobna sytuacja co u mne . Jak rodzilam pierwsza corke to to byl jeszcze taki lekkoduch. Owszem kochal corke, to on ja kapal do roku czasu , ale nie jedna noc przeplakalam przez jego slowa , ze np. czemu ona ( corka)tak ryczy , przeciez on sie wyspac musi :/ Teraz sytuacja sie zmienila . Owszem tez sie boi , ze maly bedzie beksa,ale inaczej do tego podchodzi i do mojej calej ciazy .Nareszcie wydoroslal ;)

szczesliwa_mamusia21, madu, Mikejla, Little Frog lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mocne kciuki ! :*

Aleksandra piękna bryka ! :)

Ps. Jak ktoś wczoraj był pogrążony w Amaro i nie oglądał m jak miłość to właśnie leci powtórka !
    Lexie szybciutko przelacz na TVP 2 ! :D

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona to zaciskamy kciuki :)
    A kotka zostaje sama ?
    A moze juz jestes babcia ;)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam te z wielkim biustem, nie dałabym chyba rady z takim ciężarem. Zawsze miałam małe i chyba już się przyzwyczaiłam. Ale C to chyba właśnie taki rozmiar jaki jeszcze dałabym rade "znieść " :)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Napiszę, jak tylko wrócę :)

lojka, taa.. Chciałabym, ale kotka na razie nic się nie zbiera. Może w nocy jej się zachce lub jutro. O to też proszę o kciuki oczywiście :P :)
    Zostaje sama, da radę :)

madu, lojkalojka, Nynusia, WiedźmaMaKota, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littyl Frog - zabciu podobna sytuacje przechodzilismy ;)
    Teraz jestem z siebie dumna , ze dalam rade to ogarnac -francuska biurokracje :)
    Teraz sie smieje , ze to ja nosze portki w tym domu hihi

madu, Little Frog, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka no właśnie on się chyba wstydzi, z reszta ja też przez to ze nic nie rozumiem i nie umiem. Żabka tak największy problem to kasa, stad ta presją, bo tak to krok po kroku załatwiloby się to czy tamto, a tak wszystko trzeba na wczoraj a dalej nie ma nic. Nie mam tu żadnej koleżanki wiec niestety ale nie ma mi kto pomoc załatwić dofinansowań ani niczego takiego, szukam po internecie informacji itd, ale najlepiej byłoby pójść i spytać, tylko gdzie i jak?

• madu Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika a szukałas na fb, jakis grup. Może są? może tam bedzie ktos kto odpowie Ci na pytania co? gdzi ? jak? Troszke Cię poprowadzi?

21.10.2015 Leon <3
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jakaś grupa, ale jak widziałam co odpisuja na forach niektórzy, to szczerze odechciało mi się takiej pomocy ( przyjechała do niemiec i myśli ze wszystko dostanie od państwa itd...), a mnie łatwo ruszyć czymś takim i później przejmuje się kilka dni

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Littyl Frog - zabciu podobna sytuacje przechodzilismy ;)
    Teraz jestem z siebie dumna , ze dalam rade to ogarnac -francuska biurokracje :)
    Teraz sie smieje , ze to ja nosze portki w tym domu hihi

Właśnie przeczytałam Twoją odpowiedź i też sobie pomyślałam, że całkiem podobna sytuacja ;)
    Fakt faktem ja obecnie nie pracuję i to mąż nas utrzymuje, ale wszystkie oszczędności to moja zasługa (mówiąc skromnie) :D To ja szukam najtańszych rozwiązań: tanich biletów na samolot czy prom, obniżania rachunków, czy nawet co poniedziałek robię przegląd gazetek z promocjami i planuję zakupy :D Ale przyznam, że marzy mi się iść do pracy, bo wtedy poczuję się taka bardziej dowartościowana :) Myślę, że to ważne dla poczucia własnej wartości, po prace wykonaną w domu to tak średnio widać...

Mikejla, lojkalojka lubią tę wiadomość

• Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba przyznać, że odważne z Was kobiety, tak wyruszyć w świat i żyć tam na obczyźnie. Ja bym się nie zdecydowała, szacunek dla Was.

Kciuki zaciśnięte, więc wszystko musi być ok :-) Ja miałam nadzieję, że ciąża magicznie zwiększy mi biust a tu co? Z małego B na duże B... liczę jeszcze, że karmienie może coś w tej kwestii zmienić ;-) Wystarczyłoby mi C, żebym nie czuła się jak mały chłopiec :-P

A co mi tam, pokażę Wam jeszcze szafę naszej małej damy :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e756e758a7d4.jpg

Przy czym mój tata nadal utrzymuje, że to na bank będzie chłopiec :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:57

agaton, stokrotka25, annggela, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, estrella, Bąbelek, Magnosia, ~Rewianka~, IviQ, nat_alia, maluda lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,nadrobiłam,ale jestem na Tel. Odpisze pozniej,ale chciałam Szczęśliwej doradzić podkład Dr. G,koreański,można na necie kupic. Kosztuje kilo 100 zl,ale ma 45 ml(standardowe podklady maja 30ml),
    . Ja używam od roku i nadal mam jedno opakowanie. Mialam cerę z problemami i świetnie się spisał,zakrywa blizny i krostki i daje świetny efekt na twarzy:) poczytaj na necie opinie,jest to najlepszy podkład jaki w zyciu mialam,a przetestowalam wszystkie o których piszecie i jeszcze więcej;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Jest jakaś grupa, ale jak widziałam co odpisuja na forach niektórzy, to szczerze odechciało mi się takiej pomocy ( przyjechała do niemiec i myśli ze wszystko dostanie od państwa itd...), a mnie łatwo ruszyć czymś takim i później przejmuje się kilka dni
    No to ja na forach podobnie. Matko, czasami jak szukam jakiejś odpowiedzi i widzę, że tak ludzie komuś cisną, to aż mnie trafia :/ Bo ktoś zada pytanie, a tam 20 postów, w których po tej osobie jadą i piszą, żeby poszukać sobie, że to nie boli, albo dowiedzieć się u źródła :| I marnuję czas na czytanie tych odpowiedzi, a ktoś twierdzi, że jak pytanie padnie kolejny raz to zaśmiecanie.

Ja to aż się bałam zadać jakiekolwiek pytanie i w sumie chyba 2 razy mi się to zdarzyła, ale jak już kilka godzin spędziłam na szukaniu informacji i bez efektów.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu ja też właśnie przegląd gazetek robie, listę zakupów, kupuje najtaniej jak się da, nie jest tak ze.siedzę i nic nie robie. A co do forum no właśnie tak jest, to bardziej dobija niż pomaga, wiec zrezygnowałam z takiej formy bo to nie na moje nerwy niestety.

Little Frog lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam siły was nadrobić, strasznie osłabiona dziś jestem. rozmawiałam ze swoim lekarzem zalecił brać NIFUROKSAZYD 5 razy dziennie + smecta. mam nadzieję, że jutro już mi całkiem przejdzie...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja przed ciążą miałam B no niektóre staniki kupowałam C ale przez to ze jedna pierś mam mniejsza od drugiej łatwiej mi było dopasować B. Teraz różnica się zmniejszyła pomiędzy piersiami stanik D nie daje rady z ta większą piersią nie mówiąc o tym jakie mam rozstępy masakryczne a o chodzeniu bez stanika nie ma mowy bo tak mnie ciągną w dół także wolałabym to moje małe C bo juz nawet w sukienki czy bluzki w biuście się nie mieszcze

l22nhdgeccid541p.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie wchodziłam na takie fora ale smutne to co piszecie mika, little. Jestem sobie w stanie wyobrazić jak ciezko jest sie odnaleźć za granica. Ja czasem nie wiem jak, co i gdzie załatwić w pl a co dopiero ogarniac za granicą. Podziwiam Was serio!

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ