X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • maluda Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Właśnie udało mi się doczytać zaległości :)

Jasusianka- wielkie gratulacje dla Ciebie i męża :) dziękujemy za relacje i czekamy na zdjęcia :)

Agania u mnie też kolejna nieprzespana noc... najchętniej teraz bym się położyła, ale jak zasnę w dzień to większe ryzyko, ze kolejna noc znowu bez snu.

Za tydzień w niedzielę będę miała 38+0 i chciałabym wtedy już urodzić :)

relganli4wkmj4ii.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam problemy ze snem :( Najgorsze jest to, że przez to boje się wychodzić z domu bo robi mi się słabo ze zmęczenia :( a wyobraźcie sobie jeszcze rodzić po takiej nieprzespanej nocy :) Chociaż pewnie wtedy adrenalina robi swoje :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie nie nie , na pewno nie: p.
    Nie ma co tak gdybac , zobaczymy będzie się działo w niedalekim czasie:)
    I tak do TP zostało tylko 19 dni:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś sobie dospałam godzinkę między 9 a 10. A co mi tam :D Nie będę sobie żałować, bo przynajmniej jakoś dzień mi minie, a gwarancji nie mam, że w nocy będę lepiej spała :D

Dziś biorę się w garść i postaram się jak najwięcej zrobić :) Póki co pozmywałam, pranie w pralce i umyłam okienko w kuchni, bo już nie mogłam na nie patrzeć. Mąż nie ma problemu z myciem okien, ale może nie mieć czasu i dalej musiałabym świat oglądać w gorszym wydaniu, a pogoda dziś piękna! :)

Co do mężów...ciężka sprawa. Zazwyczaj faceci nie należą do wylewnych, a często wystarczy porozmawiać i wyjaśnić... Mam nadzieję, że w trakcie i po porodzie odkryjemy ich na nowo i pokochamy jeszcze bardziej. Jak byłam po operacji i mąż się mną tak zajmował, to aż serce rosło! :)

Co do samych porodów, to ja póki co jestem całkiem spokojna i czekam na swoją kolejkę :) Ale jak już będzie się zbliżał termin, to pewnie napięcie będzie rosło w błyskawicznym tempie ;) A marzy mi się tylko urodzić do terminu :) Tak jakoś jestem chyba nastawiona, chociaż jak wcześniej pisałam, to nie obraziłabym się jakby tak po 15 się zaczęło :D Najlepiej z zaskoczenia, żebym nie musiała się długo stresować :D Hehe, dobrze, że za marzenia nie karzą :D

maluda, agaton lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam odespać te pół nocy co miałam skurcze, teraz też mnie coś chwyta ale to chyba jeszcze straszaki. Muszę pojechac do miasta bo obiecałam mojemu dziś wątróbkę drobiową na obiadek, a taaaak mi się nie chce ;/

maluda lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona i Jacusienka ogromne gratulacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:30

jacusianka lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka u mnie wlasnie tak samo , wiem co to bol po operacji , mialam juz znieczulenie w kregoslup ogolnie jakos do tego "przywyklam" mam nadzieje ze bedzie tak jak sobie wyobrazam :)

Ja dzis tez sprzatam, generalne porzadki , musze miec blysk jak wrocimy ze szpitala , uf lece dalej , buziak ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz jak miałaś już w kręgosłup to co innego bo człowiek głupi boi się tego co nieznane a często się potem okazuje, że nie było czego :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) niestety maz nie poczuwa sie do winy. Jak zwykle on nic złego nie robi. No ale byłam na zakupach. Wydałam trochę wypłaty i trochę mi lepiej :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka zakupy zawsze poprawia kobiecie humor ! :)

Arielka nie ma sie czego bac nawet tego nie czuc lekkie uklucie i juz , zreszta sama sie przekonasz :) Ale masz racje co nieznane to czlowiek sie boi , tez tak mialam to naturalne , zdam jeszcze relacje w poniedzialek wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

soraya, Arielka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilkę. Gratuluję nowym Mamom. Szymek śpi, więc szybko coś napiszę. Niestety nie dam rady Was nadrobić.

Czuję się już dobrze. Poznajemy się z Szymonem. Dziś uświadomiłam sobie, jak wielka jest miłość matki do dziecka i aż mnie to przeraziło. Wiedziałam, że to potężne uczucie, ale nie myślałam, że aż tak.

Arielka i reszta dziewczyn, nie ma co się bać cc. Jest to szybka i bezbolesna operacja. Tylko potem trzeba chodzić, przełamywać się pomimo, że boli. Wtedy naprawdę szybko wraca się do formy. Ja wstałam na nogi po 10 godzinach, a dziś mnie mniej boli niż spojenie w ciąży.
    Powodzenia przyszłym mamom, napiszę na spokojnie z domu.

Nynusia, lojkalojka, aanaa, agania, Little Frog, soraya, Bąbelek, agaton, Lexie, paula1, maluda, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Katarzyna87, stokrotka25, Blondik, ~Rewianka~, miska2503 lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taki klujacy aż momentami przeszywajacy ból w szyjce jakby mnie ktoś igła klul czy któraś tez tak ma ? Może to być sygnał ze się rozwiera szyjka ???

Aha pochwale się ;) dziś po raz pierwszy poleciało mi mleczko <3

aanaa, Little Frog, soraya, agaton, Lexie, paula1, maluda, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/aleksandramajchrzakfotografie/photos/a.106619569528461.1073741836.106516142872137/407001822823566/?type=3&theater

Hej , może któraś Warszawska mama skorzysta. Gratuluję nowym mamom!

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia ja tak mialam i czasem jeszcze mam .Kiedys slyszalam , ze to szyjka sie skraca .Napewno nie rozwarcie .

Gratuluje mleczka ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia Ja mam dziś tak od samego rana , na prawdę mega boli momentami

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Zakocona i Jacusianka gratuluję, potężnych chłopców się doczekałyście :-) Musimy kontrolować teraz listę urodzonych maluszków, żeby potem łatwiej było uzupełnić, jak Zakocona znajdzie już czas ;-)

My dziś z mężem wykorzystaliśmy dzień na odsyfianie mieszkania, została nam tylko kuchnia i duży pokój na przyszły tydzień. Rano wybraliśmy się na porodówkę, wiemy już jak dojechać i gdzie zaparkować i nawet dowiedziałam się, że jak przyjdę w tygodniu między 8 a 14 to ktoś mnie oprowadzi i odpowie na moje pytania :-) Nie mogę się doczekać, bo zupełnie nie mam pojęcia czego się spodziewać.

Teraz mam chwilkę odpoczynku, mąż pojechał na pierwsze zajęcia w tym semestrze, zaraz będę się brała za obiadek i zaplanowałam zrobić dzisiaj ptasie mleczko :-)

A to Nastusia w brzusiu na początku ciąży (10 tydzień)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b00e5c89d0f2.jpg

i pod koniec (37/38 tydzień)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/49f938327de8.jpg

Little Frog, annggela, Lexie, maluda, szczesliwa_mamusia21, agaton, jaroszka, Katarzyna87, stokrotka25, Bąbelek, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka dziś zła i niedozywiona ze szok ...
    Takiego obiadu jak dziś jeszcze na oczy nie widziałam serio ... Pulpet z papieru kuzwa bez soli z makaronem muszelkami czy to jest jedzenie dla ciężarnej ??? Ja pierdole takie cos , psa lepiej karmie ! Wyjebalam ten obiad jak i wszystkie od nas z sali i co ? Racze się sałatka na obiad :-(Na dodatek w szpitalu nie ma żadnego euronetu ja na koncie mam pieniądze , poszłabym i sobie cos kupiła do jedzenia jeszcze to jak na złość ... No szlak dziś jasny mnie trafi ... Ktg 2 razy w ciągu godziny miałam bo raz mały spał to mniej aktywny wiadomo a raz za bardzo i im zapis nie pasował a mnie biodro juz odpadało kurde od takiego leżenia , jeszcze dziś ciągle cos mnie ciagnie w podbrzuszu , w szyjce momentami NAPIER **** ale Ty lez jak slup bo im nie pasi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Dzień dobry, Zakocona i Jacusianka gratuluję, potężnych chłopców się doczekałyście :-) Musimy kontrolować teraz listę urodzonych maluszków, żeby potem łatwiej było uzupełnić, jak Zakocona znajdzie już czas ;-)

My dziś z mężem wykorzystaliśmy dzień na odsyfianie mieszkania, została nam tylko kuchnia i duży pokój na przyszły tydzień. Rano wybraliśmy się na porodówkę, wiemy już jak dojechać i gdzie zaparkować i nawet dowiedziałam się, że jak przyjdę w tygodniu między 8 a 14 to ktoś mnie oprowadzi i odpowie na moje pytania :-) Nie mogę się doczekać, bo zupełnie nie mam pojęcia czego się spodziewać.

Teraz mam chwilkę odpoczynku, mąż pojechał na pierwsze zajęcia w tym semestrze, zaraz będę się brała za obiadek i zaplanowałam zrobić dzisiaj ptasie mleczko :-)

A to Nastusia w brzusiu na początku ciąży (10 tydzień)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b00e5c89d0f2.jpg

i pod koniec (37/38 tydzień)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/49f938327de8.jpg
    Masz na pierwszej fotce takie same bambosze jak Ja ! :D

Aleksandra90 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Polkosia się coś nie odzywa... może rodzi ;D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wspominała coś chyba o wizycie teściowej w weekend, jeśli się nie mylę... Ale wydaje mi się, że Nat_alia się nie odzywała od kiedy zostawili ją w szpitalu po ktg?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 2534 2535 2536 2537 2538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ