Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    takie pytanko, czy czop śluzowy może być bez krwi, tylko w kolorze śluzu? :P
    Tak może być - przynajmniej u mnie tak to wyglądało :)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka – kupiłam Marimer Baby i Fridę. Oby nie były potrzebne albo przynajmniej bardzo żadko ;-)

Battinka – ale będziesz miała w domu akrobatkę :-D

Fatim – ja bym chyba pojechała na IP albo nawet do tego zakaźnego, jeżeli Cię na położniczy nie chcą przyjąć :-/ Nie wiadomo, co to jest, a jeżeli od soboty nie ma poprawy, to już nie ma na co czekać. Na zakaźnym Cię na pewno niczym nie zarażą, nie martw się. Leżałam kilka lat temu 3 dni na Wolskiej i tam są naprawdę wysokie standardy.

Melena – trzymam kciuki za rozwój akcji porodowej, niech pojawią się skurcze jak najszybciej :-) Rozwarcie to już masz całkiem spore :-D Nie mam niestety pojęcia, czy czop może być bez krwi, ale na logikę chyba tak…

Paula – super, że karmisz piersią, i że wychodzicie do domku! Czekamy na fotkę małej księżniczki :-)

Mamusiom z donoszonymi ciążami (Nynusia, Battinka, Onka, Agaton, Aguś, Natalia) które nie mogą się doczekać Maluszków, życzę, żeby akcja się rozwinęła w najlepszym dla Was i Bobasków momencie :-)

Już niedługo wszystkie będziemy tulić nasze Skarby <3

paula1, nat_alia, nick nieaktualny, Nynusia, agaton, BATTINKA lubią tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis bez zmian, tzn. Szyjka sie ruszyla, wchodzi palec, ale jest dluga wiec nie mozemy zadzialac zbyt gwaltownie. Dzisiaj lekarz daje jej jeszcze szanse sie rozwinac a jutro kolejna dawka zelu. I zmniejszyli mi dawki lekow, bo jak caly czas leze to cisnienie jest max 140/90. Tak wiec czekamy dalej. Z moich obserwacji to tez pojawil mi sie przezroczysto\ bialy rozciagliwy sluz.
    Powodzenia kochane

nat_alia lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim- zamawiałam ze sklepu o nazwie Wasserman.

Rewianka- nie odpuszczę mu tak łatwo :)
    ja uwielbiam zakupy w Smyku (ale przez internet), nie zraziłam się do nich nawet jak przesłali mi pościel do łóżeczka ze skazą materiału, zadzwoniłam na infolinię, żeby dopytać o procedurę zwrotu, a Pani na to, że mam tylko wysłać im na maila zdjęcia skazy materiału tej pościeli z opisem i już po godzinie miałam rozpatrzoną reklamację, do tego z 15 razy mnie przeprosili, nawet pościeli ze skazą nie kazali odsyłać, a za 2 dni kurier przywiózł taką samą bez żadnej wady :)

nick nieaktualny, Magnosia, Blondik, Fatim lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Widzę, że nie tylko ja miałam słabą noc... raz było mi za zimno (kazałam mężowi zamknąć okno), za chwilę znów gorąco (więc okno otwierałam)... porażka. Około 4 obudził mnie dość silny ból podbrzusza ale na szczęście nie trwał zbyt długo. A ja tylko modliłam się w myślach żeby poród jeszcze się nie zaczął bo przecież muszę jeszcze wysprzątać mieszkanie i zrobić jedno pranie :P Później bolał mnie kręgosłup i od rana jakaś słaba jestem, mdli mnie... Ale muszę zakasać rękawy i sprzątnąć to co zaplanowałam na dziś, wyprasować ciuchy... Jutro mąż ze szwagierką sprzątną resztę mieszkania i wtedy Kinga może wychodzić ;)

Zakocona śliczne kociaki <3

Melena trzymam kciuki żebyś już niedługo przytuliła swoje maleństwo!

Battinka super zdjęcie :) w głowie mi się nie mieści jak te dzieci mogą się tak wyginać kiedy mają tak mało miejsca ;)

Dobra idę ogarniać mieszkanie aby zdążyć przed godziną zero :)

Miłego dnia :*

• maluda Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie mojego wczorajszego USG :) to bardzo chcę Wam podziękować za trzymanie kciuków :) pomogło, bo okazało się, że Wojtuś jest już ułożony w prawidłowej pozycji główką do dołu (nawet nie poczułam jak się obrócił, bo on ciągle się rozpycha i kopie jakby karate ćwiczył, energię będzie miał chyba po mamusi :)), cieszę się, bo nie chciałabym mieć CC.

Wczoraj wg wyliczeń byłam w 34tyg + 4 dni, wg wyliczeń doktora w 35 tydz.+ 0.
    Jak to doktorek wczoraj określił nasz synek ciągle siedzi przy misce z jedzeniem :) wg jego wyliczeń wyszło, że waży już... 3198 g :) ma długie włoski, grube policzki i dorodny brzuszek, o nóżkach już nie wspominając :) Wg pomiarów USG wychodzi, że jest około 2 tygodnie starszy.

łożysko, pępowina i płyn owodniowy- wszystko w normie. Doktorek zakłada, że urodzę około 20 października.

szczesliwa_mamusia21, polkosia, stokrotka25, nat_alia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Magnosia, Nynusia, PauLLa, Lexie, Bąbelek, agaton, BATTINKA, agania, aanaa lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella no to działaj hehe . :)
    W kościach czuje tu porody u niektorych: D
    Co do nocy miałam to samo co Ty właśnie , raz gorąco , raz zimno ale ciągle bez kołdry spalam ... Oczywiście tylko miedzy nogami haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz naskrobały z rana 10 stron :D Tez tak macie ze pomimo tego,ze wszystko juz macie to tylko sie zastanawiacie co by tu jeszcze dokupić? :D

ZakręconaOna, Nynusia, Bąbelek, nick nieaktualny, agania lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka mi się odechciało już kupować nawet, przez te moje stopy spuchnięte ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Arielka, też tak mam. Już niech szybko ten czas leci, bo do 18.10 to jestem w stanie nakupić tyle niepotrzebnych rzeczy będąc święcie przekonaną, że bez nich kompletnie nie da się żyć :-D A tak naprawdę to już prawie wszystko mam. Szukam jeszcze polarowego, ciepłego kombinezonu w rozmiarze 62 na jesień w dobrej cenie - może któraś mogłaby coś polecić? A jakby był jeszcze czerwony albo szary to już w ogóle bym była szczęśliwa :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa współczuje :( Aleksandra zobacz w hm na stronie online tam jest taki ładny szary w chmurki. Chciałam kupić ale ostatecznie dostałam od koleżanki ;)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ja juz od trzech tygodni zamknelam liste wyprawki i spakowalam torbe do szpitala :)
    I co ...
    Dzisiaj pojechalam do sklepu ,bo stwierdzilam , ze jeszcze przyda mi sie kilka body i dokupilam 9 sztuk ;)
    Ja chyba powinnam unikac sklepow .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:36

Arielka, soraya, Natka88, polkosia, agaton, miska2503 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka owszem i to chyba normalka haha
    Aleksandra dokładnie , niech leci szybciej bo Ja tez obkupie się jak głupia a polowa nie potrzebna: P
    Nie no mnie na pewno brakuje przewijaka , laktatora , lanoliny i koszul do karmienia:) i wsio.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego:
    http://allegro.pl/piekny-kombinezon-niemowlecy-z-polaru-12-wzorow-i5670750467.html
    ale przeraża mnie po pierwsze, że są tam jakieś chińskie napisy i obawiam się o jakość, a po drugie, że te kombinezony nie mają stópek - i jak to założyć takiemu maleństwu? Nie mam też możliwości dotknięcia, więc nie wiem jakie to jest na grubość. Na zdjęciu wydaje się ciepłe...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Arielka, faktycznie uroczy ten w chmurki. Trzeba się będzie wybrać do h&m i obejrzeć dokładnie :-) Ale wydaje się odpowiedni na wyjście ze szpitala, tylko pytanie czy nie jest zbyt chłopięcy ;-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dotarły do mnie literki z imieniem (do zawieszenia nad łóżeczko) od mojej siostry :)

Lexie, agaton, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo ty będziesz miała dziewczynkę to z tego co kojarze jest śliczna wersja dla dziewczynki o tu http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0302572002.html
    :) Te z allegro jeszcze Ci powiem, że zwróć uwagę na to, że nie są zapinane po całości- będzie Ci cięzko wsadzać malucha a poza tym chyba lepiej jak ma stópki i nałapki te zakładki bo nie ściąga rękawiczek :)

Aleksandra90, maluda lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Szcześliwa współczuje :( Aleksandra zobacz w hm na stronie online tam jest taki ładny szary w chmurki. Chciałam kupić ale ostatecznie dostałam od koleżanki ;)

A czego kochana bo ja juz nie pamietam czy cos mi bylo :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    A czego kochana bo ja juz nie pamietam czy cos mi bylo :D

A nie to nie do Ciebie tylko do Wiedźmy że jej nogi puchną :D hahaha jakaś nieogarnieta jestem dziś :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuszna uwaga, po co dziecko mordować :-) Jejciu, dziewczęcy jest przeuroczy <3 Tylko mamy wózek z czerwonym, a że jestem perfekcjonistką to różowy nie przejdzie... Ale widzę, że do sklepów dopiero zaczynają wchodzić takie cieplejsze rzeczy, bo do tej pory nic nie mogłam znaleźć :-)

maluda, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 2283 2284 2285 2286 2287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ