X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton - mąż już dawno miał inżyniera, a to też chyba już "wyższe", ale papierek mgr potrzeby do dalszych kwalifikacji, więc musiał robić, choć zawodowo pracuje od 10 lat. Teraz nasz Syn będzie miał rodziców z 3 tytułami mgr i dalej uczących się :-P Ja kolejny egzamin mam w grudniu :-P

A Twój brzuszek moim zdaniem niziutko :-) Mój wygląda podobnie jak u Zakoconej, ale lekarz powiedział, żeby się nie nastawiac, że musi niżej opaść, bo niektórym wcale nie opada, albo w dniu porodu :-P

Magnosia - serdeczne gratulacje!!! Czekamy na zdjęcie Szymka :-D

Lojka - następnym razem na pewno to już będzie "to" :-)

Właśnie był u mnie kurier, który jest już tutaj stałym bywalcem; od jakiś 2 miesiecy średnio raz na 2 tygodnie przywozi paczkę. Zniecierpliwiony bardzo dokładnie oglądał mój brzuch i pewnie sobie myślał "Kiedy ta kobieta w końcu urodzi i przestanie zamawiać te cholerne paczki?!" :-P

EwelKa wielka, maluda, polkosia, aanaa, lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, skurcze mam co 10-15 min od ponad godziny. Ale to pewnie znowu przepowiadajace. Zaczęłam je zapisywać jednak :) niby chciałbym się zdrzemnac, ale o tych skurczach myślę...

Wiedźma, pokaż swój :D

Aleksandra, III stopien dojrzałości to zupełna norma na tym etapie ciąży :). Spory maluszek :)

Ja zadzwoniłam do naszej położnej i zdałam krótko relację co tam u mnie się dzieje :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - pokażę ale wiesz, to trzeba wstać, poszukać czegoś czym można się obfociić, zrzucić to do kompa, potem na zapodaj i na końcu na forum, tyyyyyle roboty :P

aanaa, BATTINKA lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:

Właśnie był u mnie kurier, który jest już tutaj stałym bywalcem; od jakiś 2 miesiecy średnio raz na 2 tygodnie przywozi paczkę. Zniecierpliwiony bardzo dokładnie oglądał mój brzuch i pewnie sobie myślał "Kiedy ta kobieta w końcu urodzi i przestanie zamawiać te cholerne paczki?!" :-P

Albo "o nie! Jak urodzi i zacznie zamawiać pampersy i inne, to się zacznie" ;)

Ja to uwielbiam te paczki. Obecnie skompletowali moje wszystkie zamówienia i te u mojej mamy na michałki i te paczki, które ja sobie zamówiłam i wczoraj wysłali. A ja teraz będę siedzieć i czekać :D A jak się dorwę do wypakowywania, to chyba będę z rogalem przez tydzień chodziła - paczka ponad 20 kg :D Mam nadzieję, że przed weekendem dojdzie :) Lepsze niż święta, bo wszystkie rzeczy trafione :D

~Rewianka~, maluda, aanaa lubią tę wiadomość

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas to wyglada tak

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/553c07255493.jpg

Little Frog, agania, Lexie, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, ss, ~Rewianka~, polkosia, annggela, madu, Bąbelek, agaton, Nynusia, nat_alia, paula1 lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka, zgrabny brzusio! A co to tam takiego białego, kudłatego leży na drugim planie? :)

To ten przyjemniaczek z awatarka, tak? To maltańczyk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:11

Wysłany: 30 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    To u nas to wyglada tak

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/553c07255493.jpg
    Taki miałam chyba w 18 tyg :P

maluda, EwelKa wielka, stokrotka25, ~Rewianka~, polkosia, zakocona, Katarzyna87, dodinka, agaton, Nynusia lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 30 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Ewelka, zgrabny brzusio! A co to tam takiego białego, kudłatego leży na drugim planie? :)

To ten przyjemniaczek z awatarka, tak? To maltańczyk?
    Tak to nasz maltańczyk. Mega przytulaśny a jaki bedzie zazdrosny o dziecko. Trochę sie tym martwię bo nawet jak sie z mężem całujemy to nas próbuje odpychać i zeby go kochać tylko :)

Little Frog lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 30 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma no właśnie tez myśle ze mały brzuch... Czyli te 16 kg w dupę weszło :)

agaton lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgrabne macie te brzuszki :)
    mój to można porównać do takiego wielkiego arbuza :)
    w ciąży strasznie mi smakują arbuzy więc często mąż się śmieje, żebym jadła po kawałku a nie połykała w całości, bo później efekt mam :)

Ps. a na temat moich nóg to już się nie wypowiadam nawet :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:18

EwelKa wielka, Little Frog, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png

Wysłany: 30 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie tyle? W życiu bym nie powiedziała! ja mam ok 25+ ale ja startowałam też z wagą ok 75 kg...

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 30 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie :) ja miałam na początku 69. A najlepiej sie czułam przy 62. Ciekawe jak bedzie po porodzie. Wszyscy mówią, ze wszystko poszło w brzuch ale ja wiem, ze w spodnie sie nie zmieszczę stare :) ja to lubię sie zamartwiać, wiec mam kolejny powód :) takie hobby

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia,super,ze Szymek juz na swiecie! Gratulacje!<3

Lojka..ehh te straszaki,czemu nie moze byc tak,ze odrazu wiemy ze to jest to.. Tylko sie nalatamy po tych IP

Agaton- brzuszek opadający :-)

Zaraz powtórka "M jak miłosc",muszę obejrzec bo wczoraj Amaro zawładnął moim sercem i ekranem :-)

polkosia, szczesliwa_mamusia21, dodinka, agaton, lojkalojka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka, a probowalaś zaprosić kogoś z dzieckiem i sprawdzić jak się piesio zachowuje? Moja sunia też zazdrosna, ale jak dzieci w gościach mamy, to uwielbia je i się im poddaje :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 30 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia on tez uwielbia dzieci. Opiekuje sie nimi i w ogóle. Ale myśle, ze jak będę tulić dziecko to on bedzie tez chciał być drapany. Na razie jesteśmy na etapie ograniczania pieszczot, zeby szoku nie doznał, ze mamy mniej czasu. Dziecko zaakceptuje na pewno.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wierzę, że starczy czasu na pieszczoty dla wszystkich i nie ograniczam :P

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 30 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie tsunami, że aż mam łzy w oczach, z bólu oczywiście :/ mała wyłaź już!!!

maluda, Nynusia lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia gratuluje!! Fajną datę sobie wybrał chłopak na urodziny :D

Piękne macie brzuszki :)
    Agaton wydaje mi się że brzuszek opadł.
    Zakocona rozczuliło mnie zdjęcie kota przy brzuchu.. :)

My po USG. Antonio waży 2770g :) Pomiary w normie, przepływy i AFI 8.
    Dziś odstawiam Acard, w sobotę luteinę i niech się dzieje ;) Jutro mam się umówić na KTG a z rana mocz, morfologia i CRP.
    Ah no i księciunio nadal pośladkowo, gin mówi, że już się nie obróci. Cyc mamusiny no ;)

annggela, EwelKa wielka, Lexie, szczesliwa_mamusia21, polkosia, agaton, Nynusia, nat_alia, Little Frog, Aleksandra90, paula1 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png

Wysłany: 30 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be402448c299.jpg

No to ja też się chwalę ;)

Wpis nr 50 000 :P

I lustro zaplute :D hahah a wcale nie zauważyłam jak poszłam fotę robić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 17:21

Bąbelek, maluda, Lexie, szczesliwa_mamusia21, onka, agania, madu, miska2503, annggela, polkosia, Katarzyna87, dodinka, agaton, zakocona, Nynusia, lojkalojka, nat_alia, Little Frog, Aleksandra90, paula1 lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestesmy w szpitalu. Z powodu wysokich wskaznikow Alat i Aspat goscimy na oddziale dzieciecym a nie noworodkowym, cokolwiek to znaczy. Mamy naswietlania i pompe z glukoza. Poki co maly ma sie dobrze, ja troche gorzej bo ciagle placze, ale coz...
    Powodzenia wszystkim rodzacym i nie chcacym jeszcze urodzic, oraz gratulacje dla nowych mamus.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
‹‹ 2498 2499 2500 2501 2502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ