X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree a w innym mieście nie ma jakiegoś sensownego lekarza ?

Bree lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Bree, ja w dniu okresu też miałam takie plamienie. A czy Ty coś bierzesz na podtrzymanie?

czytałam o tym ze w czasie w którym przypadałby nasz okres może pojawić się plamienie , własnie w I trymestrze tak sie dzieje... nie wiem jakie sa realia w UK ale myśle sobie że nerwy i niepewność są najgorsze wiec moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem byłaby wizyta u lekarza, tylko czy jest to mozliwe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:35

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim nie stresuj się :) będzie dobrze :)

A jak Twoja afta? przeszła?

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree albo na IP? Przecież muszą Cię przyjąć

Bree lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Mój mąż z racji finansów powiedział swojemu wspólńikowi o ciąży, więc jest szczęśliwy, że mógł się komuś pochwalić. Tak więc dostałam pierwsze pozdrowienia z dzieckiem :) powiem wam, że w podświadomości męczy mnie to, że brałam tylko 0,2mg kwasu foliowego. Jakoś nie mogę się wyzbyć zmartwień :/ a jeszcze oglądam na TLC chore dzieci i anomalie medyczne i tak mi jakoś szkoda tych ludzi i mam wyrzuty sumienia przez ten kwas foliowy :(
    Fatim nie wiem czy Cię choc trochę uspokoję ale ja dzisiaj bedę bez folika :-( nie spostrzegłam że mi się skończył...w pierwszej ciazy tez mi sie niestety to zdażało... nie martw sie Kochana, i nie ogladaj tych programów bo potem wyobraźnia pracuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:39

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj prywatny lekarz przyjmuje 3 razy w miesiacu niesstety i wizyte mam na najblizsza niedziele... o tych plamieniach w ciazy w terminie spodziewanej miesiaczki czytalam, chcialabym zeby to bylo to a nie nic gorszego... dziekuje za slowa otuchy <3

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afta nie może się zagojić w dodatku koło niej pękają mi usta w linii pionowej i krew leci więc boli jak nie powiem co. Dzięki Bunia, chodzę tak rozkojarzona w tej ciąży, że boję się czego jeszcze nie zapomnę lub nie zwrócę uwagi :) oby już było z górki, no ale wyrzuty sumienia są... Bree ja miałam plamienie i kilka kropek krwi w okolicach @.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w UK jest odpowiednik IP ale tam trzeba miec skierowanie, nie mozna pojsc tak "z drogi" jak cos sie dzieje... taki to dziwny kraj....nie pozostaje mi nic innego jak czekac do umowionej wizyty w niedziele....

preg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, a może weź sobie magnez albo coś rozkurczowego typu nospa na wszelki wypadek. Będziesz lepiej spać.

Bree lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    w UK jest odpowiednik IP ale tam trzeba miec skierowanie, nie mozna pojsc tak "z drogi" jak cos sie dzieje... taki to dziwny kraj....nie pozostaje mi nic innego jak czekac do umowionej wizyty w niedziele....
    no faktycznie dziwny...to juz chyba wole te nasze nieprzyjazne porodówki bez znieczulenia dla rodzacej...i cały ten bałagan
    z tą nospa to polkosia ma dobry pomysł... na pewno nie zaszkodzi...tylko czy masz cos takiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:48

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie dziewczyny musimy ograniczyć stres, właśnie oglądałam dokument o mężczyźnie 40letnim uwięzionym w ciele 10latka i mówili,mże choroba ta mogła być spowodowana stresem na początku ciąży lub czynnikiem środowiskowym :/ strasznie smutne

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, za dużo TV oglądasz... :) Ja tam się nie stresuję, tylko Wy tu ciągle czarnowidztwo stosujecie :P

meeegi1771, agania, Katarzyna87, Bunia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Moj prywatny lekarz przyjmuje 3 razy w miesiacu niesstety i wizyte mam na najblizsza niedziele... o tych plamieniach w ciazy w terminie spodziewanej miesiaczki czytalam, chcialabym zeby to bylo to a nie nic gorszego... dziekuje za slowa otuchy <3

jesli moge sie wtracic,ja mialam plamienie dokladnie w 7 tyg ciazy i wszytsko bylo ok,nie martw sie a zapas,trzymam kciuki.Tak jak pisza dziewczyny,to moze byc na termin miesiaczki a moze po prosru plamienie,nic wielkiego sie nie dzieje,ja procz tego cala ciaze mialam bezproblemowa,ale na poczatku tez na kazde male odchylenie od normy panikowalam,relax! nie stresuj sie.

ja z Irlandii wiec wiem jak sprawa z lekarzami sie ma .

Bree, paula1 lubią tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego potrzebny jest głos rozsądku :) ja się przyznaję, jestem straszną panikarą, ale stałam się taka kiedy mało co nie zeszłam z tego świata więc musicie mi wybaczyć ;)

Bree lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    dziewczyny ja zwariuje, moje brazowe plamienie podbarwione jest juz jasniejsza krwia... nie wiem co mi jest :( czy to ma cos wspolnego z tym ze normalnie w tym czasie powinnam miec okres? ze tez nie mam tu jak pojsc do lekarza :(

Bree ja też jestem z UK. Jak się martwisz to jedź na pogotowie. Ja często chodzę na tłumaczenia do szpitala i byłam raz z dziewczyną, która była w 6tc i krwawiła. Lekarze nie zbyli jej, zbadali jej krew i zrobili usg. W jej przypadku wyszło, że miała niewielkiego krwiaka w macicy, który nie zagrażał ciąży. Dziś jest szczęśliwą mamusią :)

Bree lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc, dziewczyny :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    jesli moge sie wtracic,ja mialam plamienie dokladnie w 7 tyg ciazy i wszytsko bylo ok,nie martw sie a zapas,trzymam kciuki.Tak jak pisza dziewczyny,to moze byc na termin miesiaczki a moze po prosru plamienie,nic wielkiego sie nie dzieje,ja procz tego cala ciaze mialam bezproblemowa,ale na poczatku tez na kazde male odchylenie od normy panikowalam,relax! nie stresuj sie.

ja z Irlandii wiec wiem jak sprawa z lekarzami sie ma .

obys miala racje <3 dziekuje za slowa otuchy :* jestem trzeci raz w ciazy i pierwszy raz mam cos takiego... no i mam 41 lat stad moja panika ;)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Bree ja też jestem z UK. Jak się martwisz to jedź na pogotowie. Ja często chodzę na tłumaczenia do szpitala i byłam raz z dziewczyną, która była w 6tc i krwawiła. Lekarze nie zbyli jej, zbadali jej krew i zrobili usg. W jej przypadku wyszło, że miała niewielkiego krwiaka w macicy, który nie zagrażał ciąży. Dziś jest szczęśliwą mamusią :)

Dzisiaj juz sie nie zglosze ale do jutra jak mi nie przejdzie to pojade na pogotowie... dziekuje :*

preg.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:

Bree dopiero zobaczyłam ten post. Ja jestem w Anglii i tutaj z drogi możesz iść na pogotowie czyli accident & emergency (A&E) a na lekarza po godzinach (out of hours) musisz zadzwonić i powiedzieć jaki masz problem i oni Ci powiedzą, żebyś przyszła. Możesz też zawsze zadzwonić pod numer 111 (NHS direct) i tam porozmawiać z lekarzem. Oni Ci doradzą, gdzie najlepiej się udać. Wiem, że tak samo jest w szkocji i na walii. Trzymam kciuki!

Bree lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Bree dopiero zobaczyłam ten post. Ja jestem w Anglii i tutaj z drogi możesz iść na pogotowie czyli accident & emergency (A&E) a na lekarza po godzinach (out of hours) musisz zadzwonić i powiedzieć jaki masz problem i oni Ci powiedzą, żebyś przyszła. Możesz też zawsze zadzwonić pod numer 111 (NHS direct) i tam porozmawiać z lekarzem. Oni Ci doradzą, gdzie najlepiej się udać. Wiem, że tak samo jest w szkocji i na walii. Trzymam kciuki!

dziekuje kochana, mieszkam tu 6 lat ale nigdy nie bylam na pogotowiu...dziekuje bardzo za porade, jesli do jutra mi nie przejdzie to zadzwonie do nich... nie jestem panikara ale wole dmuchac na zimne ;) pozdrawiam z Yorku

preg.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ