Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDodinka – kupiłam Marimer Baby i Fridę. Oby nie były potrzebne albo przynajmniej bardzo żadko
Battinka – ale będziesz miała w domu akrobatkę
Fatim – ja bym chyba pojechała na IP albo nawet do tego zakaźnego, jeżeli Cię na położniczy nie chcą przyjąćNie wiadomo, co to jest, a jeżeli od soboty nie ma poprawy, to już nie ma na co czekać. Na zakaźnym Cię na pewno niczym nie zarażą, nie martw się. Leżałam kilka lat temu 3 dni na Wolskiej i tam są naprawdę wysokie standardy.
Melena – trzymam kciuki za rozwój akcji porodowej, niech pojawią się skurcze jak najszybciejRozwarcie to już masz całkiem spore
Nie mam niestety pojęcia, czy czop może być bez krwi, ale na logikę chyba tak…
Paula – super, że karmisz piersią, i że wychodzicie do domku! Czekamy na fotkę małej księżniczki
Mamusiom z donoszonymi ciążami (Nynusia, Battinka, Onka, Agaton, Aguś, Natalia) które nie mogą się doczekać Maluszków, życzę, żeby akcja się rozwinęła w najlepszym dla Was i Bobasków momencie
Już niedługo wszystkie będziemy tulić nasze Skarbypaula1, nat_alia, onka, Nynusia, agaton, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
U mnie dzis bez zmian, tzn. Szyjka sie ruszyla, wchodzi palec, ale jest dluga wiec nie mozemy zadzialac zbyt gwaltownie. Dzisiaj lekarz daje jej jeszcze szanse sie rozwinac a jutro kolejna dawka zelu. I zmniejszyli mi dawki lekow, bo jak caly czas leze to cisnienie jest max 140/90. Tak wiec czekamy dalej. Z moich obserwacji to tez pojawil mi sie przezroczysto\ bialy rozciagliwy sluz.
Powodzenia kochanenat_alia lubi tę wiadomość
-
Fatim- zamawiałam ze sklepu o nazwie Wasserman.
Rewianka- nie odpuszczę mu tak łatwo
ja uwielbiam zakupy w Smyku (ale przez internet), nie zraziłam się do nich nawet jak przesłali mi pościel do łóżeczka ze skazą materiału, zadzwoniłam na infolinię, żeby dopytać o procedurę zwrotu, a Pani na to, że mam tylko wysłać im na maila zdjęcia skazy materiału tej pościeli z opisem i już po godzinie miałam rozpatrzoną reklamację, do tego z 15 razy mnie przeprosili, nawet pościeli ze skazą nie kazali odsyłać, a za 2 dni kurier przywiózł taką samą bez żadnej wady~Rewianka~, Magnosia, Blondik, Fatim lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Widzę, że nie tylko ja miałam słabą noc... raz było mi za zimno (kazałam mężowi zamknąć okno), za chwilę znów gorąco (więc okno otwierałam)... porażka. Około 4 obudził mnie dość silny ból podbrzusza ale na szczęście nie trwał zbyt długo. A ja tylko modliłam się w myślach żeby poród jeszcze się nie zaczął bo przecież muszę jeszcze wysprzątać mieszkanie i zrobić jedno praniePóźniej bolał mnie kręgosłup i od rana jakaś słaba jestem, mdli mnie... Ale muszę zakasać rękawy i sprzątnąć to co zaplanowałam na dziś, wyprasować ciuchy... Jutro mąż ze szwagierką sprzątną resztę mieszkania i wtedy Kinga może wychodzić
Zakocona śliczne kociaki
Melena trzymam kciuki żebyś już niedługo przytuliła swoje maleństwo!
Battinka super zdjęciew głowie mi się nie mieści jak te dzieci mogą się tak wyginać kiedy mają tak mało miejsca
Dobra idę ogarniać mieszkanie aby zdążyć przed godziną zero
Miłego dnia :* -
Odnośnie mojego wczorajszego USG
to bardzo chcę Wam podziękować za trzymanie kciuków
pomogło, bo okazało się, że Wojtuś jest już ułożony w prawidłowej pozycji główką do dołu (nawet nie poczułam jak się obrócił, bo on ciągle się rozpycha i kopie jakby karate ćwiczył, energię będzie miał chyba po mamusi
), cieszę się, bo nie chciałabym mieć CC.
Wczoraj wg wyliczeń byłam w 34tyg + 4 dni, wg wyliczeń doktora w 35 tydz.+ 0.
Jak to doktorek wczoraj określił nasz synek ciągle siedzi przy misce z jedzeniemwg jego wyliczeń wyszło, że waży już... 3198 g
ma długie włoski, grube policzki i dorodny brzuszek, o nóżkach już nie wspominając
Wg pomiarów USG wychodzi, że jest około 2 tygodnie starszy.
łożysko, pępowina i płyn owodniowy- wszystko w normie. Doktorek zakłada, że urodzę około 20 października.szczesliwa_mamusia21, polkosia, stokrotka25, nat_alia, estrella, ~Rewianka~, Magnosia, Nynusia, PauLLa, Lexie, Bąbelek, agaton, BATTINKA, agania, aanaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Arielka, też tak mam. Już niech szybko ten czas leci, bo do 18.10 to jestem w stanie nakupić tyle niepotrzebnych rzeczy będąc święcie przekonaną, że bez nich kompletnie nie da się żyćA tak naprawdę to już prawie wszystko mam. Szukam jeszcze polarowego, ciepłego kombinezonu w rozmiarze 62 na jesień w dobrej cenie - może któraś mogłaby coś polecić? A jakby był jeszcze czerwony albo szary to już w ogóle bym była szczęśliwa
-
Arielka ja juz od trzech tygodni zamknelam liste wyprawki i spakowalam torbe do szpitala
I co ...
Dzisiaj pojechalam do sklepu ,bo stwierdzilam , ze jeszcze przyda mi sie kilka body i dokupilam 9 sztuk
Ja chyba powinnam unikac sklepow .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:36
Arielka, soraya, Natka88, polkosia, agaton, miska2503 lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/piekny-kombinezon-niemowlecy-z-polaru-12-wzorow-i5670750467.html
ale przeraża mnie po pierwsze, że są tam jakieś chińskie napisy i obawiam się o jakość, a po drugie, że te kombinezony nie mają stópek - i jak to założyć takiemu maleństwu? Nie mam też możliwości dotknięcia, więc nie wiem jakie to jest na grubość. Na zdjęciu wydaje się ciepłe... -
A bo ty będziesz miała dziewczynkę to z tego co kojarze jest śliczna wersja dla dziewczynki o tu http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0302572002.html
Te z allegro jeszcze Ci powiem, że zwróć uwagę na to, że nie są zapinane po całości- będzie Ci cięzko wsadzać malucha a poza tym chyba lepiej jak ma stópki i nałapki te zakładki bo nie ściąga rękawiczek
Aleksandra90, maluda lubią tę wiadomość
-
Słuszna uwaga, po co dziecko mordować
Jejciu, dziewczęcy jest przeuroczy
Tylko mamy wózek z czerwonym, a że jestem perfekcjonistką to różowy nie przejdzie... Ale widzę, że do sklepów dopiero zaczynają wchodzić takie cieplejsze rzeczy, bo do tej pory nic nie mogłam znaleźć
maluda, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość