X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    takie pytanko, czy czop śluzowy może być bez krwi, tylko w kolorze śluzu? :P
    Tak może być - przynajmniej u mnie tak to wyglądało :)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka – kupiłam Marimer Baby i Fridę. Oby nie były potrzebne albo przynajmniej bardzo żadko ;-)

Battinka – ale będziesz miała w domu akrobatkę :-D

Fatim – ja bym chyba pojechała na IP albo nawet do tego zakaźnego, jeżeli Cię na położniczy nie chcą przyjąć :-/ Nie wiadomo, co to jest, a jeżeli od soboty nie ma poprawy, to już nie ma na co czekać. Na zakaźnym Cię na pewno niczym nie zarażą, nie martw się. Leżałam kilka lat temu 3 dni na Wolskiej i tam są naprawdę wysokie standardy.

Melena – trzymam kciuki za rozwój akcji porodowej, niech pojawią się skurcze jak najszybciej :-) Rozwarcie to już masz całkiem spore :-D Nie mam niestety pojęcia, czy czop może być bez krwi, ale na logikę chyba tak…

Paula – super, że karmisz piersią, i że wychodzicie do domku! Czekamy na fotkę małej księżniczki :-)

Mamusiom z donoszonymi ciążami (Nynusia, Battinka, Onka, Agaton, Aguś, Natalia) które nie mogą się doczekać Maluszków, życzę, żeby akcja się rozwinęła w najlepszym dla Was i Bobasków momencie :-)

Już niedługo wszystkie będziemy tulić nasze Skarby <3

paula1, nat_alia, onka, Nynusia, agaton, BATTINKA lubią tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis bez zmian, tzn. Szyjka sie ruszyla, wchodzi palec, ale jest dluga wiec nie mozemy zadzialac zbyt gwaltownie. Dzisiaj lekarz daje jej jeszcze szanse sie rozwinac a jutro kolejna dawka zelu. I zmniejszyli mi dawki lekow, bo jak caly czas leze to cisnienie jest max 140/90. Tak wiec czekamy dalej. Z moich obserwacji to tez pojawil mi sie przezroczysto\ bialy rozciagliwy sluz.
    Powodzenia kochane

nat_alia lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim- zamawiałam ze sklepu o nazwie Wasserman.

Rewianka- nie odpuszczę mu tak łatwo :)
    ja uwielbiam zakupy w Smyku (ale przez internet), nie zraziłam się do nich nawet jak przesłali mi pościel do łóżeczka ze skazą materiału, zadzwoniłam na infolinię, żeby dopytać o procedurę zwrotu, a Pani na to, że mam tylko wysłać im na maila zdjęcia skazy materiału tej pościeli z opisem i już po godzinie miałam rozpatrzoną reklamację, do tego z 15 razy mnie przeprosili, nawet pościeli ze skazą nie kazali odsyłać, a za 2 dni kurier przywiózł taką samą bez żadnej wady :)

~Rewianka~, Magnosia, Blondik, Fatim lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Widzę, że nie tylko ja miałam słabą noc... raz było mi za zimno (kazałam mężowi zamknąć okno), za chwilę znów gorąco (więc okno otwierałam)... porażka. Około 4 obudził mnie dość silny ból podbrzusza ale na szczęście nie trwał zbyt długo. A ja tylko modliłam się w myślach żeby poród jeszcze się nie zaczął bo przecież muszę jeszcze wysprzątać mieszkanie i zrobić jedno pranie :P Później bolał mnie kręgosłup i od rana jakaś słaba jestem, mdli mnie... Ale muszę zakasać rękawy i sprzątnąć to co zaplanowałam na dziś, wyprasować ciuchy... Jutro mąż ze szwagierką sprzątną resztę mieszkania i wtedy Kinga może wychodzić ;)

Zakocona śliczne kociaki <3

Melena trzymam kciuki żebyś już niedługo przytuliła swoje maleństwo!

Battinka super zdjęcie :) w głowie mi się nie mieści jak te dzieci mogą się tak wyginać kiedy mają tak mało miejsca ;)

Dobra idę ogarniać mieszkanie aby zdążyć przed godziną zero :)

Miłego dnia :*

• maluda Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie mojego wczorajszego USG :) to bardzo chcę Wam podziękować za trzymanie kciuków :) pomogło, bo okazało się, że Wojtuś jest już ułożony w prawidłowej pozycji główką do dołu (nawet nie poczułam jak się obrócił, bo on ciągle się rozpycha i kopie jakby karate ćwiczył, energię będzie miał chyba po mamusi :)), cieszę się, bo nie chciałabym mieć CC.

Wczoraj wg wyliczeń byłam w 34tyg + 4 dni, wg wyliczeń doktora w 35 tydz.+ 0.
    Jak to doktorek wczoraj określił nasz synek ciągle siedzi przy misce z jedzeniem :) wg jego wyliczeń wyszło, że waży już... 3198 g :) ma długie włoski, grube policzki i dorodny brzuszek, o nóżkach już nie wspominając :) Wg pomiarów USG wychodzi, że jest około 2 tygodnie starszy.

łożysko, pępowina i płyn owodniowy- wszystko w normie. Doktorek zakłada, że urodzę około 20 października.

szczesliwa_mamusia21, polkosia, stokrotka25, nat_alia, estrella, ~Rewianka~, Magnosia, Nynusia, PauLLa, Lexie, Bąbelek, agaton, BATTINKA, agania, aanaa lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella no to działaj hehe . :)
    W kościach czuje tu porody u niektorych: D
    Co do nocy miałam to samo co Ty właśnie , raz gorąco , raz zimno ale ciągle bez kołdry spalam ... Oczywiście tylko miedzy nogami haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz naskrobały z rana 10 stron :D Tez tak macie ze pomimo tego,ze wszystko juz macie to tylko sie zastanawiacie co by tu jeszcze dokupić? :D

ZakręconaOna, Nynusia, Bąbelek, ~Rewianka~, agania lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka mi się odechciało już kupować nawet, przez te moje stopy spuchnięte ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Arielka, też tak mam. Już niech szybko ten czas leci, bo do 18.10 to jestem w stanie nakupić tyle niepotrzebnych rzeczy będąc święcie przekonaną, że bez nich kompletnie nie da się żyć :-D A tak naprawdę to już prawie wszystko mam. Szukam jeszcze polarowego, ciepłego kombinezonu w rozmiarze 62 na jesień w dobrej cenie - może któraś mogłaby coś polecić? A jakby był jeszcze czerwony albo szary to już w ogóle bym była szczęśliwa :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa współczuje :( Aleksandra zobacz w hm na stronie online tam jest taki ładny szary w chmurki. Chciałam kupić ale ostatecznie dostałam od koleżanki ;)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ja juz od trzech tygodni zamknelam liste wyprawki i spakowalam torbe do szpitala :)
    I co ...
    Dzisiaj pojechalam do sklepu ,bo stwierdzilam , ze jeszcze przyda mi sie kilka body i dokupilam 9 sztuk ;)
    Ja chyba powinnam unikac sklepow .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:36

Arielka, soraya, Natka88, polkosia, agaton, miska2503 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka owszem i to chyba normalka haha
    Aleksandra dokładnie , niech leci szybciej bo Ja tez obkupie się jak głupia a polowa nie potrzebna: P
    Nie no mnie na pewno brakuje przewijaka , laktatora , lanoliny i koszul do karmienia:) i wsio.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego:
    http://allegro.pl/piekny-kombinezon-niemowlecy-z-polaru-12-wzorow-i5670750467.html
    ale przeraża mnie po pierwsze, że są tam jakieś chińskie napisy i obawiam się o jakość, a po drugie, że te kombinezony nie mają stópek - i jak to założyć takiemu maleństwu? Nie mam też możliwości dotknięcia, więc nie wiem jakie to jest na grubość. Na zdjęciu wydaje się ciepłe...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Arielka, faktycznie uroczy ten w chmurki. Trzeba się będzie wybrać do h&m i obejrzeć dokładnie :-) Ale wydaje się odpowiedni na wyjście ze szpitala, tylko pytanie czy nie jest zbyt chłopięcy ;-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dotarły do mnie literki z imieniem (do zawieszenia nad łóżeczko) od mojej siostry :)

Lexie, agaton, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo ty będziesz miała dziewczynkę to z tego co kojarze jest śliczna wersja dla dziewczynki o tu http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0302572002.html
    :) Te z allegro jeszcze Ci powiem, że zwróć uwagę na to, że nie są zapinane po całości- będzie Ci cięzko wsadzać malucha a poza tym chyba lepiej jak ma stópki i nałapki te zakładki bo nie ściąga rękawiczek :)

Aleksandra90, maluda lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Szcześliwa współczuje :( Aleksandra zobacz w hm na stronie online tam jest taki ładny szary w chmurki. Chciałam kupić ale ostatecznie dostałam od koleżanki ;)

A czego kochana bo ja juz nie pamietam czy cos mi bylo :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    A czego kochana bo ja juz nie pamietam czy cos mi bylo :D

A nie to nie do Ciebie tylko do Wiedźmy że jej nogi puchną :D hahaha jakaś nieogarnieta jestem dziś :D

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuszna uwaga, po co dziecko mordować :-) Jejciu, dziewczęcy jest przeuroczy <3 Tylko mamy wózek z czerwonym, a że jestem perfekcjonistką to różowy nie przejdzie... Ale widzę, że do sklepów dopiero zaczynają wchodzić takie cieplejsze rzeczy, bo do tej pory nic nie mogłam znaleźć :-)

maluda, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 2283 2284 2285 2286 2287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ