X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już całkiem odmóżdża ciąża :D oglądam Gumisie na pulsie :P

madu, polkosia, Bąbelek, agaton, lojkalojka, ZakręconaOna, maluda, annggela lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jaka słodka ta twoja córcia!!!!! Szok:*
    Niech bym ją tylko dorwała:*

Wiesz co ja tez miałam mega poranione sutki,pamiętam ze jak karmilam to nogą lekko waliłam o łóżko taki bol ale nic z tym nie robiłam i z czasem samo przeszlo. Ale wiem ze jakieś kremy chyba są (7lat temu nawet się tym nie interesowałam).
    Fajnie ze juz lada dzień będziesz mieć mężusia:)
    A kto synka Ci prowadza do szkoły?

paula1 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Jaroszka Michas może juz i ponad 3kg ważyć u dziewczyn widać ze ta waga to się nie sprawdza a 3kg to może robić ucisk

Ło matko nie strasz....mam nadzieje, ze jednak baba w szpitalu sie zna na rzeczy...dwa razy potwierdziła, ze jest 2550, a na karowej wywróżyli 2200 i to tego samego dnia....

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, słodziutka córeczka :) zacałować można :)
    PODOBNO maltan na sutki bardzo dobrze działa, oczywiście smarowanie sutków własnym mlekiem no i wietrzenie...

paula1 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Zuzia cudowna <3

Agania ja oglądam ostatnio świnkę Pepe i kucyki także chyba to już normalne na tym etapie :)

agania, paula1, maluda lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • madu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 piękniuchna ta Twoja Zuzka :) Już za niedługo większośc z nas będzie walczyć z pogryzionymi sutkami i innymi przyjemnościami. Zmienimy jedne 'przyjemnosci' na drugie ;)

paula1, BATTINKA lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mnie już całkiem odmóżdża ciąża :D oglądam Gumisie na pulsie :P

Agania toż to najlepsze bajki! Poooopatrzzzz saaaaaaaaaaam jak Gumisie skaczą tam i siaaaaaaam :D

Uwielbiam do teraz Flinstonów, Jetsonów no i Smurfy. Cieszy mnie, że chrześniaczka jest fanką Scooby'ego Doo, a nie jakiś nowych dziwnych bajek.

Lexie lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to ja nie wiem jak to moi rodzice zrobili... Nie jesteśmy wychowani na ciepłe kluchy. Szczerze, to wydaje mi się, że takich typowych czułości jak przytulanie, całowanie, czułe słówka...nie kojarzę. Codziennie za to pytała jak tam w szkole i zaraz widziała po nas jak było coś nie tak (do teraz nie wiem jakim cudem, bo wyhodowałam w sobie niesamowitą zdolność kłamania bez mrugnięcia okiem). Nigdy też nie dostałam nawet klapsa od rodziców.

Luz w miarę miałam i też po skończeniu gimnazjum zaczęły mi się imprezki. Matko, pamiętam jak dziś jak byłam tak mega skacowana, a ona mnie zabrała do sprzątania na cmentarz, a w samochodzie tak waliło denaturatem, że myślałam, że się porzygam! (sorry za opis, ale tak właśnie było).

Jednak też miałam dobre oceny, byłam zaradna, z pierwszej wypłaty wyremontowałam sobie pokój (a mówią, że pierwszą trzeba przepić), jak już zaczęłam troszkę na studiach dorabiać, to też starałam się zakupy zrobić, albo dołożyć do czegoś.

Nie wiem jak wychowam swoje dziecko. Ale myślę, że podświadomie jednak powielamy to, co wynieśliśmy z domu. Tak niekontrolowanie. Ale coś od siebie też dorzucę! :) Byleby tylko nie rozpuścić!

Katarzyna87, agaton, maluda lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra muszę podładować tableta...pózniej do Was wrócę

relgh371crdcdbv2.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śliczna córkę masz!

co do twojego porodu, piszesz ze nie miałaś skurczy ani bóli, tylko rozwarcie..
    to wychodzi na to ze ja bym już mogła od tygodnia rodzic bo w szpitalu jak mnie badali to miałam na 4 cm ale mnie puścili do domu i kazali czekac na skurcze ;/

paula1 lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co już miały wcześniej dzieciaczki, kiedy zaczęłyście znowu łóżkowe igraszki z mężem? Polecają czekać 6 tyg, jak my to wytrzymamy tak długo?

wnid9vvjodizjocx.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to prawda :D Gumisie to najlepsze bajki, do tego były Muminki i Smerfy <3

Nynusia, ZakręconaOna, maluda, annggela lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana średnio mówią ze granica błędu to 500g ale jaki by nie był czy 2600 czy 3000 to ucisk może robić. U mnie jak stoję czy chodzę właściwie już cały czas mam twardy brzuch i twardnienia w nocy nie mówiąc o bolacym pecherzu...

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminki <3 za Gumisiami nie przepadalam :)

agania, Magnosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Paula jaka słodka ta twoja córcia!!!!! Szok:*
    Niech bym ją tylko dorwała:*

Wiesz co ja tez miałam mega poranione sutki,pamiętam ze jak karmilam to nogą lekko waliłam o łóżko taki bol ale nic z tym nie robiłam i z czasem samo przeszlo. Ale wiem ze jakieś kremy chyba są (7lat temu nawet się tym nie interesowałam).
    Fajnie ze juz lada dzień będziesz mieć mężusia:)
    A kto synka Ci prowadza do szkoły?
    w sumie ja woziłam młodego jak wyszłam ze szpitala do szkoły, a babcia zostawała z młodą na chwilę. W przyszłym tyg M będzie, a za dwa tyg spokojnie będę mogła młodą zabierać ze sobą.
    Agania no mi położna też tak powiedziała, że smarować pokarmem i wietrzyć, może jest już trochę lepiej, ale boli nadal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 16:10

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem córeczką tatusia, więc nawet nie będę się im wtrącała :-D Będę tylko musiała sprawić sobie synka za jakiś czas ;-)

Paula córka urocza <3 Też chce już rozmawiać o pogryzionych brodawkach :-(

Z migreną jest dokładnie tak jak mówisz - u mnie zaczyna się od drętwienia albo wrażenia odległości ręki (jakby nie była moja) potem przechodzi na język, nos, czasami nawet zęby. Zaburzenia widzenia to jakby taka złota mgiełka zasłaniająca część widoku na który akurat patrzę - np patrzę w lustro i widzę tylko pół swojej twarzy - reszta jest jakby zasłonięta. Zaburzenia mowy to takie dukanie, sylabizuje wszystko co chciałabym powiedzieć a i tak przestawiają mi się litery. Zazwyczaj jestem w stanie zrozumieć co ktoś do mnie mówi, ale mojej odpowiedzi w dużej części muszą się domyślać. Ból głowy dochodzi na końcu i zawsze boli przeciwna skroń niż odrętwiała część ciała. Tak jak Ciebie, skierowali mnie na rezonans magnetyczny, popukali młotkiem, żeby wykluczyć zmiany w mózgu. Na szczęście nic nie wyszło i zdiagnozowali migrenę. Pewnie duże znaczenie w podjęciu diagnozy miało również to, że migrena jest chorobą dziedziczną a u mnie babcia cierpiała na nią aż do momentu przekwitnięcia. Dobrze, że aż tak dokładnie Cię badają pod tym kątem, jeśli nie znaleźli żadnych zmian w mózgu to może być właśnie to. Na szczęście są niby jakieś tabletki, tylko nie działają idealnie, trzeba brać je odpowiednio wcześnie no i niestety w ciąży można tylko i wyłącznie przeczekać...

paula1 lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, moi rodzice wychowali mnie w taki sam sposob, to znaczy dokladnie tym samym systemem :) i jesli chodzi o moje imprezowania w wieku 16-17 lat i jesli chodzi o nauke :)

Paula piekne, slodziutkie i kochane malenstwo :)

Ja mam dzis kiepski dzien... co jakies 1-1,5 h lapia mnie skurcze :/ silne bardzo :/ mam nadzieje, ze sie to uspokoi.

paula1, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaa pospalam godzinke <3

A jakie tu piekna zdjecia , Paula cudowna kruszynka :*
    A wyglada na taka grzeczniutka :D

Ciesze sie ze wizyty dobre, tak ma byc !

Jaroszka no to masz pomoc ekstra , odpoczywwaj lez , nie wstawaj ! Green Ty rowniez!

A ja mam paczki takie dobre cieple i mieciutkie a zab mnie tak boli ze nie wiem co ze soba zrobic a tak bym zjjadla paczuniuniuniunia <3

paula1, Little Frog, annggela lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączam do grona, którym rodzice ufali, mi mama wręcz kazała wychodzić z domu do ludzi :-P Tylko ja, w przeciwieństwie do Was, zawsze byłam introwertyczką i domatorką i nie dałam się mamie odganiać od swoich zajęć. Zawsze miałam grupkę znajomych z którymi mogłam się spotkać jak naszła mnie chęć, a jak miałam 17 lat, to już pojawił się mój mąż i oprócz niego i swojej i jego rodziny nie potrzebowałam do szczęścia nikogo <3 Do tej pory czasami już we dwoje szukamy wymówek, żeby nie musieć jeździć w odwiedziny, tylko zostać pod kołderką z książką w ręku i czekoladą :-) A smaku alkoholu nie znam do dnia dzisiejszego :-P

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aleksandra. Ja mam właśnie to samo. te tabletki też mi dali, ale nie pomogły i powiedzieli, że może to nie jest migrena. I później zaszłam w ciąże i dalej nie drążyłam, bo od maja tamtego roku miałam spokój. A tu znowu się pojawiło...

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 2393 2394 2395 2396 2397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ